Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
3349 posts, 653115 views
📖 Pagination options
-
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii
subway guru
Pentru ca laboratoarele cam iau pauza…e absurd sa crezi ca virusul e activ doar in zilele lucratoare si se odihneste in weekend.
In alta ordine de idei hai sa vedem cine s-a prezentat la maratonul bucurestean, ca sunt rezultate interesante:
https://www.g4media.ro/distributia-pe-va ... are.html
Distribuția pe vârste a persoanelor imunizate la maratonul vaccinării din Capitală: campionii sunt cei din grupa 50-54 de ani, dar și tinerii au venit în număr mare.
Pentru ca laboratoarele cam iau pauza…e absurd sa crezi ca virusul e activ doar in zilele lucratoare si se odihneste in weekend.
In alta ordine de idei hai sa vedem cine s-a prezentat la maratonul bucurestean, ca sunt rezultate interesante:
https://www.g4media.ro/distributia-pe-va ... are.html
Distribuția pe vârste a persoanelor imunizate la maratonul vaccinării din Capitală: campionii sunt cei din grupa 50-54 de ani, dar și tinerii au venit în număr mare.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 10 mai, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
- doze administrate:
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro
Situația de azi, 10 mai, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
Untitled.jpg (150.05 KB; downloaded 2837 times)
- doze administrate:
Screenshot_20210510-214226.jpg (129.82 KB; downloaded 2836 times)
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Toate județele (și București) sunt acum în scenariul verde.
Situația de azi, 11 mai, a infectărilor:
- cazuri noi: 1152
- cazuri reconfirmate pozitiv: 329
- teste efectuate (24h): 36 195, din care:
• RT-PCR: 23 023
• rapide antigenice: 13 172
- rata de infectare: 3,18%
- rata de pozitivare: 4,09%
- cazuri confirmate: 1.067.887, din care:
• cazuri vindecate: 1.017.047
• cazuri decedate: 29 135
• cazuri active internate la unități de profil: 6181
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 17 119
- pacienți la ATI: 919
Sursa: Digi24
Toate județele (și București) sunt acum în scenariul verde.
Situația de azi, 11 mai, a infectărilor:
- cazuri noi: 1152
- cazuri reconfirmate pozitiv: 329
- teste efectuate (24h): 36 195, din care:
• RT-PCR: 23 023
• rapide antigenice: 13 172
- rata de infectare: 3,18%
- rata de pozitivare: 4,09%
- cazuri confirmate: 1.067.887, din care:
• cazuri vindecate: 1.017.047
• cazuri decedate: 29 135
• cazuri active internate la unități de profil: 6181
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 17 119
- pacienți la ATI: 919
1.156 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, din peste 36.000 de teste procesate. 919 pacienți mai sunt internați la terapie intensivă, în scădere față de ieri. Pe de altă parte, crește numărul deceselor față de bilanțul precedent. 101 pacienți infectați cu SARS-CoV2 au murit în ultimele 24 de ore. În scenariul galben nu mai e niciun județ, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie în București și Cluj.
NmEzMjFhOTFmNzU3MGQzNzZiMmFjNGI5MjU=.thumb.jpg (92.87 KB; downloaded 2845 times)
Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.017.047 de pacienți au fost declarați vindecați.
Până astăzi, 29.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 101 decese (54 bărbați și 47 femei).
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 36 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.
88 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.541.145 de teste RT-PCR și 983.239 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.023 de teste RT-PCR (12.769 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.254 la cerere) și 13.172 de teste rapide antigenice.
Pe teritoriul României, 17.119 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.464 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 42.487 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 151 de persoane.
Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 10 mai, 3.613 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 887.820 de lei.
Sursa: Digi24
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Situația de azi, 11 mai, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
- doze administrate:
- reacții adverse în curs de investigare: 135
Situația de azi, 11 mai, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
Tabel-situatie-vaccinari.-11.05.2021_001-1024x555.jpg (123.65 KB; downloaded 2773 times)
- doze administrate:
Screenshot_20210511-180956.jpg (144.13 KB; downloaded 2773 times)
- reacții adverse în curs de investigare: 135
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
O observație aiurea. Acum mi-a venit în minte.
A
- lui pandemie, văd că mor cu precădere în Ro persoanele trecute de 60, 70 și mai ales de 80 de ani.
Nu se potrivește cu mortalitatea dată de pandemii când ar trebui să moară pe capete oamenii din toate grupele de vârstă.
Vaccinul Johnson & Johnson îmi face cu ochiul. Nu că se face într-o singură doză ci că e obținut prin metoda clasică. Nu mi-e clar cum funcționează ARN - ul mesager. Mai e o treabă, am confirmări reale din teren ( nu din Ro ) că destule persoane care au făcut ambele doze cu vaccinul Pfizer după 3 - 4 săptămâni de la rapel sau n-au dezvoltat deloc anticorpi sau aveau anticorpi într-o cantitate insuficientă. Numărul este însemnat și este cu mult peste datele oferite de producători că eficiența vaccinului ar fi în jurul valorii de 95 %
O observație aiurea. Acum mi-a venit în minte.
A
Nu se potrivește cu mortalitatea dată de pandemii când ar trebui să moară pe capete oamenii din toate grupele de vârstă.
Vaccinul Johnson & Johnson îmi face cu ochiul. Nu că se face într-o singură doză ci că e obținut prin metoda clasică. Nu mi-e clar cum funcționează ARN - ul mesager. Mai e o treabă, am confirmări reale din teren ( nu din Ro ) că destule persoane care au făcut ambele doze cu vaccinul Pfizer după 3 - 4 săptămâni de la rapel sau n-au dezvoltat deloc anticorpi sau aveau anticorpi într-o cantitate insuficientă. Numărul este însemnat și este cu mult peste datele oferite de producători că eficiența vaccinului ar fi în jurul valorii de 95 %
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Corect. Cine a pronunțat formula magică << datul în bobi sau cititul în ghioc >> ? Eu nu.
Citez din "mărețul articol" "urcat" de tine, asta că majoritatea citesc doar titlurile.
Rezultatele finale ale studiului desfășurat de MedLife
Âștia sunt unii care lucrează mână-n mână de ani de zile cu Pfizer. E recunoscut. Și dacă ar fi catastofal vaccinul de la ei ( nu e ! ) n-ar recunoaște. Vreau o autoritate independentă care să confirme aceste studii, nu unii plătiți de ei !
Corect. Cine a pronunțat formula magică << datul în bobi sau cititul în ghioc >> ? Eu nu.
Citez din "mărețul articol" "urcat" de tine, asta că majoritatea citesc doar titlurile.
Rezultatele finale ale studiului desfășurat de MedLife
Âștia sunt unii care lucrează mână-n mână de ani de zile cu Pfizer. E recunoscut. Și dacă ar fi catastofal vaccinul de la ei ( nu e ! ) n-ar recunoaște. Vreau o autoritate independentă care să confirme aceste studii, nu unii plătiți de ei !
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Acum mai bine de 30 de ani era una care clama...dovada, dovada!
Vad ca-i in voga acesta unitate de baza a vocabularului, inclusiv in prezent! Unde-i?!
Acum mai bine de 30 de ani era una care clama...dovada, dovada!
Vad ca-i in voga acesta unitate de baza a vocabularului, inclusiv in prezent! Unde-i?!
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
1) Din ce știu eu cei care au cerut << dovada >> au sfârșit prost.
2) Uite și Dovada ( cu "D mare" ) că cei de la MedLife sunt "praștie". Credeai că nu am dovezi ?
Dovada aici de incompetență
- Este sigur vaccinul impotriva Covid-19?
- Nu au fost raportate complicatii pe termen lung, pana in prezent.
Ăsta e un răspuns lipsit de profesionalism și care frizează - adică nu frizează, chiar este absurd.
De unde știu stimabilii de complicațiile pe termen lung ? 4-5 ani ?
1) Din ce știu eu cei care au cerut << dovada >> au sfârșit prost.
2) Uite și Dovada ( cu "D mare" ) că cei de la MedLife sunt "praștie". Credeai că nu am dovezi ?
Dovada aici de incompetență
- Este sigur vaccinul impotriva Covid-19?
- Nu au fost raportate complicatii pe termen lung, pana in prezent.
Ăsta e un răspuns lipsit de profesionalism și care frizează - adică nu frizează, chiar este absurd.
De unde știu stimabilii de complicațiile pe termen lung ? 4-5 ani ?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Intrebarea ta despre cei de 80+ e cam prosteasca, nu-ti e clar ca rata de mortalitate e data de combinatia covid+comorbiditati?…pai crezi ca cei de 80+ n-au adunat suficiente comorbiditati incat si cel mai marunt covidel sa-i puna la pamant?
Vaccinul J&J e solutia optima pentru microbistii de fotbal disperati sa poata racni in voie pe stadioane in cel mai scurt timp!
Te incadrezi???
Intrebarea ta despre cei de 80+ e cam prosteasca, nu-ti e clar ca rata de mortalitate e data de combinatia covid+comorbiditati?…pai crezi ca cei de 80+ n-au adunat suficiente comorbiditati incat si cel mai marunt covidel sa-i puna la pamant?
Vaccinul J&J e solutia optima pentru microbistii de fotbal disperati sa poata racni in voie pe stadioane in cel mai scurt timp!
Te incadrezi???
-
- orex
-
Posted:
-
orex
@andrei11
1. E, ca si cum, dupa 4 luni, ai ”descoperit” cele 4(patru) faze glacare!
2. Ti-am aratat cu probe (prospect VAXIGRIP) ca nici ala nu e perfect sa te culci pe-o ureche!
3. Asa cum tu ti-ai castigat diploma de inginer, si nu in mod experimental, crede ca si altii, medici, biochimisti, geneticieni si-au dat mana si au putut crea ceva dezirabil!
4. Noroc ca n-ai fost contemporan cu M. Curie si n-aveai libertatea asta de exprimare ca sunt convins c-o contraziceai si pe EA!
PS
Ai facut vreodata POLIDIN? Eu da! Adu-ti aminte cine a fost cobaiul, insasi mama lui, Sylvia Hoisie, care n-a catadicsit sa si-l inoculeze sa-i vada efectele! Aveai asa curaj?
@andrei11
1. E, ca si cum, dupa 4 luni, ai ”descoperit” cele 4(patru) faze glacare!
2. Ti-am aratat cu probe (prospect VAXIGRIP) ca nici ala nu e perfect sa te culci pe-o ureche!
3. Asa cum tu ti-ai castigat diploma de inginer, si nu in mod experimental, crede ca si altii, medici, biochimisti, geneticieni si-au dat mana si au putut crea ceva dezirabil!
4. Noroc ca n-ai fost contemporan cu M. Curie si n-aveai libertatea asta de exprimare ca sunt convins c-o contraziceai si pe EA!
PS
Ai facut vreodata POLIDIN? Eu da! Adu-ti aminte cine a fost cobaiul, insasi mama lui, Sylvia Hoisie, care n-a catadicsit sa si-l inoculeze sa-i vada efectele! Aveai asa curaj?
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
1) Stadiunul 23 August e la o aruncătură de băț de mine.
2) Polidin ? DAAAAAAAA !
3) Nu cunosc nicio M. Curie. Îmi scapă mie ceva ?
4) N-am susținut niciodată că antigripalul e perfect !
5) Etc.
1) Stadiunul 23 August e la o aruncătură de băț de mine.
2) Polidin ? DAAAAAAAA !
3) Nu cunosc nicio M. Curie. Îmi scapă mie ceva ?
4) N-am susținut niciodată că antigripalul e perfect !
5) Etc.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Din ce am înțeles eu, e un fel de Shazam cu ARNm
Adică nu este nevoie de întregul virus pt a fi identificat de corp...ci refrenul.
Asta e ARNm...refrenul...și corpul incepe să recunoască refrenul....odată vaccinat.
Și atunci când vine lăutarul și baga melodia...arunca cu sticla după el, că știe că e nasoala...
Din ce am înțeles eu, e un fel de Shazam cu ARNm
Adică nu este nevoie de întregul virus pt a fi identificat de corp...ci refrenul.
Asta e ARNm...refrenul...și corpul incepe să recunoască refrenul....odată vaccinat.
Și atunci când vine lăutarul și baga melodia...arunca cu sticla după el, că știe că e nasoala...
📖 Pagination options