Regiunile RomânieiMoldovaJudețul IașiLucrări de modernizare şi extindere a infrastructurii

Topic: Strada Pădurii

30 posts, 11228 views

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Re: Strada Pădurii ByOnu

Pe portiunea care inainte era CF, iar acum este asfaltata, se va permite si circulatia traficului general?

Re: Strada Pădurii cris_m

Puss in Boots wrote:
Se lucreaza cu lopatica si cativa muncitori.

Doar pe mine ma intriga ca se vede betonul acela langa linie?

Re: Strada Pădurii Puss in Boots

ByOnu wrote:
Pe portiunea care inainte era CF, iar acum este asfaltata, se va permite si circulatia traficului general?

Nu era CF nici inainte. Era piatra cubica prin care aparuse iarba (multi gresesc considerand ca am pierdut spatiu verde), sau se creasera cratere prin disparitia pietrelor.
Cred ca se va permite "pt riverani". In teorie. In practica prost sa fii sa mai ocolesti pe la Baș Ceauș.
Cea mai bună varianta acolo era un green track frumos. Dar unde nu e, nu punem, ci cel mult scoatem pe cel care e (vezi restul Tatarasiului, ma refer la cartier).

cris_m wrote:
Puss in Boots wrote:
Se lucreaza cu lopatica si cativa muncitori.

Doar pe mine ma intriga ca se vede betonul acela langa linie?

Sunt niste bordurici care se pun mai nou langa sina (in loc de mastic). Ar trebui sa fie o solutie mai durabila dar auzisem ca prin alte locuri au inceput sa se lase (ceea ce mi se pare ciudat pt ca e asfaltat in jurul lor si betonat dedesubt.

Solutia nu e noua sau de inspiratie romaneasca, vezi poza (scuzati calitatea).
Diferenta e ca in poza asfaltul e turnat continuu langa sine.
20210424_075548.jpg (643.09 KB; downloaded 4191 times)

Greu de tot se naste acest tronson. Pana nu ne învățăm sa lucram cu fantome nu cred ca avansam cand nu e nimeni pe santier.

Pt cei ce nu stiu in poza e peronul stației spre Tatarasi. Inainte era un simplu trotuar cu un panou de statie. Acum au aparut copertinele. Tinand cont ca era loc, as fi preferat unele care sa protejeze mai mult.
Copertinele de genul ala merg in statiile inghesuite de pe mijloc dar cand ai asa spatiu liber ar fi trebuit altceva....

Eh in orice caz pe acolo nu prea urca multi. Mai degraba pe celalalt peron. Care va arata fix la fel:-))))
received_187359816624897.jpeg (47.51 KB; downloaded 4071 times)

Acolo unde (cam) bate vantul nici nu ai cum sa termini mai repede de august (!).  E noua data vehiculata de PMI pt probele cu tramvaiul.
La capitolul noutati putem marca si trotuarul pe dreapta cum cobori din Tatarasi. Inainte nu era.

Sursa FB PMI.

Ps. Stalpii sunt pusi in acelasi mod mirific
FB_IMG_1623674816925.jpg (53.01 KB; downloaded 4007 times)
FB_IMG_1623674831847.jpg (83.09 KB; downloaded 4005 times)
FB_IMG_1623674841515.jpg (92.14 KB; downloaded 4001 times)
FB_IMG_1623674847776.jpg (71.91 KB; downloaded 4000 times)
FB_IMG_1623674852553.jpg (58.64 KB; downloaded 4003 times)

Acum e septembrie pt reluarea circulatiei. Deci da, vor sa inaugureze cu tramvaie noi. O tampenie. Totul pt putina imagine.

Re: Strada Pădurii deprodio

"Probele la tramvai pe linia spre Tătărași vor începe, cu aproximație, în jurul datei de 19 iulie.
Provocările lansate echipei de profesioniști Conest de proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” au fost rezolvate cu succes. Am lucrat în Tătărași la tronsonul de linie de tramvai cu panta cea mai mare din România. Datorită amplasamentului, a spațiului limitat de lucru, a izvoarelor subterane și a complexității lucrărilor de consolidare a fost cel mai dificil tronson de executat. În acest moment, stadiul fizic al tronsonului este realizat în proporție de 95%, iar calea de rulare a fost finalizată.
Ce lucrări am efectuat?
Am modernizat calea de rulare tramvai, dar și strada Pădurii. Inclusiv modernizarea trotuarelor, potrivit proiectului tehnic. Alte lucrări au vizat realizarea rețelei canalizație curenți slabi, a subtraversărilor, realizarea canalizării în vederea preluării și dirijării apelor pluviale. Am construit rigole pentru preluarea apleor pluviale, am ridicat ziduri de sprijin în vederea susținerii căii de rulare. Realizarea de drenuri pentru colectarea apelor din subteran, înlocuirea  stâlpilor de rețea după demolarea stâlpilor vechi, executarea rețelei de fir contact și amenajarea stațiilor de tramvai. Doar câteva exemple din lista lungă de lucrări efectuate de compania Conest în cadrul acestui proiect.
Ce mai avem de făcut?
Pe lista lucrărilor aflate în desfășurare se află realizarea rigolei carosabile și a unui drum lateral pe care așternem mixtură asfaltică. Vom monta sistemul de  scaune metalice în stație, covorașe tactile, bolarzi pe zone de semipietonal către Tg. Cucu și vom amplasa coșuri de gunoi.
Cât privește semnalizarea rutieră, documentația a fost depusă la Comisia de Circulație și așteptăm avizul acestui for. "

Sursa:  https://www.facebook.com/Conest-103263264716927

Re: Strada Pădurii PTMZ

Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai de pe tronsonul Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, cu o lungime de 614 metri, au fost finalizate de ceva timp, iar zilele trecute au avut loc primele probe pe  porţiunea reabilitată. Potrivit reprezentanţilro CTP Iaşi, acestea au decurs normal, prin urmare, sunt îndeplinite toate condiţiile pentru revenirea tramvaielor pe şină. Deşi nu a fost anunţată data, acest lucru se va petrece săptămâna viitoare, probabil în funcţie de cât de repede va veni avizul Poliţiei Rutiere în ceea ce priveşte realizarea semnalizării rutiere. Evident, tramvaiele de pe traseul 3 vor rula între Gară şi Tătăraşi Nord, de unde ieşenii pot face transbordarea cu autobuzele pentru a ajunge sau veni dinspre Dancu. Lucrările au făcut parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și a presupus reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii (lucrare finalizată), Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță (lucrare care se va încheia în perioada următoare) şi bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora (lucrare finalizată anul acesta.

Panta cu cea mai mare înclinaţie din ţară
La rândul lor, reprezentanţii societăţii ieşene au mai precizat că lucrările la tronsonul de linie de tramvai cu panta cea mai mare din România au fost complexe. „Datorită amplasamentului, a spațiului limitat de lucru, a izvoarelor subterane și a complexității lucrărilor de consolidare a fost cel mai dificil tronson de executat. Am modernizat calea de rulare tramvai, dar și strada Pădurii. Inclusiv modernizarea trotuarelor, potrivit proiectului tehnic. Alte lucrări au vizat realizarea rețelei canalizație curenți slabi, a subtraversărilor, realizarea canalizării în vederea preluării și dirijării apelor pluviale. Am construit rigole pentru preluarea apelor pluviale, am ridicat ziduri de sprijin în vederea susținerii căii de rulare. Realizarea de drenuri pentru colectarea apelor din subteran, înlocuirea  stâlpilor de rețea după demolarea stâlpilor vechi, executarea rețelei de fir contact și amenajarea stațiilor de tramvai”, explică aceştia.  

Ca măsură suplimentară pentru confortul trecătorilor, oficialii Primăriei au declarat că un tronson va deveni pietonal. „Partea de coborâre a străzii Pădurii, dintre intersecția Cinci Drumuri spre bulevardul Tudor Vladimirescu, va deveni pietonală! Cu alte cuvine, pietonii vor putea circula pe stradă, nu doar pe trotuar. Potrivit proiectului, circulația vehiculelor va fi interzisă pe aceste sectoare de drum, cu excepția tramvaielor, a autobuzelor și a riveranilor. Aceștia din urmă nu vor putea circula pe partea pietonală, ci doar pe linia de tramvai, doar până la proprietățile corespunzătoare”, afirmă aceştia.

Sursa: Alo Iași

Strada Pădurii Andrei Andraș

E o ocazie putin ratata de a centra linia si largi putin trotuarele alea de nici macar 1m (care mai au si stalpi pe ele).

Din poze pare ca au mai mult de 1m. Sa o centreze unde? Pe coborarea din centru? N-au de ce sau cum, acolo e o banda auto.

Aici, in special. Trotuarul din dreapta fotografiei. Problema este ca acum toate trotuarele de pe Padurii par trotuare "de serviciu".

Daca ar fi optat pentru stalpi pe o singura latura, cu console? Astfel ar fi lasat macar un trotuar liber.

In fine, lucrarea e gata, bine ca au modernizat infra. :) Mereu e loc de mai bine.
Screenshot_20210818-090219_Chrome.jpg (1002.15 KB; downloaded 3424 times)

A zis Intaiul Smart al orasului Smart ca nu merg stalpi. Prea grei parca asa a zis. Vad ca la Oradea s-a putut. Ca sa nu stam sa dam exemple de pe afara (ce stiu strainii....).

Cineva undeva a avut o shusta de facut.

Go to page:  1 2 3

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare şi extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 464379 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”