Zona metropolitană BucureștiUnitățile de întreținere și exploatare ale STB

Topic: Substații electrice STB

158 posts, 43878 views

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12

📖 Pagination options
Re: Substații electrice STB DarthMan

Pai in principiu trebuie curatata sina. Cat despre asfaltat nu pot da detalii, cred ca pur si simplu in momentul in care vor da drumu vor sa arate totul ok. Deschidere mare, sina curatata si reasfaltata. Ar trebui pusa o intrebare legata de starea substatiei ca sa aflam si noi in mod oficial in ce stare se afla, insa printr-un mesaj adresat TPBI/STB nu cred ca se poate afla mare lucru, raspunsul ce va fi dat fiind cel mai probabil ca mai este necesara conectatea la retea si dupa finalizare se vor face probe si reia circulatia si ca nu pot oferi o data exacta. Cel putin acest raspuns l-am primit eu de la STB cand am cerut detalii.

Re: Substații electrice STB bgd70

Asfaltarea nu impiedica in mod direct circulatia tramvaiului. Sa fie curatata si polizata sina daca e nevoie.

Re: Substații electrice STB andreiiul

Luni am trimis o petitie catre STB privind statia electrica Nitu Vasile.
Azi am primit raspunsul de mai jos (destul de repede, macar asta este de apreciat)

"Stimate domnule Vlad Andrei,
Ca urmare a petiției dumneavoastră, înregistrată la Societatea de Transport București STB S.A. cu nr. 31703/2024, ce reprezintă o revenire la reclamația anterioară, referitoare la stadiul actual al punerii în funcțiune a substației Nițu Vasile, precizăm următoarele:
Substația care alimentează rețeaua de contact pentru tramvaie și troleibuze a fost instalată, urmând să fie realizate lucrările de conectare a acesteia la rețea, de către o companie terță.
Având în vedere fluxul mare de călători care utilizează transportul public din zonă, reluarea circulației pe tronsonul cuprins între Piața Sudului și Romprim reprezintă o prioritate pentru STB S.A., urmând ca aceasta să aibă loc după finalizarea lucrărilor.
Cu stimă,
Direcția Presă, Comunicare, Protocol și Marketing
"

Raspunsul este aproape identic cu cel din mesajul postat in 31.07.

Ori nu stiu ei ce sa mai zica si nu sunt in stare sa ofere un termen clar, ori pur si simplu nu ii intereseaza sa repuna in functiune statia. Mi se pare incredibil sa nu poti sa spui ceva de genul:  in acest moment statia e instalata, s-au facut probe, estimam repunerea in functiune pana la data de.... .

Cu siguranta au fost efectuate lucrari, cel putin la reteaua de tramvaie si troleibuze. Troleibuzele au si efectuat probe cu captatorul conectat la retea la Obregia, insa de tramvaie nu stiu nimic. Pana spre finalul verii au mai fost zarite trolee Solaris la Obregia, insa doar cu captatorul deconectat. Poate ca STB-ului ii este teama sa dea un termen care sa nu fie respectat, si prefera sa dea mereu aceleasi informatii, ori vrea sa ne faca o surpriza sau cine stie. Sau poate chiar nu s-au efectuat niciun fel de lucrari la substatie, si exista curent pe Obgregia, dar troleibuzele pot circula pe acolo doar daca 1/10 sunt mutate pe Bulevardul Marasesti? Cand a luat foc substatia in mai 2022 s-a discutat ca s-ar putea ca ori troleibuzul, ori tramvaiul sa circule, insa sub nicio forma amandoua (astfel s-a luat decizia sa ramana tramvaiul la Piata Sudului).

Re: Substații electrice STB shoppy

Daca toata lumea deja stie ca esti incompetent ce sa te mai chinui sa dai termene pe care sa le ratezi?, te mai si incurci in ele, mai bine nu mai spui nimic si gata.

Re: Substații electrice STB Daddy

Ar putea sa dea totusi un răspuns cat de cat orientativ cu o marja mare, orice lucrare are un termen de executie si sunt pana la urma niste informații care ar trebui sa fie publice. Oricum si-au patat imaginea mai multi cu lucrarea asta care trebuia sa fie gata in 2023. Inainte de alegeri a fost acel consilier general Nicorescu care a dat de doua ori un termen de doua luni, prima data in martie apoi in mai. Pe 15 iulie a iesit si Bujduveanu anuntand ca va reintra 73,  vor cadea in penibil daca se amana pentru 2025. Oare daca e adevărat ca substatia poate functiona acum totusi dar la o putere mai mica nu e suficient pentru revenirea troleibuzului care oricum nu are nevoie de Obregia avand destul timp pentru incarcare intre Nițu Vasile si Unirii?

Nu puteau fi efectuate inainte acele lucrari ale companiei de electricitate din timp? Trebuia recepționata substatia ca sa se apuce sa înlocuiască cablurile? De ce nu s-a lucrat in paralel?

Re: Substații electrice STB shoppy

Pai ai un termen larg, este "mai incolo", decat sa-i injure lumea si cand il emit si cand il depasesc, asa ii injura doar cand il emit.
Daca lucrau in paralel cu Enel, pe langa ca trebuie sa platesti lucrarea, din momentul instalarii Enel iti incaseaza abonament si energia pierduta pe acel cablu, mai ales ca tu nu stii exact cand ai nevoie, poate sa fie si la anu pe vremea asta si intre timp banii s-ar fi putut folosi la altceva decat blocati degeaba aici, sau mai rau se poate sa se schimbe conducerea si aia noi se pricopsesc cu lucrarea facuta cadou de aia dinainte, nu isi asuma nimeni la stat asa un risc pe semnatura.

73 va fi reinfiintat doar in momentul in care atat 1, cat si 10 vor reveni la Romprim. Daca revine 73 lumea va deduce automat ca substatia e gata si vor incepe sa faca urat daca doar troleibuzul va fi pus in functiune. Pe net au tot umblat fel si fel de zvonuri, inclusiv ca substatia va fi pusa in functiune la final de septembrie / inceput de octombrie pe care recunosc ca si eu le-am crezut. Problema si mai mare este ca unele informatii vin chiar de la vatmani. Pe un grup de whatsapp au aparut si zvonuri cum ca s-ar fi efectuat probe cu tramvaiul #170 catre Romprim, dar si cu tramvaie utilitare pe timpul noptii. Insa dupa o discutie pe care am avut-o cu o sursa de incredere am aflat ca toate acestea sunt fake-uri, inclusiv faptul ca substatia ar fi fost deja pusa in functiune. Asa ca sa nu mai luam nimic in serios, nici macar informatiile venite de la surse de incredere (anuntul facut de Stelian Bujduveanu care includea si linia 73, comentariile consilierului local Nicorel Nicorescu etc) si sa asteptam o informatie oficiala din partea TPBI/STB. Cat despre troleibuze, acolo chiar pot confirma ca Solaris-urile au circulat conectate la retea pe Obregia, insa in ultima perioada chiar nu am mai vazut nimic.

Re: Substații electrice STB ANDREI_TB_CFR_413

Trebuie să recunosc că și eu am crezut că vor da drumul ba la începutul lunii acesta, ba la începutul anului școlar și iată că suntem în apropierea lunii octombrie și am rămas tot cu 610 + 673. Tot stau și mă întreb ce mai au de făcut, substația fiind gata demult.

Re: Substații electrice STB Just a User

Din sursele mele, STB trebuie să plătească o factură către Enel/PPC pt substație, dar nu o plătesc :popa:

P.S: dacă mesajul este considerat zvon, rog să fie șters!

Re: Substații electrice STB Chev Celios

Ese foarte probabil pentru ca la STB am inteles ca nu s-au platit salariile. Sunt promisiuni cum ca se vor plati Luni sau Marti.

Just a User wrote here:
Din sursele mele, STB trebuie să plătească o factură către Enel/PPC pt substație, dar nu o plătesc :popa:

P.S: dacă mesajul este considerat zvon, rog să fie șters!

Daca nu este doar un zvon si s-ar plati saptamana viitoare factura la PPC poate cu putin noroc dau drumu in octombrie. Asta daca substatia este functionala.

Re: Substații electrice STB Costin

Pana cand avem ceva oficial, totul e pura speculatie. Tratati cu mai multa grija informatiile "pe surse", daca STB refuza sa avanseze un termen concret in toate interpelarile pe care le-a primit pana acum,  voi chiar credeti ca e atat de simplu precum plata unei facturi?

Re: Substații electrice STB Mihai Neagu

La STB orice e posibil :rofl:

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Unitățile de întreținere și exploatare ale STB  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433543 posts in 5398 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”