Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 1

455 posts, 200568 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 33

📖 Pagination options
Re: Sectorul 1 Serban

Hai sa incepem prin a nu mai spune lucruri neadevarate.

shoppy wrote:
Oricat de prost sau desept este garcea de pe strada, hotararile cu unde si cand se dau amenzi sunt luate in alta parte, daca sun eu la Locala ca la Piata Domenii se parcheaza pe trotuar sau pe trecerea de pietoni nu vine nimeni sa dea amenzi, pot chiar sa-l opresc pe garcea la fata locului si sa ii arat cu degetul ca nu da amenda.

Am sute, repet, sute de apeluri la politia locala. Si de fiecare data s-a venit si s-au dat amenzi. Cel putin Pol Locala S1. Ca or fi alte politii locale care nu raspund la sesizari, asta nu am de unde sa stiu.

argos wrote:
Serbane, eu iti inteleg adversitatea fata de soferi, fata de masinile care ne sufoca. Dar gresesti. Am spus eu undeva ca doresc sa nu mi se aplice vreo regula?! Din contra, amenda mi-o asum. Si accept regulile. Si da, sunt pentru aplicarea legii. Dar uniform, nu pentru unii muma, pentru altii ciuma.

Nu am adversitate decat fata de nesimtiti (nu ma refer la tine). Si eu sunt sofer, deci n - am adversitate fata de soferi. Sa crezi ca se va putea vreodata amenda uniform si tot deodata, e o utopie.

argos wrote:
Asta cu insuficienta personalului e o poveste pe care o flutura toti bugetarii. Nu tine in cazul de fata. De ce nu fac razii saptamanal prin cartiere sa acorde amenzi? Iti spun eu de ce, citez de la ei: "ne-am pune lumea in cap". E mai usor sa lucreze doar la "sesizari". Daca scot nasul din sediul lor, iti garantez ca in 50 metri gasesc cateva zeci de cazuri de 'infractori'.

7 echipaje. Atat are politia locala S1 in teren intr-o zi. O parte din echipaje sunt convocate la diferite actiuni (evenimente, dirijat circulatie, etc). Gandeste-te cat de mare e sectorul si cate sesizari sunt pe zi si o sa vezi ca nu prea iti ramane timp de facut altceva.

argos wrote:
Nu stiu de ce traiesti cu impresia ca toti cei care au stationat pe trotuar au condus ca Shumacher pana acolo, facand slalom printre copii si femei in varsta pe trotuar. Te asigur ca 99% din cei care au comis aceasta ilegalitate (stationare pe trotuar) nu au facut-o de placere, comoditate si cu dezinteres fata de pietoni.

Nu trebuie sa fii Schumacher. E periculos oricum. Si nu, procentul e tocmai invers - 99% parcheaza nesimtit din comoditate, dezinteres si ca e moca. Hai sa mergem langa orice parcare care nu e gratis sau e plasata mai departe si sa vedem cati intra si cati nu. Mergi in weekend pe Kiseleff sa vezi cum se evita intrarea in parcare cand vad ca e cu plata si circula pe trotuar dintr-un capat in altul ca sa parcheze pe spatiul verde. Si asta e doar un exemplu. Hai sa vedem acum cat de plina e parcarea de la Inter si ce e deasupra ei.

argos wrote:
Cat priveste chestia cu BAC-ul, nu o spun la furie: rezultatele examenului de BAC se pot consulta si online, pentru noile generatii. Si ghici ce? Domnul organ care a acordat zeci de amenzi nu are BAC-ul luat. Cel putin nu in sesiunea din 2008. Mi-e greu sa cred ca a reusit ulterior si nu s-a afisat.
Repet: nu contest amenda, ci doresc sa arat modul stupid in care isi desfasoara activitatea o institutie platita din bugetul local: un agent e liber sa  decida daca iti da amenda sau avertisment in functie de 'simt', se lucreaza doar pe 'sesizari' pe care nimeni nu le poate controla, etc

Nu contesti amenda dar ai intrat sa verifici daca agentul are sau nu BAC-ul luat. WTF??! Ce relevanta are?

Conform legii toti trebuie sa aiba diploma de BAC. Daca domnul respectiv nu are (desi ma indoiesc) e ilegal angajat. Lasa-ma sa nu cred asta.

andrei11 wrote:
Asta face parte din ciclul de cugetări  << Din noaptea minții>>. Dacă nicio mașină n-ar fi parcată pe trotuar aștept să ne spui consencințele. Din păcate marile parcări din mall - uri nu te lasă să-ți parchezi mașina noaptea acolo. Eu am noroc că dacă nu găsesc loc de parcare în zona mea ( + 1,5 km depărtare față de punctul 0 ) am o curte la 2,0 km unde o pot lăsa. Mi s-a mai întâmplat, mai ales când ninge. Dar în  mod constant fac vreo 600 - 700 m  pe jos de la locul de parcare până acasă.

Si de ce ar trebui sa fie treaba pietonilor ca nu exista locuri de parcare? Faptul ca ai o lipsa iti da dreptul sa incalci legea si confortul altora? Nu sunt locuri de parcare du-te si fa scandal la primarie, blocheaza strada, in definitiv mergi cu transportul in comun. NU se poate?! Ba se poate - am avut masina de la 18 ani pana acum 6 luni (vreo 12 ani). AM simtit ca nu se mai poate (trafic, parcare, etc), am vandut masina si mi-am luat trotineta. Nu m-am gandit ca am dreptul sa ma urc pe trotuar.

Vrei in continuare sa parchezi pe trotuar? Excelent, dar daca vine amenda te bucuri ca politia si-a facut treaba si mergi mai departe. Simplu.

Experienta traita de mine in Spania. La volan - un spaniol. Cautam loc de parcare pe stradute cu parcari trasate la bordura. Absolut niciun loc liber, absolut nicio masina pe trotuar, sau pe trecerea de pietoni. Ne-am invartit 40 de minute. Nu a pus-o nici pe trotuar, nici pe trecere, nici pe spatiul verde. A cautat calm, pana cand a gasit.

Eu ma retrag din discutie. Intr-un oras ca Bucuresti nu o sa am niciodata sanse sa conving pe cineva ca nu e ok stadiul in care am ajuns. In care ne inchinam la masina si mai avem putin si o luam cu noi in apartament. Uitati-va pe strazi. Nu exista mp fara masini.

Re: Sectorul 1 shoppy

Este o chestie diferita, daca sun si spun ca pe Strada Hagi Ghita(care este tot acolo si care are 100 de numere), la nr.50 mi s-a parcat cineva in poarta atunci vine locala, daca spun ca la Piata Domenii se parcheaza pe trotuar, pe oprirea interzisa sau pe trecerea de pietoni, nu vine nimeni, drept dovada ca se parcheaza in continuare.
Sau da tu niste telefoane si reclama Piata Domenii, poate ai mai mult succes.

Re: Sectorul 1 Serban

Eu sun pentru 3 lucruri: masini parcate pe spatiu verde, masini parcate in statia RATB si masini care blocheaza circulatia pietonilor. Da, dau situatii exacte (in fata magazinului X, de pe strada Y sunt masini care blocheaza circulatia pietonala).

In cazul de care ai spus tu, chiar daca vin si dau amenzi, dupa ce pleaca o sa fie la fel. Trust me, indiferent de cate ori sun pentru un situatie, dupa ce pleaca politia e la fel. Pe Kiseleff, unde se parcheaza pe spatiul verde si bulevardul e lung, politia dadea amenzi si 50 de metri mai in spate apareau masini noi. Singura solutie ar fi sa pui un echipaj sa stea acolo non stop, dar nu ai cum sa faci asta in practica.

Re: Sectorul 1 andrei11

Singura soluție este să poți da amenzi cu ajutorul camerelor de supraveghere dar mă tem că se va pune de o revoltă...

Pai suna in fiecare zi, care-i problema? La Domenii se vede cand s-au dat amenzi ca o zi dupa este asa, mai cu fereala, dar ziua 2 este fix ca inainte, daca ar veni politia si ziua urmatoare, si in fiecare zi, atunci s-ar rezolva.
Daca tii minte si pe Titulescu se parca pe banda 1 inainte sa se faca Pasajul Basarab, s-au dat amenzi pana cand s-a rezolvat, pentru ca s-a vrut, in alte locuri nu se vrea.

Si problema cea mai mare este, de ce sa dau eu telefon cand politistul este zilnic pe strada? De ce da amenzi doar daca dau eu telefon?  Asa scrie in lege ca se dau amenzi doar cand suna neica-nimeni la locala?

Re: Sectorul 1 andrei11

Pentru că ar apare întrebarea firească << De ce pe mine mă amendezi și pe cel de lângă mine nu >>. Așa amendează numai la sesizarea cetățenilor vigilenți.

Azi, pe Ion Mihalache, la piata cu acelasi nume, pe un stalp, se monta o consola cu 4(patru) camere de filmat, bani aruncati pe geam, oricum nu le folosesc la nimic, si nici daca ar vrea sa le foloseasca tot nu ar avea ce sa faca.

Re: Sectorul 1 Victor92

Pe Strada General Gheorghe Manu se executa in continuare lucrari pe sensul spre Bulevardul Lascar Catargiu.

Din acest motiv, pentru a evita situatiile in care circulatia se desfasoara cu dificulate, traficul masinilor pe aceasta strada intre Calea Victoriei si Bulevardul Lascar Catargiu a fost restrictionat.

DSC_0155.JPG (293.96 KB; downloaded 5691 times)

Re: Sectorul 1 Adrian Rosca

Au inceput sa lucreze la podul Straulesti:

Cele doua blocuri AFI de la Laromet:

Cladirea de vis-a-vis de Zarea:

Re: Sectorul 1 abc_XC

In Sectorul 1, pe Bd. Bucurestii Noi la nr. 25 ( pe terenul fostei fabrici Marmura) este in dezbatere un PUZ pentru ansamblu rezidential si alte cladiri, cu o inaltime pana la 14 etaje. Ce mi se pare interesant este ca in harta de la pagina 24 a documentului PDF https://www3.pmb.ro/storage/proiecte/1541771122PUZ_BD%20BUCURESTII%20NOI%20NR%2025.pdf se vorbeste despre o prelungire a strazii Pajura, in continuarea strazii Modestiei, pana la intersectia cu Sos. Chitilei. Stiu ca e doar un PUZ, hartia suporta orice, dar ideea cu prelungirea strazii Pajura e noua pentru mine.

Re: Sectorul 1 Adrian Rosca

Asa si 16 Februarie trebuia sa se prelungeasca pana in sos. Chitilei.

E interesant ca avem un plan pentru extinderea Podul Constantei, vise.

Re: Sectorul 1 abc_XC

Langa Parcul Bazilescu, pe terenul fabricii Zarea se doreste elaborarea unui PUZ. Din pacate am o fotografie proasta, din care nu se intelege mare lucru, parca la nivel de intentie e ceva P+11 pe harta.
Panou PUZ Zarea.jpg (220.68 KB; downloaded 5346 times)

Lifturile de la blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 vor fi modernizate pe banii Primăriei

de Catiușa Ivanov Miercuri, 5 decembrie 2018, 16:53
Lifturile de la blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 vor fi modernizate pe banii Primăriei, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul Local Sector 1, la propunereaprimarului Dan Tudorache.
"În urma deciziei consilierilor locali, Primăria Sectorului 1 va suporta integral costurile, finanțarea fiind asigurată pentru toate categoriile de lucrări de intervenție. Pentru că, așa cum a fost cazul la reabilitarea termică a blocurilor, primăria celei mai bogate comunități din România are resursele necesare susținerii integrale a investițiilor în eficiența energetică a acestora", se arată într-un comunicat emis de Primăria Sector 1.

Potrivit hotărârii adoptate, lifturile din blocurile reabilitate termic sau cele din blocurile care vor intra în programul de anvelopare, vor fi modernizate prin implementarea unui pachet de măsuri format din maxim trei soluții generale:

1. Lucrări de înlocuire/reparare, după caz, a troliului cu motor, cablurilor de tracțiune, eșafodajului pentru motor și reductorului, după caz, tijelor, arcurilor, clemelor cablurilor de tracțiune, limitatoarelor de viteză, dar și cablului limitator de viteză și întinzător cablu;

2. Lucrări de înlocuire/reparare a panoului de comandă cu un panou cu microprocesor și variator de frecvență, traductorilor (senzori pentru numărare stații și nivelare), magneților, cutiilor de comandă de palier și din cabina cu semnalizare LED sau LCD și marcaj Braille pentru butoane, cablului flexibil cabina, cablului ușilor, întrerupătorului cap linie cu rolă, dar şi întrerupătorului cu buton ciupercă;

3. Lucrări de înlocuire a ușilor exterioare cu uși automate/semiautomate atât pentru puțuri cu structură din beton armat cât și metalică, dar și a cabinei.

Aceste soluții vor fi aplicate în funcție de situația de la fiecare bloc în parte. Pot fi aplicate una sau mai multe soluții, lucru care va fi stabilit după întocmirea unui studiu de fezabilitate.

"Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 vor demara o campanie de informare a asociațiilor de proprietari pentru a le prezenta etapele și beneficiile acestui program: reducerea consumului de energie electrică cu până la 30-40%, asigurarea unor condiţii sporite de siguranţă şi confort, precum şi reducerea timpului de aşteptare a ascensorului. Asociațiile de proprietari vor intra în programul de modernizare a lifturilor pe principiul "primul venit – primul servit", în funcție de data încheierii contractului de mandat. Acestea au obligaţia să desemneze o persoană care să reprezinte asociaţia în relaţia cu administraţia locală", se arată

Dosarul fiecărei asociații de proprietari trebuie să conţină actele asociaţiei (Statutul), procesul verbal al Adunării Generale şi o cerere de înscriere (pe care o vor ridica de la Registratura Primăriei Sectorului 1).

"Este un proiect la care eu țin foarte mult, un proiect care face parte din seria angajamentelor pe care mi le-am luat în fața cetățenilor Sectorului 1 atunci când mi-au încredințat mandatul de primar. Pentru realizarea acestui proiect, am promovat modificarea în Parlament a cadrului legislativ care reglementează implicarea primăriilor în finanțarea și realizarea acestui tip de lucrări, fapt concretizat în Legea 231/2017 în baza căreia este gândit acest program", a declarat primarul Dan Tudorache.

http://m.hotnews.ro/stire/22851106

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 33

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464004 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”