Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Șos. Colentina - Calea Moșilor - Sf. Gheorghe (Linia 21)

470 posts, 176085 views

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 34

📖 Pagination options
Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) Puss in Boots

Si eu vreau bordura dar de 1 m  :D  dar nu e dupa cum veem noi.

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) ByOnu

Iulika, au circulat clipuri pe internet cu coloane de masini circuland pe gazonul de pe Pantelimon si Rebreanu, cauta-le. Acolo exista bordura. Tot timpul vor exista nesimtiti si tupeisti, plus altii care sa ii urmeze. Pe Iancului si pe Giurgiului avem bordura si liniile sunt pline de masini.

Pe Calea Victoriei nu avem gard din doua motive:
1. ar fi fost periculos pentru biciclisti, putand oricand sa atinga cu ghidonul, pe cand masinile n-au ce sa-si prinda in gard.
2. este o artera istorica iar gardurile ar fi fost un element vizual total nepotrivit, spre deosebire de aceste cartiere flancate de blocuri comuniste.

Iulika, pe langa asta, pietonii care pot sari de nicaieri in timp ce masinile stau in coloana nu sunt un factor de neglijat. In lipsa lor, vatmanii vor circula oricum cu viteza redusa tocmai din aceasta cauza. Idem si masinile care intorc de nicaieri, iesind cu botul pentru a avea vizibilitate.

Daca ar fi existat gard, asta nu s-ar fi intamplat:

Imi doresc sa vedem asemenea garduri si pe Pantelimon, Rebreanu, Rahova, Mihai Bravu, Stefan cel Mare s.a.m.d.

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) WT_fan06

neb1 wrote:
http://adevarul.ro/news/bucuresti/bucurestean-filmatin-timp-mergea-masina-linia-verde-tramvai-1_597c3b2b5ab6550cb8969876/index.html

Tupeul în trafic nu are limite. Un şofer bucureştean a fost surprins în timp ce conducea un bolid BMW pe spaţiul verde al liniei de tramvai de pe bulevardului Liviu Rebreanu, din sectorul 3.

Exact, cat timp e ceva ce poate fi incalecat de bolizi bizonisti, va fi fara nici cea mai mica indoiala. Bordura de genul ala ar merge daca am fi o tara mai normala dpdv trafic. Dar nu e cazul. De asta, ne place sau nu, gardul e singura solutie. Poate ultima inainte de NJ-uri ;)
Si mi-as mai dori si o Politie mai responsabila si mai prezenta in teren, prioritizarea transportului in comun si o legislatie si mai dura, alaturi de investitii in incercarea impacarii tuturor (parcari, culoare unice etc nu le mai reiau pe toate). Putem sa ne dam cu parerea pana poimarti, altfel NU se poate in Romania. Punct. Oricine zice altceva traieste pe alta lume sau nu e realist.

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) Iulika0069

Oribil accidentul cu fata :((.
Da, asta e, gardul pare sa fie ceea ce "trebuie" pt Bucuresti..

Mi-ar fi placut sa il proiecteze insa mai putin mortal pt motociclisti.. Poate ceva de genul:
Gard RATB1.png (166.79 KB; downloaded 3713 times)

Romanul nu e civilizat in trafic. Si nu va fi generatii bune de acum inainte daca nu se rupe pisica in doua pe subiectul asta si nu se intervine in forta. Legal dar in forta. Multi intra pe linia tramvaiului ca sa faca stanga (si nu numai) si il blocheaza. Ba poate mai fac si un accident si sufera toti (si cei care asteapta in alte statii) etc etc.

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) Iulika0069

Mda.. Intre timp, in Londra:

"Published on Mar 18, 2013
Guardrails are gradually being removed from London's streets.

The removal of guardrails is an ongoing project which forms part of the Mayor's Transport Strategy to improve the city's environment. As well as creating more street space, the safety benefits of removing guardrails include:

- A reduction in accidents involving trapped cyclists and guardrails
- Wider crossings and less overcrowding which make journeys quicker and more convenient for pedestrians
- Improved visibility for drivers to see pedestrians, particularly children, and visa versa
- More careful driving and slower speeds

Originally intended to guide pedestrians away from the road, guardrails had the opposite effect. We found that people often walked around them, which sometimes trapped them in the road.

Pedestrian guardrails are not vehicle restraint barriers and do not offer pedestrians protection from vehicles. In many cases, they provide a false sense of security to both pedestrians and drivers."

https://www.youtube.com/watch?v=Yqc0VGew4ac

Alea par a fi doar la trecerile de pietoni. Noi aici vorbim de altceva. Tinand cont de cum e pe la noi, prefer sa le am eu pieton decat sa nu. O fi false sentiment of safety dar mai bine cu decat fara. Cel putin pana ii ajungem pe londonezi din urma.
Iar faptul ca le ocoleau, asta e cam vina pietonilor si nu zice nimeni ca daca dispar or sa dispara si accidentele. Cred ca si asta e un false feeling. Dar treaba lor, fiecare cu orasul si regulile lui.

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) punmeister

@Iulika0069
Diferenta intre Londra si Bucuresti este ca acolo educatia printre soferi este la ani lumina fata de jungla de aici. Cata vreme in Bucuresti lasi toti cocalarii retardati sa faca tot ce vor ei, cand vor ei si unde vor ei, la asta se ajunge.
Cu gardurile astea delimitatoare o sa invete ceva, the hard way.

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) shoppy

Da, sa ajungem noi in momentul cand eliminarea a ceva, orice, de pe strada, va duce la viteze de circulatie mai mici.

Colegu, in Anglia RCA-ul pentru un incepator este 1.000lire/an, deci 1 an de RCA este mai scump decat jumate din masinile care circula la noi, lafel si amenzile.

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) TibiV

Si - culmea culmilor ! - englezii nu se sfiesc sa dea amenzi pe baza camerelor video...
Te-a prins camera "in off-side", iti aduce Royal Mail felicitarea acasa.
Si, exact cum spune shoppy, felicitarea aia este mai scumpa decat juma' din parcul auto din Romania... :D

PS
Mi-am adus aminte...
Gardurile pentru pietoni produc acelasi efect si in Londra, si in Bucuresti. In Bucuresti chiar si acolo unde NU exista treceri de pietoni...
https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=244&t=4133&p=259523#p258176

misterr wrote:
Garduri DA:

Iar vad masinile alea parcate pe trotuar si ma apuca dracii...

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) neb1

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

No Comment !

23.jpg (406.25 KB; downloaded 3501 times)

Clipul integral https://www.facebook.com/cristian.ispas.9/videos/1597422850316310/

Re: Sos. Colentina - Calea Mosilor - Sf. Gheorghe (Linia 21) bogdan9901

Cred ca  vor muta tot gardul spre exterior pentru circulatia autobuzelor pe linia de tramvai. La inceput au gresit. ;)

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 34

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433524 posts in 5398 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”