MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789349 views

Go to page:  1  ... 99 100 101 102 103 104 105  ... 188

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente Florinds

Am citit si eu discutiile... Nu are niciun paznic din lume timp sa previna ce s-a intamplat si nici mecanicul... Nebuna putea arunca victima cu o fractiune de secunda inainte de impactul cu trenul, nu este vina paznicilor sau a mecanicilor...
Sunt multe intrebari de pus... Spiritul civic al celor care au vazut ce s-a intamplat la CG si nu au anuntat (vad o alta persoana mai in spate)... Daca au fost anuntate autoritatile, ce a facut Politia dupa prima tentativa.
Probabil doar acele scuturi ne-ar putea salva de asa ceva.

LE
https://www.realitatea.net/se-strange-la-ul-ministerul-dezvoltarii-regionale-s-a-constituit-parte-in-dosarul-tel-drum_2127796.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

Dezvăluiri șocante în cazul crimei de la metrou. Tatăl tinerei care a fost împinsă la staţia Costin Georgian, dar a reușit să se salveze, povestește că a sunat la 112 la aproximativ o oră după incident, dar operatorul l-a sfătuit să ia mai întâi legătura cu angajații de la metrou.

Tatăl primei victime de la metrou, care din fericire a reuşit să se salveze, este şocat de reacţia autorităţilor. Bărbatul a povestit că înainte ca Magdalena Şerban să o ucidă pe Alina Ciucu, în aceeaşi seară, ea a încercat să îi ucidă fiica, în staţia Costin Georgian. Acesta a sunat la 112 în jurul orei 16.00 pentru a raporta ce s-a întâmplat, dar nu s-au luat măsuri, ci a fost trimis către angajații de la metrou.

Casiera de la stația de metrou l-a direcționat pe tatăl fetei către o secție de poliție. Tatăl și fiica au așteptat două ore la o secție de poliție din zona Unirii unde mai erau persoane cu sesizări, iar abia după aceea a sesizat tentativa de crimă.

„E un şoc pentru toţi! Nenorocirea este că cei de la 112 sunt inconştienţi. Eu am sunat la 112 şi ei m-au trimsi la Costin Georgian să fac eu investigaţii ca părinte! Este posibil aşa ceva?", a povestit bărbatul, la un post TV.

Tatăl primei victime s-a prezentat cu fiica lui la Poliţie. „Poliţistul căruia i-am relatat întâmplarea nu a crezut povestea prima dată. Abia în jurul 19:00 am intrat să dăm declaraţii".

În timp ce prima victimă a fost plimbată de la un polițist la altul, Magdalena Şerban a atacat din nou, în jurul orei 20:00, iar de această dată a reuşit să ucidă o tânără de 25 de ani.

Totodată, bărbatul a vorbit şi de reacţia oamenilor care se aflau pe peron în momentul atacului: „Au sărit câţiva cetăţeni şi au întrebat-o: "Ce ai, doamnă? Ce ai cu ea?". Şi ea spunea: "Nu, că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze". Şi atunci câţiva cetăţeni au întrebat-o: "I-ai luat tu banii?" Şi ea a spus: "Nu vă uitaţi cum arăt eu şi cum arată ea?" Ea arăta spre buzunarul ei şi spunea: "Mi-a luat banii, mi-a luat banii".

Prima victimă ar fi sportivă şi asta ar fi ajutat-o să se ţină tare pe picioare să reziste atunci când Magdalena Şerban a încercat să o împingă cu putere în faţa metroului.
De ce nu s-a dat alarma după ce prima victimă a sunat la 112

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a transmis azi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională, în cazul crimei de la metrou:
"Dacă se confirmă faptul că prima victimă a atacurilor de la metrou a sunat fără rezultate imediate la 112 pentru a reclama tentativa de omor (nu s-a dat alarma, nu a început cercetarea la fața locului, nu a fost declanșată căutarea agresoarei)și dacă se va stabili printr-o anchetă oficială imediată că ea a așteptat ore în șir în zadar pentru a depune o declarație, atunci, din punctul meu de vedere:

1. Vorbim despre un dezastru și o rușine pentru cei care conduc sistemul de ordine publică - sistem care a ținut pe drumuri și a blocat în birocrație sinistră un caz care trebuia cercetat cu urgență absolută;
2. Al doilea atac de la metrou putea fi evitat, iar victima a murit cu zile din cauza eternei lipse de proceduri - care sunt întotdeauna stabilite după o tragedie, niciodată - proactiv, preventiv - înaintea ei. Prinderea unui criminal iminent care nu se ascundea și nu folosea tehnici de disimulare putea fi o problemă de zeci de minute dacă alarma se dădea la timp;
3. Responsabili pentru deznodământ sunt coordonatorii unui sistem care se dovedește, în astfel de situații critice, indolent, inuman, absurd. Nu mă refer la cei care muncesc efectiv în dispozitivul de ordine publică - în condiții dificile, obligați să lucreze cât pentru trei colegi în condițiile lipsei cronice de personal - ci la șefii chemați să aloce resurse, să stabilească reguli și proceduri eficiente.

Știu deja că doamna Carmen Dan nu se va considera în niciun fel responsabilă pentru această situație - a evitat și în alte cazuri orice tresărire morală. Iată de ce îi cer direct premierului Tudose să ia măsuri ferme și imediate pentru a identifica disfuncționalitățile și pentru a restructura urgent un sistem care nu a făcut nimic pentru a salva o viață care, în contextul unui stat eficient, putea să fie salvată".

Re: Accidente / incidente aztec

Singurul repros ce se poate aduce mecanicului este ca nu a vazut exact ce s-a intamplat.. .de evitat aproape imposibil,...in cazul de fata.
Se putea alerta si prinde vinovata rapid.

Re: Accidente / incidente SniperGuy

^ Exact asta ziceam si eu in postul meu precedent.

Re: Accidente / incidente aztec

Oricum se prefigureaza un lant de greseli, erori si pros....vicii in tot sistemul de te ingrozesti.
Pacat pt o viata nevinovata pierduta...

Re: Accidente / incidente TibiV

SERVICIUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu privire la incidentul din data de 12.12.2017, din staţia de metrou Costin Georgian, vă informăm că în Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat parchetul militar în vederea efectuării cercetărilor ce se impun privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul.

Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, facem precizarea că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

BIROUL DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ
14 decembrie 2017

Referitor la evenimentul petrecut în data de 12 decembrie a.c, Metrorex face suplimentar următoarele precizări:
În data mai sus menţionată ne-am confruntat cu un act de agresiune fizică a unei persoane împotriva altei persoane ce s-a desfăşurat într-un interval de câteva secunde înainte de sosirea trenului în staţie.
Obiectul principal de activitate al Metrorex este transportul public cu metroul. În cadrul acestei activităţi nu au fost puse în pericol în niciun moment viaţa şi securitatea călătorilor.
Pentru menţinerea siguranţei circulaţiei trenurilor de metrou, societatea funcţionează în baza unor proceduri specifice şi sub stricta reglementare şi autorizare din partea autorităţilor feroviare din domeniu.
Metrorex, ȋn calitatea sa de operator de transport public de călători are angajate servicii specializate de pază, al căror obiect de activitate ȋl reprezintă protejarea bunurilor şi valorilor din staţiile şi trenurile de metrou. Facem precizarea că aspectele care ţin de ordinea publică ȋn spaţiile publice din metrou sunt asigurate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie pentru Transport Public – Serviciul de Poliţie Metrou, structura de specialitate care coordonează, îndrumă, evaluează şi controlează activităţile specifice pentru menţinerea ordinii publice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi faptelor contravenţionale din competenţă.
Cu toate acestea Metrorex a luat şi ia în permanenţă măsuri suplimentare pentru a oferi călătorilor condiţii optime de transport şi are în plan proiecte care vizează îmbunătăţirea acestor servicii.
Metrorex va da tot concursul structurilor abilitate ale statului responsabile cu asigurarea protecţiei publice şi va colabora cu acestea pentru a găsi cele mai potrivite soluţii pentru creşterea nivelului de siguranţă a călătorilor în spaţiile publice ale staţiilor de metrou.
Cu privire la micşorarea vitezei de intrare la peron a trenurilor de metrou menţionăm că aceasta este impusă de sistem tinând cont și de următoarele criterii: siguranța călătorului, distanță de frânare, intervale de circulație. În cazul utilizării unei viteze reduse la peron s-ar crea intervale mai mari de succedare între trenuri, ceea ce ar produce disconfort publicului călător și, mai grav, ar duce la mai multe situații de supraaglomerare în stații. Precizăm că distanţa de frânare este direct proporţională cu masa inerțială a trenului de metrou care este foarte mare, ceea ce implică o distanță de frânare mai mare.

pentru, DIRECTOR GENERAL,
ing. Ion CONSTANTINESCU

A dat boala comunicatelor in toate institutiile...

Re: Accidente / incidente misterr

Carmen Dan dispune anchetă după tragedia de la metrou: ”A fost o oarecare sincopă”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că o anchetă internă este în desfăşurare în urma celor două incidente de la metrou, dintre care unul s-a soldat cu moartea unei tinere, adăugând că a solicitat să îi fie prezentată situaţia intervenţiei

“Eu am solicitat încă de dimineaţă să mi se prezinte situaţia intervenţiei şi derularea procedurilor specifice, aşa cum s-au derulat în mod cronologic. Am această situaţie, am solicitat Poliţiei Capitalei să facă un comunicat, ca să puteţi vedea. E o anchetă în derulare, nu aş vrea să mă pronunţ eu acum la cald, însă, din ceea ce am văzut, poliţiştii, din momentul în care au fost sesizaţi - se cunoaşte deja că a fost o oarecare sincopă, după apelul pe 112 - dar de la ora 17.15, când au fost sesizaţi şi au început procedura de audiere, eu cred că e destul de justificată această prezentare a procedurilor. Sunt convinsă că veţi avea astăzi acces la lucrul acesta, nu aş vrea să dezvolt eu acum”, a precizat ministrul, în cadrul unei declaraţii acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Ea a subliniat că nu doreşte să se pronunţe asupra modului în care au reacţionat reprezentanţii Poliţiei, apreciind că este “oarecum lămuritor” comunicatul de presă transmis în acest sens.

“Pentru mine comunicatul este oarecum lămuritor, dar aş evita să mă pronunţ acum şi să spun: ‘a fost bine, a fost rău’. Ce am constatat este că, din momentul în care s-a dat alarma, peste 470 de poliţişti şi peste 100 de jandarmi au desfăşurat activităţi concentrate de a o găsi şi localiza, lucru care s-a şi întâmplat. (...) Până la ora 20.00 s-au făcut toate verificările, s-au audiat prima victimă şi s-au vizualizat toate imaginile de pe camerele de supraveghere. (...) Bineînţeles că de fiecare dată se poate face mai mult. Bineînţeles că sunt activităţi şi evenimente, cele mai multe dintre ele tragice sau triste, din care trebuie să învăţăm”, a declarat ministrul.

Ea a apreciat de asemenea că pot fi adoptate măsuri care să asigure mai bine securitatea celor care circulă cu metroul.

“Eu cred că se pot schimba multe, dar nu aş vrea să vorbesc eu în numele Metrorex. Cred că se pot trage nişte concluzii şi din acest eveniment şi, da, cred că se pot face lucruri care să conteze pentru siguranţa cetăţenilor”, a adăugat Carmen Dan.

Re: Accidente / incidente mcosmin

alliens wrote:
Totusi 7 secunde e un timp in care un mecanic care nu intra cu viteza mare in statie ar fi putut poate teoretic sa opreasca trenul daca era atent la ce se intampla pe linie....legal e acoperit dar moral poate ca are de ce sa isi faca mustrari de constinta

Mecanicul intra fix cu viteza pe care i-o spune ATP-ul. Nici mai mult, nici mai putin.

Politia nu are nici o vina si s-a mobilizat exemplar, prinzand faptasa in timp foarte scurt, si au mers fix pe ipotezele pe care aveau informatii.. Problema a fost undeva mai "sus", adica la cei care trebuie sa coordoneze aceste resurse. Personal, am avut experiente nu foarte placute cu 112 in Bucuresti.

In fine, au trecut cateva ore intre cele 2 incidente, eu zic ca a fost timp suficient pentru coordonare.

Re: Accidente / incidente misterr

Oarecum și oarecare...

V-am zis ca dat in ei boala comunicatelor...

http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6830
12-12-2017
COMUNICAT DE PRESA

Referitor la petitia online aparuta in spatiul public prin care se solicita montarea de scuturi anti-suicid/accidente la metrou si camere de supraveghere, biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Una dintre prioritatile Municipalitatii o reprezinta siguranta cetatenilor, insa, in acest caz, PMB nu are parghiile legale pentru a se implica in montarea scurturilor de siguranta in statiile Metrorex, intrucat aceasta institutie se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, si nu a Municipalitatii.

Toate solicitarile in aceste sens primite de catre PMB vor fi directionate catre Ministerul Transporturilor, singura entitate care poate lua masuri pentru a spori siguranta calatorilor in statiile de metrou din Capitala. Cu toate acestea, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat ca sustine personal aceasta masura si ca va discuta cu Ministrul Transporturilor astfel incat cetatenii Bucurestiului si nu numai, sa beneficieze de un transport public sigur si modern.

Cred ca este prima oara cand primarul general se bucura ca Metrorex este in curtea altei institutii... ;)

Mie mi se pare ca bat apropo ca ar trebui sa fie la PMB...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sab

misterr, daca nu puneai ditamai poza cu papagala aceea, pe care o recomanda "vocea si talentul" pentru postul pe care il ocupa temporar, era mai bine... ;)

Metrorex, dupa incidentele de la metrou: Reducerea vitezei la intrarea in statie a trenurilor creeaza intervale mai mari de timp intre trenuri, care pot duce la supraaglomerare

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... merare.htm

Reducerea vitezei la intrarea in statie a trenurilor de metrou creeaza intervale mai mari de timp intre trenuri, care pot duce la supraaglomerarea in statii, spune Metrorex, potrivit News.ro. Compania precizeaza ca reducerea vitezei este impusa de siguranta calatorului, distanta de franare si intervalul de circulatie.

"Cu privire la micsorarea vitezei de intrare la peron a trenurilor de metrou mentionam ca aceasta este impusa de sistem tinand cont si de urmatoarele criterii: siguranta calatorului, distanta de franare, intervale de circulatie. In cazul utilizarii unei viteze reduse la peron s-ar crea intervale mai mari de succedare intre trenuri, ceea ce ar produce disconfort publicului calator si, mai grav, ar duce la mai multe situatii de supraaglomerare in statii. Precizam ca distanta de franare este direct proportionala cu masa inertiala a trenului de metrou care este foarte mare, ceea ce implica o distanta de franare mai mare", explica Metrorex, dupa ce pe retelele de socializare, in urma crimei de marti de la metrou, oamenii au criticat faptul ca trenurile intra cu o viteza prea mare in statii, iar o viteza redusa ar fi putut evita dezastrul.

Compania de transport mai precizeaza ca, pentru siguranta calatorilor, are angajate servicii specializate de paza, insa de ordinea publica in spatiile publice din metrou se ocupa Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Brigada de Politie pentru Transport Public - Serviciul de Politie Metrou.

"Cu toate acestea, Metrorex a luat si ia in permanenta masuri suplimentare pentru a oferi calatorilor conditii optime de transport si are in plan proiecte care vizeaza imbunatatirea acestor servicii. Metrorex va da tot concursul structurilor abilitate ale statului responsabile cu asigurarea protectiei publice si va colabora cu acestea pentru a gasi cele mai potrivite solutii pentru cresterea nivelului de siguranta a calatorilor in spatiile publice ale statiilor de metrou", spune compania.

O tanara in varsta de 25 de ani a murit marti seara, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere. Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.

Femeia incercase un gest similar in statia Costin Georgian, cu putin timp inainte, cand a impins o alta tanara, dar aceasta nu a patit nimic. Politia spunea ca fata agresata la statia Costin Georgian a facut reclamatie in jurul orei 20:00.

Agresoarea celor doua fete este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

O singura camera de supraveghere din cele 22 existente in statia de metrou Costin Georgian a surprins tentativa de omor a tinerei care a reusit sa scape dupa ce s-a luptat cu agresoarea care a impins-o de mai multe ori in fata metroului, a declarat, joi, seful Politiei Capitalei, Dragos Nicu. El a afirmat ca procedura a durat foarte mult pentru ca au trebuit analizate imagini video de pe toate camerele de supraveghere din statie pana la gasirea celor in care a fost surprins momentul agresiunii. Potrivit sefului Politiei Capitalei, in dispeceratul Politiei Capitalei nu a fost primit niciun apel la 112 prin care sa se anunte sau reclame tentativa de omor.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a anuntat ca a sesizat Parchetul Militar privind eventuale incalcari ale legii de catre operatoarea 112 care a preluat apelul telefonic privind tentativa de omor de la statia de metrou Costin Georgian.

Tanara care a supravietuit tentativei de omor de la statia de metrou Costin Georgian, dupa ce s-a luptat cu agresoarea care a impins-o de mai multe ori, a asteptat doua ore pentru a putea depune plangere la Politie, pentru ca in fata ei era o femeie care isi pierduse sacosa pe peron, iar politistul de acolo i-a cerut sa aiba rabdare, motivand ca el este singur, a declarat, la Antena 3, tatal tinerei, precizand ca dupa incident, care a avut loc in jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost directionati la politia din metrou, reusind sa depuna plangerea in jurul orei 19.00. Tatal fetei mai spune ca agresoarea ar fi avut scris in palma mesajul "Am facut-o, dar am confundat-o".

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sab

Si inca un papagal...Nu spune ce se va monta, nu are buget, cauta sursa de finantare, dar se va monta in 2018...

Felix Stroe: În trimestrul II din 2018 vom monta noi sisteme de siguranţă la metrou. Va fi mărit şi numărul camerelor de supraveghere
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat joi, la Parlament, că în trimestrul al doilea din 2018 vor fi montate noile sisteme de siguranţă a călătorilor de la metrou.

http://www.mediafax.ro/social/felix-str ... e-16856792

„În urma evenimentelor triste care s-au întâmplat zilele trecute, am avut o discuţie foarte aplicată cu conducerea Metrorex şi am stabilit un plan de măsuri care să sporească siguranţa călătorilor. Căutăm o sursă de finanţare şi estimez că în trimestrul II 2018 vom monta noile sisteme”, a spus Felix Stroe, la şedinţa de audiere pentru adoptarea bugetului pe 2018, în cadrul Comisiilor reunite pentru buget-finanţe din Parlament.

Felix Stroe a mai precizat că alături de sistemele de siguranţă va fi mărit şi numărul camerelor de supraveghere de la metrou
.

[....]

Acele porti nu ar fi tocmai rele, si cred ca ar fi comparabile la investitie cu portile de access.

Go to page:  1  ... 99 100 101 102 103 104 105  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463861 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”