Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

325 posts, 61740 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 24

📖 Pagination options
  • survola
  • Posted: Monday, 22.10.2018, 11:09
  •  

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii survola

Cred că dacă ar fi un tramvai decent spre Piata Sudului (să zicem), mulți s-ar urca cu mai multă plăcere în el decât în cutia de sardele care a devenit M2 la orele de început/ sfârșit job la multinaționale.

• andrei11
  • Posted: Monday, 22.10.2018, 12:06
  •  

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii andrei11

Duamna a făcut praf linia asta 5. Să-i stea în gât.
Sorin 62, crezi că noi trăim pe Marte ?
Vino tu în ora de vârf cu M 1 de unde vrei tu dimineață și schimbă tu la Victoriei spre Pipera. Să-mi trimiți și o felicitare de pe peron pe Facebook. Succes la fotografiat !

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii Puss in Boots

O linie rapida cu tot ceea ce ii trebuie din zona Titan - Pantelimon via dna Ghica si apoi strapungere in Petricani ar degreva mult din traficul de pe M1 si poate ar mai elibera peronul la Victoriei. O linie venind si dinspre Obor sau Gara de Est spre B.Vacarescu ar avea acelasi efect. Cat timp i s-ar crea toate conditiile si cu totii stim ce ar insemna asta. Linia lui 5 de pana acum cu capatul improvizat si un parc de tramvaie restrictiv (tocmai din cauza solutiei de la capatul din Baneasa) n-ar fi avut cum sa aiba succes niciodata. Oamenii refuza tramvaiul si ridica in slavi 605 (dincolo de faptul ca ajunge la mall, lucru neglijabil zic, pentru cei care lucreaza in Pipera/Aurel Vlaicu) pentru ca nu au avut parte de conditii normale cu 5-ul. Ia sa fie infrastructura ca-n Vest, panouri electronice, refugii largi nu inghesuite, tramvaie noi sau macar bine intretinute si linie refacuta ca sa nu iti clantane dintii in gura, sa vezi cum se reorienteaza.

• WT_fan06
  • Posted: Monday, 22.10.2018, 12:48
  •  

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii WT_fan06

Am avut o iluminare să merg cu 605 la BIAS 2018, aeroshow-ul de la Băneasa. Am fost primul care s-a urcat la capătul din centru. Frumos, aer condiționat (afara era destul de cald), loc pe scaun, plăcut, toate bune şi frumoase. O oră jumate am făcut. (Şi nu spuneți că e din cauza traficului de lângă aeroport, că până aproape de Băneasa am circulat ok-ish şi m-am şi dat jos cu vreo 2 stații înainte).

Sper să nu mai am astfel de idei în viitor.... linia 5 trebuie să devină metrou uşor urgent!!

• ByOnu
  • Posted: Monday, 22.10.2018, 21:45
  •  

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii ByOnu

Vad ca aveti discutii elevate si argumentate aici. Ca om care folosea zilnic 5 si apoi 605, ... 605 este o mizerie. Trenulete, o parte din soferi nesimtiti, statiile aiurea la 50 m de investitii, nu mai pun faptul ca primeste aproape in totalitate doar Euro 3 fara AC.

• andrei11
  • Posted: Monday, 22.10.2018, 21:51
  •  

WT_fan06 wrote:
(Şi nu spuneți că e din cauza traficului de lângă aeroport, că până aproape de Băneasa am circulat ok-ish şi m-am şi dat jos cu vreo 2 stații înainte).

Ba fix chiar din cauza aeroshow-ului era înghesuială ...

• WT_fan06
  • Posted: Monday, 22.10.2018, 22:44
  •  

Am precizat că traficul de lângă aeroport nu a contribuit prea mult la timpul petrecut în acest autobuz pentru că am știut să cobor din timp. În rest pe traseu au fost valori de trafic mai mici decât într-o zi de muncă intuiesc.  ;)

• Sorin62
  • Posted: Tuesday, 23.10.2018, 09:15
  •  

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii Sorin62

^^
De curiozitate, cât a durat parcurgerea porțiunii din centru până la Ștefan cel Mare?

• WT_fan06
  • Posted: Tuesday, 23.10.2018, 11:10
  •  

Asta nu mai ştiu...

Si daca se va reabilita linia pana la Stefan, problema cea mare cu 5-ul o va reprezenta zona Vasile Lascar -Mosilor. Acolo ar trebui interzis accesul auto sau daca chiar nu se poate, restrictionat pentru riverani si dat amenzi cui nu respecta. Iar cine blocheaza vreun tramvai amendat de sa-i mearga fulgii.

• andrei11
  • Posted: Tuesday, 23.10.2018, 11:51
  •  

E așa de aglomerat Vasile Lascăr - Moșilor ? Am pus o întrebare, nu circul pe acolo.
# WT_fan06 îți spun sigur, aglomerația din ziua aceea se datora mitingului aviatic.

Daca va fi linie separata pe Vacarescu si Aerogarii, aia e singura portiune unde masinile si tramvaiele merg impreuna si pe aceeasi banda si care poate pune probleme. Nu circul mereu dar am prins si aglomeratie in sensul ca oricum se merge pe un singur fir in coloana si sunt destule semafoare incat un tramvai trece uneori destul de greu pe-acolo. Poate si starea liniei pe Lascar face sa se mearga mai incet (n-am idee) - desi daca ma uit asa la ea, pare de 1000 de ori mai buna decat ce e prin alte parti. Plus parcarea aiurea care nu o data a blocat tramvaiele.

Nu zic ca pe Tunari nu se pot intampla lucruri de-astea. Mai ales in apropierea Pietei Gemeni. Dar deja divagam de la Aerogarii.

• alexxd_31
  • Posted: Tuesday, 23.10.2018, 12:29
  •  

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii alexxd_31

Pe Vasile Lascar se circula binisor dar in schimb pe Tunari e dezastru.
Deobicei iau 605-ul de la Maria Rosetti pana la Bulevardul Lacul Tei ( cand duc eu copiii la scoala). Azi am facut fix 30 de minute.  Daca coboram la teatrul Metropolis si o luam pe jos ajungeam sigur inaintea autobuzului.

• Sorin62
  • Posted: Tuesday, 23.10.2018, 12:36
  •  

Re: DISCUTII: Lucrarile de pe Bd. Aerogarii Sorin62

Dacă ar fi să discutăm realist de o linie de metrou ușor, eu aș creiona o legătură între capătul lui 16 și linia lui 5 combinată cu prelungirea lui 16 prin Doamna Ghica spre Nicolae Grigorescu. S-ar crea premisele unui circuit care să lege partea de sud de partea de nord a Bucureștiului. Pentru cei mai vârstnici (pardon, cu experiență mai mare!) cam cum era tramvaiul 26 pe timpuri. De multe ori preferam să mă urc în 26, chiar dacă dura călătoria un pic mai mult.

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 24

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe)  • 
Choose destination

Since Saturday, 26.12.2009, 12:29 our 2465 forum members have written 438204 posts in 5487 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”