Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse
1783 posts, 531429 views
📖 Pagination options
-
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse
ByOnu
Nu cred ca asa functioneaza. Sau cel putin poate asa functioneaza daca nu exista un input separat si o periere a datelor cu cele din teren.
Eu locuiesc pe o strada la un numar ..sa zicem 90-98, iar in fata am imobile 51-59. Iar Google intelege asta.
Nu cred ca asa functioneaza. Sau cel putin poate asa functioneaza daca nu exista un input separat si o periere a datelor cu cele din teren.
Eu locuiesc pe o strada la un numar ..sa zicem 90-98, iar in fata am imobile 51-59. Iar Google intelege asta.
-
- alchimistul
-
Posted:
-
alchimistul
Nici eu nu cred ca acesta este "algoritmul".
Oricum, e babilonie cu numerele, One Cotroceni Park este pe Nutu Ion, One Cotroceni Rezidential este pe Progresului 1-3 (deci impar), dupa care cum mergi catre Rahova, ai numere pare pe aceeasi parte unde mai devreme erau impare. In fine, inteleg ca nu la Spatarul Preda - Industria Iutei vor sa construiasca.
Treaba similara cu numere fara logica este si pe Calea Ferentari. Pe sensul catre periferie, ai blocul din intersectia cu Salaj la numarul 20, dupa care imediat peste intersectie ai Petromul cu numerele 65-75. Kaufland este la numarul 62, dupa care "blocurile rosii" sunt la 72 si de aici, in zona nedemolata se continua in mod logic numerotatia. Idem pe partea cealalta, se sare rapid la numere mari in cateva zeci de metri. Probabil s-ar fi numerotat cu noima daca continuau demolarile si se sistematiza precum pe segmentul Calea Rahovei - Sos. Salaj
Nici eu nu cred ca acesta este "algoritmul".
Oricum, e babilonie cu numerele, One Cotroceni Park este pe Nutu Ion, One Cotroceni Rezidential este pe Progresului 1-3 (deci impar), dupa care cum mergi catre Rahova, ai numere pare pe aceeasi parte unde mai devreme erau impare. In fine, inteleg ca nu la Spatarul Preda - Industria Iutei vor sa construiasca.
Treaba similara cu numere fara logica este si pe Calea Ferentari. Pe sensul catre periferie, ai blocul din intersectia cu Salaj la numarul 20, dupa care imediat peste intersectie ai Petromul cu numerele 65-75. Kaufland este la numarul 62, dupa care "blocurile rosii" sunt la 72 si de aici, in zona nedemolata se continua in mod logic numerotatia. Idem pe partea cealalta, se sare rapid la numere mari in cateva zeci de metri. Probabil s-ar fi numerotat cu noima daca continuau demolarile si se sistematiza precum pe segmentul Calea Rahovei - Sos. Salaj
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Este cel mai simplu algoritm, la inceput sigur asa se face, apoi poate se sparge pe tronsoane intre intersectii pe strazile aglomerate si poate puncte de interes cum ar fi mall-uri unde sunt multe cautari, altfel nu are cum sa bage cineva manual cat de lung este fiecare numar de pe fiecare strada din Romania,
Este cel mai simplu algoritm, la inceput sigur asa se face, apoi poate se sparge pe tronsoane intre intersectii pe strazile aglomerate si poate puncte de interes cum ar fi mall-uri unde sunt multe cautari, altfel nu are cum sa bage cineva manual cat de lung este fiecare numar de pe fiecare strada din Romania,
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Este pusa in dezbatere publica construirea unui cartier mixt rezidential+servicii aici:
http://urbanism.pmb.ro/Documentatii_PMB. ... initiere
aici puteti vedea ce vor sa faca mai precis: http://urbanism.pmb.ro/duat-su/dezbatere ... 0841.pdf
Este pusa in dezbatere publica construirea unui cartier mixt rezidential+servicii aici:
07. anexa CU PUZ nr 1183.84.G.43708 din 26.08.2022 plan 1 la 2000_c_page-0001.jpg (1.69 MB; downloaded 2085 times)
http://urbanism.pmb.ro/Documentatii_PMB. ... initiere
aici puteti vedea ce vor sa faca mai precis: http://urbanism.pmb.ro/duat-su/dezbatere ... 0841.pdf
09_Aviz oportunitate.pdf
09_Aviz oportunitate.pdf (1.78 MB; downloaded 271 times)
10_Anexa Aviz oportunitate.pdf
10_Anexa Aviz oportunitate.pdf (1.15 MB; downloaded 138 times)
04. U08_Plan reglementari urbanistice NOA 87 - 26.07.2024-Layout 420 x 841.pdf
04. U08_Plan reglementari urbanistice NOA 87 - 26.07.2024-Layout 420 x 841.pdf (6.98 MB; downloaded 147 times)
-
- V2A
-
Posted:
-
V2A
https://buletin.de/bucuresti/santier-de- ... -trafic/
Şantier de construcţii în centrul Capitalei. Lucrările la fostul sediu Bancorex de pe Calea Victoriei impun restricţii de trafic
Noi restricţii de trafic vor fi instituite în centrul Capitalei, din cauza unui şantier de construcţii deschis pe Calea Victoriei, la fostul sediu Bancorex. Clădirea de birouri a fost achiziţionată anul trecut de dezvoltatorul imobiliar AFI Europe.
Drept urmare, Brigada Rutieră anunţă că se vor institui restricţii de trafic în perioada 27 aprilie-31 decembrie, după cum urmează:
- se va restricționa complet circulația pe Str. Mihai Vodă, între Calea Victoriei și Str. Domnița Anastasia;
- se va restricționa implicit accesul pe Calea Victoriei dinspre Splaiul Independenței, având în vedere lipsa unei continuități pe traseul uzual al acestui sens (prin Str. Mihai Vodă).
Traficul rutier va fi deviat pe traseul ocolitor Splaiul Independenței – Str. Ilfov – Str. Domnița Anastasia.
Autoritățile le solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță de siguranță în mers pentru a putea frâna în mod eficient, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere temporare, precum şi semnalele și indicațiile poliţiştilor rutieri.
Pietonilor li se recomandă să se deplaseze doar pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric ce li se adresează, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.
[...]
https://buletin.de/bucuresti/santier-de- ... -trafic/
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
https://doc.pmb.ro/consiliu/sedinte/555/oz/12895.pdf
https://doc.pmb.ro/consiliu/sedinte/555/oz/12895.pdf
Proiect de hotărâre pentru modificarea anexei nr. 1 și anexei nr. 2 la H.C.G.M.B. nr. 252/21.09.2016 privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții "Reconfigurare Calea Griviței între Gara de Nord și Calea Victoriei" modificată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 113/25.02.2022
Inițiator – Primarul General al Municipiului București
Comisii:
- Comisia economică, buget, finanțe și credite externe
- Comisia de transport și mobilitate urbană
- Comisia juridică și de disciplină
12895.pdf
12895.pdf (1.62 MB; downloaded 41 times)
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Despre coruptia din organizarea Strazi Deschise.
Despre coruptia din organizarea Strazi Deschise.
-
- Misiekwas
-
Posted:
-
Misiekwas
Asta e o parte a problemei.
Mi se pare și că este despre alt lucru, nu ilegal, dar totuși important: care este rostul Străzilor Deschise? Pregătirea terenului pentru pietonalizarea? Revitalizare urbană? Castiguri pentru Horeca? Am impresie că conceptul in momentul de față este cumva in deriva.
Asta e o parte a problemei.
Mi se pare și că este despre alt lucru, nu ilegal, dar totuși important: care este rostul Străzilor Deschise? Pregătirea terenului pentru pietonalizarea? Revitalizare urbană? Castiguri pentru Horeca? Am impresie că conceptul in momentul de față este cumva in deriva.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Mie scopul mi se pare evident, agrement, cunoasterea orasului, sustinerea comerciantilor riverani si a artistilor stradali.
Mie scopul mi se pare evident, agrement, cunoasterea orasului, sustinerea comerciantilor riverani si a artistilor stradali.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Intrebarea ridicata de @Misiekwas este atinsa si in reportaj si concluzia este aceeasi: evenimentul a degenerat intr-un balci galagios.
Scopul de azi nu imi este evident nici mie si mai mult ca sigur nici organizatorilor.
Apropo, de ce au renuntat la Piata Victoriei - Bd. Dacia?
Hai cu pietonalizarea definitiva!
Intrebarea ridicata de @Misiekwas este atinsa si in reportaj si concluzia este aceeasi: evenimentul a degenerat intr-un balci galagios.
Scopul de azi nu imi este evident nici mie si mai mult ca sigur nici organizatorilor.
Apropo, de ce au renuntat la Piata Victoriei - Bd. Dacia?
Hai cu pietonalizarea definitiva!
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Si pe langa faptul ca a devenit un balci ordinar, nimeni nu ridica adevarata problema: avem nevoie de noi parcuri mari, oamenii de asta au cu adevarat nevoie. Pietonalizarea e doar o solutie ca sa zica lumea ca s-a facut ceva.
Si pe langa faptul ca a devenit un balci ordinar, nimeni nu ridica adevarata problema: avem nevoie de noi parcuri mari, oamenii de asta au cu adevarat nevoie. Pietonalizarea e doar o solutie ca sa zica lumea ca s-a facut ceva.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Greșit. Pietonalizarea orașului nu ține loc de parcuri și nu faci străzi pietonale că n-ai parcuri sau parcuri ca să n-ai străzi pietonale. Sunt 2 lucruri total diferite care trebuie să meargă împreună, nu să se excludă reciproc.
Greșit. Pietonalizarea orașului nu ține loc de parcuri și nu faci străzi pietonale că n-ai parcuri sau parcuri ca să n-ai străzi pietonale. Sunt 2 lucruri total diferite care trebuie să meargă împreună, nu să se excludă reciproc.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Eu spuneam de ce s-a obtinut, acum ca ei aveau alt plan, daca nu l-au declarat nu-l putem discuta.
Acum sa pietonizam Calea Victoriei, la Strazi Deschise multi au venit si pentru noutate, dar pietonala permanent nu stiu ce succes o sa aiba, de la Piata Victoriei la Splai ai 2.7km, asa ceva trebuie justificat foarte bine, la Brasov Strada Republicii are doar 0.5km si se leaga si de Piata Sfatului complet pietonala
Eu spuneam de ce s-a obtinut, acum ca ei aveau alt plan, daca nu l-au declarat nu-l putem discuta.
Acum sa pietonizam Calea Victoriei, la Strazi Deschise multi au venit si pentru noutate, dar pietonala permanent nu stiu ce succes o sa aiba, de la Piata Victoriei la Splai ai 2.7km, asa ceva trebuie justificat foarte bine, la Brasov Strada Republicii are doar 0.5km si se leaga si de Piata Sfatului complet pietonala
- neoman
-
Posted:
-
neoman
Păi nici nu cred că ar avea sens după Ateneu pietonalizarea. Mie mi s-ar părea util să fie între Piața Victoriei și Știrbei Vodă. Dar trebuie văzut totuși impactul, poate unii riverani nu au acces decât din Calea Victoriei.
Păi nici nu cred că ar avea sens după Ateneu pietonalizarea. Mie mi s-ar părea util să fie între Piața Victoriei și Știrbei Vodă. Dar trebuie văzut totuși impactul, poate unii riverani nu au acces decât din Calea Victoriei.
📖 Pagination options