Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc)

290 posts, 99388 views
 
Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e misterr

Protest la show-ul de la fântânile din Piaţa Unirii. “Fântâniţă lucitoare, faci şi locuri de parcare?”





Mai mulţi protestatari au venit joi seară în Piaţa Unirii.

Câţiva oameni cu pancarte au organizat un protest spontan la show-ul din Piaţa Unirii, prilejuit de redeschiderea fântânilor din centrul Capitalei. Protestatarii au venit cu mesaje precum “Fântâniţă lucitoare, faci şi locuri de parcare?” sau “Curg fântânile-n cascadă, clădirile stau să cadă”.

Trecătorii le vor putea admira în fiecare weekend până la primii fulgi de zăpadă, spun reprezentanţii Apa Nova, care le promit un spectacol cu lumini şi muzică, şi un ecran uriaş de apă. Arhitecţii au introdus în noul design tema Marii Uniri. În fântâni vor putea fi găsite elemente de horă, alfabet chirilic, dar şi din cultura Cucuteni.







În zonă există şi wireless gratuit, dar şi camere de supraveghere video, cu recunoaştere facială pentru a-i descuraja pe cei care vor dori să facă o baie în fântâni.







Aceste transformări au costat ApaNova nouă milioane de euro.

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e realistul

Fântânile ziua.
IMG_20180923_163120.jpg (1.7 MB; downloaded 4778 times)
IMG_20180923_163416.jpg (1.5 MB; downloaded 4778 times)

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e misterr

Primăriile ar putea fi obligate prin lege să asigure spații verzi între blocuri

VIDEO: https://vid2.stirileprotv.ro/2018/10/08/61991501-2.mp4

Primăriile vor fi obligate să protejeze spatiile verzi şi să nu mai acorde autorizaţii de construcţie peste tot. Cel puţin asta propune o iniţiativă legislativă care vorbeşte despre înfiinţarea unui registru naţional.

Dacă media europeană este de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, la noi vorbim despre aproximativ 15 metri pătraţi.

Într-un cartier rezidenţial din Cluj s-au mutat, în ultimii 5 ani, mii de familii. Zona este lipsită de verdeaţă, pentru că dezvoltatorii imobiliari nu au fost obligaţi de primărie să facă ceva în acest sens.

“Sunt aglomerate blocurile şi foarte îngustă şoseaua, multe maşini”, spun oamenii.

Într-un alt colţ de oraş, un teren uriaş a fost abandonat.

“Sunt mistreţi, căprioare... În weekend, de pildă, dacă aţi fi venit vara, aţi fi văzut clujeni la grătar”, explică localnicii.

Iniţial, aici a fost o pepinieră publică, apoi a apărut o mică deltă.

Întreaga zonă se întinde pe aproximativ 40 de hectare şi cuprinde şi trei lacuri. În jurul spaţiului verde s-au construit zeci de noi blocuri şi primăria promitea încă din 2013 să amenajeze un parc uriaş, dar în continuare zona zace în paragină.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: “Acel teren este parţial al municipiului şi părţi din el se mai afla fie în proprietate privată, fie în diferite forme de soluţionare a naturii proprietăţii. Avem însă asigurarea că prin PUZ acea zonă va fi verde.”

Adrian Dohotaru, deputat și activist de mediu: “Am propus o nouă lege a spaţiilor verzi, registre a spaţiilor verzi din oraşe... Propunem ca la noile dezvoltări imobiliare să avem 30% spaţiu verde, pentru a creşte calitatea vieţii în oraşele României.”

OMS recomandă ca fiecare oraş să aibă cel puţin 50 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor. Media europeană este de 26, dar noi avem puţine localităţi care ating sau depăşesc acest prag.

Iată ce se întâmplă în Târgu Mureş.

“Lipsesc spaţiile verzi şi trăim în praf şi mizerie. Spaţiul verde absoarbe praful şi elimina foarte mult oxigen”, spun oamenii.

Cosmin Blaga, purtător de cuvânt Primăria Târgu Mureş: “Probabil că sunt unele blocuri care nu au spaţii verzi atât cât prevede legislaţia, dar noi atunci când facem lucrare avem grijă să nu micşorăm spaţiul verde decât când este necesar pentru amenajarea de noi parcări.”

Potrivit iniţiativei legislative, în Registrul Naţional al Spaţiilor Verzi vor fi introduse toate zonele cu verdeaţă din oraşe. Primăriile vor fi obligate să le protejeze şi să nu mai acorde autorizaţii de construcţie peste tot.

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e realistul

Cam așa arată unele zone de pe Bulevardul Bălcescu...In special acea bretea paralela cu bulevardul.
image.jpg (1.67 MB; downloaded 4615 times)
Bălcescu 23
image.jpg (1.51 MB; downloaded 4615 times)
Spatii ,,verzi"...
image.jpg (1.73 MB; downloaded 4614 times)
image.jpg (1.53 MB; downloaded 4613 times)
image.jpg (1.55 MB; downloaded 4616 times)
image.jpg (1.55 MB; downloaded 4615 times)
image.jpg (3.04 MB; downloaded 4603 times)

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e andrei11

Comunismul n-a murit, s-a transformat !
Acesta este parcul de pe Pache în aproprierea ProTv - ului.
T 1.jpg (315.35 KB; downloaded 4472 times)

S-a schimbat gardul în totalitate :
T 2.jpg (220.7 KB; downloaded 4471 times)

Tot Tolbuhin a rămas :
T 3.jpg (196.29 KB; downloaded 4472 times)

Fiodor Ivanovici Tolbuhin a fost un mareșal rus, unul dintre principalii comandanți militari sovietici din timpul celui de-al doilea război mondial. După cel de al doilea rǎzboi mondial a devenit membru în Sovietul Suprem al URSS
T 4.jpg (6.76 KB; downloaded 4469 times)

 



Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e PTMZ

În octombrie 2018 era vorba să-l redenumească, dar au schimbat doar afișajul frontal. Deși parcul e mai frumos de când l-au reamenajat, și mai liniștit, nemaifiind toate utilajele îngrămădite pe acolo.

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e misterr

Toaletarea arborilor, făcută de muncitori după cum îi taie capul. ”Facem noi cum știm”

Click pe imagine pentru video:





Primăvara este tot mai aproape, aşa că peste tot în ţară se curăţă copacii.

Problema este că în multe cazuri cei care tund arborii le fac mai mult rău decât bine. Pomicultorii cu experienţă susţin că dacă tăierile nu sunt făcute corect, arborii sunt mutilaţi.

Pe Calea Rahovei din Capitală, toaletarea copacilor a început de aproape o săptămână. Zeci de copaci au fost tunşi până acum mai mult decât ar fi trebuit ori decât şi-ar fi dorit cei ce locuiesc în zonă.

Specialist: “La noi se face exact cum NU este indicat şi avem aici câteva exemple: se taie aproape integral coroana arborelui, rămâne doar trunchiul principal şi ramurile mai groase, dar nu mai există acele crengi pe care să poată creşte noile frunze.”

Aceasta este o ramură de frasin, care începuse deja să înmugurească. În mod corect, mai mult de jumătate din coronament trebuia păstrat, însă ramurile au fost tăiate aproape în totalitate. Un exemplu de AŞA NU este chiar acest arbore din care a rămas doar tulpina.





Potrivit unei hotărâri din 2018 a Consiliul General al Municipiului București, din echipa care se ocupă de toaletarea aroborilor ar trebui să facă parte şi un peisagist.

Reporter: ”E cineva care vă supervizează?”
Muncitor: ”Nu suntem obligaţi de nimeni, facem noi cum ştim. Nu se ştie, nu avem normă, cât se poate.”

Contactaţi de Ştirile Pro TV, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 nu au oferit deocamdată un răspuns referitor la această situaţie.

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e subway guru

Am vazut si eu azi un astfel de masacru la parcul Sebastian, copacii cheliti si tone de crengi si material lemnos pe jos cu un elan demn de o cauza mai buna. Regula elementara e sa nu tai mai mult de 1/3 din coroana. M-am uitat cu atentie si la ce s-a rupt/drujbuit la ploaia inghetata cu chiciura, nu era nicio ramurica/crenguta/tulpinita rupta care sa fi fost sanatoasa la <dezastru>, doar carii, uscaturi, putregaituri...halal intretinere, halal fitoterapie, halal <toaletari>, demne doar de kakanari indrujbizonati...astia n-au lemne de foc la cort sau ce mama naibii???

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e Gabi23

Când va cădea la prima furtună/gheață peste bd. George Coșbuc, or să se întrebe unii, vai de ce?  Stăm după cu lunile după avize, ignorăm, salvăm Bucureștiul  :popa:  
Exemplu de copac de pe domeniul public care necesită defrișare în regim de urgență:

George Coșbuc - 16.03.2019 (1).JPG (515.69 KB; downloaded 4073 times)
George Coșbuc - 16.03.2019 (2).JPG (498.53 KB; downloaded 4089 times)

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e andrei11

Parcul din fața Primăriei Sectorului 2. O fi bine, o fi rău ? Habar n-am, nu mă pricep la toaletări. Și mai sunt secvențe identice, toată  Str. Doamna Ghica, etc, etc.
1.jpg (186.32 KB; downloaded 4590 times)
2.jpg (179.51 KB; downloaded 4655 times)
3.jpg (447.94 KB; downloaded 4568 times)
4.jpg (457.04 KB; downloaded 4587 times)

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e misterr

Nu e bine, toaletarea înseamnă tăierea crengilor uscate și eventual ajustarea formei coroanei (maxim o treime din coroană). Aia e o mutilare a copacilor.

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e alchimistul

Departe de mine ideea de a-i sustine pe acesti respectabili domni care barbieresc copacii, dar tin minte ca prin 2008 am asistat la o toaletare similara, de la geam, in zona pietei Progresul. Am crezut ca arborii aceia nu isi vor mai reveni vreodata. Nu a fost asa, desi fusesera lasati cu cateva frunzulite, la propriu, in maximum 2 ani isi revenisera spectaculos. Natura are resurse inepuizabile. E drept, ar trebui sa toaleteze cu cap, dar nu vorbim de asa ceva in sectorul acesta

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e andrei11

Da. Și în spatele blocului meu a fost un masacru din ăsta acum 3 - 4 ani, acum sunt ca și noi. Parcă nu s-ar fi întâmplat nimic...Și în Cișmigiu a avut loc un masacru acum 5 - 6 ani, nu se mai cunoaște, coroanele  s-au refăcut la toți arborii...Și era vorba de Cișmigiu !!!

 


Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2439 forum members have written 435692 posts in 5431 topics and 519 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use