MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1094465 views

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF shoppy

Azi m-am plimbat cu metroul din Barcelona, din 5 trenuri CAF, la unul de pe L4 nu functionau anuntul vocal si panourile cu statiile parcurse, deci daca se intampla si la ei acasa, in marele oras turistic Barcelona, unde chiar se face turism, la o linie ce trece prin centru, la ani buni de la implementare...

Re: Trenurile CAF Robert24

De ce crezi ca in ultimii ani TMB nu a mai luat CAF si au trecut pe Alstom? :)

Re: Trenurile CAF Danut

Am avut ocazia sa circul de câteva ori și cu aceste rame, spre deosebire de Bombardier sunt mai rapide la demaraj, au mai multe bare  și sint mai spațioase.
Nu știu dacă sa rezolvat șuieratul acela deranjant de la capătul trenului la toate ramele ca nu am mai fost de mult pe magistrala 2,era foarte deranjant.
Insa per total îmi plac și aceste trenuri.

Re: Trenurile CAF Robert24

Nu prea s-a rezolvat... Suiera in continuare, mai ales cand sunt mai goale.

Re: Trenurile CAF Florinds

@Danut, astea sunt probleme de forma...
Conteaza fondul, vezi ca sunt probleme mult mai grave, care tin de siguranta (ex. suruburi cazute sau lipsa, indiferent daca sunt sabotati sau nu e o problema foarte grava).

http://adevarul.ro/economie/afaceri/sri...index.html

"Noile garnituri de metrou achiziţionate recent de Metrorex de la compania spaniolă CAF au probleme – fie au sosit din Spania cu piese lipsă, fie piesele cad frecvent, iar trenurile intră des în reparaţii şi verificări. „Diverse piese, şuruburi, fie erau slăbite, fie lipsă. S-a găsit între şine o flanşă (piesă plată care serveşte la îmbinarea etanşă în prelungire sau de ramificaţie a unor alte piese – n.r.) de 4,5 centimetri, desprinsă din tren. Aceste trenuri stau tot timpul în revizii“, a spus o sursă apropiată Metrorex, pentru Economica.net. Potrivit sursei citate, problema a intrat în atenţia Poliţiei şi a SRI şi, la un moment dat, s-a pus şi problema unei anchete comune a celor două instituţii. Existenţa acestor probleme la trenuri CAF este confirmată şi de Florian Crişu, director-adjunct al Sindicatului Metrorex. Acesta spune că a aflat de la „băieţii cu reviziile“ că, nu numai că s-au găsit şuruburi slăbite şi piese prost fixate, dar au existat şi piese lipsă din fabrică, mai ales şuruburi. „La început, când au venit trenurile, s-a constatat că lipseau şuruburi, lipseau unele piese din ele. A fost nevoie să se completeze aceste lipsuri, astfel încât să nu fie periclitată siguranţa în transportul călătorilor. Acum nu mai sunt probleme în acest sens, sau cel puţin aşa mi s-a zis“, arată Crişu. Întrebaţi de jurnaliştii de la Economica.net dacă SRI are în analiză eventualele defecţiuni apărute la trenurile noi CAF aflate în exploatarea Metrorex, reprezentanţii instituţiei au răspuns: „Aspectele menţionate de dumneavoastră au fost analizate prin prisma competenţelor ce revin SRI, în baza Legii nr. 51/1991 (privind securitatea natională a României) şi Legii nr. 14/1992 (privind organizarea si funcţionarea SRI). În conformitate cu atribuţiile conferite de reglementările menţionate, SRI întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea stării de securitate naţionala şi promovarea statului român, iar eventualele aspecte de interes rezultate sunt valorificate prin informarea beneficiarilor legali. În context, precizăm că activitatea SRI are caracter secret de stat, astfel că şi informaţiile solicitate de dumneavoastră au caracter clasificat, situaţie în care acestea nu pot intra sub incidenta Legii nr. 544/2001 (privind liberul acces la informaţiile de interes public)“.

Re: Trenurile CAF mcosmin

Danut wrote:
Am avut ocazia sa circul de câteva ori și cu aceste rame, spre deosebire de Bombardier sunt mai rapide la demaraj, au mai multe bare  și sint mai spațioase.
Nu știu dacă sa rezolvat șuieratul acela deranjant de la capătul trenului la toate ramele ca nu am mai fost de mult pe magistrala 2,era foarte deranjant.
Insa per total îmi plac și aceste trenuri.

Mie nu mi se par mai spatioase deloc.
Or fi, dar cromatica si iluminarea imi dau un sentiment de claustrare.

Iar faptul ca demareaza mai repede e doar o impresie. Curba de viteza e controlata de ATC si este automatizata uniform pt toate trenurile.

Re: Trenurile CAF andrei11

Ba pardon, tine seama si de particularitatile motorului in sine. Mercedes nu e egal cu BMW cum Trabantul nu e egal cu Wartburg. Fiecare firma vine si cu ceva propriu in constructie, daca nu ar fi asa n-ar avea haz. O fi curba de viteza controlata de blablabla, pana la urma si Mercedesul si Wartburgul ajung de la 0 la 50 km / h dar in mod diferit. :D

Re: Trenurile CAF icee

Mie îmi place CAF vs Bombi. :D
Ceva mai zgomotoase la interior, însă.

Re: Trenurile CAF Chev Celios

Nu mai stiu cu care am mers acum ceva timp, dar reductoarele ii faceau in ultimul hal.

Re: Trenurile CAF Danut

Nu contest ca trenurile au avut defecțiuni când au fost introduse pe magistrala 2,am citit tot ce sa discutat în topic, însă cred ca este important ca ele circula și pot transporta călătorii de la un capăt la altul.
Nu sunt perfecte cum nici BM nu au fost la început în 2002, mie unul personal chiar îmi plac, am circulat cu ele și la Madrid când am locuit câțiva ani în Spania.
Faptul ca au avut defecțiuni și piese lipsa este vina celor de la Metrou ca nu  s-au asigurat ca trenurile sint complete, cel puțin cele asamblate în Spania.

Re: Trenurile CAF andreimetrou

CAF-urile sunt foarte zgomotoase.Sa mergeti intre Aurel Vlaicu su Aviatorilor sa vedeti cum face.Sincer mie imi e frica sa nu ma tina timpanele.  :D

Re: Trenurile CAF andrei11

Sa vedeti cum face ? Cine ? CAF - urile ?
Pe de alta parte, exagerezi cu timpanele.

Re: Trenurile CAF Florinds

In interior sunt intr-adevar mai zgomotoase, dar in exterior de departe BM-urile sunt mai zgomotoase (asa mi se pare mie).
Ar fi interesanta o masuratoare cu un sonometru din acelasi loc, chiar, are cineva? Intre Aurel Vlaicu si Aviatorilor (parca invers) se prinde ceva viteza, probabil ca de asta.

Re: Trenurile CAF mcosmin

andreimetrou wrote:
CAF-urile sunt foarte zgomotoase...

Sunt asemanator de zgomotoase cu IVA. Mai ales daca ai geamul deschis. Cu geamurile inchise sunt ceva mai zgomotoase decat BM dar nu se apropie de IVA decat in viraje.

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”