Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Generalități despre parcări

389 posts, 94442 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 28

📖 Pagination options
Re: Generalități despre parcări Serban

Tariful s-a marit treptat, la inceput era 2 lei/h, parca, si tot era partial goala si afara nenorocire. La Straulesti e 0,5 lei/h si e goala.

Re: Generalități despre parcări orex

ZERO lei si ZERO bani pentru posesori de abonament Metrorex! :yes:
Si mai vrem P&R la toate intrarile-n Capitala?
Le facem, ii mai prostim pe aia de la Bruxelles nitel, dar ne furam caciula singuri!
Super asociatia de transport metropolitan TPBI ce face in afara sa ne manance/toaca banii degeaba?!
Vezi art. 7 din ”tratatul” de infiintare al asociatiei si vei trage singur concluzia care obiective le-au indeplinit de la a) la n) pana-n prezent?!
Sincer nu stiu cum Metrorex a muscat la chifteaua asta dar, probabil, sarpele KA a fost pe faza! :rofl:
PS
Am fost si eu pe ici pe colo, dar ca automatele de la Universitate, n-am cutezat sa cred ca exista-n anul 2021!
Sa-mi scuzati expresia. Vrei sa-i iei bani ”fraierului”, foloseste-ti toate mijloacele ortodoxe! :yes:  

Re: Generalități despre parcări alliens

Atata timp cat politia nu aplica sanctiuni pentru parcarea neregulamentara, Parlamentul  nu modifica legislatia pentru a se putea da amenzi pe banda rulanta pe baza filmarilor video / pozelor, ne vom fura in continuare caciula.

Re: Despre parcările din Constanța andrei11

De o lună str Avrig / București a devenit stradă cu taxă de parcare inclusă. Și nu e ieftină. Capitalistul din tine ce spune ? Fraților, dacă nu vă permiteți, vindeți mașina mică și treceți la transportul în comun, autocar / tren ( presupun că avionul iese din discuție ).

Re: Despre parcările din Constanța ByOnu

Man, e <taxa> de parcare. Chiar are rost sa reinventam roata in acest topic? Si la Bucuresti costa parcarea. Nu inteleg ce te nemultumeste.

Vrei sa zici ca ai nevoie sa-ti plateasca statul acest cost?

Re: Despre parcările din Constanța andrei11

Te faci că nu înțelegi și asta  probabil că  nu  te confrunți cu problema. O mașină / autoturism proprietate personală  din  24 ore cred că în medie 20 de ore stă la bordură. Scădem orele de noapte - în general vreo 10 când am înțeles că parcarea e moka,  mai rămân 10. Înmulțit cu  5 lei / ora asta înseamnă vreo 50 lei / zi, asta înseamnă vreo 1500 lei / lună pe care trebuie să le dau statului pentru că autoturismul meu stă la bordură.
Si la Bucuresti costa parcarea

Va începe cât de curând ca și la București să  coste parcarea pe fiecare străduță.
Cum te dai jos din  mașină pe orice străduță cum va trebui să cotizezi 5 lei / oră,  ca la parcagii.
Ai o gândire capitalistă beton, ce mai !
Vreau ca și voi pietonii / bicicliștii absoluți să plătiți aceeași taxă de 5 lei / oră când folosiți trotuarul / pista de biciclete. Să nu mai fie discriminarea asta. Cine vă pune să ieșiți pe stradă ? Stați în casă și comandați totul pe net să vă vină la ușa apartamentului.

Generalități despre parcări Costin

Nu are nici un sens ce spui, Andrei.

Sa recapitulam. De ce nu e gratis parcarea? Ca "vor unii", ca "capitalism", sau din alte cauze? Ce problema rezolvi tu cu taxa pe trotuar pentru pietoni si ce problema rezolva parcarea cu plata?

Hai sa nu mai avem discutii absurde, in conditiile in care cunosti foarte bine ca masura e una de descurajare a utilizarii masinii in orase. Cu cat mai central, cu atat mai scumpa parcarea. Asa cum e firesc si normal, in orasele noastre sufocate de masini.

"Dar ce fac cei care locuiesc in centru, au masina si nu isi permit parcarea?" Pai, o lasa la periferie, o vand sau se muta. E simplu. Si masina, si locuitul in centru, nu reprezinta o necesitate sau un drept. Ambele sunt luxuri.

Poti sa nu fii de acord cu abordarea, e absolut normal sa avem pareri diferite. Insa nu ocoli subiectul cu false scenarii absurde. Cum a zis Onu cu alta ocazie, "whataboutism", adica "dar-nu-mai-bine...ism".

Re: Generalități despre parcări andrei11

Costin,  :rofl:
Ai uitat de << Taxa Oxigen >> a lui Firea ?
Deabia aștept să se pună în aplicare noua taxă - repet, aproape toate străduțele din toate zonele vor fi taxate - am impresia că nu realizezi treaba asta, să vedem ce iese când mii de posesori auto - auto e un lux - vor primii amenzi consistente !
Uită-te pe hartă unde "vine" str Avrig. Strada Avrig de o lună și ceva e taxată pe toată lungimea ei. Și asta aparține de Sector, nu de Generală.
Și am mai văzut străduțe taxate, o să  le notez, au început să se înmulțească.

Pe str Avrig parcarea e 2.5 lei / ora, zece ore / zi ( noaptea ) moka. De asemenea moka sâmbăta și duminica. Nu știu de când se aplică. Deci dacă stai o săptămână la bordură 125 lei, 500 și ceva / lună.  :applause:
Deja nu se mai parchează în spic ( ilegal ) ci așa cum precizează indicatorul paralel cu trotuarul.

V-ati ambalat aiurea-n tramvai!
Sunt localitati in Romania care au reglementat lucrul asta fara galceava!
In Oradea, 30 RON parcarea pe zi pentru turisti, in zonele marcate cu alb, in cele marcate cu galben se taxeaza la ora nu mai mult de 2 ore! Nu tine figura sa ai vreo scuza sa ca nu poti plati, ai parcometre (cash), SMS, abonament (facut pe internet), tot!
Daca zaboviti mai mult de 4 zile fara weekend, mai bine faceti asa...si-n decurs de o luna puteti reveni fara probleme! Zona 1 e Centru!
Plata parcare Oradea 2021 M.png (115.27 KB; downloaded 2222 times)

Riveranii au tarif preferential, ceea ce mi se pare corect!

Re: Generalități despre parcări andreiiul

@orex ai spus cuvantul magic referitor la Oradea "parcometre".
Unde ai vazut in Bucuresti asa ceva? La noi singurele parcometre pt plata cash sunt cele pe 2 picioare.

Re: Generalități despre parcări cris_m

Parcometre mai erau pe Rebreanu... :)

Ce avem noi aici ?... ( Replică celebră spusă de un îndrăgit actor contemporan cu fotografia de mai jos )
( Sper că nu trebuie ascuns numărul autoturismului din imagine...)
P.jpg (74.54 KB; downloaded 2156 times)

andreiiul wrote here:
@orex ai spus cuvantul magic referitor la Oradea "parcometre".
Unde ai vazut in Bucuresti asa ceva? La noi singurele parcometre pt plata cash sunt cele pe 2 picioare.

Nu-i asa, si am evocat cazul cu parcarea Universitatii unde ai posibilitatea de a ”baga” numai cash, asta in cazul in care bancnotele iti sunt acceptate de dispozitiv! :yes:
In ziua de azi...nici nu trebe sa identifici (parcometrele), cum erau odinioara in P. Amzei, spre exemplu, ai toate metodele la indemana pentru a nu fi captiv unor echipamente stradale!  :yes:
PS
Pe Calea Plevnei, atunci cand am fost la SMC, am parcat pret de un SMS, venit pe factura de telefon luna urmatoare! :yes:

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 28

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433335 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”