Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Discuții diverse

1763 posts, 594292 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse STB6228

De curiozitate, câte tramvaie cu sigla RATB mai există în parcul STB?

Re: Discuții diverse Gabi23

Ce relevanță are?
În circulație nimic.

Re: Discuții diverse Nenea_titi

Referitor la boghiuri:
Cel mai probabil, STB a păstrat boghiurile bune și ce a dat la casare sunt ruginituri pe care nu le mai poți recupera, sau costă prea mult să le mai pui în funcțiune.

Referitor la sigla RATB :

Din 2018 de când se cheamă STB, au avut timp ca pe tot parcul circulant să pună STB. Mai mult, unele au fost casate purtând sigla STB. Ce era cu RATB stătea la gard de mult  timp.

Re: Discuții diverse STB6228

Gabi23 wrote here:
Ce relevanță are?
În circulație nimic.

Eram și eu curios câte vagoane cu sigla RATB (cele inactive) mai există, că oricum cele active au sigla STB.

Re: Discuții diverse moonteanu

In general vagoanele care au fost retrase/ defecte inainte de 14 septembrie 2018. Oricum majoritatea dintre ele sunt casate.

Re: Discuții diverse Andrei18

Salut! Ținând cont ca mâine se suspendă circulația tramavielor pe Bd. Theodor Pallady, depoul Titan va fi din nou izolat. Se mai ia in calcul mutarea vagoanelor care erau relativ funcționale inainte de lucrările de pe Nicolae Teclu dar care s-au defectat și au rămas acolo sau care au fost tractate de pe la alte depouri?

Dacă am greșit topicul rog să fie mutat acest mesaj. Mulțumesc!

Re: Discuții diverse Alex130

Salutari!
Din ce stiu si daca e gresita informatia ma puteti corecta 257 e in Depoul Giurgiu si ar trebui reparat cu motoarele clasice ale lui 222 pentru ca asa "s-ar potrivi"
De 219 la fel,am auzit ca ar fi si el in Giurgiu.
Restul poate ne spune cineva ce cunoaste mai bine situatia de acolo!

Cât sunt liniile astea în reparații, ar trebui ca STB să facă bine să transforme în CA-PPC cât de multe V3A. La fel, RK la CH-PPC. Tramvaie noi nu vedem curând. Așa, măcar modernizate, tot e ceva.

Re: Discuții diverse ByOnu

În această toamnă, tramvaiele recondiționate la URAC primesc și aer condiționat. Atât pentru călători, cât și pentru vatmani.
Primele unități pentru aerul condiționat (10 bucăți), pentru cabinele manipulanților, au început să vină încă din luna august.
Se preconizează sosirea altor 10 aparate de aer condiționat pentru BLF - pentru manipulanți și pentru călători.
Trebuie menționat că 80% dintre vagoanele la care se lucrează în Uzina de Reparații sunt refăcute complet.

Nu imi este clar. Pentru BLF for sosi 10 seturi sau doar 10 unitati? Cate unitati AC sunt necesare per tramvai?

Sursa:

Re: Discuții diverse punmeister

Doua. Unul pe trononul A si altul pe tronsonul B.

Re: Discuții diverse shoppy

Foarte ciudata formularea "pentru manipulanti / vatmani(ca in 10 cuvinte foloseste ambii termeni) si pentru calatori", oricum, mai putin de doua aparate pentru un Bucur LF nu au cum sa fie, ca doar nu pun tubulatura flexibila pentru aer intre corpuri.
De remarcat ca la URAC vagoanele nu sunt nici reparate nici modernizate nici produse, ci sunt "lucrate" si "refacute complet", la atata gimnastica risca sa ajunga ca generatia de aur de la nationala, sa sufere de ruptura complicata de logica si de limba.

Re: Discuții diverse punmeister

Normal ar fi trei unitati. Una in cabina si doua in salon (tronsoanele A si B).

Re: Discuții diverse ByOnu

shoppy wrote here:
Foarte ciudata formularea "pentru manipulanti / vatmani(ca in 10 cuvinte foloseste ambii termeni) si pentru calatori", oricum, mai putin de doua aparate pentru un Bucur LF nu au cum sa fie, ca doar nu pun tubulatura flexibila pentru aer intre corpuri.
De remarcat ca la URAC vagoanele nu sunt nici reparate nici modernizate nici produse, ci sunt "lucrate" si "refacute complet", la atata gimnastica risca sa ajunga ca generatia de aur de la nationala, sa sufere de ruptura complicata de logica si de limba.

Exact. Tot textul este o varza greu de descifrat.

Astăzi pe 19, vatmanul lui 405 a mers cu tramvaiul patinând între Verzișori și Timpuri Noi. Deci se auzeau roțile din spate așa de rău ziceai la un moment dat că parcă dă cu polizorul pe linie. Boghiul se învârtea de parcă mergea cu 100 la oră iar tramvaiul abia avea 20. Nu sunt ele grozave, dar dacă le dai pe linie proastă și le tratezi în halul ăsta, rezultatele se văd...din plin. La revenire, a urcat panta de la Șerban Vodă cu 5 la oră, patinaj îngrozitor, iar vatmanul părea depășit. Efectiv când cupla parcă sărea instant la turație mare...i-a luat peste 8 minute să urce panta...deși vatmanul părea să aibă cam 55-60 ani, am senzația că nu are acreditare pe acest tip de tramvai ...nu știu, groaznică experiență

Go to page:  1  ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”