Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 534222 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 128

📖 Pagination options
Re: News Dominatrix

Mrs wrote:
Un articol interesant... Sa-l vada si stimabilul Dr Oetker

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-ar- ... 02176.html
Mi-a placut articolul, intotdeauna mi-a placut sa citesc SF'uri. Ilustratiile alea, desi frumoase, sunt niste aberatii. Ce pasarele, trenuri Maglev si alte tampenii, cand marii facatori de nimic din administratia locala se chinuie de 15 ani sa puna canalizare in Giulesti Sarbi? Culmea e ca Patrascul vine acum sa ne dea lectii de urbanism, in loc sa-si asume raspunderea pentru dezastrul urbanistic pe care el si altii ca el il cauzeaza de 20 de ani incoace, ultimul exemplu de care stiu fiind aprobarea constructiei pentru o hidosenie de sticla langa Piata Lahovari. Ar face mai bine sa ne spuna cat "si-a scos" din activitatea pe care o presteaza si apoi sa se duca sa se arunce in Marea Neagra. Sa-i ia cu el si pe Doctorii Oetker, Viclenii Bordurari, Marineii Vanzatori de Flote, Lisii Impotenti, dar libidinosi, Ciorbarii Sindicalisti si Halaicii cu vile de 3 milione de euro.

@Mrs: Nu-ti fa iluzii, chiar daca dr. Oetker vede articolul, el tot la autostrazi zburatoare si stadioane reabilitate pentru fotbalisti si puicute in chilotei roz care sa faca galerie viseaza.

Oricum, pana se va materializa macar 10% din ce scrie acolo vor mai trece multe masini prin gropile si mizeria capitalei, peisaj care va putea fi admirat in continuare tot de la geamurile blocurilor inghesuite cu masini parcate pana in scara blocului, dupa gardulete, pe strazi cu morcovii pUTI (sau ai cui sunt) striviti langa linia de tramvai de pe mijlocul strazii.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: News Utilizator anonim

100.000 de bucureşteni ar putea rămâne fără curent electric.

Mai multe zone din Capitală ar putea rămâne fără curent electric din cauza unei avarii produse miercuri la un cablu, avarie ce a determinat municipalitatea să dispună măsuri de urgenţă şi să declanşeze o anchetă administrativă pentru aflarea vinovatului.

Principalele zone care ar putea fi afectate de eventuale avarii ale reţelei electrice sunt:

Zona Nord: Calea Griviţei, Strada Turda, Şoseaua Kisseleff, Dorobanţi, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Colentina, Calea Moşilor
Zona Obor:  Şoseaua Pantelimon, Calea Călăraşilor, Şos. Mihai Bravu
Zona Centru: Calea Victoriei, Universitate, Bd. Brătianu, Bd. Magheru, Regina Elisabetaşi Bd. Carol.

http://www.realitatea.net/100-000-de-bu...26546.html€

Re: News Chev Celios

Am vorbit cu un prieten care nici el care sta in Mogosoaia nu are curent.

Re: News bercenicity

Una mai veche, dar mai este valabil si weekendul asta:

Ştire: Circulaţie închisă pe bulevardul Kiseleff pentru evenimentul "Via Sport"

Primaria Municipiului Bucureşti îi invită pe bucureşteni să facă sport în aer liber. In fiecare weekend, incepand din 16 Iulie si pana pe 8 August, pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Victoriei si intersectia cu str. Ion Mincu vor fi amenajate terenuri de baschet, de tenis de picior si de badminton precum si mese de ping-pong si de fusball.
Prin acest proiect, Primaria Capitalei promoveaza sanatatea prin miscare, transformand o artera intens circulata intr-o zona pietonala, dedicata sportului in aer liber.

Primarul General, Sorin Oprescu, se va alatura bucurestenilor iubitori de sport sambata de la ora 20:30: “Va invit aici, pe Kiseleff, sa facem sport impreuna. Sa spunem nu mersului cu masina si sa ne bucuram de beneficiile miscarii in aer liber”.

La sfarsitul proiectului toate echipamentele sportive – mesele de biliard, cele de ping-pong, panourile de baschet – vor fi donate unor scoli bucurestene.

Programul “Via Sport” face parte din Campania “Capitala Creste Verde”, care urmareste inverzirea si insanatosirea Bucurestiului printr-o serie de proiecte desfasurate in parteneriat cu principalele ONG-uri de profil.

Circulatia va fi inchisa pe Bulevardul Kiseleff (intre intersectia cu Str. Mincu si Piata Victoriei), in fiecare sfarsit de saptamana din perioada 16 iulie - 8 august, de vineri (orele 22) si pana duminica (orele 14:00).

http://www.amosnews.ro/Circulatie_inchi..._-29-46689€

• Mrs
  • Posted:
  •  

Re: News Mrs

Dominatrix wrote:
@Mrs: Nu-ti fa iluzii, chiar daca dr. Oetker vede articolul, el tot la autostrazi zburatoare si stadioane reabilitate pentru fotbalisti si puicute in chilotei roz care sa faca galerie viseaza.

Nu-mi fac nicio iluzie. Parea interesant articolul; uneori e ok sa citim si SF.

Traim in Romania...

• Mrs
  • Posted:
  •  

Re: News Mrs

Oxford Economics: PIB-ul Bucureştiului va prinde aripi începând cu 2011
Uitaţi de Londra şi de Frankfurt! Oraşul euro­pean care va avea cea mai bună evoluţie în următorii cinci ani este Bucureştiul. O spune o mare firmă de consultanţă, potrivit căreia Capitala va creşte anual cu o rată de 7%, de peste două ori mai mare decât media europeană.

În urmă cu două săptămâni, cotidianul german Handelsblatt pu­blica un studiu realizat de Oxford Economics, conform căruia Bucureştiul este oraşul european cu cele mai fericite perspective de dezvoltare pe termen mediu. Pentru locuitorii săi, dar şi pentru cei care traversează doar ocazional Capitala, rezultatele raportului sunt cel puţin surprinzătoare. Prin urmare, Capital  i-a contactat pe specialiştii Oxford Economics, una dintre cele mai mari şi respectabile companii de consultanţă, afiliată universităţii omonime, pentru a vedea ce factori au determinat plasarea Bucureştiului pe această poziţie fruntaşă.

„Am luat în considerare o mulţime de criterii, inclusiv aşteptările de creştere a economiei naţionale şi ponderea pe care o va avea fiecare sector la această creştere. Am remarcat, de pildă, că serviciile de business vor fi sectorul care se va dezvolta cel mai mult în următorii ­cinci ani, fapt ce va contribui la creşterea economiei Bucureştiului, ţinând cont  că aici sunt concentrate peste o treime din aceste servicii la nivel naţional“, spune Anthony Light, senior-economist în cadrul companiei de consultanţă.

În 2015, la turaţie maximă

Pe de altă parte, se men­ţionează în studiu, Bucureştiul a fost grav lovit de criza financiară globală, înregistrând o scădere a PIB-ului cu 6% în 2009. A fost, aşadar, unul dintre cele mai afectate oraşe europene. Au existat prăbuşiri ale sectoarelor construcţii, distribuţie şi retail, dar şi transport şi comunicaţii. Cu toate acestea, şomajul a crescut cu doar 0,7%, întrucât disponibilizările din domeniile sus-menţionate au fost compensate de angajările din sectoarele financiar şi servicii de business şi chiar din mediul public.

„Pentru 2010, estimăm că PIB-ul va rămâne cam la acelaşi nivel, ţinând cont că, cel mai probabil, construcţiile vor merge prost în continuare, trăgând după ele şi alte sectoare. Aşadar, condiţiile de pe piaţa muncii  se vor înrăutăţi, şomajul urmând să urce cu încă 1,7%“, precizează Anthony Light. Într-adevăr, estimarea este mult mai optimistă decât în cazul altor oraşe din România, însă plasează Bucureştiul sub media europeană de creştere a şomajului, de 1,3%.

Cu toate acestea, previziunile pe termen lung  sunt mult mai încurajatoare. Potrivit consultantului Oxford Economics, „începând de anul viitor şi până în 2015, ne aşteptăm ca PIB-ul Capitalei să urce cu 7% anual, rată semnificativ mai mare decât cea la care pot spera alte mari oraşe europene. La această creştere înfloritoare vor contribui toate sectoarele, cu precădere serviciile business, transport şi comunicaţii. Motiv pentru care piaţa muncii va deveni mult mai primitoare, iar vânzările din retail vor reintra pe o pantă ascendentă“.

Una caldă, multe reci

Este prima oară când Bucureştiul primeşte un rating atât de favorabil în vreun studiu asemănător. Potrivit unor rapoarte realizate de Regio Plan în acest an, Bucureştiul are cea mai mică suprafaţă de spaţii comerciale din Europa Centrală şi de Est, iar centrul său istoric este cel mai slab dezvoltat din regiune.

În plus, un raport al Mercer, publicat anul trecut, plasa Bucureştiul pe poziţia 108 din 215 în privinţa nivelului de trai. Sună deprimant? O singură consolare: Bucureştiul surclasează şi New York-ul, şi Parisul, însă doar la viteza conexiunii la internet..

http://www.capital.ro/articol/oxford-ec...37673.html€

Re: News florin

O nouă "realizare" marca Oprescu:

Primăria şi-a dat cu stângul în dreptul cu parcările Dalli

Primăria Capitalei a preluat parcările de la firma Dalli, dar, în loc să câştige mai mult, uneori iese şi în pierdere. Dacă în 2008 municipalitatea primea de la firma lui Cocoş aproximativ 400.000 de lei pe lună fără să facă nimic, în ianuarie 2010, când administraţia locală s-a ocupat direct de locurile de parcare, a reuşit „performanţa“ să iasă cu 15.000 de lei în pierdere.
Primăria Capitalei a preluat vara trecută 101 de parcări cu 3.055 de locuri de la firma care le administrase timp de 14 ani până în acel moment, Dalli Exim SA.

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, a anunţat atunci cu „surle şi trâmbiţe“ această reuşită. „Am creat o structură în cadrul Administraţiei Străzilor (Direcţia Parcări – n.red.) care să poată gestiona parcările Bucureştiului, în interesul dumneavoastră. Primăria a reuşit să dea domeniul public în folosul bucureştenilor“, a declarat cu mândrie edilul-şef al Capitalei.

Peste jumătate din încasările Dalli mergeau la Primărie
Lucrurile au început, însă, să meargă din ce în ce mai prost. Deşi municipalitatea a scăpat de intermediari, ajungând să administreze singură locurile de parcare, a început să facă mai puţini bani decât primea înainte de la Dalli fără să mişte un deget.

Înainte de iulie 2009, înţelegerea cu firma condusă de omul de afaceri Dorin Cocoş era ca administraţia locală să primească 55,5% din totalul încasărilor.

Această sumă intra în buzunarul municipalităţii, „curată“, adică fără să se scadă alte taxe, impozite sau salarii. Toate aceste cheltuieli erau suportate din cei 44,5% care rămâneau firmei Dalli.

După ce societatea a fost scoasă din afacere, toate aceste cheltuieli au trecut în „cârca“ Primăriei, odată cu totalul încasărilor.

În pierdere în luna ianuarie
Astfel, în septembrie 2008, Dalli a încasat aproximativ 700.000 de lei. Din aceştia, Primăria a primit 387.178 de lei (55,5%). Peste un an, când parcările au intrat în administrarea directă a Administraţia Străzilor, au fost încasaţi doar 431.470 de lei, adică aproximativ 60% din cât ieşea înainte.

Din această sumă, primăria a cheltuit cu salariile, utilităţile şi alte costuri de întreţinere, în total, 180.444 de lei, aceasta fiind suma „curată“ care a intrat în buzunarul municipalităţii. Adică chiar mai puţin de jumătate decât au intrat înainte, când se ocupa Dalli.

Apogeul ineficienţei serviciului de la Administraţia Străzilor de a face bani din cele peste 3.000 de locuri pe care le au în subordine a fost atins în ianuarie 2010, când cheltuielile au depăşit veniturile. Astfel, Primăria a încasat în acea lună 215.167 şi a avut costuri de 231.332 de lei, astfel pierderile fiind de aproximativ 15.000 de lei.

Continuarea: Afacerea “parcările capitalei”: Primăria înregistrează pierderi istorice€

Re: News Dominatrix

Nu regret Cocosul Dalli, dar nici nu mi se pare normal sa-i nu traga nimeni de urechi pe angajatii primariei pentru ce fac. Daca ar fi facut asa ceva in alte tari, fie ajungeau la puscarie pentru luare de mita, fie in cel mai fericit caz faceau coada la oficiul de somaj. Nu stiu ce o sa rezolve dr. Oetker in mai putin de 2 ani cat mai are la primarie. Poate ne "rezolva" doamna ministru Elena Suskracinskaya in caz ca iese primar.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: News Tom

Daca eu sunt baiat bun si o chem pe tanti dela parcare sa-i dau 2 roni si-i spun sa nu se mai caute dupa metale prin buzunar, nu toti sunt la fel. Ce spun eu se intampla dupa mai putin de o ora dupa ce eu am parcat masina, am asteptat 30 secunde sa vina tanti care a luat-o la fuga in directia opusa si pe urma am plecat unde aveam treaba, deci i-am dat cand m-am intors. Altii veneau, se urcau in masina si plecau. A cui e vina?
Sa stau eu sa fluier dupa angajatii care nu-si fac treaba? De aia pierde primaria. Ce e ciudata ca mare parte din parcagii Dalli au fost luati de primarie. In fine, probabil ca si salariile lor au scazut corespunzator, de aia ii doare in cot. Sau poate incaseaza ei mai mult si pun mai putin pe hartiile acelea. Adevarul e ca nu mai stiu, dar cred ca tanti aia a luat banii, a zis merçi si ciao, nu cred ca mi-a mai dat vreo hartie. Oricum trebuia sa dau drumul la stergatoare pana o scoteam din parbriz daca uitam de ea :twisted:

Re: Diverse Gabi23

Lacul Morii este aproape in permanenta poluat cu deseuri diverse. Este curatat din cand in cand de catre cei de la Apele Romane, ca de ei apartine. Tot am speranta ca voi apuca ziua cand acest lac va fi si cosmetizat si folosit si pentru agrement in conditii decente. Numai din ce imi amintesc eu, primarii Dan Darabont (2000-2004) si Cristian Poteras (2004-prezent) s-au laudat ca fac si dreg pentru a obtine acordul celor de la Apele Romane pentru a face ceva cu cel mai mare lac din Bucuresti. Practic din ce am inteles, Primaria Sectorului 6 nu au cum sa se implice sa taie chiar si iarba de pe maluri, facandu-se "munca voluntara" uneori pentru cosmetizarea zonei paralele cu Sos. Virtutii si cu Parcul Crangasi. Visez prea mult gandindu-ma cum ar arata faleza lacului cu banci, sistem de iluminat, betonul in condtii bune (nefisurat si fara gropi imense in care iti poti rupe gatul), cosuri de gunoi etc.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Utilizator anonim

Tot in sectorul 4 au fost montate cutii speciale pentru colectarea deseurilor din Aluminiu, normal ca un retardat tocmai arunca o hartie in acea cutie  :roll:

Re: Diverse Gabi23

A 23857493 oara a fost distrusa balustrada de metal, blocand in acest moment tot trotuarul  :evil:. Practic ca sa traversezi trebuie sa risti sa fi calcat de masinlie care iau curba in viteza pe banda 1 :?. Nu stiu, dar s-au montat/reparat  de nenumarate ori si tot degeaba. Trebuie gasita o solutie, ceva un parapet din beton armat sau ceva mai puternic. Si gardul podului sta sa pice in apa de la masinile care au tot intrat in el.

Re: Diverse fider

Virajul de la Podul Ciurel este de mult timp un loc in care accidente sau macar tamponari se produc macar o data la doua saptamani.

Problema cu virajul de la Ciurel venind dinspre Crangasi tinde sa fie generata de diversi factori:
- multi conducatori au impresia ca soseaua continua drept la nesfarsit si franeaza mult prea tarziu
- pe timp de zi, datorita zonei verzi si a glisierelor sau gardurilor de pe portiunea suspendata vopsite in culori inchise vizibilitatea curbei este mai redusa
- nu exista nici un punct in care sa apara semne precum "curba deosebit de periculoasa" si macar un avertizor mare, clasic, cu dungi rosii, exista in schimb o gramada de panouri de informare ce trebuiesc citite pentru a intelege despre ce este vorba
- in puzderia de panouri publicitare (4 unul dupa altul!) aparute exact intre parcul Crangasi si virajul de la Ciurel nu se mai disting suficient de bine ziua sau noaptea semnele de circulatie
- iluminatul stradal noaptea nu scoate in evidenta aparitia virajului. Optima ar fi montarea unor stalpi cu alta culoare a iluminatului (alb lumina zilei) si ce vor apare chiar pe marginea caii rutiere pentru a scoate in evidenta curbura acesteia sau panouri cu led-uri ce prezinta o sageata spre stanga impreuna cu avertizor optic intermitent galben.

Problema cu virajul de la Ciurel venind dinspre Lujerului este in marea majoritate datorata imprudentei conducatorilor auto. Desigur, se poate ridica din nou problema unor semne rutiere bine amplasate dar, in general, curba este cu mult mai vizibila si evidenta.

Re: Diverse rails

sau putem sa mergem cu viteza legala si sa nu ne trezum prin garduri. cred ca pe toti care au facut accident acolo i-a furat linia dreapta de la intersectia cu bd. constructorilor (mai ales daca au prins si verde venind dinspre pod) si asa s-au infipt in parapet.

acolo un parapet de beton ar fi periculos zic eu, pentru ca exista posibilitatea ca masina care intra in el sa ricoseze pe banda a2-a si sa ia in brate alte masini.

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464152 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”