Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1448 posts, 410461 views

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104

📖 Pagination options
Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Misiekwas

shoppy wrote here:
De la smecheriile cu borduri peste borduri am ajuns la stalpisori peste stalpisori, amenzile sau gardurile sunt solutia, stalpisorii nu sunt solutia(poza circula ca fiind din Bucuresti)
stl.jpg (208.84 KB; downloaded 606 times)

Stâlpișori galbeni au niste avantaje. Sunt bune că provizorat și chiar descurajează de exemplu oprirea și staționarea neregulamentară. Problema este că PMB din ce in ce mai mult încearcă să facă Urbanismul Stâlpișorului Galben, unde stâlpișori flexibili sunt folosiți acolo unde chiar ar trebui sa fie reconfigurată strada sau intersecție. Dar pentru că aceasta ar presupune multa muncă, stâlpișor galben devine panaceul, iar rezultatul este cum se poate aștepta.
la-grozavesti-arata-a-normalitate-v0-otxt4fupwvuf1.jpg (75.28 KB; downloaded 1416 times)
parcare-haotică-pe-str-lister-prof-dr-victor-babeș-stalpi-v0-n6ncf9ly84sf1.jpg (103.58 KB; downloaded 1416 times)

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Cristi N

Stalpisorii aia galbeni de pe Mihai Bravu  au rezolvat temporar problema masinilor parcate pe banda 1. Acum sunt 3 benzi intregi in loc de 2.5 si un sir de masini parcate.

In felul asta, cei care vireaza la dreapta de pe Ferdinand se pot incadra in fluxul de trafic mult mai usor si s-a diminuat blocajul dinspre Obor.

Solutia definitiva este reconfigurarea intregului inel principal cu inserarea pistei de biciclete.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană shoppy

Si cand cativa stalpisorii vor fi distrusi se va parca din nou sau se vor cheltui alti bani pe alti stalpisori fara sa fie indentificat nici un vinovat.
Asta e ca atunci cand ne bucuram ca se lupta cu coruptii, acum ne bucuram ca le-a tras-o bizonilor fara sa ne dam seama ca in loc sa se amendeze bizonii si sa intre bani la buget defapt se cheltuiesc aiurea banii nostrii de la buget pe o carpeala temporara.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană neoman

Azi  dimineață mi-a fost dat din nou să văd ce înseamnă nepăsarea unor șoferi pentru care Codul Rutier este doar o fițuică.

Șoferul Fordului din poză nu numai că a venit pe contrasens pentru că era mult de așteptat în coloană pentru el.  A reușit ca prin manevrele lui să îi țină pe toți timp de 2 semafoare deoarece își găsise nașul care nu îl lăsa să își facă manevra tembelă. Și pentru că el avea de făcut praf orice urmă de respect pentru Codul Rutier, a intrat în parcarea de sub pod tot pe contrasens până la urmă.

Colac peste pupăză, 243ul în care mă urcasem a făcut foarte nonșalant stânga de pe banda 1. Mai mai ca era să intre într-o mașină care voia să meargă înainte de pe banda 2 (care este și de mers înainte).
IMG_20251127_080531005_HDR.jpg (1.57 MB; downloaded 1133 times)

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andreiiul

Toate astea se intampla din mai multe motive legate strans intre ele:
- lipsa de personal din BPR, lipsa care a dus la lispa agentilor din strada. Nici cei de la ordine publica nu sunt excedentari ca sa poata ajuta (aici am exemplu din IF, dar acelasi lucru e si prin Bucuresti, cand seara singurlui politist rutier de serviciu este la Berceni si raspunde de Glina, Berceni si Popesti - informatie primita telefonic chiar de la agent cand  am avut nevoie de rutiera in Popesti)
- lipsa politistilor din strada a dus usor, usor la incalcari din ce in ce mai grave ale Codului Rutier
- lipsa legislatiei care sa permita aplicarea de amenzi pt contraventii surprinse de camere video sau in fotografii
- efectul de turma al soferilor (daca ala incalca legea si nu pateste nimic, de ce sa nu o fac si eu?)
- punctul de amenda inghetat la o valoare mai mica (5% din salariul minim fara de 10% cat era inainte). In momentul de fata cea mai mica amenda este de 405 lei (daca nu e platita in 15 zile)  fata de 810 cat ar fi fost daca punctul de amenda ramanea la 10% din salariul minim.

Eu cred că lipsa polițiștilor de la Rutieră a cauzat monstruozitățile acestea de manevre doar în parte. Eu consider că și școala de șoferi este făcută într-un mod... deficitar. Eu am fost învățat încă din școală că unele manevre pur și simplu nu le faci. Eu nu concep să ma bag în fața altora pe contrasens, să trec pe roșu cu nonșalanță, să fac stânga de pe banda de mers înainte. Și asta se trage din felul în care instructorul m-a învățat.

Asta cu scoala de soferi este impresia tuturor incepatorilor ca doar ei stiu legea si ceilalti soferi nu stiu legea(si instructorii isi bat toba ca el stie dar alt instructor nu stie), ca ceilalti soferi nu or sti ultimele chichite, da, dar 99% din ce se face si ce nu se face stie foarte bine toata lumea, incalcarile legii apar din nesimtire si nepasare, nu din nestiinta.
Clasa politica vrea sa fie liniste in tara si romanul nu vrea amenzi ca sa faca si el mizerii cand s-o grabi sau cand o avea bani, cat timp nu exista spirit civic care sa ceara indreptarea situatiei avem ce ne dorim.

Eu ziceam doar ca la scoala instructorii nu mai pregatesc cursantii temeinic. Din scoala ies fara sa inteleaga consecintele actiunilor lor. Ia de exemplu cazul fetei omorate pe Calea Ferentari pentru ca prietena ei se lua la intrecere cu alt prost. Tu crezi ca la scoala de soferi li s-a spus ce se intampla daca merg cu viteza? Cum reactioneaza masina la bruscarea volanului, la carosabil umed? Eu unul tind sa cred ca nu. Mai degraba cred ca nici nu au schimbat intr-a 3-a. Nesimtirea vine si din lipsa politiei de pe strazi dar cred ca si din lipsa educatiei (de orice fel).

Daca ar exista o tara civilizata fara inconstienti care fac curse pe strada sau intra prea tare in curbe atunci as fi zis sa facem scoala de soferi ca la aia, dar nu exista, daca esti inconstient aia e, nu te poate face vreo scoala constient.

Si-a facut si PMB masinuta cu camere pentru verificat masinile parcate, era pe langa Parcul Copilului fost Ciresari, ca doar Bucurestiul s-a transformat in 6 orase cu PMB ramanand stapana doar pe bulevardele din sectorul 1.

Este prima data cand vad una la strada, si sistemul de camere era altul, nu rotunjit ci patratos ca la Loganul de la PS6(parca).

O intrebare, sa inteleg ca la Piata Victoriei este interzis virajul la stanga de pe Titulescu pe Mihalahe? https://www.google.ro/maps/@44.4519245,2 ... Aw%3D%3D Care este logica?, temporizarea semafoarelor permite(Mihalache este gol acolo cand ai verde de pe Titulescu) si toate celelalte viraje la stanga sunt permise la Victoriei. (Da stiu ca de pe Titulescu poti face stanga pe Doctor Felix dar daca am treaba pe Titulescu sau Mihalache dincolo de Doctor Felix?)

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”