Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea

1832 posts, 580230 views

Go to page:  1  ... 125 126 127 128 129 130 131

📖 Pagination options
Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea ByOnu

Uuuuu... frumos!

Sunt clar rude cu cei care au lucrat pe linia lui 21 la Armenească.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea GPS

Chiar deloc… primii sunt undeva prin secolul XIX, în epoca pietrei cubice, aceștia sunt prin secolele I-II d. Hr., pe vremea drumurilor romane.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea WT_fan06

@GPS , total greșit ce spui. Romanii au rămas în istorie pentru drumurile de calitate pe care le făceau. Ei peste tot pe unde au cucerit au așternut drumuri, poduri, apeducte, etc.. Așa s-a construit imperiul, nu cu mizeria fotografiată de @Gabi23 ...

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Aron

Cu operatiunea de burare si realiniere a liniei au renuntat? Oricum singurul tronson unde se simbte diferența este între P-ta Drumul Taberei și Auchan, chiar se simte acolo că merge mai lin tramvaiul. În rest face tramvaiul meneaito pe șine…
Dar revizia anuală? Deobicei făceau în această perioadă din august

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea orex

Singura portiune unde Imperio inoata ca pestele-n apa e, culmea, podul Grant, sectiunea Turda-Crangasi! :yes:

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Gabi23

Se lucrează noaptea la cârpirea postamentului degradat pe care au fost montate noile garduri:
Ciurel - 08.09.2023 (1).jpg (157.35 KB; downloaded 2035 times)
Ciurel - 08.09.2023 (2).jpg (353.78 KB; downloaded 2035 times)
Ciurel - 08.09.2023 (3).jpg (317.29 KB; downloaded 2035 times)

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Utilizator anonim 2

Intre Ciurel si Cringasi tramvaiele scot niste sunete foarte dubioase. Nu am mers cu ele, nu stiu cum se simte inauntru dar de afara se aude urit. Pare a fi sina zgrunturoasa sau frecata pe uscat de buza bandajului la curba. Exista dispozitiv de ungere la liniile de tramvai? Sau ce o fi acolo?

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea sorin.niculescu_

A existat vreodată macaz la Plaza România?

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea GPS

Da, înainte de modernizarea liniei 41.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea shoppy

Da, pe acolo mergea 42 si facea la dreapta pe Timisoara cu inevitabilele discutii "nu, asta nu opreste la prima!".

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea neoman

Utilizator anonim 2 wrote here:
Intre Ciurel si Cringasi tramvaiele scot niste sunete foarte dubioase. Nu am mers cu ele, nu stiu cum se simte inauntru dar de afara se aude urit. Pare a fi sina zgrunturoasa sau frecata pe uscat de buza bandajului la curba. Exista dispozitiv de ungere la liniile de tramvai? Sau ce o fi acolo?

Chiar ieri am mers cu 41 pe aici si nu mi s-a parut ca din tramvai s-ar auzi ceva dubios. Daca nu ma insel intre Ciurel si Crangasi nu s-a inlocuit sina atunci cand s-a reabilitat 41 in 2002. Iar cu mentenanta precara s-a ajuns la situatii ca cele mentionate de tine.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Gabi23

Au fost portiuni înlocuite de-a lungul anilor. Sunt poze în acest topic, cu siguranță. Acolo și zona facilitează un sunet propsgat mai puternic. Dar sunt și unele neconformități probabil...

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Chev Celios

Tu ai citit ce ai scris? Cum sa nu fie schimbata sina din 2002. In 21 de ani pe linia 41 sigur au mai schimbat 3-4 randuri de sina in curba aia de atunci.  Plus ca la modernizare sa schimbat total sistemul de prindere al sinei.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea neoman

Daca pentru mine era mesajul aș aprecia să nu  mai fii atât de contondent în exprimare.

Legat de postarea mea, poate nu m-am exprimat eu potrivit. Porțiuni de șină în mod sigur au fost reabilitate dar per total porțiunea aceasta nu a fost reabilitată în 2002.

Go to page:  1  ... 125 126 127 128 129 130 131

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2465 forum members have written 438227 posts in 5487 topics and 524 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”