Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1216686 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 123 124 125 126 127 128 129  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Hai ca ne-am dumirit, PUG-ul expira in 2010 si a fost prelungit legal 1 an pana la sfarsitul lui 2011, apoi primaria a mai prelungit inca o data PUG-ul cu 1 an pana la sfarsitul lui 2012 si in baza lui a dat acel PUZ in august 2012; doar ca prelungirea PUG-ului pana la sfarsitul lui 2012 s-a dovedit ilegala si de aici s-a anulat PUZ care s-a dat in baza ei.
Oricum, dupa cum vezi, PUG-ul exista, nu poti sa zici ca primaria nu avea absolut nimic si a inventat un PUZ asa, cum i-a trasnit.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Nu degeaba am dat exemplul Catedralei din Koln si nu l-am luat peste picior pe colegul 1ntruder .
1) Si pe vremea aceea se intocmeau PUG - uri / PUZ - uri dar le denumeau altcumva.
2) Constructia Catedralei a durat f.f.f. mult, ei cum au procedat cu PUZ - ul ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului architengi

in Romania numarul de fatalitati auto - morti pe sosele este dublu fata de media UE.
In medie, Romania este pe locul 1 la nr de decese in accidente auto in UE.
Romania nr 1 la decese accidente auto
auto-fatal.jpg (64.49 KB; downloaded 3020 times)

http://ec.europa.eu/transport/road_safe...m_2015.pdf
In 2010 Romania a avut 120 de decese la fiecare milion de locuitori, si s-a situat pe locul 1 in UE.
In 2014, Romania s-a situat pe locul 2 in UE la decese din accidente auto, dupa Letonia.

O medie a ultimilor 5 ani, situeaza Romania locul 1 in UE la decese din cauza accidentelor auto.

Principala cauza a accidentelor auto fatale din Romania este infrastructura auto inapoiata sau lipsa ei, lipsa autostrazilor si lipsa pasajelor subterane si supraterane din intersectii.]
realistul wrote:
Voi nu v-ați saturat de toate franele puse de diverse personaje în dezvoltarea României în general? Nu simtiti ca va trece tineretea așteptând un drum civilizat, o autostrada, ceva care să ne facă viață mai ușoară? Pentru ce? Pentru ca unii ( putini la număr) se opun dezvoltării. Se numesc frânarii tarii. Acea casă se putea muta.Și cum a spus colegul, blocul nu i - a deranjat? Ca se uita de la etaj la ei în curte.

De acord cu tine. Pentru un propietar ca Dancu, gata, nu se mai face pasajul cu 6 benzi, care ar fi fluidizat circulatia auto.

Strapungerea A1 - Centura - spre inelul 2 Podul Grant  si spre inelul 1 Pod Hobanat Basarab ar fi redus blocarea din trafic mult.

inelul 2 Podul Grant: (Drumul Taberei - Militari- Podul Grant -Piata Presei - Herastrau)
inelul 1 Podul hobanat Basarab: (Drumul Tabaerei - Leu - Autostrada suspendata - Pasajul Pod Hobanat Basarab - Piata Victoriei - Stefan Cel Mare - Piata Sudului)

Strapungerea Lacul Morii - are rolul de a transfera, in principal, o buna parte a traficului de pe Bd. Iuliu Maniu catre cele doua inele ale Bucuresiului, rezolvand milioane de ore de blocaj adunate ale tuturor celor blocati in trafic.
Cei care spun ca strapungerea afecteaza centrul, stiu la fel de bine ca exista o solutie simpla, si anume soferii care continua sa mearga dincolo de inelul 1 pe Splai catre centru in orele de trafic intens, sa plateasca o taxa lunara. Exista camere care inregistreaza automat numerele de inmatriculare si se trimit apoi lunar aceste abonamente de intrat in centrul civic. Asa se face in multe capitale, pentru a reduce traficul. Numai ca in alte capitale exista pasaje subterane, inele de viteza si tot ceea ce trebuie. Si "taxele de centru" sunt folosite tot pentru a crea alte pasaje care sa rezolve problema traficului.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Daca s-ar face asa, ar fi OK, dar ce faci cu parcarea de la Universitate, cum isi mai recupereaza spagarii spaga + castigul imens proiectat. Apoi magazinele din centru (Unirea Shopping, Carrefour etc) probabil ca vor protesta si aducand bani la buget vor avea sigur un cuvant de spus.

Ce vizionar a fost Andrei pe un alt topic, foarte amuzant:

andrei11 wrote:
Lasa ca vin eu cu un document autentic de pe vremea lui Mircea cel Batran si-mi fac casa fix peste liniile ferate de la Gara de Nord. Daca stau sa ma gandesc bine dau jos si hobanatul ca-mi face umbra.

Sa nu mai glumesti alta data, ca se intampla. :)))) Nu ai cumva un deja-vu? Si eu mai patesc din astea.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 1ntruder

Motivele anularii autorizatiilor de constructie si a PUZ-ului nu au legatura cu PUG-ul.In motivarea instantelor nu este mentionat nimic de PUG, care apropo e si el expirat.
De ce credeti ca nu a fost elaborat pana acum un nou PUG ? (sunt putin mai draconice conditiile acum cu UE)

Pare ca inca nu ati inteles cine este principal vinovat pentru situatia in care se afla proiectul acum - PMB prin oprescu si CGMB aservit. Procedura corecta era ca dupa primul proces pierdut, cand stadiul lucrarii era in faza incipienta, PMB sa se apuce sa isi puna actele in ordine. Dar stiau ca nu pot intra in legalitate cu proiectul atat timp cat aveau nevoie de derogari de la lege, ceea ce ar fi creat un precedent periculos, puteau gasi solutii alternative la ce contravenea legii si gata. O solutie eleganta ar fi fost sa faca PUZ-uri separate pentru pod si drum, astfel am fi avut fara bataie prea mare de cap, podul. Restul traseului poate fi facut in mai multe variante fara a afecta locuitorii din zona, totul se rezuma la vointa. Asa ca mai lasati fam Danes, nu ii mai considerati pe altii franarii evolutiei ca singurul franar este PMB.

Vai saracii, dar curati ca lacrima sunt, cum au obtinut ei singurii autorizatie de constructie in Strandul Ciurel  si restul au ramas cu buza umflata. Inca n-ai explicat misterul. Si nici nu o sa-l poti explica.
Vorba lui Costin, s-a intalnit hotul ( fam Danes ) cu prostul ( Primaria Generala ).
Vezi ca te contrazici singur.
O solutie eleganta ar fi fost sa faca PUZ-uri separate pentru pod si drum, astfel am fi avut fara bataie prea mare de cap, podul.. Podul e bataia de cap si nu strapungerea. Si daca il prind pe individul ala Nicusor Dan ca isi depune candidatura la Primaria Capitalei il alerg putin cu suc de rosii.
Si mai e o treaba pe care nu vrei s-o explici. Cum de au reusit nemtii sa-si faca Catedrala in 300 de ani fara sa le treaca prin cap s-o demoleze pe parcurs, ca si asa a durat prea mult constructia ei. Sau prevazusera in acte durata de constructie 3600 de luni.
N-o fi in regula nici PGMB - ul, dar nici fam Danes & Nicusor Dan nu sunt cu toate barcile in lacul propriu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului alex1968

Nu-i nimic, suntem multi din cartier cu ochii pe ei. In clipa in care o sa vina utilajele sa demoleze ce s-a facut pana acum la  Ciurel vom fi multi care sa ne opunem la fata locului. Si nu o zi doua ci pentru mult timp.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului architengi

andrei11 wrote:
O solutie eleganta ar fi fost sa faca PUZ-uri separate pentru pod si drum, astfel am fi avut fara bataie prea mare de cap, podul.. Podul e bataia de cap si nu strapungerea. Si daca il prind pe individul ala Nicusor Dan ca isi depune candidatura la Primaria Capitalei il alerg putin cu suc de rosii.

Andrei11, sunt total de acord cu tine!
Ai dreptate aici.
1. Primaria Oprescu a avut un ton de forta, in loc sa isi faca planurile, PUZ/PUG si toate avizele de mediu si sa impace cetatenii afectati. A incercat sa isi faca dreptate cu pumnul, in loc sa isi pregateasca actele necesare. Pasajul Ciurel-A1 este absolut necesar, pentru ca nu poti lasa doar un bulevard Iuliu Maniu sa preia tot traficul pe partea de vest si de nord vest a capitalei. Nu se poate o singura spita la roata.
2. Nicusor Dan, care este un profesor de matematica la Universitatea Bucuresti, s-a bagat in politica murdara si  exagereaza cu ideea sa nu se mai construiasca nimic, doar pentru ca se aglomereaza. O fi fost vreodata in New York sau in La Defance in Paris, si daca a fost a inteles ca este nevoie si de blocuri turn, si de pasaje subterane sau supraterane si de strazi de viteza de genul pasajul Grozavesti-Podul Basarab?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

PUZ a fost anulat pentru ca era bazat pe un PUG prelungit ilegal.
AC a fost anulata pentru ca era bazata pe un PUZ anulat.
Daca te uiti la data inscrieri mele pe forum iti dai usor seama ca eram de mult activ pe forum pe vreamea aia si urmaream povestea, daca sti de alte motive pentru anularea PUZ atunci spune-le, daca ma mai contrazici doar cu "asa e" sau cu "scrie pe internet" risti sa fi clasificat ca trol.

Hai s-o spunem pe aia dreapta, fara o sosea de centura adusa la nivel de drum express, adica cu toate intersectiile modernizate ( "gen podul Grant" ) circulatia de tranzit sau pentru cartierele mai indepartate ale Bucurestiului va aglomera in continuare Iuliu Maniu si celalalte bulevarde conexe.
Eu stau in Piata Iancului. O sosea express - CB as folosi-o fara probleme daca as veni de la Pitesti pana la intersectia cu DN 3 pentru a ajunge in Pantelimon pe acolo. Mai ales cand orasul este blocat. Sau vin de multe ori din zona Mihailesti. Tot asa, as folosi cu drag centura.
Problema este ca asa cum au gandit intersectiile pe ramura nord le-au gandit foarte prost, existand - pe langa intersectiile greoaie de la Mogosoaia / Otopeni / A 3 / Stefanesti  si 3 intersectii de-a dreptul criminale, de la Tunari / DN 2 si ( hai sa spunem ) cu DN 3. ( intersectiile acestea le cunosc, pe celalalte nu ). Parca imi aduc aminte ca de vreo 3 ori am facut greseala sa o iau pe CB si m-am blocat la Domnesti (  :?: ), de atunci prefer de 1000 de ori Bucurestiul pe straduţe decat Domnestiul. Sper sa nu gresesc, de Domnesti era vorba.
Fara o centura adevarata discutam la un pahar de bere / de vin in fata blocului la o bârfă.
PS : De A 0 nici nu poate fi vorba.  :popa:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului antonio

Buna tuturor! Are cineva idee daca exproprierile din zona afectata vor mai avea loc? Conform legii proprietarii expropriati trebuie sa primeasca banii in maxim 9 luni de la data Hotararii consiliului, care a fost in februarie. Mai are valoare Hotararea? Ma gandesc ca daca Primaria va da cei 5 mil. euro pe terenuri, vor fi sanse mici sa se blocheze iarasi acest proeict.

shoppy-crede-ma ca PUZ nu a fost anulat pe motive de PUG, pe scurt a fost anulat ca atunci cand a fost votat in aug 2012 de CGMB, PMB nu avea toate avizele necesare in special cel de la Apa Nova pentru care aveau nevoie de derogare de la legiuitor (pentru zona cu uzina de apa). Ei stiau ca nu pot obtine acea derogare care nu se da asa usor (mai ales pentru un drum care aduce poluare cu carul) si au votat abuziv PUZ-ul. Asa ca PUZ-ul in forma actuala nu va fi niciodata implementat. De aceea am zis ca o solutie era ca proiectul sa se sparga in doua (pod+drum). Drumul da batai de cap mult mai mari ca podul. Nu degeaba a anuntat puscariasul tunel, ceea ce echivaleaza cu faptul ca a recunoscut (cu sfert de gura) ca a gresit.

Eu nu ma informez de pe forum. Sursele mele sunt mult mai credibile (spre 100%  ;) )

Legat de exproprieri in zona podului, stiu ca in oct. definitivasera hartogaraia si cautau banii. Insa intre timp a venit pumnul in gura de la TMB si i-a lasat in offside. Probabil pana la o decizie definitiva se va astepta.
architengi wrote:
...strazi de viteza de genul pasajul Grozavesti-Podul Basarab ?

Ai mers vreodata la ore de varf pe Basarab (dimineata spre centru, seara inapoi) ? sa imi spui si mie cu ce viteza...
Pasajul Basarab e o lucrare buna dar gandita prost. Fara tunel pe sub IM si iesiri multiple (Progresului,Panduri,Dr.Taberei, etc.) si regandirea intersectiei cu Banu Manta si NT, nu a facut decat sa aglomereze si mai rau (la ore de varf) zona Geniului, IM, etc...
andrei11 wrote:
Hai s-o spunem pe aia dreapta, fara o sosea de centura adusa la nivel de drum express, adica cu toate intersectiile modernizate ( "gen podul Grant" ) circulatia de tranzit sau pentru cartierele mai indepartate ale Bucurestiului va aglomera in continuare Iuliu Maniu si celalalte bulevarde conexe.

Aleluia! ii intelegi acum si pe cei care urla de ani de zile lucrul asta ? Exista nenumarate optiuni de a fluidiza traficul in oras, cu costuri mult mai mici ca pentru acest proiect. Totul depinde, insa de CB, pentru ca toate s-ar intepa in CB.
alex1968 wrote:
Nu-i nimic, suntem multi din cartier cu ochii pe ei. In clipa in care o sa vina utilajele sa demoleze ce s-a facut pana acum la  Ciurel vom fi multi care sa ne opunem la fata locului. Si nu o zi doua ci pentru mult timp.

Banuiesc ca esti constient ca PMB e vinovatul aici. Mai bine tu si cei multi din cartier ati merge peste PMB sa dati cu ei de pamant ca isi bat joc de oameni pe banii lor (ai oamenilor).

Pe undeva ai dreptate, hobanatul / intersectia cu Virtutii / strapungerea fac parte dintr-un proiect unitar care ori este aprobat in totalitate ori suspendat in totalitate. Pe de alta parte podul poate fi tratat si separat, indiferent cum va continua el "dincolo".
# architengi prin expresiastrazi de viteza s-a referit la faptul ca intre Titulescu / Banu Manta si Leu / respectiv Milea - Iuliu Maniu, deci pe aproximativ 2,5 km nu mai exista semafoare, cunoscandu-se faptul ca pe Podul Basarab viteza este limitata la 50 km / h. Nu e cazul sa ne iei peste picior, frazele trebuie citite si printre randuri.
Cu podul Basarab ai mai facut una greseala, ai blufat sau pur si simplu e greseala ?
1ntruder wrote:
Ai mers vreodata la ore de varf pe Basarab (dimineata spre centru, seara inapoi) ? sa imi spui si mie cu ce viteza...

Basarabul nu merge neam in centru...
Eu stiu la ce te-ai gandit, la faptul ca inelul EST e mai a  :twisted: - lui decat inelul WEST si ai considerat ca ESTUL e centrul si WESTUL periferia.
Ce e aia IM ?
Pe la Leu - Academiei - 13 Septembrie de vreo 15 ani e prevazut un pasaj pe inel, basca unul perpendicular de acces / iesire din Dr. Taberei la AM.
Acum o intrebare strict pentru tine :
A 0 sau modernizarea CB ( a intregii CB, deci si partea din nord recent largita, prin modernizare intelegand pe langa 2 benzi / sens si modernizarea logica a tuturor intersectiilor, inclusiv cele amintite de mine ) costa mai putn decat strpungerea Ciurel - A 1 ?
Vad ca esti super informat in problema in cauza ( ceea ce este bine ), raspunsul la intrebare da si rezolvarea problemei.
Oricum transmitei lui Nicusor Dan  sa nu candideze la Primarie, cel putin eu o sa-l alerg cu oua stricate / rosii storcite. A avut nesimtirea ca in Piata Universitatii sa incerce sa-si deschida un cort de informare cu privire la nu stiu ce, pe sleau sa-si faca putina campanie ca tot vin alegerile pentru primari in scurt timp. Acum se face primavara.
Uite ce scria noul nostru coleg antonio  in vara :
Salutare tuturor. Sunt nou pe forum, deci scuze daca postez in categoria gresita. Poate cineva sa imi zica daca exista o asociatie, ceva, a proprietarilor de terenuri din zona Podului Ciurel? Tatal meu are un teren in zona si de 14 ani (!) asteptam o decizie finala, fie exproprieri, fie dreptul de a folosi terenul. (in baza unui PUZ definitiv). Ma gandesc ca sunt si altii intr-o situatie asemanatoare si daca ne grupam ca sa il mai pistonam pe primar cu scrisori eventual etc, poate se grabesc putin lucrurile. Multumesc. Seara placuta..
Facand socotelile de rigoare cel putin  de prin  2001 se cunosteau intentiile.
Vad ca esti - repet - mai bine informat, fam Daneş cand si-a construit casa - e bine sa subliniem - in interiorul Strandului Ciurel, la vremea aceea fiind singura casa admisa in zona ?
#1ntruder n-am o veste prea buna pentru tine, podul trebuie facut indiferent de drumul express. O sa-ti explic de ce. Corelat si cu alte lucrari de anvergura. Ca sa faci Inelul Median acolo sa functioneze trebuie investit ( din pacate ) destul de mult. Si neplacut pentru locuitorii din zona. Si nu ma refer la demolari, poate numai imperinentii de  Daneş care sunt sigur ca au mânărit niste acte unde trebuie, respectiv la S 6 sau chiar la PGMB.
Reamintesc pana o sa te plictisesc, nu ai explicat cum au obtinut ei singuri autorizatie de constructie acolo si ceilalti ( fosti ) proprietari au ramas cu ochii in soare. Fam Daneş dupa parerea mea nici nu au detinut vreo proprietate  acolo, o fi fost casa altcuiva. Si au preluat  drepturile litigioase. Iti suna cunoscut scenariul ?

1. IM = Iuliu Maniu;
2. centru = generic definita zona Piata Victoriei samd;
3. Ciurel -A1 rezolva o problema locala. Mai multe strapungeri + CB rezolva mult mai multe zone din V.In termeni de cost Ciurel-A1 este ffff scumpa prin prisma exproprierilor. DA - vorbind strict de zona de vest unde se face acest proiect, celelalte variante + CB (care apartine de alt stapan) sunt mai ieftine.
4. NU il cunosc personal pe ND. Daca ai ceva cu el, adreseaza-te, te rog, lui personal.
5. Am mai spus de n ori pe aici. Daca fam. Danes era in afara legii plateau pentru asta pana acum, deci nu mai incercati sa ii scoateti vinovati pe ei.
6. Cine este de vina ca proiectele orasului nu se fac sau se fac prost ? Societatea civila ?
7. Nu sunt impotriva dezvoltarii orasului, numai ca atunci cand se face sa se faca corect fara exceptie. Eu pentru asta militez. Nu este problema mea sau a voastra ce cauta casa aia acolo. Daca PMB dovedeste vreun abuz al fam in cauza sa profite de el, altfel vorbim in van.

Numai bine! Ne mai auzim cand apar noutati.

Go to page:  1  ... 123 124 125 126 127 128 129  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”