De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Cutremure

765 posts, 245100 views

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 55

📖 Pagination options
Re: Cutremure subway guru

icee wrote:
Nu cred ca s-a demolat doar BCA in incercarile de a face sali din apartamente.
O practica uzitata fiind si lărgirea golului ușii și ferestrei care corespunde balconului/loggiei.  :roll:

Daca se demoleaza abuziv buiandrugi, grinzi, stalpi, diafragme...e nashpa!
Rezistenta la cutremur si 'bulinele' e treaba serioasa dar nici nu trebuie sa cadem in fandaxie...
:ugeek:
Pe de alta parte, situatia nu e roz deloc, asa cum spune Dl prof univ dr ing Dan Lungu (Salve Magister!)...Bucurestii sunt capitala europeana cu cel mai mare risc de 'mortalitate' in caz de seism major...acum, nu stiu daca e chiar pe primul loc in aceasta statistica a mortii, ca mai sunt si alti candidati la 'ultimul loc de repaus vesnic', gen Scoplie, Istanbul, etc, dar oricum suntem pe un loc ce nu ne onoreaza deloc si ne nelinisteste profund...
:roll:

Re: Cutremure andrei11

Subway, de poza de pe pagina anterioara ce spui ? Stai ca mai vin cu alta, si cu una cu  aspect pozitiv.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Cutremure 133 313

subway guru wrote:
@133
Remarcabila munca ta 'de teren', dar la capitolul 'tehnica' din pacate esti la 'piciorul broastei'...in schimb..esti 'persistent' in sporovaieli...
:popa:
Am intrat pe aici din intamplare, ca am vazut ca va 'tremurici' unii pe altii...suferiti de parkinson???

Perfect de acord. Nici n-am pretins nimic, inafara de vizitele mele oficiale si neoficiale cu observatii "la vedere". Dar aprecierile de genul "nu-i asa e altfel" fara un cuvant dupa... fac cam tot cat sporovaiala noastra. Daca continuam dialogul in felul asta... n-o sa mai fie. Oricum n-o sa mai fie din cauza ca pe 1 noiembrie imi expira contractul si sunt free of charge sa decolez. Dar asta-i alta mancare de peste.
See me at club.

Dupa ce mai faci minime eforturi de documentare...mai vorbim!
;)
Nu ma pasioneaza defel 'contrele' astea de mahala...

Re: Cutremure Saint666

133 313 wrote:
Cu dedicatie pentru Saint666. Blocuri de genul sunt fix si pe Valea Ialomitei. Si in multe alte locuri. Daca nu l-am ghicit imi pun cenusa in cap. Dupa cum spuneam, am montat mobilier intr-un astfel de apartament. O scara mai exact. Puneti in baterie X scari, rezulta blocul

Ai intuit bine, e fix tipul acela de compartimentare interioara.

andrei11 wrote:
Subway, de poza de pe pagina anterioara ce spui ? Stai ca mai vin cu alta, si cu una cu  aspect pozitiv.

Si cat ar costa sa repari si sa consolidezi un astfel de defect relativ minor???
Intrebarea e cine ar trebui sa o faca si de ce nu o face...
Ce zici?
Fata de sinucigasi nu am nicio compasiune, dar de ce indolenta si inconstienta unora ca astia sa puna in pericol viata unor nevinovati?

Subway, asta e blocul ( tot din Pantelimon ) :
C.png (937.71 KB; downloaded 3028 times)

Si detaliul stalpului :
C1.png (669.64 KB; downloaded 3028 times)

Ce spui ? E in regula ?
Urmatoarea postare va fi cu un aspect pozitiv in aceeasi chestiune, stalpi degradati din cauza intemperiilor, tot din Pantelimon.

Ce 'intemperii' vezi tu in pasajul ala 'acoperit'!!!
:o
EU vad doar...nesimtire crasa!

Aspectul pozitiv :
Iata blocul :
S1.png (1.23 MB; downloaded 3026 times)

Cu aceeasi degradare, si iata rezolvarea :
Nu aveti de unde sa stiti, dar "camasuirea" au facut-o...de la subsol.
S2.png (452.33 KB; downloaded 3025 times)

Asadar oamenii s-au preucupat si si-au rezolvat siguranta lor fizica in caz de cutremur.
subway guru wrote:
Ce 'intemperii' vezi tu in pasajul ala 'acoperit'!!!
:o

Da, ai dreptate, oricum stalpul e degradat, asta cu siguranta, daca corodeaza armatura si etrierul o sa fie o problema.
Dar de exemplul pozitiv ce spui ? Totusi nu cred ca a costat chiar o avere, repet, camasuirea respectiva  ( asa se numeste ? ) este si la subsol, si la nivelul parterului.

MI-ai luat-o inainte cu exemplul precedent...ca voiam sa continui postarea cu o constatare simpla...
Mai sunt si oameni cu 'scaun la cap' nu doar sub qur...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Cutremure 133 313

subway guru wrote:
;)

N-am vazut in schimb smecheria aia de consolidare pe jumatate de la fccia. Corp spate da... corp fata...
M-as documenta pasionat.

Acum, ca sa vorbim si despre lucruri 'folositoare' daca doreste careva sa-si faca o minima 'evaluare' la bloc, inspectati cu maxima atentie starea structurii de rezistenta la parter, cu atentie maxima la genul de deficiente semnalat de andrei11, fisuri, crapaturi, x-uri in diafragme, etc...mai ales daca dau semne ca sunt 'active'...
Daca da...luati masuri!
Daca nu...mergeti linistiti la culcare... :mrgreen:
133 313 wrote:
subway guru wrote:
;)

N-am vazut in schimb smecheria aia de consolidare pe jumatate de la fccia. Corp spate da... corp fata...
M-as documenta pasionat.

N-am idee la ce te referi...
Chiar ma crezi 'telepatic'?
;)

Re: Cutremure icee

Vorbim de cofrare gresita aici...

Ar fi trebuit sa aiba si hidroizolatie...sau ceva forma de protectie la infiltratii, inghet, solutii de NaCl.  :roll:

Si nu mai zic ca e o solutie dubioasa dpdv al arhitecturii/structurii.

Inca o problema  ;) e situatia infiltrarii sarii aruncate pe strazi si trotuare care afecteaza fundatiile prost izolate ale blocurilor noi si vechi si care duc la degradarea armaturii, dar si a betoanelor.

Nu e cofrare gresita, e degradare din neglijenta, din delasare, etc. Un stalp din acesta mai trebuie si intretinut.
Un ultim exemplu tot din Pantelimon, aproximativ vizavis de Megamall. Bloc inalt, nu spun care, multe etaje. Stalp de colt. Si tot in afara, deci nu in magazin, in apartament, stalpul e...pe strada. Stiu ca forumul are multi cititori, vorba lui guru, inspectati-va fiecare structura de rezistenta.
C.png (947.69 KB; downloaded 3022 times)

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 55

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433675 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”