Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc)

290 posts, 99386 views
 
Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) Gabi23

Primăria Sectorului 6 a achiziționat prin ADPDU un robot pentru a tunde eficient iarba, momentan în zona Barajului Lacul Morii.
ADPDU Sector 6_robot 2023 (1).png (39.84 KB; downloaded 2506 times)
ADPDU Sector 6_robot 2023 (2).png (768.08 KB; downloaded 2506 times)
ADPDU Sector 6_robot 2023 (3).jpg (127.29 KB; downloaded 2506 times)
ADPDU Sector 6_robot 2023 (4).jpg (235.29 KB; downloaded 2506 times)
ADPDU Sector 6_robot 2023 (5).jpg (287.29 KB; downloaded 2506 times)
ADPDU Sector 6_robot 2023 (6).jpg (139.73 KB; downloaded 2506 times)

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) shoppy

Pentru situatia asta mai exista si masina de tuns iarba obisnuita legata cu un troliu de un ATV ce circula in varful pantei.

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) Gabi23

Tot din Sectorul 6, un parteneriat între Asociația „Zi de bine” și ADPDU.  :applause:
S6 - Preciziei parc.png (55.46 KB; downloaded 2307 times)
S6 - Preciziei parc6.jpg (774.49 KB; downloaded 2307 times)
S6 - Preciziei parc5.jpg (889.71 KB; downloaded 2307 times)
S6 - Preciziei parc4.jpg (751.86 KB; downloaded 2307 times)
S6 - Preciziei parc3.jpg (114.33 KB; downloaded 2307 times)
S6 - Preciziei parc2.jpg (109.83 KB; downloaded 2307 times)
S6 - Preciziei parc1.jpg (90.24 KB; downloaded 2307 times)

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) Albert

Gabi23 wrote here:
Lucrează Compania Municipală Trustul Clădirilor Metropolitane București și au termen de execuție o lună. Cineva a făcut o glumă cu termenul lucrărilor  :rofl: .
Nu e o tragedie dacă au tăiat boscheții și copacii uscați din zonă, chiar dacă la bază par întregi. Să vedem ce le iese!
Din păcate ar fi putut arăta mai mult respect pentru monumentelor „KM 0” și „Cristian Pațurcă”...


A mai trecut cineva pe acolo, in ce stadiu mai sunt lucrările?

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) ByOnu

Sursa: Facebook Horia Tomescu

De remarcat bancile incomode, curbe, fara spatar. Probabil pentru descurajarea oamenilor fara adapost de la a dormi pe ele.
FB-IMG-1685551723264.jpg (249.75 KB; downloaded 2112 times)
FB-IMG-1685551728684.jpg (227.14 KB; downloaded 2112 times)

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) ByOnu

Pietrele albe ornamentale mi se par o solutie < foarte > nefericita, nepotrivita pentru un spatiu public atat de frecventat.

Greu de intretinut (nu o sa stea nimeni sa adune chistoacele si cioburile din pietre), nu o sa se asigure nimeni ca vor ramane albe...

Dar punctul critic mi se pare pericolul pe care il prezinta o sursa de pietre intr-o zona in care au loc PROTESTE.  Zona este si plina, colcaie, de drogati si oamenii strazii -- nu vreau sa-mi imaginez pietre zburand random in strada dinspre boscheti.

pietre albe.jpeg (347.58 KB; downloaded 2006 times)


Sursa foto.

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) WT_fan06

Aș menționa și că pietrele se vor măcina constant, devenind încă o sursă de praf în una dintre cele mai poluate zone ale capitalei. Dar aspectul este unul minor / neglijabil pe lângă cele precizate de tine.

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) ByOnu

Te si gandesti daca n-ar fi fost oportuna o dezbatere publica, chiar si informala (asa cum mai face Mihaiu la S2).

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) 1689

Daca asa a vazut peisagistul ca “da frumos” in pliantele de la Hornbach…

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) Utilizator anonim 2

Foarte buna observatia cu pietrele; e foarte riscanta folosirea lor acolo. O sa se lase cu capete sparte.
Daca tineau neaparat sa puna pietris, macar sa fi pus unele mai micute, necontondente.

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) reiny2000

Pe Bd. Elisabeta din București, unde vara se ating temperaturi de +57°C la sol, se vor planta peste 80 de copaci din specii diferite
Acum o insulă de căldură urbană, Bd. Regina Elisabeta din București – de la statuia lui Kogălniceanu până la statuile de la Universitate – va avea o nouă „Coroană verde” formată din circa 100 de copaci nou-plantați de ALPAB, instituție din subordinea Primăriei București. E vorba despre frasini, carpeni și mesteceni. Așa arată proiectul câștigător în anul 2022 la concursul de „Bugetare participativă” prin care administrația Bucureștiului finanțează inițiativele locuitorilor orașului. Pe bulevardul care trece pe lângă Parcul Grădina Cișmigiu vor fi plantați frasini, carpeni și mesteceni, copaci care toamna și iarna se colorează în argintiu.

Un număr de 82 de copaci, împreună cu cei doar 42 existenți, vor forma o coroană verde pe Bulevardul Regina Elisabeta, un tribut adus tânărului arhitect George Vasiliu, care s-a stins din viață la 26 de ani. Este autorul propunerii de a fi creată o coroană verde pentru „Regina Elisabeta”, bulevardul care poartă numele primei regine a românilor și care este aproape complet expus la soare, ceea ce vara îl face aproape impracticabil pentru pietoni.

Aproape un an a durat studiul dendrologic-peisagistic, dar și inventarierea alveolelor goale, a copacilor uscați. Angajații primăriei București au căutat în arhive locurile unde, în istoria din secolul trecut a bulevardului, se aflau copaci. A rezultat că 21 de alveole sunt goale, 61 de pomi s-au uscat și trebuie scoși, iar peste 60 de alveole au dispărut în timp, fiind betonate. Pentru că refacerea alveolelor dispărute ar fi presupus o reconfigurare a bulevardului, ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București), de la Primăria Capitalei și Asociația „Străzi pentru oameni”, câștigătoarea proiectului, au convenit să fie plantați inițial 82 de copaci, urmând ca în anii viitori să fie recreate celelalte micro-spații verzi dispărute.

„Din păcate reconfigurarea completă a bulevardului cu alveole noi nu este posibilă acum fiindcă depășește bugetul propus și durează extrem de mult timp, după ce în Certificatul de Urbanism au fost cerute numeroase avize și studii suplimentare pentru a putea continua spre faza DALI a proiectului. Va fi însă posibilă plantarea în alveolele goale și replantarea în alveolele cu copaci uscați 100% sau în stare de declin biologic avansat, în total 82 de copaci. Plantarea se poate face după întocmirea unui proiect care se va depune pentru obținerea a două avize: de la Ministerul Culturii și de la Direcția de Mediu.

Noi ne-am fi dorit foarte mult ca proiectul să fie unul complex, cu studiu DALI și crearea de noi alveole pe bulevard, însă tot ce am putut obține a fost posibilitatea de a reintroduce reconfigurarea pentru bugetare în anii următori. Greu de crezut, dar vom continua comunicarea cu autoritățile pe cât de mult ni se permite”, a declarat pentru G4Media.ro, Teodora Ștefan de la „Străzi pentru oameni”.

În afară de mai mulți copaci plantați, autorii proiectului Coroană verde pentru Regina Elisabeta și-ar fi dorit specii de copaci mai spectaculoase, cum ar fi stejari sau platani, însă aceste două variante au fost eliminate de peisagiști din cauza solului și a ghindelor, în cazul stejarului, care ar cădea peste mașini, și respectiv a insectelor, tigru de platan, ori a posibilelor alergii. În plus, înălțimile pe care le-ar fi atins ar fi acoperit fațadele clădirilor. De aceea, în cele din urmă, s-au ales alte trei specii de copaci: frasini, carpeni și mesteceni.

Plantările celor 82 de copaci vor începe în această toamnă, începând cu lunile octombrie/noiembrie, în perioada optimă de plantare, respectiv când arborii intră în repaus vegetativ, și vor continua în primăvara anului viitor. Conform studiul dendrologic-peisagistic și studiul geotehnic realizate ca parte a proiectului, sunt preferate în acest moment următoarele soiuri:

   Frasin – pe cea mai mare parte din aliniament
   Mesteacăn – pentru zona de la Universitate
   Carpen sau Ginko Biloba – pentru zona din fața Parcului Cișmigiu

Circumferința lor va fi de 22-28 cm conform cerințelor impuse de Direcția de Mediu.

Context

Votat în 2022 la concursul de Bugetare participativă al Primăriei Capitalei, proiectul „Coroană verde pentru Regina Elisabeta” a devenit reprezentativ pentru dorința bucureștenilor de spații verzi și este un test de implementare din partea Primăriei

Bulevardul Regina Elisabeta este traversat în mare parte de studenții de la Universitatea București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” care merg zilnic pe jos de la stația de metrou Universitate, reamenajarea lui fiind chiar o specialitate a celor din urmă. Atât ei cât și bucureștenii care vin să se plimbe în Parcul Grădina Cișmigiu au observat degradarea copacilor și a alveolelor de pe bulevard și numărul redus de spații verzi. Proiectul s-a născut, așa cum o arată descrierea lui, și din faptul că bulevardul are un potențial fantastic care nu este valorificat. Lista monumentelor și clădirilor istorice este una numeroasă: Universitatea București, statuile lui Ion Heliade Rădulescu, Mihai Viteazul, Gheorghe Lazăr, Spiru Haret, Palatul Cercului Militar, Biserica Doamnei, Hotel Cișmigiu, Palatul Primăriei Capitalei, Parcul Cișmigiu, Clădirea Arhivelor Naționale, „Berăria Gambrinus”, înființată de Ion Luca Caragiale, Cinematograful „București” și Liceul Gheorge Lazăr.

În iulie 2023, într-o postare pe facebook, Asociația „Străzi pentru oameni” făcea un experiment cu un ou prăjit la soare în Piața Universității, aflată pe traseul bd. Elisabeta. „După doar 30 minute la soare tigaia a atins temperaturi de 65°C, iar oul a început să se gătească. (…) Temperaturi medii de 50°C pe tot bulevardul Regina Elisabeta în acest moment. Recordul de temperatură înregistrat este pe o suprafață neagră, lângă Universitatea București: 72°C. Temperatura medie la umbră, acolo unde pomii încă există este de 35°C.”, scria asociația.

Totodată, proiectul a fost dedicat memoriei tânărului arhitect George Vasiliu, care s-a stins din viață doar la 26 de ani, fondator al asociației „Străzi pentru oameni” – grup civic activ pe zona de mediu ce militează pentru trotuare libere de mașini și trasee pietonale în București. În iunie 2022 proiectul a fost declarat câștigător cu peste 1600 de voturi date de bucureșteni și a primit finanțare de 500.000 de lei din partea Primăriei Generale.


Deci când a fost vorba de betonat nu a fost nicio problemă, acum că trebuie refăcute alveolele nu mai sunt bani, trebuie un milion de studii și avize...

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) aztec

Astia sunt tampiti?
Planteaza acum ca sa ii scoata cand se face metroul ca sa ii replanteze dupa iarasi?

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) 1689

Asta doar daca M5.2 se va face cut and cover, ceea ce este extrem de scump si cu implicatii majore asupra traficului pe o axa importanta din Bucuresti…

Eu zic macar sa planteze cit de multi copaci se poate acum si om vedea noi ce se va intimpla peste 10-15 ani cind (daca) se apuca de metrou…

Zau daca nu fac munca voluntara sa sap la gropi, doar-doar or planta ceva …

 


Re: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc) neoman

Cel putin in zona Facultatii de Drept, unde era umbra mereu si te plimbai cu placere, au fost ciumpaviti copacii pe vremea administratiei Firea prin toaletari iresposabile.

 


Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2439 forum members have written 435692 posts in 5431 topics and 519 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use