Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii dupa inaugurarea pasajului

1539 posts, 391759 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 110

📖 Pagination options
Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului iliutu

Asa este si mai poate sa dea nastere la interpretari gresite ... Acelasi lucru la coborarea de pe pasaj la Titulescu.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului andrei11

Nu,  acolo e altceva, daca vin de pe pasaj si vreau sa fac dreapta pe Cuza e cam in scurt iar cel ce vine pe langa pasaj trebuie sa-mi acorde prioritate. E cu totul altceva decat la rampa de la Giulesti unde fiecare directie e cu a masii, nu se incruciseaza, nu se intersecteaza.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului iliutu

Am mai discutat despre coborarea pe Titulescu... Ar fi bine sa discutam aceste aspecte la topicul Siguranta rutiera.

viewtopic.php?f=26&t=1925&start=56

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului floryn

Nightwolf,

La punctul 0 poate ca nu m-am exprimat sugestiv, in sensul ca
daca am spus "ca dracu' " am folosit un eufemism bland.
Poate ca nu este motiv de expropriere, se pot insa gasi
motive daca vrei sa faci ceva. Vreau sa spun ca, daca vrea,
statul poate sa faca orice intr-o tara. S-au vazut cazuri cand
un stat si-a exterminat propriii cetateni sau si-a vandut din teritoriu...
In plus nu prea am inteles comentariul (cu LF si 2500 lei!!!??)

La 2 o sa pun o fotografie in curand (ca si la zero) . E vorba de un trotuar
proaspat asfaltat, repet, chiar unde incepe  rampa de urcare de pe Grivitei.

La 3, in legatura cu teii, chiar eu am vazut cativa tei plantati de curand in diverse
locuri din oras. Nu fac mizerie, fac niste flori frumos mirositoare.
Toti copacii fac flori care pana la urma cad, eu consider ca
cei mai "poluatori" (si care provoaca alergii) sunt plopii, nu teii.

Si nu vad ratiunea pentru care sa pui o specie straina de arbori
(platani) in locul uneia autohtone. Repet, in chestiunea asta, sunt convins  
ca undeva, cineva ia niste bani multi de la primarie.

Toate bune,
Florin

P.S. Ceva extrem de important:
strada "Maltopol" poarta denumirea aceasta de la Mihail Maltopol, ofiter roman
capturat de rusi, ulterior revenit in tara cu divizia "Tudor Vladimirescu",
un sprijinitor de nadejde al Anei Pauker.
Deci este vorba de un tradator, un sustinator al comunismului.
Strada asta e in zona pasajului, vad ca se tot discuta de ea.

Poate cineva sa miste lucrurile la Primaria Generala, in sensul
redenumirii strazii si eliminarii acestei rusini nationale ???

Oricum denumirea e absurda, nu poti denumi o strada doar cu numele de familie,
e ca si cum ai spune strada Ionescu. Se pune numele mic, nu cel de familie, si acesta
doar la voievozi, regi si imparati : bd. regina Elisabeta, bd. Ferdinand, bd. Carol, piata Napoleon III,
sos. Stefan cel Mare.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Dr2005

Pentru redenumirea străzii va trebui să propui asta primăriei care o are în administrare (era cândva Primăria Generală, dar acum nu mai circulă transport în comun pe ea, deci e posibil să fi fost trecută la Primăria Sector 1). Problema e că cel care propune schimbarea denumirii unei străzi trebuie să suporte din propriul buzunar schimbarea tuturor actelor celor cu sediul/locuinţa pe stradă, aici intrând: buletin/cărţi de identitate, permise de conducere (pentru cine mai are tipul vechi, cu adresa pe el), contracte de toate felurile (cu furnizori, cu terţi, contracte de închiriere etc.) ş.a.m.d..

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Dominatrix

Eu nu inteleg mania cu schimbarea numelor strazilor. Apropo de str. Maltopol, ce era asa de rusinos sau de ocara in numele vechi si "consacrat" al acelei strazi: Strada Dreapta? Deja devine enervanta treaba asta cu numele schimbate, mai ales pentru cineva care nu sta constant in Bucuresti si constata "cu uimire" ca acum 25 de ani statea pe strada Infratirea intre Picioare, pardon Popoare, dupa Revolutie s-a "mutat" pe strada Hartoapelor, si acum locuieste pe str. ing. Rozeta Ruptureanu. In  Berlinul de Est, de exemplu multe nume de strazi au ramas neschimbate, devenind monumente ale celor aproape 50 de ani de comunism. De ce trebuie sa fim noi mai catolici ca Papa?

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Nightwolf

Dominatrix wrote:
Nightwolf wrote:
Semaforul de la Maltopol x Titulescu nu are nicio treaba, problema e la Cuza x Duca pt ca nu preia fluxul, artera prioritara fiind virajul stanga de pe Duca pe Cuza si vice-versa ... De asemenea, coloana se formeaza din cauza berbecilor parcati in banda 1 si a semaforului de la Titulescu x Banul Manta care, de asemenea, nu preia traficul. Cum mi-a fost frica, intersectia astfel resistematizata nu preia fluxul de trafic spre pod. Trebuie regandit timpul semaforic si racordarea lui cu cel de la Titulescu x Dr. Felix.
Tocmai din aceste cauze, nu ar fi mai bine sa se inverseze sensul unic pe Maltopol?

Ba daaaa... Asta s-a tot spus insa ai problema urmatoare: unde se mai scurge fluxul pt GdN care iese din pasajul Victoria? Pent`ca nu mai poti face stanga la Titulescu x Cuza ...

andrei11 wrote:
OK, indicator. Dar tocmai ca nu suntem la desene animate, cand fiecare drum "vine" cu banda lui care nu se ingusteaza, nu dispare, ci continua km intregi dupa aceea nu se pune semnul de cedeaza trecerea pentru ca nu ai cui s-o cedezi, nu suntem la desene animate sa inventam noi reguli noi.  Îi pui omului semnul de atentie, curba periculoasa la dreapta,  de 30 km / h, de drum alunecos, de ce vrea muschii tai, atentie mama si copilul,  dar nu cedeaza trecerea. Pentru ca nu cedeaza trecerea nimanui cel ce vine de pe pasaj si-si vede de drum pe banda lui.

Asta TEORETIC. Ca in practica, romanul s-a nascut pe banda 2!! Repet: indicatorul e fff bine pus acolo. Lasa-l asa! ;)

floryn wrote:
Nightwolf,

La punctul 0 poate ca nu m-am exprimat sugestiv, in sensul ca
daca am spus "ca dracu' " am folosit un eufemism bland.
Poate ca nu este motiv de expropriere, se pot insa gasi
motive daca vrei sa faci ceva. Vreau sa spun ca, daca vrea,
statul poate sa faca orice intr-o tara. S-au vazut cazuri cand
un stat si-a exterminat propriii cetateni sau si-a vandut din teritoriu...
In plus nu prea am inteles comentariul (cu LF si 2500 lei!!!??)

La 2 o sa pun o fotografie in curand (ca si la zero) . E vorba de un trotuar
proaspat asfaltat, repet, chiar unde incepe  rampa de urcare de pe Grivitei.

La 3, in legatura cu teii, chiar eu am vazut cativa tei plantati de curand in diverse
locuri din oras. Nu fac mizerie, fac niste flori frumos mirositoare.
Toti copacii fac flori care pana la urma cad, eu consider ca
cei mai "poluatori" (si care provoaca alergii) sunt plopii, nu teii.

Si nu vad ratiunea pentru care sa pui o specie straina de arbori
(platani) in locul uneia autohtone. Repet, in chestiunea asta, sunt convins  
ca undeva, cineva ia niste bani multi de la primarie.

Toate bune,
Florin

P.S. Ceva extrem de important:
strada "Maltopol" poarta denumirea aceasta de la Mihail Maltopol, ofiter roman
capturat de rusi, ulterior revenit in tara cu divizia "Tudor Vladimirescu",
un sprijinitor de nadejde al Anei Pauker.
Deci este vorba de un tradator, un sustinator al comunismului.
Strada asta e in zona pasajului, vad ca se tot discuta de ea.

Poate cineva sa miste lucrurile la Primaria Generala, in sensul
redenumirii strazii si eliminarii acestei rusini nationale ???

Oricum denumirea e absurda, nu poti denumi o strada doar cu numele de familie,
e ca si cum ai spune strada Ionescu. Se pune numele mic, nu cel de familie, si acesta
doar la voievozi, regi si imparati : bd. regina Elisabeta, bd. Ferdinand, bd. Carol, piata Napoleon III,
sos. Stefan cel Mare.

1. Am inteles perfect ce ai vrut sa spui la pct. 0, nu ai inteles tu ce am vrut sa spun eu -- 2500 lei reprizinta contravaloarea unei anumite amenzi pe care o poate da comunitara ....

2. Nu stiu unde ai vazut tu plantandu-se tei, eu iti spun cat m-am certat cu ADP1 apropo de matrasirea unora in spatele blocului meu. Fie vb intre noi, dupa ce fac acele flori frumos mirositoare, cand incep sa cada, fac o spoiala de nu-i adevarat. Plopi nu se mai planteaza de cand cu accidentul de acum 4 ani cand au murit doi copii in Bucuresti la nush ce scoala ca a cazut creanga de plop peste ei, de antunci s-au tot taiat plopii din Bucuresti. Or mai fi cativa dar zilele le sunt numarate ...

3. Nici teiul si nici platanul nu sunt arbori straini sau autohtoni. Fac parte din familia foioaselor si cresc in zona de relief campie-deal a zonelor temperat-continentale, cum este si romania. Nush de unde ai scos tu treaba asta cu arbori autohtoni... daca Eminescu vorbeste in operele sale despre un anumit TEI asta nu inseamna ca creste doar in RO ...

P.S.: Strada Maltopol poarta denumirea asta cand dragul nostru primar V. LIS a zis sa faca un cadou cuiva si i-a schimbat numele din str. Dreapta in str. Maltopol. Tu nu esti in masura sa judeci o decizie luata de CGMB pt ca il consideri tradator pe acel om. Poate altii nu il considera. Si in fond si la urma urmei, cu ce deranjeaza? Eu am in spatele blocului o intrare care se numeste Cojesti, dupa un vecin, mare jmecher, pe care il cheama Coja. Si? Sa fim seriosi, d`aia nu mai merg eu pe strada... In continuare cred ca ne place sa ne luam de detalii, sa fim chitibusari, cand pe noi ar trebui sa ne intereseze refacerea sistemului de canalizare in zona Dr. Felix x Titulescu, gasirea de solutii de defluire a traficului din zona Maltopol x Titulescu etc. Nu... pe noi ne deranjeaza numele strazii....

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului Dominatrix

Nightwolf wrote:
Dominatrix wrote:
Nightwolf wrote:
Semaforul de la Maltopol x Titulescu nu are nicio treaba, problema e la Cuza x Duca pt ca nu preia fluxul, artera prioritara fiind virajul stanga de pe Duca pe Cuza si vice-versa ... De asemenea, coloana se formeaza din cauza berbecilor parcati in banda 1 si a semaforului de la Titulescu x Banul Manta care, de asemenea, nu preia traficul. Cum mi-a fost frica, intersectia astfel resistematizata nu preia fluxul de trafic spre pod. Trebuie regandit timpul semaforic si racordarea lui cu cel de la Titulescu x Dr. Felix.
Tocmai din aceste cauze, nu ar fi mai bine sa se inverseze sensul unic pe Maltopol?

Ba daaaa... Asta s-a tot spus insa ai problema urmatoare: unde se mai scurge fluxul pt GdN care iese din pasajul Victoria?
1.Iancu de Hunedoara -Piata Victoriei (pe sus) - Buzesti - Polizu - Grivitei.
2.  Iancu de Hunedoara -Piata Victoriei (pe sus) -Buzesti - Cuza - Duca.
3. Mai complicat, recunosc: Titulescu - Pasaj Basarab - rampa Orhideelor - Regiei - intersectia Plevnei/Giulesti, si de acolo fie pe Plevnei, fie pe Orhideelor (pe sub pasaj) - Dinicu Golescu.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului floryn

Dr2005,
Sunt convins ca nu e adevarat. De exemplu s-a schimbat din Bd. Dimitrov in Ferdinand,
(ditamai bulevard) si crezi ca a suportat cineva cheltuielile, sa zicem CGMB, vreo persoana fizica sau juridica???
Nu este nici o prevedere legala in sensul asta.  Ideea este ca acele denumiri puse de comunisti
trebuia eliminate, la fel cum trebuie eliminat comunismul din lucruri si mintea oamenilor.

Dominatrix,

Dintr-o premiza falsa poti deduce orice adevar, e o "lege" logica.

Premiza ar fi ca nu e bine sa se schimbe denumirile de strazi, ca asta e o manie,
ca duce la cheltuieli si dezorientarea locuitorilor.
Asa cum am spus, ideea este ca nu se poate ca in capitala unei tari ca Romania sa existe
denumiri precum bd. Gh. Gh.- Dej, bd. Ion Sulea, Piata Moghioros,
Casa de cultura a studentilor "Grigore Preoteasa",
bd. Dimitrov, bd. Armata Poporului, bd. Miciurin  etc.
Lucrurile sunt evidente, cred, pentru un om de buna credinta, neatins mental de comunism.
Problema este ca multi sunt "rinocerizati" deja si nu mai pot scapa de fenomen.

Nighwolf,

Am explicat mai sus punctul meu de vedere.
Nu e vorba de chitibusuri!
Tradator inseamna ca un soldat sub juramant nu poate dezerta si,  mai mult,
lupta impotriva propriei tari si armate. Asta daca cineva ar trece sub tacere partea cu comunismul.
O fi facut lis (e intentionat scris cu litera mica) un cadou cuiva, insa e clar ca
modul in care a  fost redenumita strada, din "Dreapta" in "Maltopol", aratalasitate si
vinovatie : altfel ar fi scris "Mihail Maltopol, ofiter al diviziei Tudor Vladimirescu"
sau macar "Mihail Maltopol".
CGMB si lis au spus   doar "Maltopol" ca sa nu isi dea seama opinia publica
de toata grozavia!

Graitor e faptul ca lis a fost propus candidat la primarie de Mircea Ionescu-Quintus,
dovedit apoi colaborator al securitatii.

Exemplul cu "Coja" si "Cojesti" e gresit, nu e acelasi fonem, e ca si cum ai spune ca
"barza" si "varza" desemneaza acelasi lucru (aici e doar o litera diferita,
la tine sunt cinci).

Toate bune tuturor,  

Florin

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului alelanco10

Dominatrix wrote:
1.Iancu de Hunedoara -Piata Victoriei (pe sus) - Buzesti - Polizu - Grivitei.
2.  Iancu de Hunedoara -Piata Victoriei (pe sus) -Buzesti - Cuza - Duca.
3. Mai complicat, recunosc: Titulescu - Pasaj Basarab - rampa Orhideelor - Regiei - intersectia Plevnei/Giulesti, si de acolo fie pe Plevnei, fie pe Orhideelor (pe sub pasaj) - Dinicu Golescu.

Mai exista si varianta Titulescu - bretea spre Grivita pe langa pasaj - stanga pe Grivita spre GdN; asta in cazul in care nu e interzis virajul stanga acolo, desi nu imi amintesc sa fi vazut vreun semn. M-am gandit la varianta intrucat inversarea sensului pe Maltopol e o idee foarte buna.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului andrei11

Dominatrix, oi fi tu masochista, dar e interesant pe unde ajungi tu la GdN ( CFR ) luând-o prin Buzesti... Eu am avut treaba pe Buzesti zilele astea si e cam santier.

Re: Discutii dupa inaugurarea pasajului telvanni

andrei11 wrote:
Dominatrix, oi fi tu masochista,

sau mai bine dominatoare

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 110

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2463 forum members have written 438155 posts in 5485 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”