MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1392992 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 613

📖 Pagination options
  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Dr2005

Având în vedere că lucrarea e făcută din bani publici, de ce nu ni se spune cine a câştigat şi cine a făcut contestaţie?€

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Dominatrix

Dr2005 wrote:
Având în vedere că lucrarea e făcută din bani publici, de ce nu ni se spune cine a câştigat şi cine a făcut contestaţie?€
Chiar daca nu se spune oficial acest lucru, e un secret al lui Polichinelle. La o simpla cautare pe site'ul Tribunalului Municipiului Bucuresti ( http://www.tmb.ro ) o sa gasesti ca Max Boegl si Metrorex'ul sunt parati, deci e clar cine a castigat licitatia.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

@sab:
anunturile 'de intentie' nu sunt de 'mare precizie'...
Exista in continuare un tronson 'distinct' Eroilor-Universitate (care are co-finantare BEI asigurata) si altul Universitate-Iancului (cu o continuare viitoare la Pantelimon)
Fii si tu mai 'ingaduitor'... ;)

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andy

Dr2005 wrote:

Pentru ca intr-o "gaura" de tara, comunismul lasa multe ecouri. Printre ele, secretomania...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate sab

subway guru wrote:
Exista in continuare un tronson 'distinct' Eroilor-Universitate (care are co-finantare BEI asigurata) si altul Universitate-Iancului (cu o continuare viitoare la Pantelimon)

Este bine daca se ataca si portiune pana la Iancului simultan cu cea pana la Universitate. Dar eu astept sa vad solutia de transbordare M1-M5 la Antilopa/Pantelimon, daca actuala statie va mai fi folositoare la ceva

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Acesta fiind un forum serios cred ca intrebarea ta cel mai bine este sa ramana fara raspuns, anul in care se va pune in mod serios constructia acestor trasee fiind foarte indepartat.
In principiu, dar vorbind numai la nivel de gandire teoretica eu cred ca statia Antilopa ori va dispare cu totul ori va capata si celalalt peron, asta daca nu il are deja prin proiectul de executie si nu s-a mai executat din diverse ratiuni.
Tot atunci s-ar putea ca magistralele de metrou sa aiba cu totul alta configuratie, ca M 5 nici sa nu mai ajunga la actuala "Cora" - sau sa nu aiba statie din diverse motive, sau sa aiba statie exact sub magazin iar M 1 sa se opreasca ca si acum la Republica. Am lansat niste idei pur teoretice, de aceea va rog sa nu va ghidati dupa ele ca fiind si adevarate.

• sab
  • Posted:
  •  

Chiar si in varianta ca i se va construi un al doilea peron statia Pantelimon de pe M1 nu cred ca poate fi folosita ca statie nod. Nu am fost prea des pe acolo, dar din cate imi aduc aminte statia este foarte aproape de suprafata si nu prea ai cum sa faci acces la un nou peron din actualul "vestibul", ai da peste tunelul dublu spre depou. Sau cel putin asa mi s-a parut mie.
Stiu ca este o perspectiva destul de indepartata ca M5 sa ajunga la Pantelimon, dar poate apucam vremuri mai bune

S-ar putea ca statia sa beneficieze de acum de o trecere "dincolo" ( la peronul inexistent ) in stilul "Izvor", nu putem stii. Poate Subway guru sa ne lamureasca daca stie ceva.
Daca tot ti-ai pus aceasta problema si raportandu-ma la situatia actuala din teren eu vad lucrurile in felul urmator : Inca un depou de mare capacitate langa cel existent acum, si o statie suprapusa pentru M 1 si M 5 in zona "Cora", M 5 avand posibilitatea sa ajunga pana in Orasul Pantelimon.

• sab
  • Posted:
  •  

Daca exista ceva, exista numai in capatul celalalt, desi eu sunt sceptic in ciuda legendelor si a intrebarilor pe care le naste aceasta statie unica (sa nu spun altfel), inclusiv despre ceea ce se afla dincolo de peretele de tabla. Unde este accesul actual nu exista nimic in genul Izvor si nici nu va putea fi nimic pe viitor.
Oricum statia Pantelimon este un "rebut" nu ai cum sa faci ceva cu ea, are si un peron extrem de ingust, nu poate fi nod, poti sa-i mai adaugi cate peroane vrei. Ea a fost facuta doar ca sa mai amortizeze din costurile unui tunel catre depoul Pantelimon, nu s-a gandit nimeni sa faca statie normala acolo de la inceput. In primul rand s-a dorit tunel, nu statie.. Ca a iesit in final si statie, partea a doua, dar in primul rand acolo s-a dorit valorificarea depoului ramas fara obiect.
Daca mai pui la socoteala ca ar trebui sapat inca un tunel intre Republica si Pantelimon deja iti dai seama clar ca statia Antilopa va fi istorie. Nu se poate asigura un tranzit decent pe cea mai lunga interstatie (cred) din retea cu doar un singur tunel  si cu viteza la care se circula acum. Poate in momentul in care vom avea tunel dublu si statie cu doua peroane vom putea considera si traseul Republica-Pantelimon ca facand parte din M1. Deocamdata este cu totul alta poveste, in ciuda hartilor si afisajului actual.
Insa poate intrebarile astea legate de cum va fi la Pantelimon in perspectiva M5 si le-au pus deja proiectantii lui M5 de ceva vreme, inainte de a lasa ideea aceastei magistrale. Sau asa ar fi trebuit ...Toate hartile par sa prezinte intersectia M1 cu M5 la Antilopa..

Pentru moment 'Antilopa' n-are o perspectiva previzibila de schimbare...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Dominatrix

andrei11 wrote:
Daca tot ti-ai pus aceasta problema si raportandu-ma la situatia actuala din teren eu vad lucrurile in felul urmator : Inca un depou de mare capacitate langa cel existent acum, si o statie suprapusa pentru M 1 si M 5 in zona "Cora", M 5 avand posibilitatea sa ajunga pana in Orasul Pantelimon.
Apropo de depou, eu cred ca in eventualitatea constructiei tronsonului Universitate - Piata Iancului, va fi o problema cu capacitatea de garare, remiza (ca de fapt asta e, nu depou) de la Valea Ialomitei evident nefacand fata la un traseu Raul Doamnei - Piata Iancului. Deci parerea mea e ca "depoul adevarat" pentru M5 va fi construit la un moment dat in Ghencea. Cel putin asa mi se pare logic.

• sab
  • Posted:
  •  

Din pacate ce este logic (sau ce ni se pare noua ca ar fi) nu se si intampla... ;)
Bineinteles ca daca nu se ajunge la Pantelimon va fi o problema, insa, asa cum a spus Subway guru, in practica tronsoanele difera fata de anunturile de intentie.. S-ar putea sa avem in practica T3 Eroilor Universitate si la ceva vreme T4 Eroilor-Iancului si T5 Iancului-Pantelimon, ultimele doua executate impreuna.
Sau mai fac la cateva statii cate o linie de garare, asa cum fac acum pe tronsonul de pana la Eroilor ca sa suplineasca "depoul" Valea Ialomitei. Desi pana la Iancului trama stradala este cam ingusta sa permita statii foarte late.

Despre depoul lui M 5 in dr  Taberei / Ghencea chiar nu are rost sa ne agitam, de la Stadionul Steaua pana la Alexandriei e loc pentru zeci de depouri, nu numai pentru unul.

@sab:
anuntul de intentie nu spune clar si care sunt posibilitatile de finantare.
Atata tot... :ugeek:

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433426 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”