MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736315 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 115 116 117 118 119 120 121  ... 189

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

A lui ByOnu, cu separarea liniilor. Poate va fi luata vreodata in considerare, nu neaparat la M4/M6.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou subway guru

Eu raman la ideea initiala, traseul 'de baza' e cel drept, Hasdeu-Uranus-Chirigiu...restul sunt alternative mai mult sau mai putin viabile, cu ceva avantaje si cu o gramada de dezavantaje...
Sorry, asa sunt eu mai din topor, judec la rece nu 'sentimental'...si tai cu 'barda' nu cu bisturiul...
:lol:
Statie la Constitutiei ar avea doar doua ratiuni, bugetarii si 'adunarile si spectacolele populare' de cateva zeci de mii de spectatori ce blocheaza cu regularitate un sfert de oras...parcajul e o nonsolutie, ca in situatiile astea nu ai cum sa accezi la el si nici nu satisface necesitatile...statie la Marriot???...bre, voi vorbiti serios sau la mishto?
:bere:

• sab
  • Posted:
  •  

Deci traseu drept fara corespondenta cu M1/M3...No comment :twisted:

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou mcosmin

Se poate face totusi o corespondenta lunga...

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

Nu e nevoie, Hasdeu M 4 / Hasdeu M 5 / Eroilor M 5 / Eroilor M 1/3.
Avand in vedere ca se va circula  aproximativ la 1,5  minute pe toate magistralele ( parca asa sunt calculate, la cei 50.000 persoane / h si sens ) va fi parfum.   :popa:

• sab
  • Posted:
  •  

Nu sunt de acord, nici cu corespondenta lunga, nici cu plimbatul aiurea cate o statie sau doua. O magistrala, daca o faci corect si vrei sa fie alternativa la M2, o construiesti corect. Altfel sunt bani aruncati aiurea

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou ByOnu

Corespondenta lunga nu ar fi o problema, daca este singura solutie. Se practica si in vest, doar ca au trotuare rulante si pasaje late.

• sab
  • Posted:
  •  

Tocmai, ca sunt atatea solutii mai la indemana. Dar nu vrem.  ;)

Solutia este clarIzvor 2. Dupa aceea poti duce M 4/6 fix unde vrea muschii tai,  in Parcul Izvor poti face si roata cu M 4/6 ( sa intoarca la 180* ), am demonstrat acest lucru ceva mai sus. Poti sa-l transformi si in racheta daca asa rezulta din analiza SWOT. Racheta pentru planeta Venus.

• sab
  • Posted:
  •  

Si, sincer ,solutia ca M4/M6 sa treaca pe la Hasdeu si apoi sa se indrepte spre Izvor mi se pare mai eleganta ca solutia initiala, cu M4 pe sub Schitu Magureanu, cand rezulta o corespondenta facila M4/M6-M5 si un pasaj destul de incomod catre M1/M3. Acum ambele corespondente ale M4/M6, atat cu M1/M3, cat si cu M5 pot fi scurte. Si nici nu se mai amestea fluxurile de calatori.
Dar am gasit motivatia sa nu facem. Parcarea din Pta Constitutiei. Inainte era traseul pe sub Schitu Magureanu, ca , domne, se prabuseau cladirile de acolo  ;)

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou subway guru

NU o mai lua mereu asa, ca nu se vrea, ca se gasesc scuze, bla, bla...doar analizam diverse idei si variante posibile cu plusurile si minusurile aferente...
:bere:

• sab
  • Posted:
  •  

Da, trebuie sa analizam, dar plecand de la lucruri clare si batute in cuie. Esti extrem de convins ca M4/M6 trebuie sa schimbe cu M5, nu ? Nu imi explic de ce nu esti asa convins ca M4/M6 trebuie sa schimbe calatori si cu M1/3 .
Intai trebuie sa am aceste lucruri foarte clare, de la care nu ma abat si abia apoi stabilesc traseul, pe la Hasdeu sau/si pe la Izvor. Sau , mai bine zis, traseul il stabilesc astfel incat sa pot atinge aceste obiective majore.
Restul e...can-can....Pana acum, nimeni de pe aici nu te sustine cum ca nu ar trebui sa existe schimb si cu M1/M3...

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou mcosmin

Cred ca vrea sa se evite aglomerarea lui M1, M2 si M3.
Daca observi, un latimotiv persistent la M4, M5 si M6 e sa fie relativ independente de M1/2/3 si sa functioneze paralel, cu numar minim de copresondente, in asa fel incat sa se evite varsarea traficului in magistralele existente si deja aglomerate.

M4/6 e alternativa la M2, M5 e alternativa la M3, o viitoare inelara ar fi alternativa la M1. Pana si asezarea lor geografica sugereaza asta.
Probabil s-au facut studii si a rezultat ca asa e mai bine. Statistici statistici.

Chiar asa, asta e o idee buna.
Nu corespondentei M 4 ( 6 ) / M 5 la Hasdeu
Da corespondentei M 4( 6 ) / M 5 la Izvor.
Sa dispara strutocamila M 1 si sa se rupa in 2 magistrale adevarate :
M 1 Balta Albă - Petrache Poenaru - Cartierul Giulesti ( pe sub Lacul Morii )
Inelara adevarata care sa includa si statiile Crângaşi - Dristor 2
Corespondenta Inelara / M 1 ( 3 ) sa se faca la statia Lujerului.

Go to page:  1  ... 115 116 117 118 119 120 121  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463842 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”