De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Despre incendii

142 posts, 61578 views
 
Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11
 
 

📖 Pagination options
Re: Despre incendii mcosmin

O astfel de lege e absurda. Poate doar daca s-ar aplica la construcțiile noi (care cred ca au deja), si doar in anumite locatii (nu poti pune asa ceva intr-o cladire de birouri cu echipamente electronice). Dar un sistem ca asta trebuie gandit inca din faza de proiectare a cladirii.

Iar in anumite incaperi nici nu este recomandat sa ai asa ceva, chiar daca ai putea sa instalezi. Deci, concluzia

1) Reporter IRealitatea care demonstreaza inca o data ca postul isi merita insolventa.

2) Multa lume pe facebook care isi da cu parerea ca niste adevarati romani care se pricep la toate, dar care habar nu au despre ce este vorba.

3) Minoritari, cativa care au luciditatea sa vada absurditatea legii. Slava Domnului ca avem Parlament si nu legea Strazii.  :popa:

PS: exista alte modalitati de prevenire a incendiilor. Apa nu e minune, si nici nu stinge toate tipurile de incendii.

 


Re: Despre incendii shoppy

Ba chiar intr-o cladire de birouri sunt bune pentru ca acolo ai concentratie de oameni foarte mare cu evacuare problematica, si daca este sa ne gandim la bunuri, de asemenea ai foarte multe bunuri de valoare mare, deci daca izbucneste un incendiu poti pierde si foarte multe bunuri, da, la activare se distrug bunuri pe o anumita suprafata sau chiar un etaj intreg, dar cladirea are mai multe etaje si oricum in corporatii exista asigurare.
Intr-un apartament este mai greu sa-ti pui sprinklere, mai ales ca ai nevoie de o instalatie dedicata pentru apartament si de aici foarte multi bani pentru instalare, intretinere si teste periodice, iar in caz de declansare inutila vei pierde tot, mobila, electronice, electrocasnice, paote chiar si tencuiala sau ajungi sa inunzi vecinii, deci ar trebui sa ai si o asigurare babana care sa acopere declansarea accidentala a sistemului de sprinklere.

 


Re: Despre incendii mcosmin

Nu pune nimeni sprinkele in camera de servere...sa fim seriosi...

Sa pui in camerele in care sunt lucratorii ar merge. Dar si asa, exista modalitati mai eficiente, cum ar fi folosirea materialelor ignifuge.

Incearca sa pui sprinkele in muzee vechi sau in scoli la sate...da da. Lege absurda...

 


Re: Despre incendii shoppy

Evident ca nu la servere, oricum serverele ori sunt cateva troace intr-o camara ori sunt server-rooms adevarate cu instalatie de CO2 si alte chestii care si le pun oamenii din propria initiativa nu ca este vreo lege.

 


Re: Despre incendii andrei11

shoppy wrote:
...dar cladirea are mai multe etaje si oricum in corporatii exista asigurare...

:?:  Ce are asigurarea cu pierderea informatiilor in caz de deteriorare ? ? Cu sau fara asigurare informatiile sunt pierdute, cu asigurarea nu faci nimic in acest sens, te uiti la ea si gata. Cum sunt cei cu rezerverele de aur, intr-o criza majora globala si evident catastrofala conteaza ce bagi in gura, unde dormi si daca rezisti la frig, aurul nu te ajuta cu absolut nimic. Asta cu aurul vs mâncare a fost o observatie rautacioasa, nu o luati in considerare.
Studiu de caz :
iti asigurihardul laEuroins .
Iti pierzi datele din el daca sebuşeşte.
Lasând la  o parte faptul ca vei alerga dupa asigurare juma de an, datele acelea sunt definitiv pierdute. Iar clienţilor  cu care colaborai nu o sa te duci cu asigurarea, ei iti cer sa le rezolvi problema, nu sa le arati asigurarea.

 


Re: Despre incendii shoppy

Un Hdd se poate busii de la sine oricand, daca te intereseaza datele atunci iti faci backup.

 


Re: Despre incendii andrei11

:?:
Ai inteles ce am vrut sa spun  :?:
Unele date pierdute - din diverse motive, incendii, cutremure, inundatii, etc, blablabla, raman definitiv pierdute indiferent ce asigurare beton ai. Asigurarea iti ofera niste compensatii materiale, dar nu-ti ofera obiectul pierdut. Mai departe la beneficiarii tai nu te duci cu asigurarea, nu au ce face cu ea, trebuie sa te duci cu obiectul care nu-l mai ai si care nu vei mai putea sa-l ai niciodata.  Daca firma respectiva, blocul respectiv, s.a.m.d. are asigurare contra calamitatilor bravo pentru ei, dar datele pierdute raman pierdute.
Oricum discutia e off topic.

 


Re: Despre incendii mcosmin

shoppy wrote:
Un Hdd se poate busii de la sine oricand, daca te intereseaza datele atunci iti faci backup.



Backup nu iti face backup complet 100% la date, deci daca iti moare HHD-ul, vei pierde date, asta daca nu cumva ai norocul sa iti crape fix dupa backup.

Iar majoritatea metodelor de backup in timp real merg pe configuratii RAID in acelasi device (ca pe device-uri la distanta merge mult mai greu si nu iti permiti sa sacrifici viteza de acces), daca vi si dai cu apa din tavan adios backup.

E mult mai eficient sa previ aparitia incendiului decat sa il stingi cand el apare, si pe asta ar trebui sa se axeze legislatia. De asta se prefera materiale ignifuge, chiar si in cladirile de birouri, nu are efectiv ce sa ia foc.

 


Re: Despre incendii shoppy

Eu cand muncesc mai vartos imi fac backup pe acelasi HDD cam la 1-2 ore, backup pe stick de 2 ori pe zi(la pranz si seara), backup saptamanal pe server si backup la client la fiecare deplasare, si asta fara solutii automate de back-up pe server, cloud, Dropbox sau alte asemenea.
Cine isi pierde munca pe x luni/saptamani ca a trecut gigi si si-a varsat cafeaua la el in lapttop ori e habarnist ori munca aia oricum era dublata in alta parte sau defapt nu valora nimic.

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Despre incendii sss

shoppy, tu ai dreptate din punct de vedere al profesionistului, dar gandeste-te ca minim 90% dintre utilizatori doar hranesc niste baze de date, iar administratorii sunt prea ocupati sa configureze un calculator lu'ala micul al lui Sefu', sau sa carpeasca bulelile facute de angajatii Minitehnicus, pana sa-i verifice lui Costel daca n-a salvat exclusiv local ce-a lucrat o luna!  :oops:

 


Re: Despre incendii misterr

Mii de firme și instituții ar putea scăpa de obligativitatea autorizațiilor ISU. Cerințe drastice pentru metroul

VIDEO: http://vid2.stirileprotv.ro/2017/11/14/61922000-2.mp4

Mii de firme, dar și instituții publice, vor scapa de obligația de a obține autorizație de securitate la incendiu, dacă un proiect inițiat recent de Ministerul de Interne va fi adoptat de Guvern.

Scapă de obligații, pensiunile și hostelurile care nu au mai mult de 10 camere sau 50 de locuri de cazare. La fel și azilurile de bătrâni sau centrele de plasament. În schimb, pentru metroul bucureștean pompierii au cerințe drastice.

Proprietarii pensiunilor, a boutique hotelurilor sau a hostelurilor pot să respire ușurați. Nu vor mai fi nevoiți să obțină de la pompieri autorizația de securitate la incendiu dacă nu vor caza mai mult de 50 de oameni.

Tudor Maxim, proprietar hostel București: ″ Probabil că vom încetini procesul de autorizare în speranța în care nu va mai fi nevoie să facem mai ales investițiile în consultanță, pentru că astea sunt cele mai costisitoare”

De la lege vor fi exceptate și azilurile de bătrâni sau centrele de plasament.

Daca până acum un azil de bătrâni care avea peste 150 de metri pătrați indiferent de numărul de vârstnici cazați, avea nevoie de autorizație ISU, acum lucrurile se schimbă: doar acelea cu peste 50 de paturi vor avea nevoie de document.

Directorii școlilor în care învață elevi până în clasa a  IV-a nu mai au de ce să meargă la pompieri în cazul în care clădirirea are până-n 175 de metri pătrați. La fel se întâmplă și la școlile de sub 600 de metri pătrați în care învață copii de la a V-a la a XII-a.

Problema este că școlile din orașe au atât ciclul primar cât și pe cel gimnazial în aceeași clădire. În  București, de pildă, nicio școală nu va scapa de autorizare.

Inspector de prevenire IGSU: “Noi considerăm că riscul de incendiu e unul crescut pentru că noi considerăm că utilizatorii, copii nu au încă abilitățile necesare privind modul de comportare în caz de incendiu. ”

Georgiana Busu, director școală gimnazială clasele I-VIII: “Te costă mult mai ieftin să faci o clădire nouă care să respecte toate standardele decât să investești să modifici o clădire veche”

În schimb, se înăspresc regulile la metrou.

Aceste chiscuri vor fi nevoite să aibă instalații de detectare, alarmare, semnalizare și stingere a incendiilor. În plus, cele care blochează calea de trecere a călătorilor nu vor mai primi autorizația ISU.

Deocamdata proiectul de modificare a legii a fost pus în dezbatere pe site-ul ministerului de Interne.

 


Re: Despre incendii punmeister

Super, deci la Aurel Vlaicu trebuie sa dispara acel butic cu de toate. Poate chiar si covrigaria si mai monteze niste porti de acces. Abia astept sa vad reactia lui Ion Radoi. :popa:

 


Re: Despre incendii andrei11

Daca până acum un azil de bătrâni care avea peste 150 de metri pătrați indiferent de numărul de vârstnici cazați...
Directorii școlilor în care învață elevi până în clasa a IV-a nu mai au de ce să meargă la pompieri în cazul în care clădirirea are până-n 175 de metri pătrați.
:shock:  :o

Ha ?
O fi vorba de amprenta la sol, dar și așa  mi se pare destul de mică...

 


Re: Despre incendii iliutu

Exista scoli in mediul rural doar pentru clasele I-IV, in cladiri cu 1...3 incaperi, construite acum multi ani. Interesant este ca multe sunt incalzite cu sobe pe lemne/carbuni, dar in peste 100 de ani nu am auzit de incendii. Trebuie studiate bunele practici de acolo  8-)

 


Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433186 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use