MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1488978 views

Go to page:  1  ... 106 107 108 109 110 111 112  ... 405

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente oache81

mcosmin wrote:
Astazi pe la 8:45 defila o IVA pe la Crangasi, si un BM era in spatele ei la vreo 30 de secunde...

Cred ca ar trebui completat sistemul cu (cel putin) 2 macaze esentiale.Sa se faca macaz de la Gara sa se poata iesi din remiza direct si nu pe contrasens si sa se gaseasca o solutie sa se intre in depoul Ciurel si din sens invers fara sa se mai afecteze circulatia trenurilor de pe M1.

Pe la 18.20 s-a retras o IVA de la Basarab spre Depoul Ciurel si pe urma o alta (cred) a iesit in traseu pe la ora 19.00.Am stat de ambele dati la coada dupa IVA, dar de la Petrache Poenaru nu s-a mai stationat, a disparut repede IVA din fata care tocmai iesise din depou (probabil a intrat direct in traseu spre Gara de Nord cumva)

Plus trebuie naveta pana la Crangasi si nu inteleg de ce nu se baga.Sa fie 1 naveta Dristor2 -Crangasi si restul Republica-Dristor 2.Prefer sa fie si IVA doar sa existe si pe urma pe traseul comun M1/M3 sa se mearga ATP/ATO/

Re: Accidente / incidente mcosmin

E imposibil sa se faca un macaz la Gara de Nord ca sa iesi direct din remiza la linia 1, din 2 motive.

1) Nu ai spatiu, trebuie mutati stalpii de sustinere

2) Curba deja este fortata acolo, macazul ar avea un unghi prea strans.

Nu stiu exact cum este situatia macazelor la Petrache Poenaru dar cred ca se poate trece de la oricare din cele 2 linii in depou dintr-o singura mutare.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Oache 81 cred ca s-a referit ca Depoul Ciurel sa fie legat direct cu Crangasiul, ceea ce e practic imposibil.
Schema macazelor la Petrache Poenaru / Depoul Ciurel :
11-5-2015 1-41-17 PM.png (91.38 KB; downloaded 2485 times)

Stiu ca statia e cu peron dreapta, dar asa am schita si n-am mai stat s-o modific.

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Sunt de acord ca asa este schema la Petrache Poenaru dar metroul dupa ce ajunge in dreptul Barajului Ciurel face stanga in timp ce daca ar putea sa mearga fix inainte ar ajunge drept in depou, fara sa mai fie necasara nicio curba, doar o linie dreapta sapata (mai lung ce e drept dar nu cred ca mai lunga de cateva sute de metri).Desi nu sunt foarte sigur banuiesc ca liniile depoului sunt paralele cu linia tramvaiului 41.
Iar la Piata Victoriei mereu pierd metrou de 17.15 care duce spre Dristor si urmatorul vine la si 23-24 (cvasigol ca e abia iesit din remiza) urmat de altul la 2-3 minute tocmai datorita faptului ca nu se poate iesi direct din remiza pe sensul care trebuie.Daca ar putea iesi spre Republica ar fi foarte simplu.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Schema este gresita, exista un singur macaz spre depou.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

oache81 wrote:
Sunt de acord ca asa este schema la Petrache Poenaru dar metroul dupa ce ajunge in dreptul Barajului Ciurel face stanga in timp ce daca ar putea sa mearga fix inainte ar ajunge drept in depou, fara sa mai fie necasara nicio curba, doar o linie dreapta sapata (mai lung ce e drept dar nu cred ca mai lunga de cateva sute de metri).Desi nu sunt foarte sigur banuiesc ca liniile depoului sunt paralele cu linia tramvaiului 41.
Iar la Piata Victoriei mereu pierd metrou de 17.15 care duce spre Dristor si urmatorul vine la si 23-24 (cvasigol ca e abia iesit din remiza) urmat de altul la 2-3 minute tocmai datorita faptului ca nu se poate iesi direct din remiza pe sensul care trebuie.Daca ar putea iesi spre Republica ar fi foarte simplu.

Nu rezolvi problema cu depoul Ciurel asa, doar o muti intr-un loc mai delicat, adica in curba dintre Petrache Poenaru si Crangasi.
BM-urile tot vor trebui sa stationeze.

La Gara de Nord ar trebui demolati ceva stalpi ceea ce este practic imposibil. Nici nu cred ca merita sa ne batem capul.
La depoul Crangasi iar e practic imposibil sa faci varianta de care spui, mai ales ca vrând nevrând depoul Straulesti va fi gata si toate IVE - le vor fi mutate acolo.
Ceea ce nu se sesizeaza este ca depoul Crangasi va fi folosit de metrourile lui M 5, ceea ce implica :
1) Se va circula Eroilor - Petrache Poenaru  pe sistemul de "cale libera" pentru ca sistemul de siguranta care va fi montat pe trenurile lui M 5 nu-l recunoaste pe cel existent pentru M 1 / M 2 / M 3.
2) Cum sunt macazele pozitionate acum la Eroilor M 1 / Eroilor M 5 se vor face n spe mii de manevre pana ce un metrou care vine din Dr. Taberei sa lase calatorii in Eroilor M 5 si apoi sa intre spre linia dinspre Grozavesti.
3) Invers e mai simplu ( Grozavesti - Orizont ) dar nu chiar asa de simplu.
shoppy wrote:
Schema este gresita, exista un singur macaz spre depou.

Schema nu este gresita, uita-te mai atent.
Exista o singura linie spre depou. ( Cea de mai jos, unde am scris <<Spre Depou>>)
Cealalta linie este "linie moarta"  ( vezi ca se opreste intr-un punct rosu ) si se gaseste in gabaritul fostului rebrusment cand circulatia se desfasura in varianta Timpuri Noi / Republica - Semanatoarea ( Petrache Poenaru ).
Pentru shoppy in foto fostul rebrusment de care ti-am povestit ( in constructie ) si care nu are legatura cu linia spre depou.
11-5-2015 2-09-55 PM.png (369.36 KB; downloaded 2453 times)
11-5-2015 2-21-22 PM.png (1.17 MB; downloaded 2459 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Cum adica sistemul de semnalizare de pe M1/2/3 nu este compatibil cu M5? De unde ai primit informatia asta :?:  :?:  :?:  :?:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Pai s-a discutat ca pe M5 se vor achizitiona trenuri cu sistemul de siguranta adus "la zi" . Asta inseamna ca nu vor mai avea actualul sistem de la Bombardier si  ca atare va fi imposibil sa se inaugureze racordul cu trenuri Bombardier sau CAF...Doar sa circule " la cale liberă"...

De la guru citire :
subway guru wrote:
Atat CAFurile cat si Bombardelele sunt echipate cu interloking Bombardier...deci sunt destinate sa circule perfect pe magistralele a caror infrastructura e echipata cu acest sistem...adica M1+2+3...
Pe M5 nu va fi acelasi sistem, si atunci nu are rost sa-ti bati joc de niste trenuri echipate cu ceva ok ca sa le chinui pe undeva unde calea de rulare e pregatita pentru altceva...
Scenariul e clar...CAF la pachet pe M2, Bombardier tot la pachet pe M1/3, IVA cu Dimetronice pe M4...pe M5 va circula ce vrea muschii lu' DNA!

( pag 103 de la Discutii Generale M 5 ) Dar mai gasesti replici si mai incolo de pag. 103... :mrgreen:

Pe teren, in ceea ce priveste linia curenta, situatia este asa:
pp.png (5.19 KB; downloaded 2640 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

Cand s-a schimbat? Din cate imi aduc aminte nici nu era loc de diagonala aia, Curba inceapea prea din scurt.

# shoppy si restul, schema liniilor la Petrache Poenaru este fix asa cum am desenat-o eu. Oricum acolo cu verde este desenat un utialj destul de complex de intretinere linii, spune-mi si mie cum ajunge si cum iese de acolo ?
# shoppy, in schita ta ai mai facut o greseala, spre Crangasi si de la Crangasi se iese / se vine pe abatuta, nu pe directa.  :D
11-1-2015 11-06-13 PM.png (61.33 KB; downloaded 2619 times)

Azi m-am uitat special si nu prea mi-am dat seama ca eram spre Crangasi, ma mai uit si maine ca o sa fiu pe sensul celalalt.

Go to page:  1  ... 106 107 108 109 110 111 112  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463826 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”