Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 6

1138 posts, 371368 views

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 82

📖 Pagination options
Re: Sectorul 6 florin

Codul Rutier te contrazice:

bicicleta – vehiculul prevazut cu doua roti, propulsat exclusiv prin forta musculara, cu ajutorul pedalelor sau manivelelor;

Oricum, aiuritor criteriul vreme, să înțeleg că roțile nu se învârt dacă plouă?  :lol: Că nu e o plăcere să mergi pe ploaie, e altcveva, dar nici cu mașina nu e prea plăcut pe polei sau viscol, dar asta nu însemnă că îi spunem "vehicul ne-rutier".

Sunt de acord că în parc bicicletele ar trebui folosite în scop recreațional și păstrat o viteză sigură pentru biciclist și oamenii din jur. Pentru viteză există strada, trasee în zone nepopulate, etc.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 133 313

Ploaie, zapada, polei, canicula, cred ca se intelege ideea.
Am uitat, la ce clasa de permis se incadreaza bicicleta?

Re: Sectorul 6 aztec

Si eu sunt cam nemnultumit privitor la biciclete in parc, cel putin de a crescut populatia biciclista si de cand am copii.
Din pacate sunt multe uscaturi,... ok daca se foloseste ecreational si se intelege ca prioritari sunt cei ce se plimba in parc.. ar fi ceva,dar si eu eram sa bat un idiot pe bicicleta in IOR cand era sa dea p[este copii mei .. si singurul lui argument era ca este pista de bicicleta marcata pe alei...de parca al meu de 4 ani ar sti ce inseamna o banda galbena in parc marcata pe o alee comuna "share-uita" pietoni-biciclisti de un idiot din primarie...
Deci pt copii e ok in parcuri si pt cei responsabili, pt recreere... dar sa vedeti ce viteze se prind pe podul asta din parc cu bicicleta... iar lua si cu radarul.
Din pacate nu se intelege ca pistele nu sunt pt intreceri si concurs in parc... Au incercat sa faca eu ceva speedbumpuri, dar se pot ocolii

Re: Sectorul 6 George

Bine, proasta crestere a biciclistilor de ocazie - care se plimba intr-un fel inconfundabil cu bicle de regula inchiriate si claxoneaza non stop, la fiecare pas, de parca ar fi datoria pietonilor sa se arunce intr-o parte cand trec ei - e cunoscuta si din Herastrau, unde chiar ar trebui facute benzi paralele, separate pentru pietoni si biciclisti. Totul e o chestiune de educatie, de ingaduinta si de intelegere a faptului ca nu esti singur pe lume - nici ca pieton, nici ca biciclist si (mai ales) nici ca sofer.

Re: Sectorul 6 panzer01

Ce ziceti semnam?

Pai in petitie se zice ceva de parc..e ca nuca in perete, acum ca Parcul s-a redeschis...

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 sss

Sunt pieton, sofer si ciclist, am ocazia sa... gresesc, in oricare dintre aceste roluri, pentru ca singura ipostaza bazata pe reguli clar invatate este cea de sofer (si chiar acolo avem toti reguli pe care le ignoram: banda de viteza, semnalizarea, viteza, utilizarea mobilului). Cel mai complicat este "conflictul" intre pieton si biciclist, ambii urechisti in ce priveste legea si tari in gura, ca tot romanul! Experienta mea din Germania si Olanda, tari cu mai multa apa calda decat noi, spune ca biciclistii au prioritate absoluta pe pista, sa te plimbi agale cu tigara in mana si copilul de mana pe pista de biciclete sau autostrada sunt lucruri echivalente, difera doar viteza si tonajul proprietarului de drept al drumului, deci obisnuiti-va sa mergeti pe partea destinata pietonilor! Ring-ring!!!  :shock:

Cand pista de biciclete este desenata pe trotuar sau alei in parc doar ca sa bifam ca avem si suntem "ieuropeni", tind sa ii rup dintii biciclistului daca da peste copil, fara drept de apel pt imbecilitate.
Primul ar fi ala ala care a desenat si apoi ala de utilizeaza...
Pt piste separate total de trotuar(nu doar cu vopsea), alee pietonala, e alta discutie.. si aici biciclisti ar avea prioritate, normal. Din pacate la noi sunt unele pe Calea Victoriei, parca erau pe Uranus.. si unele prin parcuri, dar ... pe bucati...

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 sss

aztec wrote:
tind sa ii rup dintii biciclistului daca da peste copil, fara drept de apel pt imbecilitate.

La fel fac si conlocuitorii daca le calci puradeii care se joaca in mijlocul strazii, ca doar nu-i raspunderea parintelui, ci a soferului! Copiii fac schimbari de directie neasteptate, combinat cu viteza si inertia unui biciclist, rezulta buba! De asta faceam referire la tarile cu apa calda, unde nu-i nevoie sa le faci un tzarc separat cu borduri dusmanilor cu doua roti, o dunga pe asfalt este de ajuns!

Cred ca vorbim paralel.... Bicicliști pot circula pe piste cum vor ei.. Pe trotuare si alei pietoni au prioritate. Ești acceptat ațâța timp cat este  NU ai viteza ...Ai viteza..exista  strada cu riscurile de rigoare.
Din cate stiu si pistele alea marcate pe trotuare sunt ilegale dar nu le-a desființat nimeni. Nu ma face sa dau exemple de imbecilitate in marcarea pistelor... Cred ca le știi si tu si ar trebui sa vezi cu ochii tai cine ar trebui sa aibă dreptate....

PS Cu timp ce trece vedem lucrurile cu alti ochi.. Daca acum 20 de ani nu ma interesa prea tare unde se ***** un câine si se mai întâmpla sa calc in el nu erea așa bai.. Acum am alta părere.. Daca la 14 ani circulam cu viteza cu bicicleta pe trotuar in viteza nu as mai face asta azi.. Cândai copii vezi altfel lucrurile... sau înseamnă ca imbatranesti.
La fel si in parcul asta... Nu-ibai când te plimbi cu iubita  si vezi ca podețul are scări sau unde erau veceurile  sunt doar trepte si nu au amenajat si pt acces cărucioare copii sau dizabilități... Se descurca ei

• 133 313
  • Posted:
  •  

Kauflandul de pe Valea Oltului se pare ca are niscaiva probleme cu terenul.  :twisted:

Re: Sectorul 6 florin

Se pare că nu:

Contactat de reporterii B365.ro, avocatul Octavian Popescu, care a reprezentant Kaufland în procesul de corupţie al fostului primar al Sectorului 6, a declarat, pentru B365.ro, că judecătorii nu s-au pronunţat pe anularea contractului companiei Kaufland, pentru că retailer-ul era cumpărător de bună credinţă. Astfel, s-a desfiinţat titlul de proprietate, contractul de vânzare-cumpărare până la Căpăţînă, iar ce s-a întâmplat după a rămas valabil. "Terţii cumpărători sunt de bună credinţă. Faptul că instanţa a dispus confiscarea banilor din patrimoniul lui Căpăţînă este un aspect separat şi nu priveşte în niciun caz Kaufland în toată schema. Astfel, Kaufland rămâne cu terenul şi nu i se creează niciun prejudiciu", a explicat avocatul.

Sursa.

• 133 313
  • Posted:
  •  

E uite ca asa ceva n-am mai vazut pana acum. Deci daca voi cumpara o masina furata si sunt "de buna credinta" raman cu ea?  :twisted:
Si proprietarii de drept cu ce se aleg, cu niste actiuni la falimentul proprietatea?  :twisted:

Situatia difera intre mobile si imobile. In cazul mobilelor, cumparatorul de buna-credinta ramane proprietar. In cazul imobilelor, cumparatorul ramane proprietar doar daca s-a increzut cu buna-credinta in aparenta creata de un titlu de proprietate fara indicii de probleme si de o carte funciara in care nu este notat niciun litigiu.
In ambele cazuri, in conflict se afla securitatea statica a asa-numitului circuit civil (circuitul bunurilor), care il protejeaza pe adevaratul proprietar, si securitatea dinamica (il protejez pe achizitorul de buna-credinta in detrimentul adevaratului proprietar care nu actioneaza in anumite termene pentru restabilirea proprietatii sale). Treaba e ff serioasa si da nastere unor discutii si optiuni legislative foarte diferite.

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 82

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464043 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”