Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Discuții diverse

4066 posts, 1013876 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 195 196 197 198 199 200 201  ... 291

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse Costin

Teoretic trebuie sa ia calatori pe traseele de acces si retragere, deci de afisat, cam trebuie afisata autobaza. Intr-o vreme afisau si unde efectueaza opriri pe traseu. Bineinteles, calatorul ramanea cu cititul afisajului si atat...

Re: Discuții diverse Victor92

Andrei17 - Conteaza unde se retrage autobuzul si iti spun si de ce.

La autobuzele Mercedes-Benz Citaro, firmele de retragere mentioneaza cele mai importare artere pe care le traverseaza. Teoretic, daca traseul de retragere se suprapune cu cel pe care a circulat autobuzul, soferul ar trebui sa ia calatori ...

De exemplu, cand un 162/163 se retrage din Giulesti, soferul preia calatorii pana la Piata Crangasi ...

Discuții diverse Andrei Andraș

Înțeleg, în acest caz e perfect normal, dar nu cred că se întâmplă asta mereu.
Cunosc acest tip de retragere, "Se retrage la autobaza x, efectuează opriri pe arterele A, B, C"

Re: Discuții diverse Dragos31

Sunt inca unii soferi care pun firma cu "Efectueaza opriri pe arterele X, Y, Z", in special la Militari am vazut, mai ales pe retragere din 162/163. Grav este ca multi te forteaza sa cobori la Sos. Crangasi, ca vezi doamne e ultima statie comuna cu linia pe care a circulat el. Am patit si eu acum vreo 6 luni de zile treaba asta, a venit soferul in salon sa faca "maretul" anunt. Toata lumea din autobuz a coborat, iar eu am ramas cuminte pe scaunul meu, dupa care acesta a venit si mi-a spus pe un ton destul de ridicat ca trebuie sa cobor pentru ca dansul se retrage. Am refuzat spunandu-i ca voi cobori doar la Gorjului - destinatia mea finala, lucru care s-a si intamplat, desi am auzit niste injuraturi in momentul in care am coborat in statia de pe Iuliu Maniu.

Mentionez ca autobuzul implicat era 4998, iar pe firma era stipulat clar: "Se retrage la Autobaza Militari, efectueaza opriri pe arterele Cal. Giulesti, Bd. Constructorilor, Sos. Virtutii, Bd. Iuliu Maniu".
Un alt detaliu important ar fi si ca dupa ce a facut stanga pe Virtutii, a oprit firma si nu a mai luat calatori din restul statiilor pana la Piata Gorjului, unde a oprit cu mult inainte de statie, deschizand doar usa in dreptul carea ma aflam - cea din fata  :!:

Re: Discuții diverse barbuandrei

Regulamentul e clar, ''Se efectueaza statii pe acces si retragere, doar pe traseul comun liniei''. Dar acea text este nou, a fost aplicat atat la Mercedes, cat si la Otokar. In ultimele zile am vazut foarte multe autobuze cu aceea firma.

Re: Discuții diverse cris_m

Pe 102 se retrag cu textul cu opririle, parca si cele de Titan de la Faur la fel. Bine, la Titan e mai greu cu modernizarile  :roll:

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 Dragos31

Un autobuz Mercedes-Benz Citaro Euro 4 cu un "tunning" de bun gust as putea spune - circula zi de zi pe linia 304(Piata Presei - Ambasada SUA - DNCB - Straulesti).  8-)

6222 - Linia 304 - Sos. Bucuresti-Ploiesti(Statia "Gara Baneasa") - 8 Iulie 2019

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 ByOnu

Vad autobuzul, dar nu si bunul gust..

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 Albert

E discutabil și bunul gust... Ca sa recapitulam: autocolant rosu pe colțare și ștergătoare, numărul 6 de la numărul de parc este de fapt un număr 9 întors, motorina scursa din rezervor pe lateral, urme pe capota fata de la fostul semn “RATB” și lista poate continua...

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 Nenea_titi

Sunt de părere că autobuzul trebuie lăsat, ca și aspect, așa cum l-a făcut fabrica, nu să se apuce fiece Dorel de șofer să pună bandă izolatoare colorată pe el, cruciulițe, și alte mandravele și acareturi. Nu înțeleg de ce nu sunt sancționați acești șoferi. Înțelegeam la DACuri, unde fiecare deservent încerca să își înveselească taraba cu câte ceva, doar doar o arăta mai bine. Dar sincer, pe autobuze moderne să mai faci așa ceva mi se pare atât prost gust cât și nesimțire. Autobuzul nu e proprietatea șoferului. Deși m văzut deja și Otokar cu tuning, se vede că metehnele de la DAC nu au dispărut. Am văzut inclusiv prosoape de plajă cu "gagici" la șoferii și vatmanii STB. Pe scaune și prin cabină...old habits die hard...așa făcea și românul pe dacie, mai ales când punea siglă Renault pe Dacie...nu mai zic că am văzut de n ori pe vremea DAC : Renault 112 UDM, Audi 112 UDM, MAN 112 UDM, Mercedes Citaro 112 UDM, Volvo 112 UDM. Mai trist...acele metehne sunt încă prezente.

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 Albert

Prosop cu ”gagici” am vazut ieri pe un V3A. Tot ieri am vazut și prosop cu sigla de BMW pus in geamul cabinei de la un Otokar. Jalnic... :popa:

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 Dani Bunea

De acest "tunning" ce parere ai ? :)

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 Costin

Nici un tunning nu ar trebui sa existe pur si simplu pentru ca nu e autobuzul personal. De altfel asa ceva nu exista nicaieri mai la vest de RO...

Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4 barbuandrei

Sincer, este unul cu bun simt, spre deosebire de exemplele 4723 si 4755 care sunt niste "sorcove" pe roti. Sunt cateva autobuze care arata decent cu aceste actipilde, capace, ca exemplu fiind si 4630.

Go to page:  1  ... 195 196 197 198 199 200 201  ... 291

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433689 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”