Topic: Știri, noutăți, perspective
35 posts, 17191 views
📖 Pagination options
- Andrei Andraș
-
Posted:
-
Știri, noutăți, perspective
Andrei Andraș
Va cumpăra și primăria încă 15 troleibuze (pe lângă ăstea 20 Solaris), aici nu au greșit (viewtopic.php?f=83&t=4639&start=42#p371291).
Va cumpăra și primăria încă 15 troleibuze (pe lângă ăstea 20 Solaris), aici nu au greșit (viewtopic.php?f=83&t=4639&start=42#p371291).
- Puss in Boots
-
Posted:
-
Re: Știri, noutăți, perspective
Puss in Boots
Macar alea 9 sa fie articulate. In epoca de Covid si cu distantarea ca sa nu mai zic de capacitatea unui articulat vs unul simplu in mod general, achizitia de articulate ar fi trebuit sa fie prioritizata. Sa fiu in locul lor le luam articulate pe toate astea 15.
Oricum ma mira (in sens pozitiv) ca Primaria cumpara inca 15 pe langa cele 20. Oare vor sa si extinda traseele de troleu?
Macar alea 9 sa fie articulate. In epoca de Covid si cu distantarea ca sa nu mai zic de capacitatea unui articulat vs unul simplu in mod general, achizitia de articulate ar fi trebuit sa fie prioritizata. Sa fiu in locul lor le luam articulate pe toate astea 15.
Oricum ma mira (in sens pozitiv) ca Primaria cumpara inca 15 pe langa cele 20. Oare vor sa si extinda traseele de troleu?
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Da, se extinde transportul cu troleibuzul. Momentan există 2 trasee pe care pot circula troleibuze: 1 (9 Mai - Artego) și 2 (9 Mai - Bârsești), din 8 trasee de transport public. Troleibuzele de la minister vor intra pe toate cele 8 trasee din municipiu, cele 11 standard pe liniile 1 și 2, cele 9 cu autonomie pe celelalte rute, câte 1-2 troleibuze pe fiecare:
Sursa
Cele 15 de la primărie cel mai probabil le vor suplimenta pe celelalte 20; în articolul anterior se specifică doar modernizarea rețelei actuale pe o lungime de 13,6 km, deci nu știu dacă se vrea și extinderea rețelei. Ar veni un total de 17 troleibuze standard - fix câte avea primăria în 2011, între timp nu știu dacă și câte au mai fost casate - și 18 cu autonomie, plus încă 3 autobuze pe care intenționează Transloc să le ia, cele 5 EBD-uri și - poate - Scaniile acelea 5, însă deja au și ele o vârstă (13 ani, cam cât Citaro-urile Euro 3 de la București), nu știu în ce stare tehnică sunt și cât vor să le mai țină în serviciu comercial. Probabil cu aceste 2 achiziții de troleibuze au de gând să împuște 2 iepuri dintr-o lovitură și să înlocuiască și troleibuzele, și autobuzele vechi. Și ies mai avantajos: troleibuzele sunt mai ieftine decât autobuzele electrice și poluează mult mai puțin (practic zero emisii) decât un hibrid. Păcat doar că nu sunt articulate.
Da, se extinde transportul cu troleibuzul. Momentan există 2 trasee pe care pot circula troleibuze: 1 (9 Mai - Artego) și 2 (9 Mai - Bârsești), din 8 trasee de transport public. Troleibuzele de la minister vor intra pe toate cele 8 trasee din municipiu, cele 11 standard pe liniile 1 și 2, cele 9 cu autonomie pe celelalte rute, câte 1-2 troleibuze pe fiecare:
Screenshot_20190724-094920_Docs.jpg (370 KB; downloaded 4674 times)
Sursa
Cele 15 de la primărie cel mai probabil le vor suplimenta pe celelalte 20; în articolul anterior se specifică doar modernizarea rețelei actuale pe o lungime de 13,6 km, deci nu știu dacă se vrea și extinderea rețelei. Ar veni un total de 17 troleibuze standard - fix câte avea primăria în 2011, între timp nu știu dacă și câte au mai fost casate - și 18 cu autonomie, plus încă 3 autobuze pe care intenționează Transloc să le ia, cele 5 EBD-uri și - poate - Scaniile acelea 5, însă deja au și ele o vârstă (13 ani, cam cât Citaro-urile Euro 3 de la București), nu știu în ce stare tehnică sunt și cât vor să le mai țină în serviciu comercial. Probabil cu aceste 2 achiziții de troleibuze au de gând să împuște 2 iepuri dintr-o lovitură și să înlocuiască și troleibuzele, și autobuzele vechi. Și ies mai avantajos: troleibuzele sunt mai ieftine decât autobuzele electrice și poluează mult mai puțin (practic zero emisii) decât un hibrid. Păcat doar că nu sunt articulate.
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Sursa: Adevărul
În autobuzele vechi care asigură transportul în comun din Târgu Jiu se infiltreaza apa atunci când plouă. O călătoare a sesizat că a fost nevoită să stea în picioare, pentru că toate scaunele erau pline de apă.
Femeia a a circulat, în urmă cu câteva zile, cu autobuzul pe traseul Bîrseşti - 9 Mai. Femeia a sesizat pe Facebook problemele pe care le-a întâmplinat. Aceasta a transmis că mai avea puţin şi scotea umbrela în autobuz: „Acestea sunt imagini din autobuzul care circula pe ruta Târgu Jiu-Bârseşti, azi, (n.r. - 8 ianuarie 2021) la ora 13. De fapt, ploua în autobuz. (...) Era normal să scoată până acum de pe traseu cutiile alea de carton. Biletul pentru o călătorie cu ele costă tot cât pentru un autobuz modern şi nu e normal să circuli în picioare pe interval, când toate scaunele sunt goale, dar PLOUĂ în interior! Mai era puţin şi deschideam umbrela!“.
Se aşteaptă noile mijloace de transport
Mihai Paraschiv, directorul societăţii de transport în comun Transloc SA, a recunoscut că plouă în unele autobuze din cauza vechimii acestora şi a stării în care se află: „Există situaţii de acest gen în troleibuzele şi autobuzele vechi în care se infiltrează apa prin plafon. De asta încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă să aducem maşini noi şi să scoatem autobuzele şi troleibuzele despre care toată lumea ştie că sunt depăşite moral, tehnic şi estetic. Îmi pare rău de neplăcerile cauzate. Facem tot ce putem să le ţinem în viaţă până când vor veni cel noi. Nu am ce să investesc mai mult de atât în vechile autobuze şi troleibuze“
Primele mijloace de transport în comun sunt aşteptate să ajungă la Târgu Jiu spre finalul acestui an. Societatea poloneză Solaris a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. 11 troleibuze moderne vor ajunge la Târgu Jiu.
Conducerea societăţii Transloc vrea să achiziţioneze, între timp, zece autobuze, pentru că circulaţia pe cabluri va fi oprită o perioadă ca urmare a începerii lucrărilor de modernizare a transportului de călători. „Am un material trimis către Consioliul Local ca să ne permită să cumpărăm noi 10 autobuze second hand. Suma se ridică la 10.000 de euro bucata. Societatea ar putea să le achiziţioneze din fonduri proprii, fără bani de la bugetul local“, a precizat Mihai Paraschiv.
Sursa: Adevărul
- Andrei Andraș
-
Posted:
-
Știri, noutăți, perspective
Andrei Andraș
[...]
Urmează încă 9 troleibuze prevăzute de proiectul cu finanțare europeană în valoare de aproape 12 milioane de euro.
Alte 15 troleibuze sunt prevăzute în al doilea proiect european pentru care am primit finanțare, în valoare de 24 de milioane de euro. Acesta vizează modernizarea sistemului public de transport și prevede, pe lângă achiziționarea celor 15 mijloace de transport în comun:
13,62 km rețea de contact (cale dublă) modernizată, 2,7 km rețea incintă (cale simplă) modernizată, 0,36 km rețea nouă (cale dublă), autobază modernizată, stații de așteptare modernizate, sistem de e-ticketing (pentru 15 vehicule, 40 stații, 40 puncte de reîncărcare)
Marcel Romanescu
[...]
Urmează încă 9 troleibuze prevăzute de proiectul cu finanțare europeană în valoare de aproape 12 milioane de euro.
Alte 15 troleibuze sunt prevăzute în al doilea proiect european pentru care am primit finanțare, în valoare de 24 de milioane de euro. Acesta vizează modernizarea sistemului public de transport și prevede, pe lângă achiziționarea celor 15 mijloace de transport în comun:
Marcel Romanescu
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Sursa: Ediție Specială
Stâlpii consolidaţi ai reţelei electrice pentru troleibuz, din Târgu Jiu ocupă o parte din trotuar, fapt ce a creat nemulţumiri ale cetăţenilor!
În aceste condiţii, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost nevoit să dea explicaţii cetăţenilor nemulţumiţi.
Marcel Romanescu: „Referitor la nemulțumirile legate de stâlpii rețelei electrice pentru troleibuz, consolidați și care ocupă o parte din trotuar, trebuie făcute unele precizari, pentru ca cetățenii să înțeleagă situația. Este vorba despre o măsură provizorie. Toți stâlpii de troleibuz vor fi înlocuiți pentru că, anul acesta, implementăm un proiect în valoare de 24 de milioane de euro, care, printre altele, prevede schimbarea întregii rețele de alimentare pentru mijloacele de transport în comun. Ar fi fost, așadar, un efort inutil acela de a schimba acum acești stâlpi, în condițiile în care, în câteva luni, vor fi înlocuiți. Am luat, prin urmare, hotărârea de a consolida acei stâlpi care s-au corodat la bază, tocmai pentru a evita eventualele accidente.
Sursa: Ediție Specială
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Fara lipsa de respect pentru cei din Targu Jiu, dar sunt atat de multe probleme in orasul ala, incat asta e fix ultima problema. Ii deranjeaza acele ancore, dar nu-i deranjeaza localizarea statiilor de transport public (cea mai proasta din tara, din punctul meu de vedere) si foarte multe alte probleme... Si nu inteleg de ce se da vina pe troleibuz, si cu si fara troleibuz, stalpii sunt pentru iluminat public.
Fara lipsa de respect pentru cei din Targu Jiu, dar sunt atat de multe probleme in orasul ala, incat asta e fix ultima problema. Ii deranjeaza acele ancore, dar nu-i deranjeaza localizarea statiilor de transport public (cea mai proasta din tara, din punctul meu de vedere) si foarte multe alte probleme... Si nu inteleg de ce se da vina pe troleibuz, si cu si fara troleibuz, stalpii sunt pentru iluminat public.
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Sursa: Gazeta de Sud
Primăria Târgu Jiu va închiria autobuze second hand. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat închirierea a 10 autobuze la mâna a doua pe perioada în care va fi modernizat transportul public din municipiu și nu va mai putea fi folosită rețeaua de troleibuze. Bugetul estimat pentru închirierea vehiculelor este de 250.000 de euro.
- SPA29
-
Posted:
-
SPA29
Eu nu pot intelege de ce au cumparat atatea troleibuze inainte de a moderniza reteaua? Vor sta in garaj, iar garantia se va scurge, fara ca acestea sa fie folosite. Au pus carul inaintea boilor. Totul este permis in jungla romaneasca.
Eu nu pot intelege de ce au cumparat atatea troleibuze inainte de a moderniza reteaua? Vor sta in garaj, iar garantia se va scurge, fara ca acestea sa fie folosite. Au pus carul inaintea boilor. Totul este permis in jungla romaneasca.
- Axel
-
Posted:
-
Axel
Macar a venit un troleibuz deci putem sta linistiti ca troleibuzul nu dispare din oras ....
Macar a venit un troleibuz deci putem sta linistiti ca troleibuzul nu dispare din oras ....
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Se pare că nu se mai discută de închiriere, ci de cumpărare:
Sursa: Impact în Gorj
Se pare că nu se mai discută de închiriere, ci de cumpărare:
Autoritățile din Târgu Jiu nu vor mai închiria mijloace second hand de transport în comun ci le vor achiziționa. Conducerea Transloc susține că este mai avantajos să dețină aceste autobuze decât să plătească lunar o taxă. Decizia i-a nemulțumit pe social-democrații din Consiliul Local Târgu Jiu.
Rețeaua electrică Transloc va intra în reabilitare, timp în care troleele nu vor mai putea circula. Pentru ca transportul în comun să nu fie afectat, autoritățile au decis să cumpere autobuze second hand. 100 de mii de euro vor fi cheltuiți în acest sens. „Un autobuz nou este în jur de 300 de mii de euro. Noi am aproximat că vom avea nevoie de 10 mijloace de transport în momentul în care va fi înlocuită rețeaua de troleibuze. Lucrările pot să dureze o lună sau un an, trebuie să ne luăm o marjă de siguranță. Noi am aproximat, ca și costuri, pentru un mijloc de transport în comun, suma de 10 mii de euro. Deci, cheltuiala Transloc, per total, ar fi de 100 de mii de euro pentru un termen scurt. Vrem să nu depindem de alții prin închiriere”, a transmis Mihai Paraschiv.
Întrebat ce va face cu aceste mașini după ce lucrările vor fi finalizate și pe străzi vor putea circula noile trolee, conducerea Transloc a declarat că „avem două variante: să le păstrăm, dacă se va dezvolta zona metropolitană, sau să le vindem. Oricum, este mai bună varianta de a le cumpăra decât de a le închiria”.
Sursa: Impact în Gorj
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Elevii, studenții, precum și pensionarii cu pensia de până în 2.500 de lei vor circula gratuit cu transportul public din Târgu Jiu.
În acest sens se lucrează la un Proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru introducerea de gratuitate la transportul elevilor studenților și pensionarilor din Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că noile facilități se vor aplica de la 1 aprilie sau de la 1 mai. Sunt vizați elevii și studenții din Târgu Jiu care nu vor mai achita bilet. De asemenea, se are în vedere creșterea plafonului pentru care pensionarii beneficiază de transport gratuit la Târgu Jiu. Marcel Romanescu a spus că în momentul de față gratuitatea se aplică pensionarilor cu pensii de până în 1.200 de lei. Se dorește ca plafonul să crească la 2.500 de lei. În același timp s-a propus creșterea tarifului pentru un bilet de la 2 lei la 3 lei. Prețul unui bilet pe mijloacele de transport în comun ale Transloc este nemodificat de mulți ani.
- Victor92
-
Posted:
-
Victor92
Doua articole recent:
”Noi” autobuze vechi pe străzile din Târgu Jiu
Transloc, societatea de transport în comun din Târgu Jiu, a cumpărat încă zece autobuze second-hand. Societatea a avut un buget de 100.000 de euro pentru aceste noi achiziții, fiecare autobuz fiind cumpărat la un preț de 9800 euro, fără TVA, conform conducerii societății.
Cele zece autobuze care au intrat recent în parcul auto al Transloc vor înlocui vechile autobuze românești, care vor fi scoase din uz. Mare parte au fost deja înmatriculate. Dispun de aer condiționat și au rampe pentru persoanele cu dizabilități,
”Chiar dacă sunt second hand, sunt mult mai bune față de ce am avut înainte și cred că vor crea un confort sporit cetățenilor din municipiul Târgu Jiu care le vor folosi”, a spus Mihai Paraschiv, directorul Transloc SA.
Autobuzele achiziționate recent de Transloc vor fi utile și în momentul în care linia de troleibuz va intra în reabilitare.
Sursa: https://www.sabotorii.ro/articol/noi-aut ... 566.html
Si altul caruia nu ii pot da copy paste ... dar am facut un print screen.
https://www.igj.ro/actualitate/autobuzel ... oca.html
Doua articole recent:
”Noi” autobuze vechi pe străzile din Târgu Jiu
Transloc, societatea de transport în comun din Târgu Jiu, a cumpărat încă zece autobuze second-hand. Societatea a avut un buget de 100.000 de euro pentru aceste noi achiziții, fiecare autobuz fiind cumpărat la un preț de 9800 euro, fără TVA, conform conducerii societății.
Cele zece autobuze care au intrat recent în parcul auto al Transloc vor înlocui vechile autobuze românești, care vor fi scoase din uz. Mare parte au fost deja înmatriculate. Dispun de aer condiționat și au rampe pentru persoanele cu dizabilități,
”Chiar dacă sunt second hand, sunt mult mai bune față de ce am avut înainte și cred că vor crea un confort sporit cetățenilor din municipiul Târgu Jiu care le vor folosi”, a spus Mihai Paraschiv, directorul Transloc SA.
Autobuzele achiziționate recent de Transloc vor fi utile și în momentul în care linia de troleibuz va intra în reabilitare.
Sursa: https://www.sabotorii.ro/articol/noi-aut ... 566.html
Si altul caruia nu ii pot da copy paste ... dar am facut un print screen.
tg jiu articol.jpg (137.18 KB; downloaded 2664 times)
https://www.igj.ro/actualitate/autobuzel ... oca.html
- Puss in Boots
-
Posted:
-
Puss in Boots
Asta ca le leaga prezentarea de un eveniment "de epoca" e prilej bun de glume si meme-uri.
Asta ca le leaga prezentarea de un eveniment "de epoca" e prilej bun de glume si meme-uri.
📖 Pagination options