MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1490096 views

Go to page:  1  ... 152 153 154 155 156 157 158  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

:bere:  :bere:  :bere:  :bere:  :bere:
N-am inteles insa ce topic s-a 'dezlegat'...
:o

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

andrei11 wrote:
Ei si ? Unde e necazul ?
Necazul o sa vina din toamna. Tineti aproape.  :twisted:

andrei11 wrote:
Bravo Metroul SA ca isi poate "lua" proiecte nerealizabile. Inseamna ca sunt magicieni / vrajitori. Adica le-a tinut vrajeala. Habar nu am cine-i sustine, nu ma intereseaza. Dar daca se descurca inseamna ca sunt descurcareti. Si nici nu-i costa cine stie ce. Numai pixuri, gume, foi de hartie si un Autocad mediu. Si niste carti de facultate. Pardon, tablete, ca nu se mai scrie pe foi de hartie.

Bravo ca se consuma inutil bani de la buget sau cum, ca nu inteleg? Banuiesc ca realizati ca, virgula, ca la toate bugetele de companii publice, cand nu vor mai fi bani de peticeala, vor trebui adunati din ceva... cu DNA.  :twisted:
Parca e un pic neverosimil ca si in DT la Parc si in Pantelimon la tramvai s-a trezit primaria sa blocheze metroul cu fitesce. Iar metroul s-a trezit sa suspende nu stiu cate linii RATB, simultan. Poate ca la mica intelegere. Pe termen nedefinit. :twisted: Da' nu-i nimic, ca or sa se duca impreuna. Si poate cu putin noroc si cu Metrocul SA dupa ei.  :twisted:  :twisted: Intr-un final or sa chitzaie si radionii... Fie intr-un an, doi... sau zece.

Ma bucur sa ati iesit cu interesul transportului in comun din Bucuresti, unde aparent se desfiinteaza consimtit, ati tras cortina si v-ati mutat in Ilfov.

P.S. Vrajitorii... stau prin preajma si nu-i ginesti.  :twisted: Aia in schimb nu-s vrajitori, doar... aranjamentisti.

andrei11 wrote:
[
Realitatile financiare si tehnice ne intereseaza, dar acestea nu sunt scoase in evidenta de postari gen << 133 313 >>.

Off course. Sunt scoase in evidenta de postari gen Metrocul SA gen... nu ne lasa canalul sa facem metrou. Voi nici cand sunteti luati peste picior nu va prindeti. Mai bine cascati ochii pe unde circulati sa nu cadeti in gropile sapate de Astaldi. Desi cred ca italienii n-au auzit de vorba aia cu "cine sapa groapa altuia..." Io v-am mai zis ca Astaldi & afiliatii se cred instrument politic. Desi nu sunt neam. Din partea noastra si Altaldi si politicul lor favorit pot sa se duca pe copca. Cu tot cu tara daca vor.  :twisted:

Ati obtinut raspunsurile de la Metrorex referitor la M5? Nu? Atunci ce-i panarama asta cu M6 pe aici?
Las' ca o sa transpire si corectiile pe pos-t...
Atunci poate o sa luati in serios vorba' lu shoppy: M5 DT juma' de cerere, M6 juma' de oferta.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Adrian Rosca

Pe site-ul MT a a aparut un proiect de OUG care, printre altele, specifica urmatoarele:

Art. IV. - După articolul 128 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 926 din 28 decembrie 2011, aprobată prin Legea nr. 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 129, cu următorul cuprins:
„Art. 129. - (1) Prin excepţie de la prevederile art. 12, din sumele obţinute în urma scoaterii la licitaţie prin platforma comună a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră repartizate potrivit art. 10 alin. (1) lit. b), se aprobă alocarea sumei de 234.000 mii lei Ministerului Transporturilor pentru finanţarea, în anul 2016 a proiectelor de investiţii Magistrala IV- Metrou cu suma de 64.000 mii lei, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni cu suma de 130.000 mii lei şi Magistrala V. Metrou, Etapa I-A Drumul Taberei – Universitate, cu suma de 40.000 mii lei.
(2) Pentru punerea în aplicare a prevederilor alin. (1) se respectă procedura prevăzută la art. 15 alin. (2) - (5).
(3) Ministerul Transporturilor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumei alocate potrivit alin. (1)".
(4) Dispoziţiile de la art. 129  alin (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 intră în vigoare la data publicării prezentei Ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial al României.”

http://mt.gov.ro/web14/transparenta-dec...62016diirt

Cum s-ar putea justifica suma de 130 milioane lei pentru M6, avand in vedere ca propunerea financiara acopera doar anul in curs? Exproprieri?

Oricum, anul trecut au evitat sa scoata o Ordonanta de Urgenta pe acest subiect si in schimb au preferat ca finantarea sa fie votata de parlament. Oare de ce?

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Din ce tin eu minte au imprumutul de la japonezi care ar acoperi cam 40% din finantare, deci daca vrea sa-i dea drumul ii da drumul si maine, pentru primul an exista fonduri.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Doar ca ei nu prea vor de fapt bani de la europeni, japonezi sau extraterestri. Pentru ca aia ii cauta ce au facut cu ei. Cat s-a dus in materiale, cat s-a dus in manopera si cat s-a dus in... campanii electorale.  :twisted:  Ei vor bani de la buget. Io cred ca japonezii au estimat ca banii dati de ei le-ar ajunge pentru cam peste 60% de fapt.  :twisted: Doar ca de la Tokio pana la Bucuresti... s-au piedut din procente... pe cheltuieli neprevazute. :lol: Bancile au inventat comisionul de acordare, guvernul si primariile au inventat comisionul de acceptare.  :lol:  :lol:

Am subliniat ca e vorba doar de 2016, iar conform Metrorex, calendarul pentru anul in curs este urmatorul:

- aprobarea prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico — economici ai proiectului;
- aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov;
- demararea și depunerea aplicației pentru finanțarea din fonduri externe nerambursabile;
- demararea acțiunilor specifice etapei de licitație pentru lucrările de structură.

Este imposibil ca cele de mai sus sa coste 130 milioane. Deci?

Re: Discutii diverse despre Metrorex George

E o dementa sa dai la M 6 atatia bani care vor ramane nefolositi si sa dai la M 5, subfinantata, doar 40 milioane...e un proiect facut cu fundul... :!:

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Pai daca se demareaza licitatia pentru lucrarile de structura, nu trebuie sa aibe efectiv deja banii pentru acea licitatie?

"Valoarea totală a investiţiei este de 5.899.073.110 lei (TVA inclus)."

130 milioane nu acopera nici pe departe necesarul de finantare pentru acest proiect, deci banii sunt pentru altceva, nu pentru licitatie. Dar pentru ce anume?

LE: In nota de fundamentare a proiectului de act normativ se mentioneaza motivul "urgentei": "ţinând seamă că sursele de finanţare alocate în anul 2016 sunt insuficiente în raport de necesar, fapt ce conduce implicit la ...  întârzieri majore în demararea achiziţiei serviciilor de consultanţă exproprieri şi începere lucrări de structură staţii şi tunele, cu consecinţe directe în respectarea termenului de punere în funcţiune a Magistralei „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional  Henri Coandă - Otopeni", programat pentru anul 2021."

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

" întârzieri majore în demararea achiziţiei serviciilor de consultanţă ..."

De fapt asta doare.... :!:

Sa nu-mi zici ca plange Gutenbergul de foame  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

V-a contaminat 112 cu aberatiile lui...ca postacul are sarcinile lui...
Suma aia e pentru exproprieri, exproprierile nu sunt eligibile pe credit...

Merci, deci am presupus bine. Ramane de vazut daca OUG-ul se va si aproba.

Btw, pe site-ul MT sunt doua proiecte de OUG cu continut similar, publicate la doua saptamani distanta: prima data un proiect "standalone" care se refera doar la finantarea Metrorex din certificatele verzi, al doilea fiind cel citat deja, unde s-au pus la gramada CNADNR-ul, CheFeReul si Metrorexul. Hmm, ciudat, oare de ce?

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Nu m-am contaminat de nimic, double-click - ignore functioneaza foarte bine.

Imprumutul de la japonezi e deja luat, platim si dobanda la el, ca nu o sa mai faca niciodata asa o prostie incomesurabila e alta chestie. Si nu sunt fonduri nerambursabile de la UE, este credit in care scrie ca este pentru metrou, ii dam inapoi orice facem, chit ca luam 10 tarnacoape de aur masiv si zicem ca s-au tocit sapand metroul cu ele.

Go to page:  1  ... 152 153 154 155 156 157 158  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”