Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare linii de tramvai (2022 - 202x)Str. Nicolae Teclu (FINALIZAT august 2025)

Topic: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu

21 posts, 7420 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu Luca M.

S-au apucat de facut ceva pe str. Nicolae Teclu?

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu ANDREI_TB_CFR_413

Când am fost acolo acum 2 zile, nu erau decât câteva bariere de delimitare.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu idk_vlad

Au scos vechea linie + longrinele și vechiul fir de contact.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu ByOnu

https://facebook.com/watch/live/?ref=wat ... 76311365

Negoita atrage atentia asupra aberatiei modernizarii liniei fara mutarea sensului spre depou. Afirma ca PS3 a notificat in multiple randuri PMB cu privire la asta inainte de inceperea lucrarilor.

Aici n-am decat sa-i dau dreptate.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu Costin

Politica a fost mutata in topicul dedicat.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu cris_m

Incercati sa pastrati discutia cat mai obiectiva, va rog!
Factual: strada a fost amenajata corespunzator undeva intre iulie 2018 si august 2019 prin asfaltarea unei portiuni cu latimea echivalenta a aproximativ 2 benzi, la vest de vechiile linii. La inceput, echivalentul primei benzi a servit neoficial drept parcare laterala, cel putin pe bucata cuprinsa intre numerele 4 si 24. Ulterior, aceasta mai este utilizata ocazional, probabil cand nu patruleaza politia locala. Intre numerele 24 si 46 nu s-a prea parcat, ceea ce face posibila circulatia pe 2 benzi oficiale. Toate acestea se pot verifica usor cu Google Street View la diverse momente, lucru pe care eu l-am facut redactand acest text.

Acum, problema reamenajarii este alta. In primul rand, este vorba de raza curbei la iesirea din capatul de linie catre depou, aceasta pare destul de stransa. Dupa masuratorile facute pe imaginile din satelit mi-a reiesit o raza R1 = ~20 m. Spre comparatie la Unirii raza R2 = ~21.5 m. Pentru a reusi sa repozitioneze linia centrat fata de axul drumului ar fi fost nevoie sa taie din curtea societatii aflata la numarul 2. Totodata, o alta problema este cea legata de impartirea pe loturi, bucla fiind in alt lot. Practic, este cam imposibil in aceste conditii sa faci ceva de calitate...

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu Cristi N

Negoita cauta sa puncteze politic, strada Nicolae Teclu nu are in momentul asta un profil suficient de lat care sa permita amenajarea corecta a 4 benzi de circulatie (2 auto si 2 tramvai). Sunt ncesari minim 14m in loc de cei 12 de acum.

Intre trotuar si linia de tramvai, masurat pe GoogleEart sunt doar 6m, asta face imposibila trasarea a 2 benzi  auto si pastrarea gabaritului necesar tramvaiului.

Solutia corecta este dublarea carosabilui si a trotuarului simetric fata de liniile de tramvai. Pe cei 6 m de carosabil se pot amenaja o banda de circulatie si o pista de biciclete sau locuri de parcare paralele cu bordura.

Atat pentru largirea minima de 2 m cat si pentru largirea cu 6 sau 8 metri tot este nevoie de proiect de modernizare, vot in CGMB, prindere a lucrarii in buget si tot parcursul birocratic.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu WT_fan06

Întrebare: acea stradă chiar are nevoie de 2 benzi pe sens? Nu e acceptabilă o bandă pe sens regim mixt iar pe mijloc o bandă pentru a crește capacitatea de stocare la semafoare, sau pentru a permite viraje la stânga fără a perturba circulația?

Întreb pe bune, nu la mișto.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu andreiiul

In acest moment configuratia actuala este suficienta. Aparitia pasajului a fluidizat cat de cat circulatia pe Teclu.
Dar avand in vedere ca in viitor in zona respectiva vor mai aparea ansambluri rezidentiale (pe terenuri detinute de familia Negoita, ca doar nu degeaba a investit PS3 in atatea poduri peste Dambovita) probabil ca nu va mai face fata traficului.
O largire (sau supralargire cum le place primarilor sa spuna) ar insemna exproprieri pe una din laturile strazii. Si cum in capatul spre Ikea cladirea liceului RATB este destul de aproape de gard, clar exproprierea trebuie sa fie facuta din proprietatile private. Asta corelat cu reconfigurarea buclelor de la capatul de linie,
Peste 5-10 ani poate sa se puna in practica asa ceva.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu ByOnu

Negoita sau nu, nu vad o problema in aparitia celor doua noi poduri.

Zona s-ar dezvolta si cu si fara Negoita. Faptul ca s-a facut infrastructura mai intai nu este un lucru rau.

Pentru mine este chiar o varianta mult mai buna de iesit spre A2 decat prin DNCB.

Indiferent de Negoita, ... at the end of the day, multi se vor trezi cu tramvaie "pe contrasens", in timp ce existau variante elegante pentru actualizarea configuratiei.

In fine. Avem ce avem. Ma doare ca asa se va moderniza tot, in configuratii anacronice concepute de STB (vezi lipsa liniei directe Gara Obor -> Bd. Ferdinand, vezi ne-centrarea liniei pe Str. Traian la Foisor, vezi capetele de tramvai cu linii fara peroane eg.Baneasa, Titan samd). Urmeaza un dezastru si efectiv n-ai cu cine vorbi. Ei au schemele din '86 si aia modernizeaza. Au ignorat cu brio toate propunerile Asociatiei: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId *cu exceptia statiei noi la Verzisori.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu shoppy

Este o vorba in inginerie, lucrarea facuta si repede si bine si ieftin nu exista, alegi doua si pe-a treia o pierzi, primarul vrea sa faca repede ca sa-l voteze lumea si ieftin ca nu are multi bani, rezulta ca binele se pierde.

Re: DISCUŢII - Lucrări Str. Nicolae Teclu andreiiul

Acum doua seri am mers pe Teclu si am vazut ca lucrarea pare sa mearga bine. Pe toata lungima lucrarii este asternut asfaltul pt fundatie si in zona Liceului RATB deja sunt puse traverse.

Re: FOTO / VIDEO - Lucrări Str. Nicolae Teclu Costin

PinkyHog wrote here:
Aveti idee ce rol au cele doua randuri de bride si cu fierul tras prin ele pe toata lungimea liniei?

Mai urmeaza un strat de beton, deci ar fi armatura pentru acesta. Dar este, intr-adevar, o solutie ciudata. Nu cred ca am mai vazut in alte parti.

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Str. Nicolae Teclu (FINALIZAT august 2025)  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464055 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”