Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Despre controlorii STB

492 posts, 207357 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 36

📖 Pagination options
Re: Despre controlorii RATB georgica2704

Controlorii RATB au trasee predilecte. Afla unde risti mai mult sa iei amenda
Daca v-ati intrebat de ce in anumite mijloace de transport ale RATB sunt controale frecvente, in timp ce pe alte linii nu sunt aproape niciodata, regia a dezvaluit ca exista anumite criterii de care se tine cont in repartizarea echipelor de control.

De asemenea, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a lamurit cat de departe pot merge controlorii daca un calator prins fara bilet refuza sa se legitimeze.

Ziare.com a vrut sa afle care este procedura standard pe care o urmeaza controlorii din mijloacele de transport ale RATB, mai exact, cum pot actiona acestia, in mod legal, in cazul in care un pasager refuza sa prezinte cartela de calatorie sau sa se legitimeze.

In primul rand, reprezentantii regiei au precizat ca "normele privind desfasurarea transportului in comun si modul de sanctionare a abaterilor savarsite sunt prevazute in H.C.G.M.B. nr. 156/2001, cu modificari si completari ulterioare".

Astfel, la solicitarea controlorilor, pasagerii trebuie sa prezinte cardul de transport incarcat cu titlu de calatorie valabil si "validat de indata la urcarea in mijlocul de transport".

Control numai cu legitimatie
Este important de stiut ca agentii de control au dreptul sa verifice cartelele numai in baza delegatiei, care este nominala si insotita de insigna, iar "numarul inscris pe insigna corespunde cu numarul legitimatiei (delegatiei) "
Intreaga stire aici :http://www.ziare.com/stiri/ratb/controlorii-ratb-au-trasee-predilecte-afla-unde-risti-mai-mult-sa-iei-amenda-1280832

Re: Despre controlorii RATB Budy187

Pe tramvaiul 16/36, dimineata, deobicei la statia Fabrica de Glucoza urca 2 controlori, mereu aceeasi. Din pacate controleaza super preferential, luandu-se dupa persoanele imbracate curat, decent etc. Tiganii si nespalatii care urca fix la urmatoarea statie nici macar nu sunt intrebati de sanatate... din pacate ! Mai mult, controlorii mai au putin si se pupa cu toate leprele care urca la statia Strandul Tei. Asa se face treaba, domnilor ?!

Re: Despre controlorii RATB alchimistul

Controlul selectiv este la ordinea zilei. Prin vara eram intr-un 25 (Tatra) al carui vagon 2 era ocupat, intre usile 1 si 2, de circa 10 tigani si tiganci (va imaginati ce vacarm era, ca o haita de caini in calduri). La Spatarul Preda au urcat 2 controlori (pe usa 1) si au traversat vagonul de parca n-ar fi fost nimeni in fata. Cand a ajuns unul din ei la mine i-am precizat clar ca am abonament, dar refuz sa il prezint daca nu controleaza incepand cu persoanele din fata. Omul a replicat ca nu il invat eu pe el sa isi faca meseria. Fireste ca i-am spus...bine ar fi sa va faceti "meseria" cum trebuie, pentru ca asa am avea un transport public civilizat si n-am mai trebui sa suportam, pe banii nostri, agresiunea psihica din partea animalelor. Celalalt controlor s-a bagat si el in discutie replicand ca cei din fata vagonului sunt "persoane defavorizate"  :evil: Ce sa mai comentezi in fata unei asemenea mentalitati ? Au coborat in cele din urma la calea Rahovei si asta a fost...

Re: Despre controlorii RATB andrei11

+ 1.
Am observat si eu in majoritatea cazurilor.
Bine ai facut ca nu i-ai aratat abonamentul.

Se pare ca controlori RATB iar ies in evidenta in presa :twisted: .
Controlorii RATB au bătut un tânăr, în plină stradă.
Un tânăr a fost bătut de trei controlori ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti, pentru că nu a vrut să le arate abonamentul, după ce coborâse din mijlocul de transport în comun. Băiatul a făcut plângere la poliţie împotriva controlorilor.
Incidentul s-a întâmplat în staţia Râul Colentina. După ce a coborât din troleibuz, tânărul s-a trezit înconjurat de cei trei controlori, care i-au cerut să le arate cardul de călătorie, potrivit romaniatv.net.

"M-au încolţit, cum fac ei de obicei. Asta este practica lor, încolţesc omul şi încep intimidarea, asta s-a întmplat. Am vrut să mă sustrag dintre ei, moment în care am fost lovit. După ce mi-au adresat şi injurii, am fost lovit în faţă de mai multe ori, de doi dintre aceştia", a precizat tânărul bătut.

"Şi-au dat pumni. Tânărul a fugit, iar controlorii au fugit după el", a spus un martor la incident.

Tânărul s-a ales cu ochiul vânăt şi o mână ruptă. "Vreau ca aceşti indivizi să nu mai lucreze la RATB, pentru ce mi-au făcut. Nu este normal ca un om să fiu agresat în plină stradă. Cu atât mai mult, cu cât sunt angajaţi ai statului", a mai spus băiatul agresat.

Între timp, cei de la RATB au demarat o anchetă, după ce controlorii au sesizat incidentul. Numai că povestea lor a sunat cu totul altfel. "La oprirea în staţie, călătorul a împins controlorul şi au căzut în staţie" :lol: , a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.
Stirea de aici :http://www.b365.ro/controlorii-ratb-au-batut-un-tanar-in-plina-strada-video_202727.html

Re: Despre controlorii RATB ikarus13

georgica2704 wrote:
Între timp, cei de la RATB au demarat o anchetă, după ce controlorii au sesizat incidentul. Numai că povestea lor a sunat cu totul altfel. "La oprirea în staţie, călătorul a împins controlorul şi au căzut în staţie" :lol: , a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.
Stirea de aici :http://www.b365.ro/controlorii-ratb-au-batut-un-tanar-in-plina-strada-video_202727.html

Se poate să aibă foarte mare dreptate controlorii. Am văzut de multe ori cum cei care sunt deobicei pe liniile 77 și 381 sunt agresați de călători în special tineri de 17-18 ani. Aceștia agresează verbal controlorii fără niciun motiv și alertează ceilalți călători că urcă controlorii...educația lipsește cu desăvârșire...

Re: Despre controlorii RATB Rathgeber2523

Mulțumim controlorilor, care au fost in data de 1.04.2014 la Stația C.E.T SUD VITAN URCARE, in loc sa urce să controleze lumea STATEAU CU CAFEAUA ȘI ȚIGARA ȘI STRIGAU LA LUME!!!

Re: Despre controlorii RATB Costin

Rathgeber2523 wrote:
STATEAU CU CAFEAUA ȘI ȚIGARA ȘI STRIGAU LA LUME!!!

Dar tu de ce strigi la lume?
Regulamentul forumului MetrouUsor wrote:
12. Nu utilizati excesiv scrierea cu majuscule, emoticonuri si nici semne de punctuatie.

ATENŢIE! CONTROLORII FALŞI "COLCĂIE" pe RATB! Cum DEOSEBEŞTI un AGENT ADEVĂRAT de un IMPOSTOR?

Bucureştenii care circulă cu transportul în comun se pot confrunta cu problema "agenţilor falşi", chitiţi să profite de faptul că cetăţenii nu deţin toate datele legate despre modul în care trebuie să arate un controlor adevărat.
Controalele în transportul în comun s-au înteţit în ultima vreme, cei de la Regia Autonomă din Bucureşti încercând să combată fenomenul "agenţilor falşi". Cetăţenii trebuie să ştie faptul că un controlor adevărat prezintă o costumaţie şi un echipament speciale, pentru a fi identificaţi în trolee, autobuze sau tramvaie.
Fiecare bucureştean care circulă cu RATB-ul s-a confruntat cel puţin o dată cu situaţia în care i s-a cerut cardul (sau biletul) şi, în loc să fie verificat la un dispozitiv special pe care orice controlor trebuie să îl aibă asupra sa, a fost examinat la validatorul din tramvai sau maşină. Există posibilitatea ca atunci să fi avut de-a face cu in impostor. Şi asta pentru că un angajat al RATB trebuie să deţină, pe lângă ecusonul prevăzut cu o insignă metalică pe care este ştanţată marca Regiei, un telefon NEXUS.
Pe dispozitiv este instalat un soft care îi spune agentului data, ora şi traseul pe care a fost validat cardul. De asemenea, pe acelaşi telefon există posibilitatea ca pasagerul să verifice, la rândul său agentul RATB. Astfel, dacă trece cardul pe sub dispozitiv, apar afişate numele agentului, codul său şi traseul în care se află.
NU ÎNMÂNAŢI CARDURILE oricui "SE DĂ" CONTROLOR
Controlorii adevăraţi au o ţinută vestimentară în culori sobre: pantaloni sau, după caz, fuste, bleumarin sau gri şi/sau sacou în acelaşi ton, şi cămaşă albă. Reprezentanţii RATB spun că atunci când controlorii nu au uniformă, sunt obligaţi totuşi să aibă ţinută decentă şi în nici un caz nu au voie să poarte hanorac. În plus, orice controlor RATB are o legitimaţie cu datele personale şi insignă.
Aşadar, bucureştenii trebuie să aibă mare grijă la impostori. Pentru a fi feriţi de incidente neplăcute, este indicat să nu dea cardul din mână celui care vrea să i-l examineze, dacă nu prezintă toate datele de mai sus.
Au fost cazuti când cardurile le-au fost smulse din mână pur şi simplu călătorilor, iar aşa-zişii agenţi s-au făcut nevăzuţi.
"I-am dat cardul să meargă cu el la validator, iar maşina oprise în staţie. Atunci doamna a coborât şi a fugit cu el", a spus o femeie, despre o "controloare de pe traseul 335.
De asemenea, pe linia 168, două femei îmbrăcate cu hanorac şi un bărbat cu geacă verde şi şapcă galbenă cereau "biletele la control" călătorilor. "Nu au prezentat nici o legitimaţie şi când am scos telefonul să-i pozez, imediat au coborât", mărturisea o tânără care i-a fotografiat pe indivizi, în noiembrie 2013.
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/controlori-falsi-ratb-cum-deosebesti-un-controlor-bun-de-un-impostor-495680.html
Apropo, parca pe 14 si 40 este control permanent ,sau cel putin era, ultima oara   cand am mers cu 14 ,asta find vineri ,sigur nu era.

Re: Despre controlorii RATB Aron

Am si eu o intrebare:
Astazi am mers cu un troleibuz de pe linia 69 de la V. Argesului pana la Universitate. Cand sa validez cardul, surpriza, pe toate cele 3 taxatoare era afisat faptul ca troleul mergea la garaj iar cand apropriai cardul scria: Ne pare rau serviciul este inchis. La Universitate unde am coborat s-au urcat controlorii si ma intreb oare ce o fi facut cu toti calatorii, atata timp cat ei nu puteau valida cardul. Deci este o eroare de sistem sau ai uitat soferul sa valideze carul lui sau ce o avea el, ca am mai vazut situatii in care soferul se duce la primul taxator din fata si pune un card acolo?

Re: Despre controlorii RATB andrei11

Trebuia sa-i spuna cineva soferului sa puna cititorul pe "VALIDARE". Se mai intampla, pana la urma si soferii sunt oameni.

492 bucureşteni amendaţi zilnic de RATB,în 2013. Topul liniilor cu cei mai mulţi călători frauduloşi .

Aproape 500 de bucureşteni au fost amendaţi zilnic, în 2013, în mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Cele mai multe sancţiuni, peste 10.600 într-un singur an, au fost aplicate pe cea mai lungă linie de tramvai din Capitală.
Anul trecut, controlorii RATB au aplicat, în total, 179.605 sancţiuni (suprataxa în traseu şi procese verbale), potrivit Raportului de Activitate al RATB, aferent anului 2013. În aceste condiţii, rezultă că, în medie, în 2013, peste 492 de bucureşteni au fost amendaţi zilnic pentru că nu au plătit pentru călătoria efectuată cu autobuzul, tramvaiul ori troleibuzul. Media persoanelor sancţionate a crescut, în 2013, cu 108 persoane pe zi faţă de anul anterior, când au fost amendaţi, în medie, 384 de călători, pe zi. În 2011, au fost prinşi circulând fraudulos, în medie, 417 de călători pe zi, iar în 2010, zilnic, 500 de persoane au fost sancţionate de angajaţii RATB, potrivit datelor furnizate anterior de Regie, la cererea B365.ro.

Din totalul sancţiunilor aplicate de controlorii Regiei, în cursul anului 2013, au fost în tocmite 97.862 procese verbale de contravenţie şi 81.743 suprataxe în traseu.

Potrivit Raportului de Activitate al RATB, topul primelor 10 linii de transport pe care au fost constatate, în 2013, cele mai multe contravenţii şi întocmite cele mai multe procese verbale de contravenţie este condus de linia 1, cea mai lungă linie de tramvai din Capitală.
Topul primelor 10 linii de transport cu cele mai multe procese verbale de contravenţii

Linia 1 - 6.055 procese verbale de contravenţie

Linia 41 – 4.599 procese verbale de contravenţie

Linia 32 – 3.927 procese verbale de contravenţie

Linia 104 – 3.088 procese verbale de contravenţie

Linia 335 – 2.480 procese verbale de contravenţie

Linia 69 – 2.459 procese verbale de contravenţie

Linia 202 – 2.164 procese verbale de contravenţie

Linia 11 – 2.108 procese verbale de contravenţie

Linia 85 – 2.099 procese verbale de contravenţie

Linia 25 – 1.961 procese verbale de contravenţie.

Cele mai multe procese verbale de contravenţie au fost întocmite în lunile martie (9.205) şi octombrie (9.134), iar cele mai puţine, 6.584, au fost întocmite în luna decembrie.

Potrivit Raportului de Activitate al RATB, anul trecut au fost în tocmite 81.743 suprataxe în traseu. Cele mai multe suprataxe încasate de controlori s-au raportat în lunile octombrie şi martie, iar cele mai puţine suprataxe au fost încasate în luna noiembrie 2013.
Toata stirea aici:http://www.b365.ro/492-bucuresteni-amendati-zilnic-de-ratb-in-2013-topul-liniilor-cu-cei-mai-multi-calatori-fraudulosi_210480.html
Pe cand niste controale serioase si pe linii mai ,,speciale,, gen 139,163,162,117,141,323,220. :evil:

Re: Despre controlorii RATB iliutu

In octombrie incep sa vina studentii la scoala si multi boboci cad in plasa.

Re: Despre controlorii RATB DAF SB220

Sa va spun o chestie pe care am patit-o... mi s-a cerut buletinul. De ce?
@ikarus13: iti dau perfecta dreptate, deseori am vazut ca controlorii in cartierul Berceni nu merg decat pana la Nitu Vasile, ca de la Brancoveanu se urca smecherii care incep sa faca legea in troleibuz. Tipa, se bat, se tin de bare, lumea asteapta urmatorul troleibuz, soferul nu intervine... Romania, trezeste-te!

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 36

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2416 forum members have written 433086 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”