Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214244 views

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 45

📖 Pagination options
Re: Pistele pentru biciclisti adila

Din acelasi motiv pentru care nu se repecta nimic din ce se propune in aceasta tara.

Re: Despre biciclete ByOnu

http://ps4.ro/wp-content/uploads/2018/0 ... iclete.pdf

Long story short: piste de biciclete pe 6 strazi din Sectorul 4, pe trotuare! Numai bune de inchis de catre Brigada Rutiera cat sunt calde! Asemenea pistelor lui Oprescu (inclusiv Rebreanu si Pantelimon).

Deci faci pe Resita si pe Nitu Vasile, dar nu faci pe Izvorul Rece. Apoi ce trotuare au si strazile astea, abia daca trec acum 2 pietoni pe anumite portiuni. :evil:

Astia sunt dusi cu capul asta este clar. De la Baluta nu ma astept la mai mult. Nu cred ca va primit aviz favorabil de la PMB un astfel de demers, dar vom vedea. O sa se ajunga la proteste in cazul in care se aproba aceste piste.

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

S-a inceput realizarea unei piste de biciclete in Piata Victoriei. Trebuia realizata in 2014 simultan cu cea de pe Calea Victoriei, dar deh. Dupa marcajele din teren, pare a fi vorba exclusiv despre o unire a pistelor de pe Calea Victoriei si Aviatorilor, ignorand-o total pe cea de pe Buzesti, sper ca urmeaza o legatura si cu acea pista.

Re: Pistele pentru biciclisti ByOnu

FOTO - Adrian Dadarlat‎ in grupul Bucurestenii vor sa pedaleze! de pe Facebook. :)

Comentariu personal: mult prea multe unghiuri drepte. Curbele ar trebui sa fie cat de putin macar curbe, nu unghiuri peste unghiuri de 90. :( Asta inseamna sa nu consulti biciclistii. Una peste alta, dupa cum am mai zis, era si timpul.

Pista din Piata Victoriei. Ultimele doua fotografii sunt din zona bd. Beijing si pe str. N. Caramfil.
1.jpg (205.82 KB; downloaded 3527 times)
2.jpg (178.03 KB; downloaded 3530 times)
3.jpg (209.78 KB; downloaded 3527 times)
4.jpg (155.06 KB; downloaded 3529 times)
5.jpg (168.77 KB; downloaded 3529 times)
6.jpg (224.62 KB; downloaded 3534 times)
7.jpg (140.5 KB; downloaded 3527 times)

Re: Pistele pentru biciclisti andrei11

ByOnu wrote:
Comentariu personal: mult prea multe unghiuri drepte...

În trecut proiectarea se făcea cu tuș, pe foi de calc, etc. Pentru curbe aveai un instrument care se folosea ușor.
Acum dacă nu stăpânești bine desenul pe calculator curbele nu-ți mai ies. Preferi unghiurile drepte.

Re: Pistele pentru biciclisti cris_m

Eu cred ca nici nu au proiectat prea tare, e cum a iesit la taiat la flex, marca lui Dorel :)

Re: Pistele pentru biciclisti WT_fan06

Părere personală - cam înguste, dar oricum apreciez bordurica. Măcar psihologic, te ajută un pic.  :?

Pistele ar trebui sa aibe 1.5m latime cele unidirectionale si 2.5m cele bidirectionale. Din poze asa si par sa fie. Aceste latimi sunt suficiente daca se vor si respecta.
Parca totusi nu-mi vine sa cred ca taie o banda din Nicolae Caramfil, segmentul pana in Soseaua Pipera, dar eu m-as bucura daca se face asta.

O recapitulare a traseului la care se lucreaza acum:

Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - strada Nicolae Caranfil - Sos. Pipera - Strada Alexandru Şerbănescu - Bd. Aerogării - DN1- Piaţa Presei Libere - Şos. Kiseleff - Bd. Constantin Prezan (Piata Charles de Gaulle)

Traseul ocoleste generos Parcul Regele Mihai, incluzand cartierele Baneasa si Aviatiei. Practic avem o legatura intre kilometrul zero, Piata Universitatii, si zona de nord a orasului.

Re: Pistele pentru biciclisti TibiV

adila wrote:
O recapitulare a traseului la care se lucreaza acum:
a
Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor -Bd. Beijing - strada Nicolae Caranfil - Sos. Pipera - Strada Alexandru Şerbănescu - Bd. Aerogării - DN1- Piaţa Presei Libere - Şos. Kiseleff - Bd. Constantin Prezan (Piata Charles de Gaulle)

Singurul motiv pentru care nu sunt omorati 10 biciclisti/zi este ca ca nu au unde  sa circule...
Poti face pista de biciclete, dar trebuie sa muti trotuarul pietonilor pe "intre sensuri".
Acolo pur si simplu NU EXISTA SUFICIENT SPATIU,

Este o discutie moarta din start, cat timp Primaria (primarii) a/au acceptat (spaguta) pentru mizeria de acolo, nu mai trebuie sa ne asteptam la ceva bun ....

Re: Pistele pentru biciclisti ANTENA

adila wrote:
Parca totusi nu-mi vine sa cred ca taie o banda din Nicolae Caramfil, segmentul pana in Soseaua Pipera, dar eu m-as bucura daca se face asta.

Separare cu bordura e exclus. Nu mai incap autobuzele pe sens Baneasa.
Doar reasfaltare. Asta oricum se face intr-o veselie.
Ce rost avea sa se reasfalteze trotuarele pana in PV? Culmea si pe ambele sensuri, ca vor trece atatea bicle in paralel de nu incap

Re: Pistele pentru biciclisti Puss in Boots

Sa vezi acum puhoi de biciclisti cand vor fi gata pistele astea....mai ales la 37 de grade o placere. Si cum dusuri la birou are oricine....Sunt acum intr-un oras din sudul Europei la 30 de grade, cu piste de biciclete destule si cred ca am vazut intr-o zi vreo 30 de toate (majoritatea parand de promenada sau cu tineri care in mod cert nu mergeau la munca si nici nu pareau avand anii ca sa conduca vreo masina -asta in ideea ca bicicleta inlocuieste masina; exclud bicicletele turistice) si asta mergand destul de mult. Zi de munca subliniez. Dar nu sunt impotriva demersului, sa se faca astea si mai multe!

Re: Pistele pentru biciclisti Valentin

Nu sunt asa multi biciclisti care se transporta la munca din mai multe motive:
- Comoditate (nu spun ca toti sunt comozi, doar unii, pentru ca e mai usor sa stai in masina la racoare pierzand minute bune, decat un sport sanatos, care te ajuta fizic si psihic)
- Lipsa sigurantei ( este mult mai periculos sa mergi pe bicicleta decat cu masina, aici referindu-ne la Bucuresti, unde exista urmatoarele pericole: deschis usa in fata, taiat calea, neacordare de prioritate, etc)
sincer, eu daca as fi parinte m-as gandi de doua ori inainte sa merg cu bicicleta la serviciu, pentru ca ar fi nevoie de mine intreg acasa (asta in lipsa unei infrastructuri sigure)
- Lipsa infrastructurii (daca ai avea o pista calumea, pentru a ajunge din nord/sud/est/vest in centru , o parte din soferi ar reconsidera aceasta alternativa)
Sincer, pista de pe Calea Victoriei este un exemplu bun, problema e ca nu este conectata decat cu pista de pe Kiseleff, care este pe trotuar si unde am intalnit suficienti oameni nebuni care nu se uita pe unde merg (la modu "Ce-s benzile astea galbene". Daca s-ar delimita mai bine pista de pe Kiseleff si s-ar continua cea de pe Calea Victoriei spre Universitate/Unirii/Eroilor si mai apoi spre centrul fiecarui cartier eu zic ca ar creste numarul de biciclisti "de serviciu".
- Iti trebuie o doza de nebunie

Acum, nu zic ca traficul e infernal, vezi domne, raniti si morti in fiecare secunda, etc. Eu am mers cu bicicleta pe carosabil pe mai multe artere si am dat si de soferi atenti, binevoitori sa mi faca loc si le-am multumit de fiecare data (sa nu zic de soferii RATB, de multe ori mi-au lasat suficient loc si m-au asteptat sa trec de statie asta ca ei sa nu ma depaseasca si sa-mi opreasca in fata, evident, cand vad/aud un autobuz/trolleibuz in spate si vad statia ii dau bice ca sa nu ii incurc, pentru ca transportul in comun are o valoarea mult mai mare, decat o masina cu maxim 5 persoane). Ideea e ca, in functie de cartier,educatie, spirit de conservare, mersul pe bicicleta nu e chiar asa de rau in Bucuresti, dar nici ideal nu e. Se poate imbunatatii considerabil (cel putin d.p.d.v al sigurantei/infrastructurii).

Re: Pistele pentru biciclisti andrei11

Valentin wrote:
... problema e ca nu este conectata decat cu pista de pe Kiseleff, care este pe trotuar si unde am intalnit suficienti oameni nebuni care nu se uita pe unde merg...

Aici chiar ești culmea, chiar pe trotuar să fiu cu ochii în patru ? Lăsați trotuarele / parcurile pentru PIETONI.
Ok, eu ca eu, dar de ce să fiu obligat să-mi țin copilul de mână pe trotuar / în parc că veniți voi cu bicicletele ?
Și mai sunt unii bicicliști nebuni care - de exemplu în Piața Iancului unde două trotuare sunt full de oameni vor << cale liberă >> că vezi doamne, e desenată pista pe trotuar.Nu eu, dar s-au găsit băieți pe fază care le-au dat un mic brânci. Ok, nu vii tu cu pedale în viteză și zbârnâind soneria că ești mai deștept ca noi pietonii.

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”