MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1099710 views

Go to page:  1  ... 145 146 147 148 149 150 151  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF andrei11

Si mai e un aspect, hai sa ne gândim logic si obiectiv...cine sunt cei care citesc aceste indicatoare  ? Cei care cunosc traseele sau cei care nu le cunosc...Cred ca nici nu mai e cazul sa dezvolt subiectul. Colegul thor5 cred ca are  dreptate, orice modificare se face cu bani ( multi ) desi ar putea sa fie operata de orice pusti mai sus de clasa a VI - a...
Si stimate domn puidemorosan. ( Si altii la o adica ) O indicatie afisată gresit produce mai mult rau decat lipsa ei, pentru ca repet ca sa pricepeti :
- Cei care cunosc reteaua nici nu se obosesc să citeasca.
- Tocmaicelor care NU cunosc reteaua le dati indicatii eronate.

Eu spun ( serios ) sa le anulati cu totul, e mai logic.
Multumesc !

Re: Trenurile CAF TibiV

andrei11 wrote:
Colegul thor5 cred ca are  dreptate, orice modificare se face cu bani ( multi ) desi ar putea sa fie operata de orice pusti mai sus de clasa a VI - a...

Daca se apuca BodoMinea, rescrie tot softul si il face de 3 ori mai bun...
Si asta pe drumul pana la scoala!
:lol:

Re: Trenurile CAF BodoMinea

@andrei11

De acord, decât informații eronate mai bine deloc. E groaznic pentru cineva care nu folosește frecvent rețeaua de metrou. Oricum integrarea între RATB și Metrorex e aproape 0, și aceste urme ale integrării de pe ecrane mai rău induc în eroare.

Cât despre acești MELCO, nu pot să îmi pun decât o întrebare: dacă și textul de pe display-uri trebuie modificat de o echipă externalizată a unei firme terțe, de ce mai există o echipă de service și mentenanță locală? Ca să țină un caiețel cu cine are garanția la fiecare beculeț din tren și fiecare centimetru de circuit integrat al TCMS-ului? Presupun că nu e text hard-coded în software-ul compilat... deci un „Find & Replace” sau o serie de query-uri baza de date din softul uneia dintre garnituri cum mai spunea cineva și apoi re-flashuit, ori de mână că nu-s sute de trenuri, ori prin ceva formă de mass-deployment care sper că există. Cel puțin la BM21 s-au mai făcut corecții de-a lungul timpului și chiar mă întreb dacă au chemat 7 analiști înainte pentru a superviza editarea unui SQL.

@TibiV
Hehe, în general admir partea de soft din sistemul de metrou și toată funcționarea, chiar îmi face plăcere să o văd mergând. Problema e undeva tot în atitudine. Dacă e vorba de îmbunătățiri, probabil o interfață web internă care să actualizeze bulk toate trenurile când e nevoie de vreo schimbare ar fi floare la ureche de făcut mai ales pentru BM3 care au wifi-ul acela de diagnoză și raportare. Dacă nu există așa ceva, asta e singura mea sugestie, poate și să nu fie din start softul externalizat prin 3 părți...dacă tot e o soluție integrată. Totuși vorbim de niște ecrane cu LED-uri pe care le poți controla cu un dispozitiv de ~5$ și puțin cod python. De ce e nevoie de alt dezvoltator pentru asta și nu dă comenzile direct TCMS-ul... Doar acest mistic MELCO care dorește garanție autorizată să editeze un fișier text știe.  :shock:

Now for fun: Drumul spre școală include o călătorie completă pe M3 Preciziei - Anghel Saligny deci am timp să fac softul și dacă prind un BM21 ca să am displayuri să îl și testez și implementez  :lol: Și poate mai eliminăm cu ocazia asta și frânările dintre Nicolae Teclu și A.S. Acum scot laptop-ul și o interfață RS232 la USB și e gata... De asemenea, mai în glumă, mai în serios, mulțumesc mult pentru aprecierea exprimată în acest topic și nu numai.

Re: Trenurile CAF TibiV

Liceul Internaţional de Informatică ?
Fost Dristor ?

Da, ICHB (Liceul Internațional de Informatică București, fost Dristor actual Anghel Saligny), de două săptămâni m-am mutat la acesta de la Vianu, tot din motive de atitudine (și mentalitate), că tot vorbeam de ea, și cadre didactice. Dar restul își are locul la club, pe mail sau oriunde altundeva decât la Trenurile CAF  :lol: Măcar dacă era la BM-uri cu care mă transport la acest liceu...

Re: Trenurile CAF Costin

puidemorosan: Exista vreo diferenta intre mentenanta sistemului de informare a calatorilor intre CAF si oricare alt tip de tren, eventual din cauza ca trenurile CAF sunt inca in garantie?

In functie de raspunsul la aceasta intrebare, ultimjele ~2 pagini de discutii vor fi (sau nu) total offtopic :twisted: Maturoiul e in stand-by.

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Buna ziua.

In timpul cat un echipament este sub garantia fabricantului (Mitsubishi Australia - MEA) toate modificarile de text (oricare ar fi el) se solicita fabricantului.

Aceasta solicitare este necesara deoarece trebuie generata o noua versiune a bibliotecii de date (cu un soft special al MEA, care cripteaza datele intr-un sistem inteles doar de elementele sistemului PIS).

Si, da, exista diferente enorme (conceptuale) intre sistemul PIS de pe CAF si cel de pe Bombardier.

Toate cele bune.

Re: Trenurile CAF oache81

Adica e un fel de BIOS care se rescrie cu totul, nu doar diferentele dintre versiuni si nici nu e ceva editabil de catre utilizator?.

Astăzi a fost livrat și trenul CAF UT23 „Cerna”, o poză și o filmare din Gara de Nord, înainte să plece spre Depoul Berceni.

Și referitor la PIS, nu cred că e un ROM care se rescrie cu totul, a zis puidemorosan ceva de biblioteca de date, ceva atât de secret încât e criptat și nu are cheia nici beneficiarul Metrorex aparent.

Re: Trenurile CAF oache81

Pai daca e acelasi sistem cu cel care gestioneaza trenul (gen ECU la masina) normal ca nu prea te lasa sa umblii cum vrei tu pe acolo.
Eu ma gandeam ca e ceva separat doar pentru display, cam cum e pe tramvaie unde din cate stiu e un sistem independent de celelalte sisteme.

Având în vedere că setezi direcția pe baza căreia o sa anunțe din interfața trenului (TCMS / COSMOS) unde ai și restul lucrurilor nu e complet separat, dar e un modul (ca dovadă ca e și fabricat de altcineva). Dar acest gen de modul ar avea logică să se poată actualiza ușor ori schimbând fișierul ori conectand laptopul la TCMS, pentru că sunt chestii care se pot schimba.

Re: Trenurile CAF mcosmin

Este un microcotroller + memorie protejata, iar memoria este "hard coded" (e cu "pointeri"), asa ca daca vrei sa schimbi ceva, trebuie sa recompilezi totul (compilatorul probabil este closed source si proprietary, asa ca nu poate nimeni altcineva sa faca modificarea). Microcontrollerul se expune astfel incat sa fie considerat o parte integrala a PIS.

Re: Trenurile CAF shoppy

In garantie actualizarile se fac doar de catre producator ca altfel se pierde garantia, si cum asta nu este defect de garantie ci deviere de la proiect atunci Metrorex trebuie sa ceara oferta de la CAF si apoi sa plateasca interventia.

Go to page:  1  ... 145 146 147 148 149 150 151  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464321 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”