Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

Topic: Repere / toponime din București

202 posts, 51825 views

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15

📖 Pagination options
Re: Repere / toponime din Bucuresti cris_m

Repet, e noua modificarea, eu cel putin stiu de Virtutii de la metrou Crangasi pana la Lujerului.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Repere / toponime din Bucuresti Utilizator anonim 2

Daca e pina la Lujerului e nasol ca trebuie sa-si schimbe multi buletinele...

Re: Repere / toponime din Bucuresti cris_m

Nu, e doar pana la hobanat asa cum a scris Andrei 2 mesaje mai sus... Se poate verifica si pe Google Maps, acolo de exemplu sunt trecute ambele denumiri, temporar, pana este asimilata noua denumire. Pe ex-Milea acum sunt noile denumiri.

Re: Repere / toponime din Bucuresti Gabi23

Schimbarea denumirii în Șoseaua Neagu Djuvara tronsonul din Şoseaua Virtuţii cuprins între Bulevardul Constructorilor şi Splaiul Independenţei s-a produs ca urmare a hotărârii Consilului General al Municipiului București din 22.02.2018. În expunerea de motive a fost enumerat că este un gest civic de cinstire a patriotismului diplomatului şi istoricului Neagu Djuvara. Nu a implicat schimbări de ”buletine”, zona fiind nelocuită (parc, piață, strand etc).

Re: Repere / toponime din Bucuresti 1689

cris_m wrote here:
[...] pana la Lujerului.

Armata Poporului :D

Re: Repere / toponime din București Gabi23

Denumirile unor străzi și cartiere din București (1976)
https://www.youtube.com/watch?v=3aimkFWUluw&t=67s

Re: Repere / toponime din București 1.cremsnit

Cum le vin ideile astea??? La un simplu Google afli cum astia vor sa dedice un spatiu public unei figuri politice caracterizate prin slabirea frapanta a miscarilor sindicale si scaderea puterii de negociere a lucratorilor, salarii mai mici, 0 raspuns la criza SIDA, invazii, etc....

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Repere / toponime din București Utilizator anonim 2

Un nenorocit, dom’le, Reagan asta! Jos cu el, tovarasi!

Re: Astra Imperio Metropolitan Nicu24

Eu nu știu care dintre capetele luminate a avut proasta inspirație sa schimbe numele bulevardului din Vasile Milea in Doina Cornea ?? Ce a făcut ea bun pentru România în timpul comunismului ? Și  Paul Teodorescu tot general a fost că și Vasile Milea...

Re: Astra Imperio Metropolitan neoman

Nicu24 wrote here:
Eu nu știu care dintre capetele luminate a avut proasta inspirație sa schimbe numele bulevardului din Vasile Milea in Doina Cornea ?? Ce a făcut ea bun pentru România în timpul comunismului ? Și  Paul Teodorescu tot general a fost că și Vasile Milea...

Mai pune mâna pe cartea de istorie și vezi ce au  făcut, în special Vasile Milea și după aceea mai spune -ne dacă ești de aceeași părere

Re: Repere / toponime din București BIGRED1984

Ma uitam pe harta de la M6 si nu stiu daca si voi ati observat cum , discret, "Casa Presei Libere", fosta "Scînteii", este redenumita doar "Casa Presei". Mi se pare foarte subtil imprimata aceasta distinctie.

Re: Repere / toponime din București Bogdan Ciorascu

A fost presa libera in primele momente dupa fuga lui Ceausescu dar dupa aia numai libera nu a fost.... :mrgreen:
Au corectat o eroare ce a persistat 33 de ani  :bere:

Re: Repere / toponime din București shoppy

Pana la urma asa ii si spune toata lumea, Casa Presei si Piata Presei, nu se mai oboseste cu Libere, nici nu este vreun pericol de confuzie.

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433356 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”