Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Otokar Kent C - 12

1658 posts, 608761 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 107 108 109 110 111 112 113  ... 119

📖 Pagination options
Re: Otokar Kent C - 12 ByOnu

Au venit fara?! Nu m-am uitat niciodata la asta.

Nu cred ca e sigur pentru circulatia publica fara. Inelele de la prezoane nu-s decorative.

Re: Otokar Kent C - 12 Gabi23

Se poate observa în fotografiile din acest topic cum au fost livrate autobuzele în anul 2018.

Re: Otokar Kent C - 12 Nenea_titi

@shoppy

Cercul ăla este un simplu element de decor. Este făcut dintr-o tablă moartă, nu este nicio modificare a caroseriei, roata nu face parte din caroserie. Dacă ne uităm la puntea față, este o banală punte independentă ZF RL82EC. Modificare la caroserie înseamnă suprimarea unei uși cu tablă, suprimarea unui geam, modificări ale numărului de locuri, montarea de elemente neomologate sau nepermise de către producător. Cercul ăla amărât nu are nicio restricție. Referitor la cercul ăla, e din tablă moale, care nu oferă cam nimic. Uneori e din Inox, alteori aluminiu, alteori tablă de conservă, ba chiar și din plastic. Eu consider că (virgulă), capacele de roată full size sunt mai periculoase, unul din ăla dacă se desprinde e armă mortală.
Inelul se fixează în 2 prezoane diametral opuse.
Nu ai ce căuta în zona roții.

Mai rău, capacele alea pe șuruburi vor zbura la primele gropi, dar șoferilor le place tuningul de căruță din autovit.

Re: Otokar Kent C - 12 Stefan_79

Capacul ăla, fie el și din plastic, este obligatoriu, mai ales pe camioane. Chiar zilele astea urmărisem un video pe TikTok cum un șofer de camion și-a luat amendă în Austria pentru lipsa acestuia.

Re: Otokar Kent C - 12 shoppy

Este o regula ca nu ai voie sa ai raze de curbura mai mici de 4(?) milimetrii pentru protectia pietonilor(este una dintre regulile care face imposibil inmatricularea de Tesla CyberTruck) , de asemenea mai sunt si reguli de compatibilitate la impact cu alte utomobile, de aceea daca ai fost omologat cumva atunci nu ai voie sa modifici.

Re: Otokar Kent C - 12 ikarus13

Nenea_titi wrote here:
@shoppy

Mai rău, capacele alea pe șuruburi vor zbura la primele gropi, dar șoferilor le place tuningul de căruță din autovit.

Salut. Eu am pus acele capace. Sunt acolo de aproape 3 ani. Ce crezi. Nu a zburat nici macar unul. Sunt special concepute pentru astfel de prezoane.
Daca ai senzatia ca este "tuning de caruta din autovit" imi pare rau sa o spun dar nu le gasesti in acel târg.
Exista asa ceva  si pe autobuze din alte tari, ca să nu mai spun de camioane. Daca tu preferi niste jante ruginite si murdare, e strict alegerea ta 😊.

In legatura cu inelul de protectie, autobuzele Otokar au venit din fabrica fara el.

Re: Despre accesibilitate în transportul public ByOnu

ByOnu wrote here:
Ce s-a intamplat oare cu inelul de protectie de la prezoane? Inelul are un rol de siguranta, in lipsa lui prezoanele pot cauza pagube si agata vehicule.

Scuze pentru tevatura! Trebuia sa verific in avans.

Intr-adevar, asa au fost livrate - cumva, nu m-am uitat niciodata cu atentie la roti. Ce sa mai zic, pana si batranul meu DAC are inele la prezoane. In lipsa inelelor, in miscare prezoanele revin un GRINDER care poate sfasia alte vehicule, aspect ce poate fi tragic in cazul celor vulnerabili (biciclete, motociclete).

Nu stiu ce prevede legislatia romaneasca, am presupus mereu ca sunt un element esential de siguranta aceste inele. Rolul lor este sa impinga, in loc sa sfasaie.

Re: Otokar Kent C - 12 Nenea_titi

@ikarus13
Le-am văzut și prin autovit. Și eu am carnet de B,C,D așa că le am cu vehiculele grele.

@ByOnu
Cam niciun DAC din București nu a avut acele cercuri, excepție cazul când le punea șoferul. Ca și căpăcelele peste șuruburi. Nici camioanele Roman nu prea aveau.
Eu am văzut odată un capac full size desprins de pe roată și ce a făcut...
Nu am auzit vreodată accident cu șuruburile alea. Dar probabil că acel cerc poate minimiza oarecum pagubele.

Re: Otokar Kent C - 12 mirceade

ikarus13 wrote here:
Nenea_titi wrote here:
@shoppy

Salut. Eu am pus acele capace. Sunt acolo de aproape 3 ani. Ce crezi. Nu a zburat nici macar unul. Sunt special concepute pentru astfel de prezoane.
Daca ai senzatia ca este "tuning de caruta din autovit" imi pare rau sa o spun dar nu le gasesti in acel târg.
Exista asa ceva  si pe autobuze din alte tari, ca să nu mai spun de camioane. Daca tu preferi niste jante ruginite si murdare, e strict alegerea ta 😊.

In legatura cu inelul de protectie, autobuzele Otokar au venit din fabrica fara el.

Colegul a zis că sunt de Autovit ca să nu îi zică acestei "modificări" pe nume ce e și să-l sancționeze consiliul pentru combaterea discriminării.

Re: Otokar Kent C - 12 Andrei2.0

Ce se mai intampla cu 6402? Il repara? Il retrag?

Re: Otokar Kent C - 12 LucaCDK

Cât 6402 și 6573 ambele sunt in incinta Autobazei Titan.

Re: Otokar Kent C - 12 MIHAI_TB_10

6465 expus în Depoul Vatra Luminoasă.
IMG_20250920_170021.jpg (1.64 MB; downloaded 2230 times)
IMG_20250920_171616.jpg (1.95 MB; downloaded 2230 times)
IMG_20250920_171638.jpg (1.96 MB; downloaded 2230 times)
IMG_20250920_171646.jpg (1.9 MB; downloaded 2230 times)

• edy
  • Posted:
  •  

Re: Otokar Kent C - 12 edy

Ce vor face cu 6402 și 6680?

Re: Otokar Kent C - 12 LucaCDK

6592 a fost implicat Intr un accident pe linia 182 cu 4047 , poza preluată de pe HotNews.ro
565774612_10231759938046146_6700411957539771780_n-e1760717310502.jpg (52.04 KB; downloaded 1435 times)

Go to page:  1  ... 107 108 109 110 111 112 113  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466279 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”