De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Cutremure

765 posts, 245135 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 55

📖 Pagination options
Re: Cutremure icee

Daca nu are incarcare suficienta peste armatura cum se numeste ?  :twisted:

Re: Cutremure andrei11

Incarcarea a fost, dar...a plecat. Din diverse motive. Cat e grosimea normala a stratului de protectie ? Unu, doi centimetri ? Dupa care "vine" tencuiala, dupa care zugraveala...Acolo nu mai e nici zugraveala, nici tencuiala, nici strat de protectie. Nici nu stiu cati ani au blocurile astea...40 ? Mai  mult de 40 ? In 40 de ani nu le-a dat nimeni nici un strat de var cu bidineaua...
icee wrote:
O practica uzitata fiind si lărgirea golului ușii și ferestrei care corespunde balconului/loggiei.  :roll:

In mod normal un perete cu usa nu e de rezistenta, daca nu cumva usa are un buiandrug deasupra. ( Adica daca peretele e din beton ).
Peretele cu fereastra categoric nu e de rezistenta, pentru ca...nu are cum.  :D

Re: Cutremure subway guru

Baieti, uite aici o idee interesanta...
http://www.b365.ro/magazinele-si-baruri...39866.html

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Cutremure 133 313

O idee interesanta sa se caute studiul de fezabilitate a refacerii centrului vechi. Actor principal... fostul edil!  :twisted:
In sfarsit o idee concreta in revenirea demolarilor. Ca de consolidat tot n-or sa se consolideze, pana nu se pun TOTI locatarii de acord.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Cutremure sab

Ia uitati un bloc nou, unul din multele rasarite ca ciupercile dupa ploaie in zona Dimitrie Leonida. Si oamenii, cumpara, ca este ieftin. Credeti ca va rezista ?  :popa:
bloc nou.jpg (186.57 KB; downloaded 3089 times)

Re: Cutremure t530

@sab - cadru metalic + rigis peste si gata de vanzare :))

Re: Cutremure shoppy

Rezista... il consolideaza peste 10 ani...

Re: Cutremure Florinds

Daca se intampla ceva, constructorul ajunge sa spunem la puscarie. Dar producatorul betonului?? Dupa cum spuneam pe alt topic, am cumparat ciment pentru o alee la tara (90% Lafarge, parca) si dupa o iarna l-am luat cu matura. Mi se pare inadmisibil asa ceva. Reteta a fost aceeasi ca intotdeauna, dar culoarea din betoniera este data de cenusa, nu de ciment.

Re: Cutremure misterr

subway guru wrote:
Baieti, uite aici o idee interesanta...
http://www.b365.ro/magazinele-si-baruri...39866.html

E aceeași lege despre care vorbeam noi cu două pagini mai 'napoi:

https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=104&t=454&start=196#p190696

Doar că aici în articol vor să obțină ceva „țipete” de la clienții centrului vechi. Au găsit cum să sensibilizeze „opinia publică”...

Re: Cutremure icee

Daca nu se cere incercare pe epruvete in regie proprie, adica nu de la fabricant.. :popa:

• 133 313
  • Posted:
  •  

sab wrote:
Ia uitati un bloc nou, unul din multele rasarite ca ciupercile dupa ploaie in zona Dimitrie Leonida. Si oamenii, cumpara, ca este ieftin. Credeti ca va rezista ?  :popa:

Pai ce cumpara pe banii lor? Iau imprumut pe 30 ani, peste 2 ani vine cutremurul...  :twisted:  Se intelege ideea. Pacat de fierul ala, ca e mai mult ca la alea vechi.
P.S. Eu n-am sa inteleg niciodata obsesia pentru mizeria aia de poroterm. Vine juma' din ea gata crapata, fisurata, sparta. Nu poti da gauri in ea sa prinzi un tablou, un dulapior, un nimic nimic. Frate, puneti BCA! Si polistiren pe afara. Si gata.
Mai sunt unii care prind scheletul metalic de la gipscarton in poroterm. Pai la cutremur iti vin toti peretii falsi in cap. Zboara din porotermul grijaniei.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Cutremure sab

Eu am prins calorifer pe caramida tip Porotherm...si m-am suit pe el (aproape 80kg..) , sa vad daca tine...si tine ;). Bine, erau aproape 2cm de tencuiala peste caramida+ peretele exterior al caramizii (care este mai gros). Nu este neaparat vorba de obsesie, cat despre izolatia termica (mai buna la caramida Porotherm fata de BCA). Asa cum este obsesie pentru izolatie cu polistiren, tehnologie inca netestata 50 ani (sa zicem), sa vedem efectele ei...
Acum se monteaza si unitatea exterioara de la A/C peste 10 cm de polistiren, daramite peste caramida de acest gen...Totul este sa dai gauri cum trebuie, nu sa faci praf cartamida.
P.S. Ai vazut blocurile vechi facute pe cadre de beton si BCA ? Sunt pline de fisuri la exterior, in special la imbinarea BCA-beton.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Really... Eu nu stiu d-astea. Intrebare de la mine, cum se da "corect" o gaura in poroterm si mai ales ce se baga in gaura ca sa tina un calorifer... cu om pe el (era si plin cu apa)? Sau mai bine intreb, are prindere strict montat pe perete sau sprijina si pe pardoseala? Daca credeti ca caloriferul sta in tencuiala... o sa aveti parte de o surpriza neplacuta. In timp, daca nu la momentul "testului". Povestea asta are niste hibe. Pentru cunostintele mele "generale" de constructii-montaj. Deci de esta m-ar interesa exact gen de diblu si eventual ancora chimica auxiliara.
P.S. Vreau o distributie termica (vara-iarna) grafica pentru un tip de BCA si unul de Poroterm uzuale, de la fata exterioara la fata interioara, oferite in mod normal de producatori. Pentru sa zicem... o temperatura 21 grade interior.

Nici vorba de performanta energetica net superioara, in realitate unii sunt atat de nebuni incat sa creada ca acest Poroterm are si ceva adaos "structural", de rezistenta in structura. Cand de fapt, este in mare parte doar o incarcare statica, chiar morbida in caz ca este si fisurat. Numai caramida plina poate pretinde rol structural adecvat sub forma de pereti.
FIsurile la blocurile vechi pe cadre si bca sunt date de cutremure. Asteptam cu interes fisurile la blocurile noi, cu poroterm, dupa ceva cutremure. Care poroterm este mai mult... casant, decat macinabil, prin abraziune, cum este bca-ul.  :twisted:
Si tin sa repet, performantele energetice sunt pentru blocuri nefisurate, si la poroterm si la bca. Fisurarea la poroterm fiind mai a daq ca la bca.  :twisted:
P.P.S. A doua imagine... o "mega inventie".  :twisted: Ghiciti ce este.
P.P.P.S. Aia cu AC-ul pe polistiren o stiu. E halucinant ce se intampla in tara asta.
Porotherm.jpg (150.71 KB; downloaded 3030 times)
images.jpeg (6.96 KB; downloaded 3031 times)

Re: Cutremure t530

Eu am peretele din BCA izolat pe interior cu polistiren de 20mm, iar caloriferele din otel (600x1000) le-am prins cu Dibluri PVC 4 buc (14x200mm). Gaura in perete am dat-o cu spiral de 12  :twisted: am facut un test cand le-am montat si m-au tinut...nu s-au deplasat :popa: ...acum Doamne ajuta!

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 55

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433678 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”