De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3349 posts, 541931 views

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 240

📖 Pagination options
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii subway guru

Din pacate inca nu reusim sa atingem pragul de o suta de mii...

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii andrei11

Costin wrote:
Pai si nu e asa? Mai sunt alte modalitati ?

Un vaccin îl faci profilatic.
În pandemie te axezi pe tratarea bolii.
Asta spune teoria și teoria nu am luat-o de pe net.
Când e megapandemie ( nu  cred că există cuvântul ) de gripă dacă ai nenorocul să o faci te tratezi, nu te apuci să faci vaccinul în Ianuarie - februarie ! Dacă e megapandemie ( așa cum se susține de covid ) și faci vaccinul în megapandemie ai șanse să contactezi boala. Deci ori nu e megapandemie ori boala nu e așa de molipsitoare că făcând vaccinul să ai șansa să nu te îmbolnăvești. Ceva dă cu virgulă aici.
Pe de altă parte s-a creat o megapanică în populație, neproporțională cu gravitatea reală a bolii. Asta nu înseamnă că nu sunt și cazuri grave, dar mortalitatea este cam de 2,1 %. Asta - este de precizat - când OMS - ul a interzis autopsiile. Și înmormântările curioase. Când încă nu știm granița exactă între cei morți cu covid sau din cauză de covid.
Boala există, se și moare din cauza ei dar cred că pe undeva se exagerează. Asta este strict părerea mea. Cunosc și eu și frate-miu și soră - mea ( care culmea e medic ) cazuri multe de oameni covidați, majoritatea sau asimtomatici sau forme ușoare, unii cu forme medii. Așa, ca și ordine de mărime cred că știm ( familia ) cam 200 - 250 persoane care au avut covid sau au fost dedectați ca având anticorpi ( deci care au făcut boala fără să știe ).
Frate-miu care prin natura << meseriei >> are contact cu mulți semeni știe zeci de familii care trăiesc în comun și care numai o parte din membrii s-au infectat, o parte rămânând săsnătoți. Deci copilul ( mă rog, "copilul" are 33 de ani ) infectat, alte 4 persoane care stau în casă cu el cu teste negative. Cum explicați astfel de cazuri când ni se spune non stop că boala este extrem de contagioasă. Nu o spun eu, o spun toate televiziunile  de știri.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii aztec

Tu.. sincer....te-ai urca într-un avion ce are 97.9 șanse să ajungă la destinație?
Cum ar fi că la 100 decolări de la Otopeni 2.1 % sa nu ajungă la destinație.
Sau din 100 calatori sa  moara 2 până la aterizare.
Nu este un pic cam prea mult?
Si sa ai posibilitatea sa angajezi o echipa de ce ntretinere care să reducă riscul (cum o face vaccinul) și să ai o rata de succes de ...sa zicem 99.99% ?

PS. Din cercul de 200-250 sper că au trecut cu toții cu bine, fără sechele...
La gripa  "comuna" exista sezon gripal.
La covid...sunt valuri. Nu există deocamdată sezon...deci profilactic...nu ști când...doar înainte....
Daca nu găsești vaccinul in nov. nu îl mai faci că nu ai făcut la timp sau îl faci ?
Corpul uman nu este o mașină, cu cablu , fire, conducte pârghii și alte piese. Nu este mecanic. Este biologic. Fiecare răspunde diferit la un factor extern.  Unii deloc, alții mai puțin și alții grav. Până și același corp biologic răspunde diferit la același stimul in timpi diferiți, depinzând de alimentație, stres, factori interni sau externi...etc.

PSS. Sa înțeleg că nu ești antivaccinist,  îți faci "gripalul" ce este o boala "banala" unde exista tratament oarecum multiplu, (idem, poți să faci boala fara sa știi sau sa faci forme extrem de ușoare sau maxim zăcut la pat) corpul a mai făcut boala cu siguranță de-a lungul timpului, și rata de mortalitate este mult mai redusă...dar nu faci antiCovid că este experimental și că este megapandemie.
Ciudat funcționezi...

- Procentul de 2,1 % l-am luat de pe net,din datele oficiale. Mint ei, mint și eu.
Nu știu dacă e mult sau puțin, ăsta e. Din ce văd eu prin jur nu  mi se pare că mor oamenii pe stradă de covid.
Din cei 200 - 250 sunt toți ok. Eu mă întâlnesc cam cu 20 dintre ei în mod constant. Culmea că am stat lângă ei și înainte să aibă covid, mi-au dat telefon că sunt acasă cu covid confirmat de DSP ( sau cum s-o numi  instituția ).  Nu că li s-a părut lor că au covid. Diagnostic confirmat și fiind sub tratament specific. Unii au făcut niște injecții ( ? ) destul de scumpe dar decontate de CAS.
În mod cu totul excepțional pe mine m-au durut la un moment dat 3 - 4 zile oasele  ( niciodată nu m-au durut oasele ), i-am zis soră-mii, mi-a spus să-mi fac un test de anticorpi, nu l-am făcut. Unii dintre voi știu, le-am spus pe MP că mi se întâmplă ceva curios.
Da, văd și eu că nu există "sezon" covid ( ca la gripă ). Să știți că nu sunt nici bătut în cap nici gigi contra, ci ceva mai rezervat. Oricum comparația cu gripa e greșită ( deși și eu i-am spus câteodată gripă chinezească ).
Cum am spus am diabet și vaccinul gripal e obligatoriu la mine. Vaccinul îl găsesc, am pile. Anul trecut am apelat. Asta e, recunosc, apelez la pile când e cazul. Inclusiv la medicația specifică, au fost oarece sincope anul acesta la Siofor. Habar n-am de ce, diabetul e o boală destul de răspândită, ar trebui să nu fie sincope în medicația lui.

In 2009 am găsit date undeva până să înceapă sezonul gripal...
"confirmate in Romania pana in acest moment este de 5.430, din care 42 cu deces"
Acum...că și la covid trebuie să analizăm datele.
In general la morți suntem aproape siguri de ce au murit. 42.
La cazuri...iarăși mergem pe date 5430 confirmate, cu  teste, analize etc.
Acum...câți crezi că ai avut,min total gripa in acel an?
Sa fi fost doar atâția?
Sau 95% din cei care au făcut gripa unii nu au avut simptome, atiii au avut ceva similar cu răceală, au mers pe automedicație alții au zăcut 1-2 zile...și a trecut.
Vaccinați, in medie cam 2 mil parca(zic din cap...cam atâta se adunau)
Și vorbim de gripa.
La chestia asta noua....atâta avem într-un sfert de zi, nu pe an.

Oricum am da, nu se compara cu gripa.

Repet, deși am făcut și eu comparația asta, covidul nu e gripă.  Confuzia apare poate că are simptome care se pot confunda.
De acord cu comentariul tău, nu am ce observații să fac.
Asta nu înseamnă că nu pot face boala, chiar să și mor din cauza ei. E ca și cancerul. Deși știm că există o legătură între alimentație și cancer aprovizionarea tot din magazinele de specialitate o facem.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii orex

Permite-mi, du-te si fa-ti vaccinul, care-l crezi tu de cuviinta, dintre cele aprobate si lasa comicariile!
PS
1. Nu e demonstrat stiintific ca, vaccinurile mARN, au vreo contraindicatie la diabetici!
”„Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina în etapa a II-a.”
2. Fiul nasului meu cu diabet de la varsta de 4(ani), insulino dependent, s-a vaccinat, si n-a avut nicio reactie adversa, alta decat cea trecuta pe prospectul COMIRNATY!
3. Si antigripalul, care-l faci anual, e experimental ca nu sunt aceleasi tulpini an de an! ;)  :bere:

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii cris_m

La 3 as adauga eu ca orice tratament prescris de medic e in sinea lui experimental, incepand de la doze pana la medicamentele in sine. Daca unuia ii face bine, nu inseamna ca altuia ii va face la fel de bine, de exemplu. Eu ma uit la acneea mea cu care ma lupt de aproape 10 ani, oricate tratamente am incercat, nici un dermatolog nu i-a dat de cap. Mai am un singur tratament neincercat, intr-adevar foarte eficient la toti pacientii de genul meu, dar care te ingrozeste doar citind sectiunea reactii adverse din prospect. :)

1) De unde știi tu că persoanele cu diabet  au risc crescut de a face o formă gravă a bolii ? Câți dintre morții de sau cu covid au fost diabetici ? Aici să te văd, dovada.
2) Cum s-a demonstrat științific că vaccinurile ARN nu au contraindicații  la diabetici ?
3) Încă nu se știu de reacțiile adverse pe termen lung ( 3 - 5 ani ).  Lasă tu comicăriile cu înroșitul pielii unde a înțepat acul.  Aia nu e reacție adversă.
4) Antigripalul nu e experimental. Asta ai spus-o la derută. Tehnologia ARN e experimentală. Aici vorbim de tehnologia ARN, nu de altceva. Dacă o să mi-l fac, o să-mi fac vaccinul chinezesc ( ăla cel mai slab cu putință ) pentru că  e făcut cu o tehnologie clasică, nu cu ARN mesager.
Altceva ?
Eu mă confrunt cu o tuse de 10 - 12 ani. Nu i-a dat nimeni de cap. Problema e că de vreo 10  luni se uită unii urât la mine când sunt în spații închise și tușesc. 9 ani n-am avut probleme cu nimeni, de 10 luni sunt privit cu suspiciuni.
cris_m wrote:
La 3 as adauga eu ca orice tratament prescris de medic e in sinea lui experimental...

:rofl:  Ăsta-i bancul lunii, nu ?

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii orex

1. Pe vremea ministeriatului lui Vladutz a fost pe teleimprimatoare aceasta stire, doar ti-am expus sursa, nu?
2. Iata dovada stimabile!
Comirnarty 2021.png (471.32 KB; downloaded 1757 times)

3. Da, nu stiu
4. Nu-i la deruta, iata dovada...
Vaxigrip.png (397.45 KB; downloaded 1758 times)

Ai grija cu ”maiourile chinezesti”...ca nu mai au aceeasi calitate si se rup, acum mai abitir, ca alea de acum peste 30 de ani! ;)

A...monitorizare suplimentara...experimental?
Și, momentan, pe piața românească sunt 4 vaccinuri, 2 ARNm și 2 cu virus atenuat...gen gripal.

Deci...ai ce opta daca ARN e prea nou pe piata...
Doar că cele clasice vin cu ceva mai puțină eficienta și mai multe reacții nedorite.

Adaug.
Diabeticii au risc dublu de deces in caz de....covid.

https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/1 ... CbOxJOc0

PS.
Luând băbește....diabetul înseamnă(pt mine) și unele probleme de coagulare a sângelui...in sensul că nu se coagulează.
Vaccinul Astra Zeneca da probleme de coagulare, adică trombi.
Daca aplicam principiul de mai sus...rezultă că nu ar trebui sa fie probleme..
A...asta așa, radiosant...trebuie văzut și întrebat cineva de meserie.

Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

Situația de azi, 25 aprilie, a infectărilor:
- cazuri noi: 1542
- cazuri reconfirmate pozitiv: 249
- teste efectuate (24h): 17 579, din care:
• RT-PCR: 12 649
• rapide antigenice: 4930
- rata de infectare: 8,77%
- rata de pozitivare: 10,18%
- cazuri confirmate: 1.046.264, din care:
• cazuri vindecate: 972 476
• cazuri decedate: 27 394
• cazuri active internate la unități de profil: 10 312
• cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 39 348
- pacienți la ATI: 1358
1.542 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus au fost raportate duminică, 25 aprilie, şi 127 de decese din cauza Covid-19, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). La ATI sunt internați în prezent 1.358 de pacienţi.

Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.046.264 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 972.476 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.542 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În Bucureşti sunt 335 de cazuri noi. Numărul de cazuri noi este peste 100 în toate judeţele, doar în 7 judeţe fiind peste 50: Timiş - 98, Prahova - 91, Iaşi - 72, Sibiu - 71, Galaţi - 59, Constanţa - 58, Argeş - 57. Cele mai puţine cazuri, 6, sunt în Gorj.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 27.394 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.04.2021 (10:00) – 25.04.2021 (10:00) au fost raportate 127 de decese (66 bărbaţi şi 61 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 39 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

118 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 7 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.312. Dintre acestea, 1.358 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 7.262.520 de teste RT-PCR şi 848.240 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.649 de teste RT-PCR (5.552 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 7.097 la cerere) şi 4.930 de teste rapide antigenice.

Sursa: Digi24
Graficul incidenței de pe site-ul M.A.I.:
Incidenta-25-aprilie-1024x572.png (144.83 KB; downloaded 1731 times)

Situația de azi, 25 aprilie, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate:
Tabel-situatie-vaccinari_25.04.2021_001-1024x537.jpg (119.13 KB; downloaded 1679 times)

- doze administrate:
Screenshot_20210425-183331.jpg (100.23 KB; downloaded 1678 times)

- reacții adverse în curs de investigare: 159
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro

În București se va organiza în weekend-ul 7-9 mai un maraton al vaccinării, în cadrul căruia oamenii se vor putea vaccina fără programare, doar cu buletinul. Autoritățile au ales două spații, Biblioteca Naţională a României și Sala Palatului, unde speră să vaccineze peste 15.000 de persoane într-un weekend.

"Mulţumesc doctorului Valeriu Gheorghiţă pentru că a acceptat propunerea venită din partea Ministerului Culturii de a organiza un centru de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naţionale! Sănătatea şi Cultura îşi pun resursele la un loc pentru binele românilor! Dacă vrem să mergem la film, teatru sau concerte, trebuie să ne vaccinăm! Vă aşteptăm pe 7, 8 şi 9 mai, în parcarea Bibliotecii!", a scris ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, duminică pe Facebook.

Preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat sâmbătă seară că în perioada 7 - 9 mai va fi organizat un maraton al vaccinării la Bucureşti.

"Pe 7 - 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Şi pot să spun, în premieră, foarte probabil, locaţiile vor fi două. La Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. (...) Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă - dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare - peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate", a precizat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă la Antena 3, potrivit Agerpres.

Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte doar cartea de identitate, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Sursa: Digi24

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 240

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2478 forum members have written 438873 posts in 5508 topics and 526 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”