De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3349 posts, 653878 views

Go to page:  1  ... 177 178 179 180 181 182 183  ... 240

📖 Pagination options
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii andrei11

O observație cretină și o întrebare idioată:
Observația:
Bubuie internetul cu << explozia >> cazurilor noi Covid, vreo 11.000 ( și ceva ) ( azi ).
Parcă anul trecut aveam vreo 9000 - 10.000 cazuri ( tot zilnic ) din vreo 25.000 teste.
Acum cele 11.000 ( și ceva ) din vreo 73.000.
Ori eu sunt tâmpit ori internetul...
Întrebarea idioată
Dacă la vreo 75.000 teste avem vreo 11.000 infectați înseamnă că la 15.000.000 cetățeni avem vreo 2.250.000 infectați.
Numărul de decedați / persoane la ATI este cunoscut.
Acum vine întrebarea idioată.
Dacă avem infectați vreo 2,5 milioane cetățeni și 1300 persoane la ATI ( forma severă a bolii ), de fapt cât de periculoasă este boala ???
0,06 % ??????????????????????
Deci din 10.000 persoane infectate 6 ajung la ATI ?
- teste efectuate: 36 815
Deci tot pe acolo suntem ca și anul trecut.

Ăsta-i bank și nu prea...
Bank.jpg (37.5 KB; downloaded 1988 times)

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii subway guru

Iar o iei razna?
https://www.g4media.ro/romania-pe-locul- ... ava.html

Autoritățile au tras un semnal de alarmă, marți, pe pagina de Facebook RO-Vaccinare, anunțând că România se află pe locul doi în Europa și 6 în lume în privința deceselor în urma infectării cu COVID-19 din ultimele 24 de ore.
În mesajul transmis, autoritățile susțin că situația este foarte gravă, iar decesele din România reprezintă 5% din totalul deceselor înregistrate la nivel mondial, în ultima zi, și 11,5% din cele ale Europei.
„În România au fost raportate astăzi de 2,65 de ori mai multe decese decât media Europeană. În România au fost raportate astăzi de 6.34 de ori mai multe deecese decât media în lume”, a transmis RO-Vaccinare.

N-are nicio legătură între ceea ce am prezentat eu pe datele lui PTMZ și articolul tău din G4 !
Dacă la 73.000 teste avem 11.000 infectați
1) Este cam aceeași situație ca și cea de acum fix un an.
2) Aplicând regula de trei simplă rezultă că avem vreo 2,3 milioane de infectați la o adică.
3) Numărul persoanelor din ATI e cea care este .
Deci  la 10.000 de infectați avem 6 persoane la  ATI.
Deci periculozitatea bolii este infimă față de ceea ce ne prezintă mass media / Arafat și cine mai leorbăie pe acolo.
Majoritatea persoanelor care MOR sunt în vârstă și am mai precizat  din interior că numărul înmormântărilor din București și împrejurimi este același  de câțiva ani încoace. Nici la atei situația nu este alta, activitatea Crematoriului << Cenușa >> e fix aceeași ca și cea de dinainte de pandemie.
Întrebarea mea e superlogică și nu e deraiată, unde sunt megadecesele pandemice ?
A, că se moare din cauza bolii, ok, recunosc, se moare dar nu așa cum o prezintă autoritățile din țările abonate la OMS !
Hai să publicăm și celelalte date ale bolilor din care se moare, inclusiv din maternități cu sarcini  normale, la termen și cu mame tinere.
Hai să vedem cât la sută din bolnavi mor de cancere, boli de inimă, hepatiute, diabet, etc, etc. Ca să  vedem unde ne încadrăm cu Sars cov 2
 Contaminarea cu noul Coronavirus poate conduce la tuse, strănut, senzaţie de iritaţie la nivelul gâtului și
febră, uneori chiar la diaree.
 După contaminare, simptomele pot apărea pe parcursul unui interval de 14 zile.
Infecția nu prezintă un potenţial mortal pentru majoritatea oamenilor, inclusiv pentru copii. La anumite
persoane afectate, virusul poate provoca o evoluţie mai gravă, cu probleme respiratorii și pneumonie.
Până în prezent, decesele s-au produs în special la pacienții mai în vârstă și / sau cu afecţiuni cronice
de bază preexistente.
Nu sunt disponibile în prezent suficiente date pentru o evaluare completă a
severităţii noii afecţiuni a căilor respiratorii.
PS: Toate dar absolut toate persoanele pe  care le știu care au avut Covid și - ghinion pentru televiziuni - s-au și  vindecat, deci absolut toate aceste persoane nu au nicio afecțiune rămasă în urma trecerii  prin boală.  Și anticorpi cu nemiluita,  din păcate nu pot da și la alții anticorpi că nu au ce face cu  atîția. Pe  bune și nu la mișto !
PS 2: Așa  cum am precizat avem fix același număr de infectați ca și cel de anul trecut. Dar avem 30 % din populație vaccinată. Anul trecut nu exista vaccinul.  Cum îți explici ? Lasă-mă cu abureala că această tulpină ar fi foarte molipsitoare, cum am spus cunosc destule familii ( nevaccinate ) foarte recent infectate cu virusul unde jumătate din membrii s-au înbolnăvit și jumătate n-au făcut boala, nici măcar asimtomatic ( nu au anticorpi în sânge ). Deci pur și simplu ducându-și viața sub același acoperiș nu s-a lipit boala de ei. Cum îți explici ? Că eu nu pot decât că asistăm la exagerări grosoloane din partea mass media. Și nu numai.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Costin

Nu poti extrapola anectode personale la nivel national. E pur si simplu gresit. Fa o statistica cu toate gospodariile care au avut macar un infectat si vezi atunci cati au luat boala si cati nu.

Si pentru a mia oara, ca am zis asta de atatea ori in topicul asta ca m-am plictisit, este pur si simplu gresit sa aplici regula de trei simpla la numarul de teste si populatie, pentru ca testele sunt un esantion nereprezentativ. Statistica de baza, matematica zice ca e gresit sa faci asta.

E pacat sa poluezi informatii si pareri altminteri legitime cu greseli de genul asta. Putem fi toti de acord ca mass-media este excesiv de alarmista, putem sa fim de acord ca masurile autoritatilor sunt incoerente si raportarile sunt cel putin dubioase (cel putin aia cu numarul de cazuri de dinainte si de dupa congresul PNL nu poate fi trecuta cu vederea), dar hai sa pastram discutia la un nivel la care macar nu trebuie sa filtram erori de logica sau sa repetam aceleasi greseli din martie 2020.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii aztec

La numărul de teste se scot din discuție cele de prezentare la medic pt diverse, (asta se testa și anul trecut, dar nu prea te duceai la doctor) altele fata de covid.
Adică la cronici, la personal medical ce se testează periodic,la diverse firme.
Și de aici numărul mai mare de teste fata de anul trecut. Aceștia au șanse mult mai mici sa fie pozitiv, dar trebuiesc testați.
Anul trecut se testau cei cu simptome sau pt cei cronici.

Copii sunt in carantină.
A doua oară luna asta.
Prima că am fost in concediu a și asta e...așa zice legea.
Acum...
Au un caz de covid in clasa.
Ei au deja simptome, testele rapide de saliva au ieșit negative de doua ori dar...aștept DSP-ul.
Noi vaccinații, încă suntem bine.
Convinge-ma că vaccinul nu e bun.

În regulă, cel puțin o perioadă nu voi mai "polua" acest topic. Să vedem dacă în afară de tabele lui PTMZ  va mai apare ceva sau nu.
Nu  știu de ce nu vrei să accepți extrapolarea.  O regulă simplă spune că dacă nu vrei să ai infectați nu faci teste. Să ne amintim  ceva luni în urmă - nu stau să caut - județul Călărași NU testa și în cosencință era în zona verde, o zonă verde înconjurată de zone galbene și roșii. Ți se pare normal ? Văd prea mari contradicții între ceea ce se comunică pe canale mai mult sau mai puțin profesioniste și realitatea din teren.
Și în încheiere mai repet odată, din interior, din surse absolut  credibile ( dacă fratele meu nu e sursă  credibilă, atunci cine ? )  repet, din interior, în București / împrejurimi NU sunt mai multe înmormântări / ardei la crematoriu decât în anii trecuți.
Tu ce faci, îți iei numai datele care îți sunt favorabile și pe celelalte le ignori ? Faci fix ca județul Călărași ca acum câteva luni în urmă, nu făcea teste, deci era în zona verde.
Așadar, conform mass media în București e dezastru. Ok, dar unde sunt morții ? În cimitirele din București + împrejurimi + Crematoriul << Cenușa >> activitatea este normală. Și aici o să mă contrazici ?
c) Boala există, este reală, se și moare din cauza ei, dar asistăm în mass media și nu numai la o exagerare totală. Realitatea din teren nu se prea potrivește cu cea ce auzim / vedem la Tv.
Am scris cu roșu / bold ca să nu mă mai "atacați" ( am pus ghilimelele de rigoare ) că neg boala, că sunt antivaccinist, că sunt gigi contra, batman, batman, etc. Pur și simplu am vrut să arăt și părerea celor care  se îndoiesc de apocalipsa medicală dar văd că încurc pe unii pe aici.
Da, poate ai zis de o mie de ori pe aici unele lucruri, le știu, dar poate ne spui și unde sunt miile de morți în plus față de cei "normali"  că nu ies la socoteală. Cel puțin în București și în împrejurimi unde e dezastru ( conform datelor oficiale ).
aztec wrote here:
Convinge-ma că vaccinul nu e bun.

N-am  susținut niciodată că nu e bun, dar trebuie redenumit. Nu e vaccin, e altceva. E "un tratament" ( că nu știu să-l denumesc, de aceea am pus ghilimelele, nu din altă cauză ) care te face să nu faci o formă gravă a bolii. Dar poți să te infectezi și să transmiți boala. Vezi Israelul care nu prea are răspunsuri la unele realități.
Boala există dar sunt unele  nepotriviri flagante ( Șparanghelul de la aeroportul Cluj, Campionatul European de fotbal,  Festivalurile clujene din vară, Congresul liberal,  înghesuiala de pe plajele românești din vară, etc, etc, că sunt multe exemple contradictorii. )

Bine faci!…doar sa te tii de cuvant.
:bere:
P.S.
Pregatisem un lung pomelnic de contra-argumente la afirmatiile tale dar prefer sa ma abtin.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

Situația de azi, 29 septembrie, a infectărilor:
- cazuri noi: 10 826, din care reinfectate la minim 180 de zile după prima pozitivare: 259
- cazuri reconfirmate pozitiv: 906
- teste efectuate (24h): 70 435, din care:
• RT-PCR: 27 457
• rapide antigenice: 42 978
- rata de infectare: 15,37%
- rata de pozitivare: 16,65%
- cazuri confirmate: 1.221.636, din care:
• cazuri reinfectate la minim 180 de zile de la prima pozitivare: 1388
• cazuri vindecate: 1.110.542
• cazuri decedate: 36 865
• cazuri active internate la unități de profil: 11 742, din care minori: 310
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 57 987
- pacienți la ATI: 1320, din care minori: 20
În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.826 de cazuri noi de COVID-19, în scădere față de ziua anterioară. Crește însă numărul pacienților internați în stare gravă la ATI și depășește 1.300. Alți 207 români infectați cu coronavirus au murit.

Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID–19), dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 259 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
PWViZGNmNmMxZWY5NzA1ZjkxNjhlOGEzMDU3NDA4NWMy.thumb.jpg (128.36 KB; downloaded 1924 times)

Până astăzi, 36.865 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 28.09.2021 (10:00) – 29.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 207 decese (101 bărbați și 106 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 207 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 22 la categoria de vârstă 50-59 ani, 50 la categoria de vârstă 60-69 ani, 70 la categoria de vârstă 70-79 ani și 57 la categoria de vârstă peste 80 ani.

194 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

10 dintre cei 207 pacienți decedați erau vaccinați. Cei 10 pacienți aveau vârste cuprinse între 61 și 86 de ani și prezentau comorbidități.    

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.742. Dintre acestea, 1.320 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la ATI.  

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.585.431 de teste RT-PCR și 3.203.021 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.457 de teste RT-PCR (13.184 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.273 la cerere) și 42.978 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 57.987 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.376 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.384 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 173 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7.090 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 748 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 28 septembrie, 1.253 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 172.500 lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 7 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. 

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.751 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.543 în Italia, 16.946 în Spania, 198 în Marea Britanie, 129 în Franța, 3.124 în Germania, 95 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia, 144 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Bulgaria, 23 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 17 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 10 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 3 în Croația și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda, Polonia și Kuweit. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 194 de cetățeni români aflați în străinătate, 37 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran unul în Polonia și unul în Bulgaria, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Sursa: Digi24

Gripa spaniola a afectat îndeosebi tinerii...
De ce...eu nu știu...

O explicatie posibila ar fi ca focarul a fost in randul trupelor de pe front si a conditiilor mizerabile in care trebuiau sa lupte, valabil si pentru tifosul exantematic si alte nenorociri.
Raportul arată că 92% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate împotriva SARS-CoV-2, iar 85,8% la persoane peste 60 ani. Potrivit INSP, 57,7% dintre decese au fost la bărbaţi. INSP a mai indicat că 94,5% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. De la începutul pandemiei şi până în prezent, unul din 77 dintre cazurile de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

Situația de azi, 29 septembrie, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate, doze administrate și reacții adverse:
poze-tabele.jpg (82.92 KB; downloaded 1852 times)

- reacții adverse în curs de investigare: 81
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro

Am actualizat statistica mea cu baza saptamanala privind vaccinarea cu prima doza:
23.09-29.09. 113267
22.09-16.09. 67615
15.09-9.09. 42826
P.S.
Doctorii pe care-i cunosc (inclusiv de la Marius Nasta) recomanda pentru a treia doza vaccinul Moderna, e de trei ori mai potent comparativ cu Pfizer!!!
Sa speram ca rata de vaccinare cu prima doza va depasi in mod consistent rata de infectare, ar fi o palma apriga aplicata antivaxerilor.
Chiar daca poporul nostru se misca greu (dupa cum bine stim) totusi se misca in directia buna, nu suntem chiar complet cretini!!!
:bere:

Și dacă ai primele 2 tot moderne?
Meri tot Moderna sau faci Pfizer?

Go to page:  1  ... 177 178 179 180 181 182 183  ... 240

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463917 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”