Topic: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun
202 posts, 62058 views
📖 Pagination options
- Stefan_79
-
Posted:
-
Re: Discuții diverse despre transportul în comun
Stefan_79
Cu câteva mesaje mai jos @WT_fan06 scrie:
În loc să se încurajeze astfel de acțiuni (ca cea citată de mine), noi stăm și scriem X pagini despre briz-brizuri puse alandala pe mașini de către șoferi. La acea postare am văzut doar 2-3 mesaje de încurajare și de lăudare a șoferului, unde aici îi luăm apărarea deoarece este „mașina lui” și dacă se supără pleacă din regie și nu mai are cine să acopere turele. Să trăim puțin în prezent și să lăsăm anii 90 unde le este locul, nimeni nu se supără dacă îți pui o cutie de șervețele pe bord, dar nu să aduci modificări la nivelul de mai sus. Deja este ipocrizie să spui că „poți să îmi pui stickere pe mașină că le voi da eu jos” doar ca să îi iei apărarea prietenului sau rudei tale deoarece el conduce acel autobuz și a făcut acele modificări. Și eu am cunoștiințe în societăți de transport public, dar nu le iau și nici nu le voi lua apărarea dacă se vor afla într-o situație de genul, faci vandalism „pe burta ta”.
Gabi23 wrote here:
6277 (Floreasca) era condus de un șofer azi îmbrăcat impecabil! Felicitări!
Cu câteva mesaje mai jos @WT_fan06 scrie:
@Gabi23 și mașina se prezintă aproape impecabil la exterior. Sticker-e puse corect, niciun gunoi lipit pe bot / oglinzi / laterale / etc.
Asta înseamnă să ai respect pentru tine și pentru obiectul cu care muncești. Păcat că astfel de cazuri sunt eclipsate de destule exemple negative...
:applause:
În loc să se încurajeze astfel de acțiuni (ca cea citată de mine), noi stăm și scriem X pagini despre briz-brizuri puse alandala pe mașini de către șoferi. La acea postare am văzut doar 2-3 mesaje de încurajare și de lăudare a șoferului, unde aici îi luăm apărarea deoarece este „mașina lui” și dacă se supără pleacă din regie și nu mai are cine să acopere turele. Să trăim puțin în prezent și să lăsăm anii 90 unde le este locul, nimeni nu se supără dacă îți pui o cutie de șervețele pe bord, dar nu să aduci modificări la nivelul de mai sus. Deja este ipocrizie să spui că „poți să îmi pui stickere pe mașină că le voi da eu jos” doar ca să îi iei apărarea prietenului sau rudei tale deoarece el conduce acel autobuz și a făcut acele modificări. Și eu am cunoștiințe în societăți de transport public, dar nu le iau și nici nu le voi lua apărarea dacă se vor afla într-o situație de genul, faci vandalism „pe burta ta”.
- Cezar210
-
Posted:
-
Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4
Cezar210
Nu cunosc soferul/titularul ce conduce autobuzul respectiv, nu aduce acuzatii fara fundament...
Nu cunosc soferul/titularul ce conduce autobuzul respectiv, nu aduce acuzatii fara fundament...
- ofost
-
Posted:
-
Re: Mercedes-Benz Citaro Euro 4
ofost
Pe langa cele enuntate care sunt foarte adevarate mai exista doua aspecte care pun pe fuga soferii noi.
1. Salariul de ras la incadrare.
2. Modalitatea greoaie si lenta de recrutare si 'intampinarea' complet imbecila si glaciala a noilor angajati. Daca omul vine la tine sa se angajeze si tu il trimiti la 'reciclare' subconstientul lui va lucra si cei care mai au o urma de respect de sine 'vor iesi pe prima la dreapta'. Atitudinea 'uite a venit un sofer nou sa ne ia noua painea de la gura' este o realitate. Cand de fapt abordarea corecta ar fi 'uite a venit un sofer nou sa ne dea si noua libere si concedii cum se cuvine in tarile civilizate'.
ikarus13 wrote here:
Clar nu e normal ca soferii sa modifice autobuzele. Clar STB trebuie sa se ocupe mult mai atent de mentenanta, exploatarea si intretinerea vehiculelor.
Cand vorbim de categoria D... Da. O au multi oameni dar nu multi fac fata la STB. Sunt foarte multe cazuri de oameni care s-au angajat si dupa 2-3 zile nu au mai venit.
Am fost sofer de autocar aproape 2 ani. Dormeam uneori 2-3 ore pe noapte si ma plangeam ca e greu. Am venit la STB, pasionat fiind si am constatat ca pe autocar este mult mai usor. Crede-ma ca dorm 8-9 ore si tot obosit sunt, mai ales cand lucrez mai multe zile la rand. Din exterior pare totul simplu dar din pacate nu este. Soferul la STB(chiar si STV, STCM) este supus la stres continuu, nu este o viata usoara deloc.
Ma repet, multi s-au angajat cu sperante mari si au fugit mancand pamantul dupa foarte putin timp. Din exterior poti sa crezi ce vrei. Pana nu esti pe acel scaun sa vezi si sa simti totul nu ai cum sa intelegi cu adevarat. Nu am inteles eu pana nu am ajuns aici, care am trait in casa cu tata si bunic soferi la ITB/RATB/STB. Intre timp m-am hotarat sa termin facultatea si sa renunt la acest post (adica alt sofer in minus peste putin timp)
La STB sunt mai mereu vehicule care nu ies pe traseu din cauza lipsei de personal iar angajari se fac in continuare.
Solutii sunt pentru schimbarea gandirii soferilor si pentru reducerea stresului zilnic, de pus in practica este mai greu.
Scuze de off-topic.
Pe langa cele enuntate care sunt foarte adevarate mai exista doua aspecte care pun pe fuga soferii noi.
1. Salariul de ras la incadrare.
2. Modalitatea greoaie si lenta de recrutare si 'intampinarea' complet imbecila si glaciala a noilor angajati. Daca omul vine la tine sa se angajeze si tu il trimiti la 'reciclare' subconstientul lui va lucra si cei care mai au o urma de respect de sine 'vor iesi pe prima la dreapta'. Atitudinea 'uite a venit un sofer nou sa ne ia noua painea de la gura' este o realitate. Cand de fapt abordarea corecta ar fi 'uite a venit un sofer nou sa ne dea si noua libere si concedii cum se cuvine in tarile civilizate'.
- neoman
-
Posted:
-
Re: Discuții diverse despre vehiculele de transport in comun
neoman
In ultima vreme colegii anunță aici pe forum că diverse vehicule în special autobuze și troleibuze lipsesc deoarece se aleg cu geamuri sparte. Care este motivul? Aglomerație? Vandalism?
In ultima vreme colegii anunță aici pe forum că diverse vehicule în special autobuze și troleibuze lipsesc deoarece se aleg cu geamuri sparte. Care este motivul? Aglomerație? Vandalism?
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
Motivele sunt multiple, geamurile se sparg în urma unor accidente sau acte de vandalism. Nu e ceva în mod special „în ultima vreme”, ci pur si simplu aceste evenimente sunt constante de-a lungul anilor.
Motivele sunt multiple, geamurile se sparg în urma unor accidente sau acte de vandalism. Nu e ceva în mod special „în ultima vreme”, ci pur si simplu aceste evenimente sunt constante de-a lungul anilor.
- neoman
-
Posted:
-
neoman
'nteles :). Atunci a fost impresia mea că s-au înmulțit evenimentele de acest tip.
'nteles :). Atunci a fost impresia mea că s-au înmulțit evenimentele de acest tip.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Parcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov
•
Choose destination