Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea

1830 posts, 557997 views

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104  ... 131

📖 Pagination options
Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Gabi23

La semafoarele din pasajul Lujerului lucrează acum 2 muncitori. Sensul spre Ghencea e funcțional, dar cel spre Presei este intermitent.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Mariusv

Care mai este situatia la parc Drumul Taberei? Este posibil sa revina 41 la peroanele originale in prima jumatate a acestui an ?

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea andrei11

Nu cred. Vezi discuţiile de la M 5 / Parc  Drumul Taberei.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea orex

Mariusv wrote here:
Care mai este situatia la parc Drumul Taberei? Este posibil sa revina 41 la peroanele originale in prima jumatate a acestui an ?

Nicio sansa, ca mai sunt doar 3(luni) pana la finele semestrului I 2022 ca, aici, se misca totul cu-ncetinitorul!

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Valentin

Avand in vedere schimbarea semaforizarii de la intersectia Str.Brasov x Bd. 1 Mai, am observat (e mai veche situatia) ca cel putin la orele de varf se strang cate 2-3 tramvaie din cauza timpilor, inainte erau 3 secvente, acum sunt 4 (1 per directie), analizand putin situatia de la firul ierbii as zice ca se poate umbla putin la semaforizare astfel incat, pentru fiecare secventa de verde pe directia Str. Brasov, sa avem si o secventa verde pentru tramvaie (actual exista o singura secventa / tot ciclul, eu propun 2 secvente / ciclu), iar in cazul asta ar exista 2 variante:

1. S1: Verde 41(dublu sens) + delay auto directia Parc -> Ghencea  dupa S2: Verde 41 (dublu sens) + delay auto directia Ghencea -> Parc;
2. S1: Verde 41(dublu sens) + delay auto directia Parc -> Ghencea  dupa S2: Verde auto directia Ghencea -> Parc - rosu auto = verde 41 (dublu sens) - verde directia perpendiculara;

Argumente pro&contra:

V1: - pare natural si logic, n-ar trebui sa existe conflicte auto-tramvai;
- se deblocheaza linia mai repede;
- principalul contra argument ar fi ca in cazul aglomerarii sau altor situatii (care implica cresterea timpiilor de stationare in statia imediat urmatoare semaforului) exista sansa fie ca tramvaiul sa nu treaca, fie daca nu e atent se poate trezii in mijlocul intersectiei.

V2: - rezolva problema de la V1;
- creste riscul aparitiei unui conflict auto-tramvai (stim cu totii cum se forteaza galbenul...);

In concluzie:
- e nevoie de asa ceva, mai ales la orele de varf, nu stiu daca e cazul pe intervalele dintre acestea;
- se poate implementa usor doar prin semaforizare, nu cred ca e nevoie de alte investitii;

# personal, mie imi pare ca am asteptat mai mult sa trec de intersectia asta decat de cea de la piata (al treilea tramvai din coloana).

Mai pe scurt...
Erau 4(patru) timpi in aceasta intersectie:
1.1Tramvai (independent)
1.2 circulatie pe str. Brasov (spre/dinspre PDT)
1.3 circulatie spre 1 Mai/strand
1.4 circulatie cu viraj la stanga spre PDT (dinspre strand), respectiv spre Ghencea (dinspre 1 Mai).
au devenit 5(cinci):
2.1Tramvai (independent)
2.2 circulatie pe str. Brasov spre PDT
2.3 circulatie pe str. Brasov spre Ghencea
2.4 circulatie spre 1 Mai si spre PDT
2.5 circulatie spre strand si spre Ghencea.
3. Vrei sa spui, cred  eu, ca sa se uneasca timpii de acces in intersectie ai tramvaiului cu cei ai autovehiculelor de pe Brasov pe ambele faze de tranzit adica:
3.1 Faza PDT-Brasov sa treaca tramvaiele si autovehiculele in acelasi timp, cu prioritatea de rigoare in favoarea tramvaielor;
3.2 Faza Brasov-PDT sa treaca tramvaiele si autovehiculele in acelasi timp, cu prioritatea de rigoare in favoarea tramvaielor.
Am inteles corect?!

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea Valentin

3.1+3.2 = V1

V2 = V1 putin ajustat

In esenta la asta m-am referit.

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea FabiM

Au început sa fie revopsite gardurile de la Ghencea spre Presei.

Se auzea ca vor fi inlocuite total (cu modelul arc de cerc) nu smacuite cele vechi!

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea andrei11

PaulM wrote here:

Aşa, de amorul artei, puteau fi revopsite gardurile lui 41 de la Ghencea spre altă direcţie ?  :cry:

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea messe

Hai ca aici ai fost carcotas, omul a fost extrem de explicit; daca scria pur si simplu ca au inceput sa vopseasca gardurile aferente liniei 41 sigur ai fi intrebat unde si in ce sens. Era posibil sa le vopseasca doar in terminal, era vreo problema?

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea subway guru

Eu am inteles ca trebuie lungite peroanele pentru noile tramvaie nu vopsit gardul (inautru-i leopardul!).

La 2(doua), din cele trei statii ramase pe calapodul initial e cam cotoioasa (dificila) treaba!  Tot de latimea unei rigle de 50 cm vor ramane!  :think:

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea ByOnu

PaulM wrote here:

Sper ca tot in galben, nu? :)

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104  ... 131

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433592 posts in 5399 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”