Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul BrașovTransportul în comun din municipiul Brașov (SC RATBV SA)

Topic: Troleibuze Solaris Trollino 18M

62 posts, 23940 views

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M PTMZ

Un filmuleț cu descărcarea acestuia:
Facebook - Misola Corporation SRL

Troleibuze Solaris Trollino 18M Andrei Andraș

Troleibuzul a ieșit astăzi în probe. Primele unități sunt așteptate să circule pe linia 8 din luna decembrie.
IMG_4048 - Copy.JPG (208.92 KB; downloaded 4473 times)

Unul câte unul, troleibuzele Medcom sosesc în noua lor casă.
Foto: Łukasz, via Solaris Bus & Coach
0.jpg (289.41 KB; downloaded 4230 times)
Foto: Piotr Rutkiewicz, via Solaris Bus & Coach
1.jpg (141.27 KB; downloaded 4227 times)

• Pok
  • Posted:
  •  

Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M Pok

Au aceste unități sistemul automat de conectare/deconectare la/de la rețea?
Din poze, sistemul de prindere a tangoanelor pare să fie rigid și nu pare să aibă aparatul care există la prima seria, care permite "eliberarea" tangoanelor prin balansarea cârligelor de prindere.

Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M andrei11

Ce e aia tangon ?
Apropo, de ce se numește troleibuzul troleibuz ?  :think:
Da' cârlige de prindere ?
Habar n-am, n-o lua în nume de rău, m-am interesat / am frunzărit și eu netul așa, rapid, dar n-am întâlnit denumirile astea la troleibuze.  :bere:

• Pok
  • Posted:
  •  

Cârligul de prindere, este "chestia" încercuită din imaginea atașată - chiar nu știu cum se numește oficial/satisfăcător:
1.jpg (8.42 KB; downloaded 4058 times)

Sarcasmul tău exprimă clar că știi la ce mă refer prin tangon, deci nu reiau.
Acum cunoscând cele două piese din puzzle ai și un răspuns util?  :bere:
Și ca să nu există confuzii, prin aparatul care există la prima serie, mă refer la:
2.jpg (15.78 KB; downloaded 4051 times)

Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M SPA29

Revenind la intrebare, nu au acelasi sistem ca 18S. Totul se face manual.  De aici si diferentele de pret. Dai mai putin bani, primesti Medcom si alte mici minusuri. Macar vor avea un parc uniform si important este ca se aduc aceste troleibuze.

Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M punmeister

Solaris nu mai ofera Trollino cu electronica Skoda decat daca se impune prin CS. Iar sistemul de conectare/decuplare automata de la retea la fel, se cere prin CS.

Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M Adrian.B

Pok wrote here:
Cârligul de prindere, este "chestia" încercuită din imaginea atașată - chiar nu știu cum se numește oficial/satisfăcător:

Sarcasmul tău exprimă clar că știi la ce mă refer prin tangon, deci nu reiau.
Acum cunoscând cele două piese din puzzle ai și un răspuns util?  :bere:
Și ca să nu există confuzii, prin aparatul care există la prima serie, mă refer la:

Numele in termeni "de troleu" este Lira. Lirele la Medcom sunt identice cu cele de la Ploiesti deci sunt fixe.

Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M sorinache96

Medcom au urmatoarele caracteristici diferite fata de Skoda:
  - Nu au sistem de decuplare/cuplare automata la/de la retea; au tragatori
  - Au autonomie de minim 5km pe baterie
  - Au mai putine prize USB in Salon
  - Au cabina separata pentru sofer
  - Sunt mai silentioase decat Skoda
  - Nu au periile antistropire de la roti
  - Difera putin aranjarea interiorului in remorca

• Pok
  • Posted:
  •  

Mersi pentru lămuriri!
Oare care este utilitatea de a cumpăra baterii pentru o autonomie de cel puțin 5 km, în condițiile în care nu cumperi și conectare/deconectare pneumatică la/de la rețea?
N-ar fi fost mai ieftin oare un pachet mult mai mic de super-condensatoare și cel puțin la fel de folositor, ca și acumulatori ptr. 5 km+, pentru traversarea obstacolelor ocazionale?

Astăzi, mâine și luni se efectuează probe cu șoferii elvețienelor și cu șoferi de autobuz proveniți de la celelalte garaje.

Primele troleibuze vor intra în circulație cu călători de marți, 14 decembrie.

Re: Troleibuze Solaris Trollino 18M cris_m

Nu sunt soferi de troleibuz suficienti de convertesc soferi de autobuz? Mie unul mi se pare cam problematica abordarea asta, mai ales cand esti obisnuit de pe autobuz sa faci manevrele fara constragerea captatorilor...

Momentan sunt 35 de șoferi selectați pentru Medcom, dintre care 12 sunt de pe elvețiene. 35 de șoferi ar însemna 17 echipaje, dar vor fi și troleibuze cu câte un șofer pentru programele 3-6 (orele de vârf). Majoritatea șoferilor de autobuz sunt de pe autobuzele Rulmentului, acesta urmând să redevină garaj exclusiv pentru vehicule electrice.

Și pe Skode, doar 2 șoferi provin de pe vechile troleibuze, restul de 47 sunt foști șoferi de autobuz.

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Brașov (SC RATBV SA)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463957 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”