Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 929477 views

Go to page:  1  ... 168 169 170 171 172 173 174  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Stati putin ca trebuie sa ne raspunda si noua la solicitare. Sa vedem care-i procentul atunci...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Femeia asta e dusă cu capul...
Sper să nu ne îmbolnăvească şi pe noi...

grad de finalizare de 53%, mentionam ca aceasta informatie se referea la stadiul efectiv al lucrarii de infrastructura si nu la procentul de realizare al proiectului in ansamblul sau, care cuprinde si alte tipuri de cheltuieli si activitati (informare, management, publicitate, audit, dirigentie de santier)

Adică lucrarea de infrastructura 53%, proiectul în ansamblul său 70% ?!?!...

Ăştia care scriu comunicatele astea sigur nu au luat capacitatea...

Că BAC-ul este pentru savanţi...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Daca va place sau nu de ea, e cam treaba voastra (asta asa, ca sa n-o dam in politica). Problema mea e ca institutia (PMB) vine cu procente aiuritoare, nu persoana. Ca persoana poate sa greseasca la urma urmei. Chiar si de mai multe ori. Dar institutia E mai multe persoane si n-ar trebui sa greseasca nici macar o data...

Vezi că am completat mesajul precedent.

(Scriu greu pe mobil) ... :(

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

As pune un emoticon cu un omulet care isi smulge parul din cap...

Deci, te apuci de un proiect intr-o zona sensibila, pentru un pasaj de care era neaparata nevoie si apoi iti bati joc, nu esti un coordonator adevarat. Rezultatul este paradoxal, exact zona care trebuia eliberata este blocata. Oamenii sunt DISPERATI si tu te joci cu procentele.
Si macar de ar merita efortul, sa stim ca pana la urma se face. Dupa o perioada buna, ii vezi iar cum stau si o lalaie.

Au reusit si aici, unde aveam termen clar. Avem deci santiere enervante peste tot, cu exceptia sectoarelor 1 si 5 (si aici daca scoatem zona Eroilor).
Nu vorbesc nici eu de persoane, vorbesc de institutii.
Macar de ar termina pana incep scolile cate ceva.

Noaptea minţii.
Comunicatul original:
http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6311

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere declarațiile fostului Primar General interimar Răzvan Sava, care susține că Proiectul Pasajul Sudului era finalizat în proporție de 80% la momentul terminării mandatului său, și nu cum a anunțat Primarul General Gabriela Firea un procent de aproximativ 60 %, PMB face următoarele precizări:

În acest moment, Proiectul Pasajul Sudului este finalizat în proporție de cca 70 %, conform raportărilor consultantului de management.

Domnul Răzvan Sava a semnat, la data de 24.05.2016, în calitate de Primar General interimar, raportul de progres al beneficiarului PMB, în care este menționat clar că Proiectul este finalizat într-un procent de 60,47 %. În aceste condiții cum poate acum dl Răzvan Sava să menționeze că a lăsat Proiectul la un stadiu de 80%?

Referitor la comunicatul de presă al PMB din data de 30 iunie 2016, în care este anunțat un grad de finalizare de 53%, menționăm că această informație se referea la stadiul efectiv al lucrării de infrastructură și nu la procentul de realizare al Proiectului în ansamblul său, care cuprinde și alte tipuri de cheltuieli și activități (informare, management, publicitate, audit, dirigenție de șantier).

În plus, este evident că în fiecare lună exista un progres fizic al Proiectului ceea ce crește procentul de finalizare al acestuia.

Primarul General, Gabriela Firea a solicitat constructorului  de la Piața Sudului încă din data de 10 iunie 2016, în cadrul  vizitei de lucru făcute în șantier, să accelereze ritmul lucrărilor astfel încât proiectul să fie finalizat cel târziu în decembrie 2016.

Termenul asumat însă în mod oficial de către  constructor, pentru terminarea proiectului, a fost lună martie 2017.

Ulterior, pentru  ca banii europeni absorbiți deja să nu trebuiască să fie returnați Comisiei Europene, având în vedere gradul de întârziere a lucrărilor, reprezentanții Municipalității  au semnat Actul Adițional la Contractul de finanțare, prin care Municipiul București este obligat să finalizeze lucrările cel târziu până în decembrie 2018.[/size]

Serviciul pentru Relația cu Mass—Media

6 iulie 2016

Deci in 3 fraze avem 3 termene: decembrie 2016, martie 2017, decembrie 2018.

Sar asta nu este tot !...
A mai venit unul astazi:
http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6312
Precizari Piata Sudului- Raportul de progres al beneficiarului PMB din data de 24 mai 2016

Buna ziua! Va transmitem in atasament  Raportul de Progres al obiectivului de investitii ”Modernizare Infrastructura Rutiera Piata Sudului”, semnat de Primarul General interimar in data de 24 mai 2016, care atesta faptul ca, la acea data,  Proiectul era finalizat intr-un procent de 60,47 %, si nu in proportie de 80%, asa cum afirma Razvan Sava in declaratiile recente.

Fişier ataşat PDF

Deci ne-au dat raportul de progres din 24 mai semnat de Sava, dar care are ca perioada de raportare 01.04.2016 - 30.04.2016.
Pentru cine nu are rabdare cu linkul ala, uite aici jumatate din pagini:

60,47% - Pagina 7

Probleme escalatoare, lifturi si retele - Pagina 11

43,71% (??...) & Paln de masuri -  Pagina 12

Ultima pagina cu semnatura lui Sava

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Am ajuns cea mai poluata capitala europeana si in top 10 mondial. Nu ma mai mir de prelungirea unui termen. Speranta mea se indreapta catre o generatie noua de oameni, deoarece ceea ce avem acum este doar inca una de sacrificiu. Sper sa contribuim si noi la construirea acestei generatii noi.

Off-off-off-topic
adila wrote:
Speranta mea se indreapta catre o generatie noua de oameni, deoarece ceea ce avem acum este doar inca una de sacrificiu.

Prin '91-'92 seful meu de atunci (care avea atunci o fetita de vreo 3 ani... Acum are vreo 27...) a zis, o chestie aparent amuzanta:
"Daca tara asta vrea o noua generatie curata, ar trebui sa ne impuste pe toti cei care avem mai mult de 10 ani, sa ramana doar cei care nu au apucat sa fie pervertiti".

Atunci am ras. Parea o gluma.
Acum cred ca a avut dreptate.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Am observat miercuri ca s-au apucat sa inchida/continue parapetul de beton acolo unde era inainte de inceperea santierului o scara de acces dinspre blocuri catre trotuarul de urcare (calea Vacaresti) spre Piata Sudului/benzinarie. Bag de seama ca nu au lucrat dupa un proiect corect acum 2-3 luni cand au turnat parapetul de sprijin. Atunci au intrerupt parapetul pe o distanta de 2-3m si m-am gandit ca vor reface scara. Se pare insa ca abia acum au realizat ca terenul unde ajungea scara este de ceva vreme proprietate privata.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

adila wrote:
Am ajuns cea mai poluata capitala europeana si in top 10 mondial. Nu ma mai mir de prelungirea unui termen. Speranta mea se indreapta catre o generatie noua de oameni, deoarece ceea ce avem acum este doar inca una de sacrificiu. Sper sa contribuim si noi la construirea acestei generatii noi.

Transport in comun, transport in comun, transport in comun civilizat, aer conditionat in absolut toate mijloacele de transport in comun, fara exceptii(la o clima de mare oras dintr-o prerie calduroasa), dar mai ales legarea cartierelor marginase, de langa Bucuresti(oras Pantelimon, Pipera, oras Chitila, etc.) prin metrou si tramvaie moderne de centrul capitalei. Plus ca trebuie demarata plantarea de paduri in jurul orasului si infiintarea de parcuri peste tot unde exista inca locuri virane, sau cele dintre cartierele marginase...
Mult succes!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Hai sa vedem cum se misca si cum 'performeaza' madam Draghia, ca Don Hanganu i-a pasat 'chifteaua'!
:lol:  :lol:  :lol:
Daca o managerim ca la CNADNR...ne-am lamurit!
O 'surupam' si pe asta???
:popa:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului t530

TibiV :bere:
Multumim pt pozele "din viitor"

Asta fost ziua de duminica, 16 iulie 2016...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Asa a scapat de reportaj saptamana viitoare  :lol:

Go to page:  1  ... 168 169 170 171 172 173 174  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2403 forum members have written 431928 posts in 5377 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”