MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Modernizarea stațiilor de metrou

1895 posts, 538834 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 130 131 132 133 134 135 136

📖 Pagination options
Re: Modernizarea stațiilor de metrou subway guru

Asociere a Sectorului 6 cu Metrorex privind amenajarea accesului la 17 stații de metrou
https://clubferoviar.ro/asociere-a-secto ... -metrou/

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea stațiilor de metrou sab

Este vreo moda sau a băut după Băluță ?

Pana nu vedem macar o minima schitza de solutii e doar praf si pretext de shpagi groase…

Metrorex accesibilizează 63 de stații de metrou pentru nevăzători
Metrorex a prezentat miercuri stadiul lucrărilor din cadrul proiectului ce are ca obiect „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere”. Este vorba de 63 de stații dotate inclusiv cu elemente de semnalistică Braille dedicate nevăzătorilor.

În stația de metrou Anghel Saligny au fost finalizate lucrările de montare a elementelor din oțel inoxidabil de către constructorul SOMET S.A., cu subcontractantul TIAB S.A. La acest moment, au fost efectuate circa 70% dintre lucrări, în stația Nicolae Teclu și în cel mai scurt timp se va demara execuția în stațiile Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie 1918.
Elementele din oțel inoxidabil sunt instalate pentru a ghida persoanele cu deficiențe de vedere în zona acceselor, pasajelor, vestibulelor, scărilor fixe și a peroanelor.

„Metrorex manifestă o preocupare constantă pentru oferirea de condiții pentru deplasarea în siguranță în interiorul stațiilor de metrou și pentru creșterea mobilității persoanelor cu nevoi speciale. Prin acest proiect încurajăm utilizarea rețelei de metrou de către o categorie specială de călători – persoanele cu deficiențe de vedere”, spune Mariana Miclăuș, director general al Metrorex.
Atât în timpul proiectării, cât și în cel al execuției este permanent consultată Asociația Nevăzătorilor din România, în calitate de reprezentant al principalilor beneficiari ai proiectului.

„Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere” se va realiza în 63 de stații de metrou și constă în dotarea acestora atât cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe suprafața existentă, cât și cu panouri de semnalistică Braille, astfel:

Benzi speciale din elemente de oţel inoxidabil:
Elemente tip „linie”;
Elemente tip „punct”;
2. Panouri de semnalistică Braille:

Panouri tip 1: panouri de informare generală exterioare, montate la suprafață, în dreptul fiecărui acces al stației;
Panouri tip 2: panouri interactive de informare generală interioare, montate în vestibule;
Panouri tip 3: panouri de informare grupuri sanitare.
Pentru stațiile de metrou unde deja există benzi speciale din ceramică: stațiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului și Străulești, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice și panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate stațiile, vor fi montate doar panourile de informare.

Proiectul finanțat cu 24 milioane lei, din fonduri nerambursabile

Obiectivele proiectului sunt acelea de a facilita accesul în stațiile de metrou a persoanelor cu deficiențe de vedere și de a actualiza cerințele legislative apărute ulterior execuției stațiilor de metrou.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, valoarea contractului de finanțare fiind de 24,12 milioane lei. Proiect este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

https://clubferoviar.ro/metrorex-accesib ... azatori/
Comunicatul oficial e aici
http://www.metrorex.ro/_read771-1

Re: Modernizarea stațiilor de metrou ByOnu

Vreau doar sa apreciez, pe baza fotografiilor, calitatea implementarii. Imi pare cea mai buna varianta, peste cea cu placi ceramice (sau din ..plastic). Atat timp cat se va pastra calitatea montajului (in special in ceea ce priveste alinierea elementelor), este ce trebuie.

Preabine, intr-o statie noua precum AS nu prea are ce sa iasa prost, insa sunt curios cum va arata solutia la statiile vechi unde marmura/travertinul s-au slefuit si denivelat in zeci de ani de trafic pietonal intens.
Foto: Club Feroviar
nevazatori-metrou.jpg (425.2 KB; downloaded 2991 times)

Montajul ca sa fie aliniat se face cu sabloane. La statiile in aliniament nu sunt probleme, poate doar la statiile cu peron in curba.
N-am nicio indoiala ca o sa iasa bine, am sugerat ideea dupa ce am vazut-o la Bergen, Norvegia (o sa se bucure @Costin, uite ca si noi ne putem ridica la nivel scandinav) implementata atat in locuri foarte circulate gen gara cat si la cladiri istorice vechi de tot. Mrex la inceput mergea pe ideea placilor ceramice si ar fi iesit o bulibaseala. A durat mai mult aprovizionarea cu bumbi decat montajul!
Daca e corect realizata nu intrevad probleme. Ceva mai multa atentie e nevoie la elementele tip linie.
:applause:
Sunt curios cum arata panourile Braille, poate vin forumistii cu ceva mai multe imagini…
Nu mai am imaginile de la Bergen dar la vremea respectiva le-am trimis directorului general al Mrex si l-am convins ca merita, dar pentru asta a trebuit sa facem doua proiecte tehnice complete pentru a compara solutiile si a alege ce trebuie.
:mrgreen:

Re: Modernizarea stațiilor de metrou Gabi23

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi semnarea unui protocol între Metrorex și Primăria Sectorului 4:
Modernizare Metrou Sectorul 4.jpg (104.39 KB; downloaded 2758 times)

Re: Modernizarea stațiilor de metrou andrei11

Nu cred că se încadrează la modernizarea staţiilor de metrou ci la peisagistica din jurul staţiilor. Se creează confuzii dacă plasăm lucrările la staţiile de metrou.

Re: Modernizarea stațiilor de metrou DocOctavius

... vor fi create noi zone de acces pietonal, rutier și vor fi amenajate ...
adică domnul ministru ne anunță că se va creea acces rutier la metrou? Abia aștept să mă dau și eu cu Dacia mea de la Unirii la Berceni pe un metrou RO-RO al PS4. [/sarcasm]
:headbash:

Oricum poate montează panouri de tablă expandată și floricele pe la accese cum a făcut și în Pasajul Rutier Unirii. Singura "modernizare" pe care o văd de la el ar fi dacă ar pune acea tablă expandată pe tavanele stațiilor chele.

Re: Modernizarea stațiilor de metrou Metamorph

andrei11 wrote here:
Nu cred că se încadrează la modernizarea staţiilor de metrou ci la peisagistica din jurul staţiilor. Se creează confuzii dacă plasăm lucrările la staţiile de metrou.

In articol scrie si ca "vor fi amenajate spatiile interioare" deci...

Re: Modernizarea stațiilor de metrou Valentin

N-ati inteles voi, prin acces rutier se refera la "transformam trotuarele de pe langa acces in parcari publice, eventual le facem sa dispara"  (vezi noua "modernizare" de la Timpuri Noi parca).

# revenind la realitate: cel mai probabil "modernizarea" o sa fie defapt un "dam cu bidineaua, mai punem un logo sector 4 cat capu de mare", chiar nu am asteptari de la domnii astia "pusi pe fapte" care au demonstrat ca pentru ei transportul, dar si pietonii sunt "mana a doua".

• sab
  • Posted:
  •  

N-as fi asa sigur, Baluta este pus pe fapte mari, plus ca vin alegerile. Și nu cred ca Metrorex s-ar supăra dacă ar face Baluta niste guri noi de acces, cum a făcut statia Arghezi...

Plus niste floricele indiene si fluturasi de plastic pe pereti bonus pentru neamul prost!
:rofl:
E bine ca se incearca a se face ceva dar ramane de vazut cu ce rezultat…

• sab
  • Posted:
  •  

Floricelele ar fi bune pe M4, dacă ne-am zgârcit la finisaje.

Go to page:  1  ... 130 131 132 133 134 135 136

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464102 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”