Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 4

3232 posts, 923146 views

Go to page:  1  ... 127 128 129 130 131 132 133  ... 231

📖 Pagination options
Re: Sectorul 4 andrei11

CosminP wrote:
Primăria Sectorului 4 va demara, la sfârșitul lunii ianuarie, activitatea de blocare a roților autoturismelor care parchează neregulamentar pe locurile de parcare de reședință.

Asta e o porcărie, eu folosesc mașina multziua ( între 8:00 și 16:00 ) când sunt destul de multe locuri libere. Las numărul în bord, dacă vine omul ( mi s-a întâmplat de destule ori ) mă sună și mut mașina imediat.
Sunt destui care după convorbirea telefonică îmi spun că parchează în locul vecinului ( care loc e și el gol ) iar vecinul când va veni va parca în locul lui. De exemplu asta se întâmplă să spunem pe la ora 11:00 ziua și când  îi spun omului că cel târziu la ora 13:30 plec.

Re: Sectorul 4 shoppy

Tu esti civilizat si raspunzi, la mine pe toti care ii sun nu imi raspund ca nu cunosc numarul, dupa ce ii sun trebuie sa le dau SMS.
Daca locul este al meu toata ziua atunci sa ma lase sa il blochez cu T si gata, daca nu atunci sa fie doar pe 18 - 8 sa pot sa parchez si eu ziua la altii fara scandal sau frica de amenda.

În orice perimetru cu parcări de reședință ar trebui să fie și un număr de parcări ( cu plată ) pentru vizitatori. Altfel NU e logică treaba cu blocatul roții !

Care locuri gratis o sa fie permanent ocupate de toti care nu au bani sa treaca strada dar au bani de cazan, cum ar fi pensionarii care au un cazan pe care-l folosesc cel mult o data pe luna, capsunarii care isi aduc un cazan tunarit racing (cu numere straine) si dupaia isi dau seama ca nu au bani nici macar de gaz sau de samsarii care aduc toate cazanele din afara.
La mine in bloc sunt asemenea persoane si sunt si niste locuri gratis prin fata blocului, mereu sunt blocate de persoanele de mai sus si aia de nu au loc platit dar folosesc masina zilnic trebuie sa parcheze prin spatele blocului, si daca se nimereste sa se elibereze vreun loc si sa se schimbe rolurile, a doua zi dimineata, dupa ce ala de merge zilnic elibereaza locul, pensionaru/capsunaru/samsaru (care logic, ca nu are serviciu), coboara imediat doar ca sa isi mute masina lui din spate in fata doar ca sa isi reinsuseasca locul si sa-l tina blocat pentru urmatoarea luna.

Daca nu pui taxa de parcare in oras pe care sa o poata plati doar cei cu impozit, ITP si RCA(si vigneta pentru numerele straine) la zi, degeaba te chinui, poti sa ai paritate intre alea gratis si alea platite, tot degeaba.

Re: Sectorul 4 misterr

shoppy wrote:
Daca locul este al meu toata ziua atunci sa ma lase sa il blochez cu T si gata.
Cine nu te lasă?! Poți folosi blocator, te costă 10lei/lună (art. 20 alin. 1-2).

shoppy wrote:
Daca nu pui taxa de parcare in oras pe care sa o poata plati doar cei cu impozit, ITP si RCA(si vigneta pentru numerele straine) la zi, degeaba te chinui, poti sa ai paritate intre alea gratis si alea platite, tot degeaba.
Pot ocupa locuri de parcare doar cei care au impozitul, RCA-ul, ITP-ul etc. achitate la zi (Art. 8, Art. 22).

http://ps4.ro/wp-content/uploads/2018/12/H_306_.pdf

In sectorul 1 nu ai voie, este o hotarare care spune ca nu ai voie sa faci constructii pe locul de parcare platit de la primarie, in sectorul 1 nimeni nu are blocator.
Nu vorbesc de locurile platite, ar trebui sa nu ai voie sa parchezi la liber oriunde pe domeniul public daca nu ai platit impozit, ITP, RCA(si vigneta pentru numerele straine).

Re: Sectorul 4 ByOnu

Nu mi se pare normal sa poti bloca locul pe timpul zilei in timpul saptamanii pentru 8-10h cat esti la serviciu. Dpmdv, locurile, chit ca-s "platite" (cat sa acopere costul hartiei pe care este scris contractul si al cardului de parcare, sa fim seriosi), eu le-as vedea la dispozitia oricui in intervalul 08:00-18:00, legal.

Te duci la cineva in vizita sau la o ruda pe timpul zilei si vezi ca nu poti folosi 3/4 locuri de parcare libere in cartierele dormitor. :roll:

Re: Sectorul 4 adila

Blocarea rotilor este o masura foarte buna. Bravo. Sper sa se aplice.
Locurile de parcare de resedinta nu trebuie sa fie la liber niciodata in Bucuresti. Asta se poate doar in tarile civilizate, deci nu la noi. Erau unii de spuneau ca intai trebuie ca Primaria sa asigure locuri de parcare si apoi sa aplice masuri contraventionale la parcarea ilegala. O prostie. Tipul asta de oameni vor doar parcare gratis si sa fie si la botul calului.

Aha, deci eu dacă am treabă ziua într-o zonă cu parcări de reședință unde sunt  destule locuri libere, poftim, repar instalații hidro din apartamente, nu mai am voie să-mi las mașina în astfel de parcări cât timp durează intervenția ? Lăsând numărul de telefon pe  bord. E o logică curioasă...

Re: Sectorul 4 1689

Parcarile se pot grupa in zone si se pot elibera permise de parcare de resedinta pentru zona respectiva. Pentru posesori de permise, parcarea e gratuita intre 17 si 8, pentru ne-posesori e cu plata toata ziua.

Poftim, daca totusi tinem neaparat sa protejam sfintul drept al locului de parcare, se pot aloca anumite locuri  numai posesorilor de permis, dar intre 17 si 8.

Dar de ce sa facem simplu lucrurile cind le putem face complicat ?

Inca putin si ajungem sa lasam locul de parcare mostenire copiilor precum locul de veci la Bellu :D

Re: Sectorul 4 adila

Normal ar fi sa se intample cum spuneti voi, insa asta presupune anumite conditii sa fie indeplinite in avans. Voi sunteti niste idealisti, voi credeti ca daca voi doi sunteti corecti atunci ii determintati si pe restul sa fie la fel. Ei bine nu este deloc asa. Primaria trebuie sa amenajeze parcari cu plata peste tot, altele decat cele de resedinta. Acolo sa parcheze cine o vrea, evident contra cost. Dupa ce ca orasul a fost gandit prost ca si spatii verzi si spatii de parcare, Primaria a emis dupa 89 autorizatii de constructie fara sa urmareasca asigurarea locurilor de parcare necesare imobilelor. L-am injurat pe Ceausescu ca a construit fara cap, dar acum este si mai rau. Orasul asta este intr-o debandada totala. Mi-ar place sa avem si noi in Romania o masura similara celei care le-a dat batai de cap romanilor din Italia. Am putea scapa stiti voi de ce masini in felul asta.

Re: Sectorul 4 1689

Primul pas ar fi sa se renunte la parcare de resedinta. Fiecare cu locul lui de parcare e un concept nesustenabil.
Ce propun este varianta larg raspindita in Germania/Austria:

de exemplu asta

Permisul de parcare pentru rezidenti se elibereaza de primarie, contra-cost.
Parcarea nu este un serviciu social (cu exceptia persoanelor cu handicap), asa ca primaria este libera sa stabileasxa pretul acestora functie de cerere si oferta (numarul de locuri de parcare disponibile in zona sa administrativa).
Cind un permis de parcare pentru rezidenti (fara un anumit loc garantat) va ajunge sa coste 1000 RON / an, pentru ca oferta e limitata si doritorii sint multi, atunci unii or sa se gindeasca cite masini vor sa aiba...

Ce e atit de complicat ?!

Re: Sectorul 4 TibiV

Corect...

Re: Sectorul 4 georgica2704

In goana lor nebuna sa puna panouri in statii, uita sa verifice daca panoul care il vor monta este cel corect. De exemplu in statia de tramvai Serban Voda (1,19,34 ) au pus panoul , intradevar, tot Serban Voda doar ca pentru 116,323 .  :lol:

Go to page:  1  ... 127 128 129 130 131 132 133  ... 231

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464616 posts in 5799 topics and 542 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”