Întrebări frecvente

 

Cum găsesc paginile specifice forumului și profilului meu?

Cele mai importante legături se află în partea de sus a oricărei pagini pe care o vizitezi:

  1. Meniul generic - indică dacă ești autentificat și oferă opțiuni pentru logare / delogare. Conținutul diferă pentru utilizatorii înregistrați, față de vizitatori.
    Legătura „Contul meu” trimite către profilul utilizatorului.
  2. Scurtături specifice forumului.
  3. Meniul dedicat utilizatorului înregistrat. Acesta este în mod normal restrâns și se expandează la un click. Acest meniu nu este disponibil vizitatorilor.
  4. Linkuri utile și scurtături specifice „Metrou Ușor”. Acestea sunt în mod normal restrânse și se expandează la un click.

• Meniurile 3 și 4 pot fi expandate pe rând
• Meniul 1 este restrâns pe dispozitivele înguste (telefoane, posibil unele tablete), însă se expandează la rându-i la un tap / click. Meniurile 2, 3 și 4 sunt reorganizate și restrânse, însă pot fi expandate la nevoie, la fel ca pe versiunea desktop.

 

 

Cum navighez printre sub-forumuri și subiecte?

În partea de sus a paginii

• Legătură directă către (sub-)forumul părinte în partea de sus, dar și meniul dedicat utilizatorului, prezentat anterior:


• Acel meniu poate fi expandat, iar în interior se află și scurtăturile specifice forumului (care pe prima pagină sunt aflate în afara meniului):

În partea de jos a paginii

Legături către prima pagină (1) și forumul părinte (2) dar și un meniu interactiv pentru ales destinația oriunde în forum (3):
Acest navigator permite expandarea tuturor sub-forumurilor care au sub-forumuri copii. Orice sub-forum poate fi selectat drept destinație, indiferent dacă are descendenți sau nu.

 

 

Cum navighez în interiorul unui subiect?

Utilizatorii înregistrați pot vedea ce subiecte sunt necitite (conțin mesaje noi). Acestea sunt evidențiate cu portocaliu deschis precum în imagine (1).
Subiectele citite sunt afișate normal, cu albastru (2). Astfel sunt văzute și de către vizitatori.


În cazul în care subiectul este citit (2), titlul acestuia duce către prima pagină.
Dacă este necitit, atunci titlul acestuia, evidențiat cu portocaliu (1), duce către primul mesaj necitit.
În ambele situații, sub titlu este desfărșurată paginarea subiectului (3), atunci când acesta are mai mult de o pagină de mesaje scrise.
În ambele situații, în partea dreaptă este afișat un rezumat al subiectului, care include și o legătură către ultimul mesaj. Acest rezumat NU este afișat pe dispozitivele înguste (telefoane, tablete):

 

 

Ce informații sunt disponibile pentru fiecare mesaj postat?

Informațiile disponibile sunt autorul, data postării și posibilități de contactare a autorului, unde acestea există.
Pe versiunea desktop (disponibilă pentru ecranele late), informațiile despre fiecare mesaj sunt afișate în stânga:


Însă, pe versiunea pentru mobil (pentru ecranele înguste), aceste informații sunt ascunse în mod implicit și pot fi afișate / ascunse la loc (2) apăsând pe numele autorului (1):

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare