Topic: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc)
290 posts, 99366 views
📖 Pagination options
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare etc)
ByOnu
De ce nu or fi lasat total verzi limbile de pamant care oricum nu pot fi parcari? *intreb ironic... nu va deranjati cu un raspuns.
Sincer, nu-i banuiesc de rea-intentie, ci doar de extraordinar de multa prostie, nepasare, dar mai ales nepricepere. Aceste amenajari trebuiau facute si cu experti reali in mediu.
De ce nu or fi lasat total verzi limbile de pamant care oricum nu pot fi parcari? *intreb ironic... nu va deranjati cu un raspuns.
Sincer, nu-i banuiesc de rea-intentie, ci doar de extraordinar de multa prostie, nepasare, dar mai ales nepricepere. Aceste amenajari trebuiau facute si cu experti reali in mediu.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
O schimbare.
O schimbare.
Dorobantilor aviatorilor.jpg (366.4 KB; downloaded 2912 times)
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Ïnainte"se puneau grilaje mari de fonta..in jurul copacilor, pt a de "hidrata" copacul dar a nu se lua pe picioare noroiul...
Dar asta ""inainte, acum se fura...
Ïnainte"se puneau grilaje mari de fonta..in jurul copacilor, pt a de "hidrata" copacul dar a nu se lua pe picioare noroiul...
Dar asta ""inainte, acum se fura...
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Se fura, nu le face firma de casa a primarului etc. Evident ca e cea mai eleganta solutie.
Se fura, nu le face firma de casa a primarului etc. Evident ca e cea mai eleganta solutie.
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Grilajele acelea erau din vremea Micului Paris, acum e Marele Bazar!
Grilajele acelea erau din vremea Micului Paris, acum e Marele Bazar!
- reiny2000
-
Posted:
-
Re: Pistele pentru biciclisti
reiny2000
I-am întrebat pe cei de la străzi pentru oameni, mi s-a răspuns că proiectul prevede și identificarea stării inițiale și refacerea alveolelor.
ByOnu wrote here:
Tot legat de Elisabeta, stiu ca tu Serban cunosti destul de bine situatia, dar o reiau si pentru colegii care nu stiu: in 2014-ish, Oprescu a pavat trotuarele de pe Kogalniceanu/Elisabeta. Constructorii au desfiintat atunci TOATE alveolele care erau goale la momentul respectiv. In loc sa le lase pentru a fi plantati alti copaci in ele. Proiectul de bugetare participativa NU prevede refacerea alveolelor acoperite, iar asta nu e ok. Practic, undeva la jumatate dintre alveolele de pe bulevard au fost desfiintate. Trebuie reparata greseala. Cred ca initiatorii n-au stiut de acest aspect.
I-am întrebat pe cei de la străzi pentru oameni, mi s-a răspuns că proiectul prevede și identificarea stării inițiale și refacerea alveolelor.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Extraordinara veste daca este asa. Eu in text n-am identificat asta. Merci! Let's keep an eye on it.
Extraordinara veste daca este asa. Eu in text n-am identificat asta. Merci! Let's keep an eye on it.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Las doar linkul catre reportaj.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... uri.html
Capitala a pierdut peste o mie de hectare de spații verzi în ultimii ani. Au fost înlocuite cu parcări, trotuare și terenuri.
Las doar linkul catre reportaj.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... uri.html
Capitala a pierdut peste o mie de hectare de spații verzi în ultimii ani. Au fost înlocuite cu parcări, trotuare și terenuri.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Peluza TNB, km 0...
Peluza TNB, km 0...
20220806_171051.jpg (1.01 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172638.jpg (1.15 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172646.jpg (1.1 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172652.jpg (1.04 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172706.jpg (1.1 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172714.jpg (1.11 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172735.jpg (1.93 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172746.jpg (969.51 KB; downloaded 2497 times)
20220806_172757.jpg (1.21 MB; downloaded 2497 times)
20220806_172804.jpg (1.06 MB; downloaded 2497 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
...
...
20220806_173054.jpg (1.67 MB; downloaded 2494 times)
20220806_173105.jpg (1.14 MB; downloaded 2494 times)
20220806_173021.jpg (1.02 MB; downloaded 2494 times)
- FabiM
-
Posted:
-
FabiM
Atrage perfect turiștii pentru “Grand Hotel Bucharest”.
Sunt ironic, desigur.
Atrage perfect turiștii pentru “Grand Hotel Bucharest”.
Sunt ironic, desigur.
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Diana Culescu, peisagist:
https://www.facebook.com/dianaculescu.ro ... 3BqpMKRl
Diana Culescu, peisagist:
"ştiți care e culmea obrăzniciei?! 🤔
să dai brânci unei bătrâne pe stradă şi apoi să o întrebi de ce aleargă
cam aşa este şi cu arborii de prin Bucureşti
... le schilodeşti coroana
... le tai rădăcinile
... iar când încep să le cadă locuitorilor în cap strigi ca din gură de şarpe prin presă că nu eşti lăsat să căsăpeşti alți arbori ce încă se mai încăpățânează să trăiască prin Bucureşti
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
dacă am avea Registru Verde funcțional în Bucureşti am putea să începem să corelăm prăbuşirea arborilor cu adevąratele cauze care au generat aceasta situație
dar are cineva [dintre edilii ce se plâng prin presă] vreun interes în acest sens?
eu zic că în mod evident NU!
voi ce părere aveți?!
este adevărat că PMB nu a făcut nici un pas relevant pentru a genera un Registru Verde funcțional
dar la fel de adevărat este şi faptul că este permis orice legea nu interzice în mod explicit (un principiu de drept elementar), iar asta înseamnă că ORICARE dintre Primăriile Sector 1-2-3 4-5-6 îşi poate dezvolta propriul Registru Verde dacă arborii şi spațiile verzi ocupă cu adevărat un loc important între preocupările edililor cei suferinzi nemăsurat de grija alegătorilor
un indicator al faptului că o astfel de "grijă" nu trece mai departe de un titlu din presă, scornit doar ca să genereze punctaj politic, este chiar lipsa de acțiuni concrete pentru dezvoltarea unui instrument coerent de gestionare a spațiilor verzi
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
în imaginile alăturate se regăsesc următoarele aspecte:
colaj diana culea peisagist.png (769.59 KB; downloaded 2205 times)
🔹️în centru
lamentarea penibilă din presă care a stârnit această postare
🔹️în stânga sus
stejari seculari din Grădina Icoanei cărora în toamna anului 2020 li s-au tăiat rădăcinile pentru introducerea sistemului de iluminat (linia roşie indică traseul săpăturii; imaginea este preluată de mine din teren in toamna lui 2020)
🔹️în dreapta jos
o hartă cu toți arborii istorici din Grădina Icoanei cărora le-au fost secționate rădăcinile pentru introducerea unui nou sistem de iluminat (cu cercuri verzi sunt prezentate zonele ocupate de rădăcinile arborilor istorici aşa cum sunt ele estimate de aplicația de tip Registru Verde pe care o folosesc eu, iar cu linii roşii sunt indicate toate traseele săpăturilor care au dus la secționarea rădăcinilor; imaginea este generată de mine din aplicația de tip Registru Verde pe care am folosit-o pentru a inventaria arborii din Grădina Icoanei în 2020)
🔹️în dreapta sus
un exemplar de frasin amplasat vis-a-vis de Piața 1 Mai şi care este folosit pe post de stâlp pentru indicatoare de circulație pentru că el este uscat complet din 2019 (aspect care poate fi verificat momentan doar în imaginile de pe Google StreetView pentru că nu avem încă un Registru Verde funcțional în Bucureşti), iar arborele a murit din cauza intervențior făcute sub termenul generic de "toaletare" (imaginea este făcută de mine în această dimineață)
🔹️în stânga jos
explicație referitoare la faptul că toaletarea NU desemnează o practică profesională ci este un termen inventat pentru a permite instalarea unei industrii subversive de prelucrare a lemnului provenit de la arborii de agrement din Bucureşti (material preluat din numărul 2 al revistei auto-publicate PLANTzine)
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
iar acum câteva întrebări:
🔴de ce edilii cer în continuare să primească aviz ca să dea banii contribuabililor pe "toaletare"?
🔴cum rezolvă "toaletarea" faptul că rădăcinile arborilor au fost (şi sunt în continuare) tăiate pentru a introduce sisteme de irigații inutile, sisteme de iluminat necalibrate pentru spațiul urban sau pentru a instsla gazon în locuri în care acesta nu va creşte niciodată?
🔴de ce arborii uscați sunt considerați periculoşi doar din aprilie 2021 (când s-au sistat avizele generale de toaletare/defrişare)?
🔴de ce arborii uscați de prin Bucureşti nu au fost tăiați în urmă cu 5-10 ani când au murit de fapt?
🔴de ce edilii ascund "sub preş problema reală"?
🔴cât de tâmpiți ne cred edilii pe noi, locuitorii acestui oraş veşnic agresat prin acțiunile lor?
🔴care este de fapt "problema reală" în viziunea edililor fără studii de specialitate atunci când discutăm de gestionarea arborilor din mediul urban?
🔴cât timp mai au de gând edilii să pună în pericol siguranța locuitorilor jucându-se de-a "toaletarea" şi "defrişarea"** prin Bucureşti, în lipsa Registrului Verde
️➿️➿️➿️➿️➿️➿️➿️➿️
*dacă tot discutăm de termeni folosiți greşit (pe lângă "toaletare") în relație cu gestionarea arborilor cred că este importantă şi aceată precizare:
a defrişa = a înlătura (prin tăiere sau prin ardere) arborii și alte plante lemnoase spre a face un teren propriu pentru agricultură, pășunat, construcții etc. sau pentru a-l împăduri din nou
adică termenul nu poate fi folosit pentru a desemna acțiuni punctuale de eliminare a unor exemplare de arbori, însă utilizarea lui în cadrul administrației publice lasă loc pentru realizarea unor abuzuri de mari proporții care încep să apară din ce în ce mai des în capitală
➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️➖️
las şi un link pentru un articol scris de mine prin martie 2019 ( https://dianaculescu.ro/bani-din-intreti ... fesional ) despre cum poți face mulți bani din întreținerea arborilor ... desigur ... orice asemănare cu personaje sau întâmplări reale este pur şi simplu o întâmplare total întâmplătoare 🤷♀️"
https://www.facebook.com/dianaculescu.ro ... 3BqpMKRl
- ByOnu
-
Posted:
-
Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare etc)
ByOnu
Se lucreaza la fantana de la Universitate.
Se lucreaza la fantana de la Universitate.
20221004_164641.jpg (1.91 MB; downloaded 2112 times)
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Peluza TNB. Toate promisiunile de mai sus se dovedesc a fi mincinoase.
AICI s-a murit pentru Libertatea noastră, a tuturor românilor. Așa le ținem viu sacrificiul.
Rușine tuturor autorităților responsabile, de la Primar General, până la cel mai mic director din ALPAB.
"Nu-s bani, nu-i buget, blabla". Trimite, mai primarule, mai directorule, niste ALPABisti cu niste placi de ceva, nici macar nu trebuie sa fie identice pe termen scurt. Cosurile de gunoi si bancutele se pot revitaliza in-house. Este banal! Aranjate putin, o mana de vopsea si macar arata a ceva. De ce trebuie asteptat dupa modernizari grandioase?! Cu niste reparatii si o mentenanta minimala la 1-2 luni si tot n-ar ajunge in halul asta.
Peluza TNB. Toate promisiunile de mai sus se dovedesc a fi mincinoase.
AICI s-a murit pentru Libertatea noastră, a tuturor românilor. Așa le ținem viu sacrificiul.
Rușine tuturor autorităților responsabile, de la Primar General, până la cel mai mic director din ALPAB.
"Nu-s bani, nu-i buget, blabla". Trimite, mai primarule, mai directorule, niste ALPABisti cu niste placi de ceva, nici macar nu trebuie sa fie identice pe termen scurt. Cosurile de gunoi si bancutele se pot revitaliza in-house. Este banal! Aranjate putin, o mana de vopsea si macar arata a ceva. De ce trebuie asteptat dupa modernizari grandioase?! Cu niste reparatii si o mentenanta minimala la 1-2 luni si tot n-ar ajunge in halul asta.
9D965EB7-73F4-4690-B009-0898EA3E4613.jpeg (1.08 MB; downloaded 1648 times)
395CC50D-055B-4F8E-A30B-2526B5F33407.jpeg (1.14 MB; downloaded 1648 times)
F40FB135-BE2A-4CA8-B7B2-5AF774312A34.jpeg (881.46 KB; downloaded 1648 times)
FD536319-1AB5-4350-9D87-5F70C6755D19.jpeg (1.1 MB; downloaded 1648 times)
7D20A5AE-2F49-4D4C-9790-3DA5618471C8.jpeg (1.07 MB; downloaded 1648 times)
C40A65E8-A0C6-4214-AC3C-2A5ACA8C9992.jpeg (1.11 MB; downloaded 1648 times)
00CAB142-3F39-4EE1-BD45-774847294650.jpeg (987.98 KB; downloaded 1648 times)
E4BA3702-5A54-4DF7-A875-0BD62E740838.jpeg (1.09 MB; downloaded 1648 times)
5C29F8E7-0584-483B-832A-1FF70FA181B9.jpeg (1.13 MB; downloaded 1648 times)
F87E95FB-F291-445B-9A77-927C0C85B74E.jpeg (1.07 MB; downloaded 1648 times)
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București
•
Choose destination