MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1489744 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 99 100 101 102 103 104 105  ... 613

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate 133 313

Varianta mea (pentru ca nu mai intrevad vremuri cu largit Carol si Pache prin demolari pe toata linia de front stradal) si pentru ca se presupune ca va exista inainte statia Cismigiu este cu doua statii inguste cu peroane decalate intre Universitate si Iancului. O statie Universitate-Armeneasca si o statie Mosilor-Traian. Poate nu convine, schema este excentrica, de ce sa nu recunosc, dar nu pierd nimic daca fac lobby pentru ea.

• 133 313
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Din alt punct de vedere o statie in dreptul Facultatii de Instalatii chiar ar fi o provocare din punct de vedere tehnologic, este clar ca intre fronturile de cladiri nu sunt mai mult de 20 -22 mertri. Bine, daca se lasa cu demolari este simplu.

Intre Mihai Viteazul si Iancului nici macar autobuzele nu fac statie. Si asta probabil in urma unor constatari "bazate"... Face 55 la Matasari cand isi aminteste sa apara... Si repet, utilitatile? Ar fi super sa se taie curentul si apa la Facultatea de Instalatii nu?  :lol: Puturi si eoliene. Si fose septice ca la Antilopa acum 20 de ani.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Poate baga eoliene si panori solare??? :lol:  :lol:  :lol:
Eco? :mrgreen:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Am editat ca un nesimtit si ti-am luat-o inainte... Dar am certitudinea ca poti transa anumite speculatii si nici nu exista motiv de suparare in asta. Deci ne dai o "hotarare definitiva" atacabila numai la "instanta suprema"?  :lol:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Statia Cismigiu are loc berechet pentru ca pe o parte e Cismigiul. Daca nu stii amplasamentul statiei pot sa-l caut, il am pe undeva prin calculator.
Dupa Universitate prima oprire va fi la Mosilor. Acolo e loc de statie, ca si latime / lungime. Acolo vor fi chiar 2 statii si o linie de legatura intre ele.
Problema este daca se mai construieste o statie intre Mosilor si Iancului ( 1,5 km ).
Unica zona de interes intre Mosilor si Iancului asa cum stim  este zona de intersectie Pache cu Traian ( si foarte aproape cu Ferdinand). Asa cum ne dam seama, acolo ar fi si unicul spatiu unde B-dul Pache e ceva mai lat, cel putin pe o anumita portiune. Sau se poate recurge la demolarea unui singur imobil, un bloc cu 3 sau 4 etaje de colt, vechi si atunci practic tot spatiul statiei este lat. ( Bine, mai e o portiune de bloc de 4 etaje care incurca ).
Iar in zona singurele institutii de interes sunt cele 3 de invatamant care nu au prea mult de parcurs pana la Traian. Singurii mai departe sunt studentii, dar studentii sunt maturi, tineri, 150 metri nu prea e mult.
In poza sunt singurele 2 amplasamente posibile pentru statia intermediara, cu precizarea ca sunt 2 imobile care incurca.
Cele 3 amplasamente au fix 120 metri. Toate amplasamentele  pot avea acces si in intersectia Traian / Pache.
Amplasamentul din dreapta poate avea un aces chiar in curtea scolii generale.
Bine, curtea ar fi usor modificata pentru ca accesul sa fie public.
Pentru cine nu cunoaste, scoala generala e practic gard in gard cu liceul "Mihai Viteazul", iar Facultatea  de Instalatii nu e prea departe de liceu.
Atentie
Amplasamentul nr 3 e tot in axul bulevardului, dar l-am desenat eu asa dezaxat sa se vada lungimea lui.
propunere.jpg (186.46 KB; downloaded 2058 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Iar in zona singurele institutii de interes sunt cele 3 de invatamant care nu au prea mult de parcurs pana la Traian. Singurii mai departe sunt studentii, dar studentii sunt maturi, tineri, 150 metri nu prea e mult.

Nu stiu daca guru poate sa iti spuna care este cea mai apropiata statie de metrou de complexul Tei... Stefan cel Mare sau Pipera ca si interval de parcurs cu autobuzul sau tramvaiul.  :twisted:  Ultima problema am spus este de studenti, elevi, pompieri, kinderi... Elevii spre Traian, studentii si pompierii spre Iancului. Problema este daca ai macar un autobuz, tramvai, troleibuz in care sa te urci cand iesi de la metrou. In Protopopescu, de la scoala Iancului si pana la Matasari in directia asta de deplasare nu se mai varsa nici o straduta din partea dreapta. Idem de la Matasari la Iancului.

Re: Discutii generale: M5 Universitate - Iancului andrei11

Asa cum am precizat fac traseul asta de foarte mult timp, in orice ora de zi sau de noapte. Dupa Mosilor ( venind de la Universitate ) si pana la Traian cu Pache practic trotuarul e pustiu.
Acolo la Traian cu Pache se animeaza brusc ( am uitat ca mai e un liceu acolo pe colt, parca economic, imi scapa numele ), apoi daca e "ora de iesire" mai sunt oameni pana la Mihai Vitezul, apoi subit trotuarul se goleste pana la Iancului. Chiar si in orele "critice" nu prea e lume pe traseul acesta.

Eu v-am spus parerea mea, si cred cu tarie ca e cea mai potrivita si pentru metrou si pentru oras...

Re: Discutii generale: M5 Universitate - Iancului andrei11

Stie Guru ceva, ceva, asadar  noi aici ne agitam degeaba. Vom avea oricum o premiera, sa vedem cum o sa se rezolve din punct de vedere constructiv. Asta daca nu sunt implicate demolari. Caz inchis ? O sa dau statia cu 60 metri mai  la stanga si deabia astept sa ajung pe teren sa "fotografiez'' locul. Oricum, fara demolari vom avea niste accese "strâmte" inclusiv 2 lifturi care vor rasari "din pamant".
Daca tot stii amplasamentul viitoarei statii, macar e cu peron "pe stanga" sau "pe dreapta" ?
noul amplasament.jpg (197.53 KB; downloaded 2058 times)

Stiti care era marea problema a statiei de la "Traian" ? Era prea proape de "Mosilor", nici  500 mertri. Asta era problema ei.

Corect!
P.S.
Facultatea mea este si a ramas in Tei, acolo pe Pache era pe vremuri Rectoratul... :lol:
Si ma mandresc ca am carat ca 'furnica' ceva beton cu roaba la edificarea unuia dintre corpurile ei de cladire, n-am doar 'profitat', am si 'transpirat' pentru cea dintai scoala superioara a Tarii Romanesti!!!  :geek:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate bercenicity

In mai vechiul filmulet cu traseul M5 Traian era un pic mai lunguta..

M5-Traian.jpg (65.17 KB; downloaded 2030 times)

Apropo, PLS Hasdeu o sa fie patratul verde?
M5-PLS-Hasdeu.jpg (78.04 KB; downloaded 2024 times)

Re: Discutii generale: M5 Eroilor - Iancului andrei11

1) Eu am pus strict 120 metri statia, dar ea poate fi si 200 metri.
2) Da
3) Stiu cum va arata statia din fata Facultatii de instalatii.
-Oricum va fi cu peron central
-Cu 2 randuri de stalpi
-Cu peron normal ca latime.
Bine, nu "stiu", mai degraba as formula "presupun"

• 133 313
  • Posted:
  •  

Bine... nu as vrea sa fiu eu rampa de lansare pentru toate chestiile excentrice dar daca se fixeaza statie la Facultatea de Instalatii (lasand la o parte problema retelelor edilitare, cea mai problematica fiind canalizarea si faptul ca dispare tramvaiul si se deviaza si autobuzele si traficul) cred ca ea va fi pe un singur fir. Adica firul spre Pantelimon va merge pe sub Pache si Iancului iar firul spre Universitate va merge pe sub Pantelimon, Ritmului si Ferdinand. Na ca am spus-o, sa vezi ce-mi toarna guru pe cocoasa...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Nu va merge pe ( sub ) Ferdinand ca nu mai poate face statie la Iancului...
Statia va fi la facultate si va avea peron normal ca latime, in dublu sens. Si pe stanga (adica central ). Te-ai prins ?

Go to page:  1  ... 99 100 101 102 103 104 105  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2478 forum members have written 438888 posts in 5508 topics and 526 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”